lauantai 10. joulukuuta 2016

Pearl Coat - Oikea helmi takiksi

Pakkaskelit ovat niin ihania, kun yllä on kaunis ja lämmin talvitakki.
Collectifin Pearl-takki on täydellinen. Ei muuta sanottavaa.
Tai on minulla sanottavaakin. Takki istuu täydellisesti, selkään tai muuallekaan vyötäisille ei jää tyhjää, rintamus ei purista, napit ovat tukevat ja niitä on riittävästi. Takin kankaasta puolet on villaa ja kangas on riittävän paksua, että takilla tarkenee myös kovemmilla pakkasilla, mutta ei ehkä kuitenkaan enää siinä vaiheessa kun mittari näyttää -20.

Pearlissa on erittäin pehmeä satiinivuori, joka ei juuri lämmitä, mutta tuntuu ihanan ylelliseltä ja nuo tekoturkiskarvakohdat ovat vaan niin ihania. Yleensä tekoturkiksen erottaa aidosta liiankin selkeästi (köh, Hell Bunny), mutta Pearl-takissa tuo tekoturkis on niin laadukasta, että se paitsi näyttää myös tuntuu melkein aidolta! Se on niin pehmeä ja ylellinen (ja lämmin), että olen sitä hiplannut päivittäin eteisen ohi keittiöön kulkiessani niin, että varmaan on kohta joku kulumakohta tuossa vasemmassa hartiassa. Paras asia takissa onkin nimenomaan kaulus, joka on niin pehmeä ja ylellinen, että sen sisään tekee mieli hautautua kokonaan. Se on kuitenkin sen verran väljä, että jos mielii suojata kaulan pakkasilla, niin tämän kanssa on käytettävä kaulahuivia, mutta onneksi kaulus suojaa kuitenkin sen verran, että tyylistä tinkimättä voi laittaa alle jonkin ohuen huivin, joka peittyy pitkälti tekoturkiksen suojiin ja toimii huomaamattomana lämmikkeenä.

Joku muukin varmaa huomaa näistä kuvista, että rakastan tuota kauluskarvaa. Bonuksena joku saattaa huomata, että toiseen hihaan on tarttunut pari hiusta, jotka jäi huomaamatta sekä kuvaajalta että kuvattavalta.
Pearl-takin leikkaus on myös erittäin laadukas, siinä on sekä edessä että takana muotolaskokset, joiden ansiosta se myös oikeasti korostaa vyötäröä sen sijaan, että kadottaisi sen kokonaan. Takissa on leveä helma, jonka alle mahtuu laittamaan tuuheimmatkin tyllit, jotka eivät kyllä hirveän tuuheilta enää takin alla näytä, sillä takki painaa paljon, mutta helmanmuodon ansiosta takki laskeutuu nätisti myös ilman tyllejä. Pidän siitä, että helmassakin on karvaa ylimääräisenä lämmikkeenä, jolloin helma ei lennä tuulessa ympäriinsä niin kuin kevyemmissä takeissa ja pidän myös helman pituudesta ja siitä, että takissa on taskut, joita ei tosin ollut vielä näissä kuvissa avattu (ja hintalappukin roikkui selässä :'D). Käsittääkseni helma on vähän pidempi kuin Hell Bunnyn takeissa, joten monien mekkojen helmat eivät vilku alta ollenkaan, mikä on mielestäni hyvä asia, kun tuossa on tuo karvakin.
Takissa on muotolaskokset myös selässä toisin kuin monissa halvempien (köh, Hell Bunny) merkkien takeissa. Minulla on notkoselkä ja selkäni on erittäin kaareva, joten esimerkiksi Colleen ja Vivien-takeissani selkään jää vähän tyhjää, mutta Pearl muotoilee vartaloa oikein kivasti, mutta ei kuitenkaan purista mistään. Tässä takissa on täydellinen tasapaino vyötäröä korostavan istuvuuden ja tilavuuden välillä. Takin ei tarvitse olla teltta ollakseen lämmin.

Vinkkinä muille Pearlin perään kuolaaville: takki vastaa kokoaan, minulla on käytössä UK10, eli sama koko kuin muissakin Collectifin vaatteissa. Itse en tykkää laittaa useita neuleita päällekkäin, koska se tuntuu rajoittavalta, mutta tänne mahtuu myös paksumpi neule alle ilman että kuitenkaan täytyy tinkiä istuvuudesta.
Tykkään takista enemmän niin, että kaulus on kiinni ja pöyhkeä kuin Anna Kareninassa konsanaan, mutta vaihtelun vuoksi takin kauluksen voi myös jättää tällä tavalla auki. (Silloin sille kaulahuiville ainakin tulee tarvetta.) Karvareunuksen saa laitettua kiinni muutamalla nipsillä, joista yleensä riittää että kiinnittää ulommaisen niin saa kauluksen ihanan pöyhkeäksi.

Pearl-takista tulee varsinkin näin viininpunaisena vähän sellaiset Anna Karenina tai 1800-luvun venäläisvibat, mutta takkia saa myös navynsinisenä, vihreänä ja mustana. Joskus ennen muinoin tätä sai kamelinvärisenä, mutta ei taida saada enää. Viininpunainen on tämän vuoden erikoisväri ja se osoittautui niin upeaksi, että minunkin piti kotiuttaa tämän kaunotar, vaikka aina olin pitänyt takkia liian kalliina. Kallishan tämä on edelleen, mutta kun paksuin talvitakkini on melkein riekaleina, niin pitihän sille saada laadukas kellohelmainen vaihtoehto ja vaikka Pearlilla ei tosiaan yli kahdenkymmenen asteen pakkasessa välttämättä tarkene, niin ehkä jonakin päivänä minäkin opin kerrostamaan neuleita, jolloin tällä voi kulkea läpi talven.

Minun piti tehdä postaus Pearlista jo huomattavasti aikaisemmin, koska olin valinnut jo kuvatkin, mutta olen laiskotellut koko viikon. Keskiviikkona käytiin veljen kanssa opettajankoulutuslaitoksen joulukonsertissa, josta tykkäsin kovasti sillä joululaulut ovat lähellä sydäntäni ja edellisestä kirkossa käymisestä oli ikuisuus. Velikin totesi, ettei muistanut Tuomiokirkon olevan sisältä niin yksinkertainen. En muistanut minäkään.

Olen myös palannut pelaamisen pariin, mutta taidan tehdä siitä erillisen postauksen, koska muuten tästä postauksesta tulee liian pitkä. Lisäksi ne ihmiset, jotka eivät ole kiinnostuneita peleistä, voivat halutessaan jättää koko tekstin lukematta, niin pitäydytään tässä tapauksessa vain upeassa takissa ja tiedustellaan, että mitäs te pidätte Pearlista? Luulen, että tämä on kyllä vuoden parhaita ostoksia ja ehdottomasti hintansa arvoinen valinta. Toivotaan, että tulee sellaisia kivoja -10 asteen pakkasia, niin pääsee käyttämään tätä useammin :)


In English:


Even the coldest of winter days are lovely when you're wearing a beautiful warm coat. My choice is the Pearl coat by Collectif, in a lovely wine color that's special for this year. (The coat is also available in black, navy and green.) I already bought one winter coat earlier this year, but I needed something warmer for those days when the temperature drops below -10 and that's where the Pearl comes in handy.

The Pearl coat is a Collectif classic, a beautiful swing coat with lovely faux fur details that look and feel almost as if they're real - not the kind of itchy low quality faux fur that looks and feels like plastic, but genuinely high quality that lives up to my high standards. I love the fur details so much that I have to touch them every time I walk past my coat and that's like multiple times every day... You can also see from the photos how much I love the fur collar, I can't stop touching it because it's so cuddly! I feel like a Russian princess straight from the 19th century.

The Pearl coat is lovely and warm, it's lined in beautiful soft satin and the outer fabric is thick and warm with 50% wool content. It's not warm enough when it's -20 degrees outside, but maybe if one day I learn to wear multiple layers, I can wear it even when it's freezing cold outside. For now I've managed with a dress and a long sleeved cardigan underneath, but there's room for more.

The collar can be worn open or closed, but either way it will require an additional scarf to keep your neck warm. I prefer to wear it closed as it's so fluffy, but for someone who doesn't want to feel like you're from Anna Karenina, wearing it open is also an option.

The fit is superb, the coat fits true to size with a fitted look. For reference I'm roughly about 36-28.5-40, wearing my usual size UK10 and the coat fits me perfectly. It's fitted around the waist, but not tight - you can still layer clothes underneath with ease. The swing skirt falls beautifully with and without a petticoat thanks to the beautiful darts around the waist line, and the coat also has pockets. I hadn't opened mine yet when we took these photos and I even forgot the price tag and there's even hair on my other arm, but it doesn't matter, because the coat is just so perfect. One of the best purchases of this year, definitely!

I was meant to write this post earlier this week, since we took these photos almost two weeks ago, but I've been lazy. I also got back to my old hobby of gaming, but I won't talk about it in this post, because I know some of you are not interested, but I think I'll make a separate post for those who might be interested in my gaming history. I'm having some serious nostalgic vibes with my all time favorite game, but let's leave that for another time and ask how do you like my new Pearl coat? I obviously love it and can't wait to wear it more so let's hope it'll get colder so I can walk around in it like a princess and feel faaaabulous!

17 kommenttia:

  1. Wauu, niin hieno! Istuu tosi nätisti, ja ihanaa että vyötärö on napakka! Mun viime vuotisessa sinisessä Pearlissa se vyötärö on oikeasti varmaan koon liian iso, ja olisin varmaankin mahtunut M-kokoiseen vaikka yleensä oon XL:lää erityisesti takeissa. Halusin ostaa sen vihreän, mutta jänistin viime hetkellä kun meinasin ostaa sen Black Fridayna -25% alesta! Se tuntui tosi kalliilta, etenkin kun olin ostamassa toista takkia samaan aikaan. Yhteissumma pelotti liikaa niin jätin sitten ostamatta. Nyt ehkä kaduttaa! Ehkä ehdin vielä tänä talvena kuitenkin sen jostain ostamaan.

    Minunkin mielestä tuo kaulus on parempi kiinni, vaikka muualla maailmassa sitä tykätään pitää auki, ainakin kuvista päätellen. Avopuoliso sanoi että näytin joltain Game of Thrones hahmolta kun pidin sitä kerran auki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se on enemmän lämpimissä maissa auki, jossa sille kaulan suojaamiselle ei ole tarvista? Mietin kyllä että eivätkö paahdu jossakin Australiassa, oma Pearl on ainakin sen verran lämmin, etten ole käyttänyt sitä yli -5 asteen lämpötiloissa ollenkaan.

      Poista
  2. Voi tuo takki on kyllä kaunis, olen juuri ihaillut sitä Alisan blogissa ja miettinyt voisiko tuommonen takki toimia minullakin. Ongelma yleensä on, että kun on näin lyhyt (150cm) ni tuommoisten takkien käyttäminen on haastavaa jos helmaa ei saa yhtään lyhennettyä. Kuinkahan pitkä tuossa sun takissa on olka-helma mitta ja kuinka pitkä olet itse?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takissa on olkahelmamitta n. 113, oon vähän huono mittaamaan mutta näin puolvillaisella mittauksella tuli tuollaisia lukemia. Itse olen 172cm ja melko pitkäselkäinen. Voi sinun pituudella tulla tuo helma lähemmäs nilkkoja, mutta eipähän siinä ainakaan palellu jalat sitten.

      Poista
  3. Oh my that coat looks amazing on you and so perfect to wear where you live! Beautiful photos in the snow and I love the boots! xo

    VastaaPoista
  4. hello,ciao...very charming look!

    VastaaPoista
  5. Tosi kaunis takki, ja noi ylimääräiset laskokset on hauska mallillinen yksityiskohta. :) Aika usein talvitakeissa on tosiaan väljä istuvuus, ihan syystäkin. En oo nähnyt kovinkaan montaa talvitakkia, johon olisi jätetty ihan tavalliset muotolaskokset, yleensä niiden paikalla on pitkittäiset leikkaussaumat. Tai no ei noikaan kyllä tavalliset muotolaskokset ole :D Mut hirmu hienot, tollaisia näkee hameissa ja mekoissa joskus mut takissa en ole nähnyt koskaan.

    Mulla on yksi prinsessalinjainen talvitakki jossa on myös keskitakasauma. Siitä saisi halutessaan tosi tyköistuvan, mutta mä kuulun siihen sakkiin joka kasaa takin alle neuletta ja hupparia että tarkenee, niin ei sitä juuri kannata kaventaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itellä on yleensä vain yksi neule alla, eivätkä ne ole paksuja. Paksumpia neuleita käytän sitten ihan toppatakin alla, koska niissä on yleensä sellainen jykevä kaulus, joka jää painamaan hartioita/kaulaa tämänmallisten takkien alla. En ole kyllä juuri tämän takin kanssa kokeillut, kun ei ole tarvinnut. Yleensä pärjään yhdellä neuleella niin kauan kuin takki on lämmin, sitten kun tulee kylmä, vaihdan lämpimämpään takkiin :) Viime vuonna kun oli niitä -30 pakkasia, käytin ihan toppatakkia ja toppahousuja työmatkoilla, en tykkää laittaa montaa neuletta päällekkäin, tulee todella ahdettu olo.

      Poista
  6. I feel warm just looking at your coat! Kx

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana takki ja tuo istuvuus on todella nätti 💛
    Talvellakaan ei tarvitse näyttää michelin-ukolta ja tylsältä harmaalta, takit on ihania! ^_^ Hyvä että tekoturkista, mutta näyttää todella pehmeältä.

    Mä muuten teen myös samaa monien ihanien ja etenkin uusien vaatteiden kanssa, jätän ne esille ja hipellän ja ihailen aina ohikulkiessa!

    ~ Frillycakes ~

    VastaaPoista
  8. Ihana takki ja istuu sinulle kuin unelma! Notkoselkäisenä teidän, miten hankala on löytää takkeja, jotka eivät pussita selästä. Itse voisin myös kotiuttaa tuon jos sen saisi ilman noita karvoja.

    VastaaPoista
  9. Onko olemassa mitään väriä joka ei sopis sulle? Täydellinen! Oon kuolannu jo pitkään tota pearl -takkia, mut oon miettiny just tota ett miten tolla tarkenee pakkasella. Jotenki iän myötä musta on tullu mukavuudenhaluisempi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkenee hyvin pakkasella, nollakelillä tuli kuuma, vaikka alla oli vain lyhythihainen enkä liikkunut ollenkaan kun odottelin kyytiä. :) Kymmenen asteen pakkasella oli ihanan lämmin, varmaan tarkenee paljon pidemmällekin jos laittaa lämpimän neuleen alle. Mukavakin on, vaikkakin painava, mutta ei sitä päällä huomaa :)

      Poista
  10. Upea takki, käy sinulle hyvin!
    Kävin itsekin katselemassa kyseistä takkia Collectifin sivuilta, mutta jostain syystä nuo ruskeat turkikset eivät ole mieleeni. Jos ne olisivat olleet mustat, niin takki olisi ollut heti ostoskorissani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itekään yleensä tykkää ruskeasta, mutta jotenkin tämän pohjavärin kanssa ne toimivat hyvin :) Collectifillahan on sitten niitä muita kokomustia takkeja kuten se Anouska (vai oliko Anastasia), jossa on mustat karvat ja huppu, mutta jotenkin tykkäsin tästä mallista enemmän. Ei se toki estä toisen ostamista, jos täydellinen löytyy, kun Suomessa joutuu kuitenkin kulkemaan 4-5kk talvitakissa :D

      Poista