maanantai 2. marraskuuta 2015

Suosikkikosmetiikka - Favourite Cosmetics

Ihmeiden aika ei ole, tässä blogissa on muutakin kuin mekkoja!

Viimeisimmästä kosmetiikka-/ihonhoitotuotepostauksesta onkin aikaa, mutta totta puhuen jos en olisi niin laiska, olisin tehnyt tämän postauksen jo silloin, kun minulla oli vielä pinkit hiukset ja aioin pitää tukkani pinkkinä. Kuvasin näet hiusvärin vuoksi silloiset shampoot ja Color Maskit, mutta arvatenkaan en käytä niitä enää, joten hiustökötit tulevat aikanaan omaan postaukseensa.

Aloitetaan kasvojen hoidosta.
Minulla on kolme tuotetta, joita käytän kasvojen hoitoon: The Bodyshopin E Vitamin -puhdistusvoide, jolla poistan meikit, ja sitten L'Orealin Triple Active -voiteet. Puhdistusvoidetta olen käyttänyt kolmisen vuodetta käytyäni turhaan muutaman markettimerkin läpi, joilla silmämeikit jäivät naamalle, kunnes ostin tämän myyjän suosittelemana The Body Shopista. Neljäs tuubi menossa, eli on riittoisaa.

Olen aina ollut huono käyttämään "kemikaaleja" ja kosmetiikkaa. En meikannut yläasteella enkä oikein lukiossakaan, opettelin sitä sitten ammattikorkeakoulussa. Samoin kahteenkymmeneen ikävuoteen mennessä en ollut käyttänyt naamarasvaa aika pitkälti koskaan. Sen sijaan lääkitsin stressinäpyistä kukkivaa otsatukan alla muhivaa otsaani finnienpoistoaineella, joka kuivatti otsaa (talvisaikaan) ja pahensi näppyläepidemiaa, jolloin iho rasvoitti itse itseään ja puski lisää näppylää...
Olin hermoromahduksen partaalla, valitin Paawolle, poikaystävälle, kaikille, jotka löytyivät Mesen listalta. Googlailin kosmetologin kalliita voiteita näppyläongelmaani, kunnes ostin Ikaalisten ihanasta pikkumarketista suurin piirtein ainoan valikoimissa olleen kasvovoiteen, joka sattui olemaan juurikin tämä Triple Active. Tämä oli silloin ilmeisesti uusinta uutta.

Aluksi olin epäileväinen rasvan suhteen ja käytin lähinnä päivävoidetta, mutta yövoide oli se, joka pelasti minut. Paksu, kermainen rasva otsassa peitti alleen karheat näppylät ja kun ihonpinta tuntui sileämmältä paksun rasvakerroksen ansiosta, en tullut raapineeksi näppyjä ja pahentaneeksi ongelmaa. Sen sijaan se hävisi ajan kanssa kokonaan ja kiitän siitä tuota paksua yövoidetta, jota olen käyttänyt lukemattoman monta purnukkaa viimeisen kuuden vuoden aikana.

Minulla oli aiemmin tapana oikaista ihonhoidossa, joten laitoin suihkun jälkeen illalla vain yövoidetta ja olin samalla voiteella seuraavaan suihkuun parin päivän päähän. Nyt kun olen alkanut käyttää meikkiä ja meikinpoistoainetta, joudun käyttämään yövoidetta päivittäin ja koska olen töissä, joudun heräämään aikaisin ja olen aamu-uninen, joudun pesemään kasvot myös aamulla. Huuhtelen ne kylmällä vedellä ja hutkaisen päivävoiteet naamaan.

Kasvovoiteen jälkeen tulee luonnollisesti meikki. Kotona en meikkaa, mutta töihin pitää vähän peitellä näitä pandan silmiä. En meikkaa näyttävästi vaan aika luonnollisesti ja vaikka aluksi tein kissansilmärajaukset töihin, nykyään jätän sen väliin, että olisin töissä vähän aikaisemmin. Kesällä minulle riitti kyllä hyvin puoli tuntia pukemiseen, syömiseen ja meikkaamiseen myös rajausten kanssa, mutta nyt ei tahdo riittää tuntikaan ilman rajauksia. Se on se pimeä vuodenaika.
Yllä on malliesimerkki siitä mitä kaikkia meikkiä minulla on yksinkertaisimmillaankin blogin kuvissa naamalla. Kesällä erityisesti pohjalla oli Goshin BB-voidetta, mutta talvella on meikkivoidetta, jonka lisäksi iholta löytyy peitevoidetta, valokynää, puuteria ja poskipunaa.
Silloin parikymppisenä kun opettelin meikkaamista, minulla oli ihan ok ripsiväri, mutta meikkivoide oli aivan liian tumma. Muistan kun luulin, että minun pitää näyttää ex-poikaystävän lentopalloseuran pikkujouluissa meikanneelta ja kun olin tupruttanut naamani täyteen Sand-sävyistä voidetta, näytin tosiaan meikatulta. Muut sitten olivat ilman meikkiä, saunoivat ja muuta kivaa, ja minä häpesin. Onneksi tuli ero :'D

Pahimman fail-vaiheen yli päästyäni ostin Maybellinen Fit Me-sarjan meikkivoiteen, joka tosiaan sopi minulle (tämä kuulostaisi niin paljon paremmalta englanniksi), joten ostin samaa sarjaa luomivärin, puuterin ja peitevoiteen. Kaikki muut on ahkerasti käytössä paitsi meikkivoide, jonka vaihdoin kevyempään näin syksyksi. Peittävään meikkiin tämä on täydellisen vaalea sävy, ja juhlissa käytänkin tätä, jos tahdon todella mattaisen ja virheettömän ihon fiftarityyliin sopivasti.
Myös peitevoiteen vaihdoin parempaan; Fit Me-sarjan peitevoide ei oikein tahdo peittää lirulla koostumuksellaan tummia silmänalusiani. Meikkivoide peittää ihan yhtä paljon ja on paksumpaa tässä sarjassa.
Todettuani, että Fit Me -peitevoide ei enää oikein aja asiaansa, aloin hakea muita vaihtoehtoja. Paawolla oli tätä True Match-peitevoidetta ja minäkin päätin antaa sille tilaisuuden - ja se kappas kuppas, se toimii. Se on melko ohutta tavaraa, mutta riittävän vaaleaa ja kellertävää, jotta se peittää tummat silmänaluset tehokkaasti. Fit Me oli paljon punertavampaa ja siksi se ei toiminutkaan samalla tavalla.

Samaan syssyyn hommasin myös True Match -meikkivoiteen, joka on vähän niinkuin L'Orealin vastine Fit Me:lle. Toimii hyvin, tämä on koostumukseltaan todella lirua, joten vaikka se on suhteellisen peittävää, on se huomattavasti kevyempi (ja riittoisampi) iholla kuin Fit Me. Olenkin käyttänyt tätä nyt arkimeikkipohjana BB-voiteen tilalla.
Goshin BB-voidekin on pitkäaikainen tuttava. Kirjoitin tästä jo kauan sitten blogin alkuajoilla, kun BB-voide oli vielä melko uusi juttu. Olen yhä samaa mieltä, että tämä on maailman paras BB-voide. Kokeilin Garnierin ja Maybellinen BB-voiteita, mutta vaikka niiden pitäisi sulautua ihoon, ovat ne aivan liian tummia. Hitto vie, ruskettuneelle äidillenikin Garnierin vaalein värisävy on liian tumma!
Toisin on Goshin kanssa. Tämä sopii kalmankalpeille suomalaisille, on iholla samettisen pehmeä ja suhteellisen peittäväkin, mutta silti BB-voiteelle tyypillisen kevyt. Peittää pahimmat ihovirheet ja tasoittaa ihonsävyä, mutta ei peitä ihonsävyä kokonaan alleen. Kosteuttaa myös mukavasti.

Käytän BB-voidetta lähinnä kesällä, vaikka talvella sen kosteuttavat ominaisuudet voisivat olla myös hyväksi, mutta jotenkin miellän sen kesävoiteeksi - sellaiseksi, joka ei hikisenäkään pakkaannu juonteisiin tai ala valua naamalla. Päälle voi lätkäistä puuteriakin ja kestää paikallaan.

Viimeisimpänä kasvotuotteena on Yves Saint Laurentin legendaarinen Touche Éclat -valokynä, jota nimenomaan menin metsästämään Lappeenrannan Sokos Emotionilta. Olin kokeillut jotain Lumenen ja Lorealin valokynää, jotka olivat liian liruja, tummia ja/tai punaisia iholleni, ja jättänyt niiden jälkeen valokynät oman onnensa nojaan, mutta sitten kun pääsin töihin, iski ajatus - nythän minulla on varaa laatukosmetiikkaan!
YSL:n valokynään tutustuin muotiohjelmassa, jossa naiset testailivat valokyniä. Useimmat rakastivat tätä niinkin paljon, että valelivat tällä koko naamansa. Minä en koko naamaa valele, mutta käytän tätä kulmien alle luomaan vähän valoa katseeseen (koska minulla on raskaat kulmat) ja silmien sisä- ja ulkokulmiin. Olen katsonut tutoriaalejakin siitä minne valokynää pitää rykäistä ja väitän osaavani käyttää sitä, vaikka joidenkin tutkimusten mukaan suomalaisnaiset eivät osaa. Tehosta taasen en ole ihan sataprosenttisen varma. Kyllä tämä peittää vähän (vaaleimmassa sävyssä) tummia silmänalusia ja kirkastaa katsetta, mutta luulen että ehkä yhden asteen tummempi sävy (joka on myös hyvin vaalea), olisi ollut peittävämpi. Ainakin muiden arvostelujen mukaan.

Bonusta siitä, että sain kynän Collector's Editionin, jossa on vintagepilkut <3 Ottakaa siis huomioon, että tämä on oikeasti vanha ja toimiva tuote, jota naiset ovat käyttäneet jo monta vuosikymmentä. Minustakin tämä on ihana, paras valokynä tähän saakka. Oikein laiskana päivänä voi sipaista pelkästään tätä ja ripsiväriä, ja yhdessä muun meikin kanssa tästä on tullut korvaamaton osa pohjameikkiäni. Toivotaan, että kestää vastedeskin riittoisana.
Muita meikkejä, jotka luettelen luksus-kategoriaan ovat Joe Blascon (alennuksesta puoleen hintaan) ostettu huultenrajauskynä sävyssä Fire (oli muuten viimeinen), Besamen ihana huulipuna ja Estee Lauderin lahjapakkauksessa olleet ripsiväri ja huulipuna.

Joe Blascon hommasin näistä ekana. Paawolta tuli tämäkin idea, että kestävän huulipunan salaisuus on hyvä rajauskynä ja hän käyttää Blascoa. Minulla on myös Goshin rajauskynä, joka on ihanan lämpimän punainen sävyinen, mutta niin pehmeä ja sen takia vaikea teroittaa, että se on jäänyt olemattomalle käytölle. Tämä Blasco sen sijaan on käytössä lähestulkoon aina, kun käytän huulipunaa (eli suht harvoin toistaiseksi). Kynä on melko kova ja sen saa teroitettua, joten sillä saa piirrettyä siistin rajauksen, joka sopii punasävyisten huulipunien kanssa hyvin.
Käytin aiemmin paljon (ja käytän toisinaan yhä) aiemmissa kuvissa näkynyttä L'Orealin False Lash Wings Intenza-ripsiväriä, jolla saa aika pirun eeppiset ja tummat räpsyttimet, mutta edelleen se palkkapäivä houkutteli Sokoksen alennukseen yhdistettynä sen verran, että lähdin metsästämään astetta laadukkaampaa ripsiväriä.

Tarkoituksena oli ostaa Lancomen Definicils-ripsiväri, joka oli alennuksessa 19.90€, eli maksoi siis saman verran kuin tuo L'Orealin ripsarini, mutta sitten törmäsin tähän Estee Lauderin pakettiin, joka maksoi 29.90 ja jossa oli (mini-)huulipuna samassa paketissa. Ripsivärin ja punan hinta erikseen oli 33€/kpl, joten kotoutin paketin ja onneksi tein niin!

Sumptuous Infinite-ripsiväri on täydellinen arkiripsiväri. Olin ihan tyytyväinen L'Orealinkin väriin, mutta sen antama tuuheus on juhliin parempi kuin töihin, mutta tämä Estee Lauderin ripsari taas toimii molempiin. Aluksi olin hukassa kummallisen harjan kanssa (toisella puolella lyhyet harjakset, toisella pitkät, molemmat melko kovia) ja olen ehkä vähän vieläkin, mutta ripsiväri on sen verran ohutta, että sillä saa tehtyä tarkkaan erotellut, täysin paakkuuntumattomat pitkät ja luonnolliselta näyttävät ripset. Sitä voi kerrostaakin vielä näyttävämpään lopputulokseen näyttämättä kuitenkaan luonnottomalta. Suosittelen kaikille, varsinkin, jos joskus bongaatte alennuksesta.

Tuplapaketin mukana tullut Pure Color Envy -huulipuna sen sijaan jakaa vähän mielipiteitä. Väri 340 Envious on lämmin punainen, jota käytin muun muassa näissä kuvissa. Pidän väristä kovasti, mutta huulipunan kesto ei ole aivan Besamen luokkaa. Se kului aika nopeasti pois huulilta, joten sitä joutunee lisäämään useammin, jos tahtoo pitää värin kirkkaana. Huulipuna levittyy nätisti huulille ja pidän huulipunan perinteisestä muodosta (helpompi levittää kuin Besame), mutta se vaatii ehdottomasti huulille tukevan rajauksen, ettei leviä omille teilleen.

Viimeisenä sitten se paljon puhuttu Besame, vintagefanin, pinup- ja rockabilly-tytön unelmahuulipuna.
Eikö ole ihana paketti? Olen säilyttänyt tuon pahvipaketinkin, kun se on niin nätti, mutta vielä enemmän rakastan tuota pientä samettipussia (jota ei ilmeisesti uudemmissa Besamen punissa enää tule mukana, nyyh), jossa huulipuna on kätevä säilyttää. Vintage-tyylinen kullansävyinen tuubikin on jotain ihan muuta kuin markettipunissa, tuoksu ihana.

Itse puna on paras tähän asti kokeilemani ja muutamaa on tullut kokeiltua. Siksi en käyttänyt huulipunaa juuri koskaan, koska kaikki kokeilemani värit haalistuivat tai levisivät ennen aikojaan, mutta tämä kestää, kestää ja kestää, jopa ilman rajausta. Kesti jopa toissaviikkoiset ruskakuvat ja sen, että minulla oli hiukset suussa puolet ajasta - puna ei silti levinnyt, mutta tukka kyllä värjäytyi.

Besame Cosmetics tekee vintage-tyylisiä meikkejä ja heillä on monen monta eri punasävyä jokaiseen makuun. Itse ostin ihan perus Besame Red-sävyn, joka on ilmeisesti enemmän 20-luvun henkinen puna kuin 50-luvun (Red Hot Red olisi fiftaripuna), mutta ajaa hyvin asiansa. Jonain päivänä ostan muitakin sävyjä, ehkä ensimmäisenä pinkin, koska en välttämättä tarvitse kolmea punaista huulipunaa.
Besamen huulipunat taitavat kaikki olla mattasävyisiä ja yhdellä kerroksella saa peittävän lopputuloksen. Ei tarvitse mussuttaa montaa kertaa paperia.

Seuraavaksi haluaisin ostaa Besame Cosmeticsiltä Violet Powderin kirkastamaan kasvoja ja koska nykyinen puuterini on aika huono, ja kakkumaskarastakin olen haaveillut, mutta nykyiset maskarani ovat tosiaan niin hyviä, etten näe viisaaksi vaihtaa johonkin, jota en välttämättä osaa käyttää.
Mitä sitä hyvää vaihtamaan?
Paitsi että joskus vaihtamalla voi saada vielä parempaa.

Mitkä ovat teidän suosikkimeikkinne ja parhaat ihonhoitotuotteenne?

Kolme pientä faktaa:
  • Minulla on aika pitkälti normaali iho, joka on talvella pintakuiva ja kesällä hikinen.  Silti kävin läpi monta markettimerkkiä kasvovoiteissa ja palasin aina takaisin Triple Activen tuotteisiin. Joskus halpakin on hyvää.
  • Silmäni eivät arista, mutta saan roskia silmään ja hieroskelen silmiäni, joten käytän ripsivärejä, jotka eivät varise. Ripsiä löytyy omasta takaakin, mutta kuka ei haluaisi lisää? En meikkaa koskaan alaripsiä, koska en tiedä mitään kamalampaa kuin hämähäkkisilmät.
  • Tarvitsen peittävän tuotteen silmien alle, koska minulla on tosiaan hyvin tummat silmänaluset. Olen huono nukkuja ja iho on sen verran ohutta silmien ympärillä, että verisuonet näkyvät. Jos joskus katsotte siis, että tuolla pakkautuu puuterit silmän alla oleviin juonteisiin, niin en tiedä onko se sen huonompi vaihtoehto kuin että näyttäisin pandalta. That being said, pystyn kyllä kulkemaan ihan rauhassa ilman meikkiä ihmisten ilmoilla, enkä käytä meikkiä koskaan kotioloissa ja kauppareissuilla, jos tarkoitus ei ole lähteä kaupunkiin.

8 kommenttia:

  1. Mä olen kosmetiikan suhteen tosi ongelmallinen monessakin suhteessa. Ensinnäkin, naamani rasvoittuu niin törkeästi ja silmien nurkissa on sellaiset pätkät limakalvoa, että näyttävien ulkonevien rajausten, alaluomen luomivärittäminen ym. ovat ihan mahdoton idea. Kajaalit liukenevat heti, eikä nestemäinenkään tahdo tarttua alarajaukseksi. Ja kun ongelma on se, että vedenkestävät tuotteet ovat rasvaliukoisia eli ei auta asiaa :D Melkeen ne ei-vedenkestävät pysyvät paremmin. Mulle on kyllä riittänyt yläluomen pohjustamiseen ihan hyvin joku Lumenen primeri, mutta ajattelin seuraavaksi kokeilla sitä mahdottomasti ylistettyä Urban Decayta. Ja siis, kiiltoa on aina pohjustuksesta riippumatta niin paljon, että puuteroinnin jälkeen naamani on vartissa taas kuin Naantalin aurinko :D Mutta ei tämän kanssa auta kuin elää.

    Huulet ovat tosi pienet ja kuivuvat herkästi, joten huulipuna on toinen murhekryyni. Mitkään tummat ja rohkeat sävyt eivät käy, koska ne näyttävät pikkiriikkisessä suussani todella luonnottomilta. Rajauksella voi suurentaa huulia ehkä sen kaksi milliä, mutta sitä isompi suurennus näyttää sekin tökeröltä. Se harmittaa, koska tykkäisin verenpunaisista, turkooseista ja mustista huulipunista, mutta lopputulos on niin omituinen ettei maksa vaivaa. Mutta mulla on yksi suosikki, joku We Care Iconin sävy Magical Papaya. Se on sellainen, no, ei ihan pinkki, muttei punainenkaan. Hedelmäinen sävy, ja hoitava koostumus ei rupeuta huuliani heti. Suukonkestävät huulipunat ovat aika mahdoton idea, kun tosiaan huulet alkavat halkeilla heti.

    En ole koskaan ollut mikään erityinen meikki-ihminen, en tajua mitään valokynistä ja poskipunista ja bb-voiteista, ja lisäksi olen köyhä eli se on ihan kiva juttu :D Oma naama häviää prioriteettina aika monelle muulle asialle. Pärjään yleensä kulmien laitolla, ripsarilla ja joskus teen isot kissarajaukset. Meikkivoidetta ja puuteria en käytä arkisin, koska ne tukkivat ihoni (isot ihohuokoset ja perseilevä sekaiho, siinä vasta kiva yhdistelmä) mutta juhlatilaisuuksissa nekin tulevat kysymykseen. Luomiväreillä on kiva leikitellä!

    Kosmetiikka-arvostelujen lukeminen on kivaa, koska mä olen meikkiostoksilla ihan onneton ja nää on hyödyllisiä, kun tietää sit suunnilleen mikä tuote on ihan susi ja mitä tyyliin kaikki bloggaajat ylistää. Myyjälle tarpeiden kartoittaminen on musta vähän ahdistavaa, kun sit alkaa sadella niitä 70 euron meikkivoide-ehdotuksia ja hei kyllä sun ikäisen kannattaisi jo käyttää ryppyvoiteita kans :'D Mulla on vielä hakusessa se täydellinen silmänrajaustuote ja primer.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla taas ei ole primeria ollenkaan, en ole tarvinnut sitä silmiin, kun en osaa käyttää luomiväriä. Joskus olen yrittänyt, mutta kun tekee ensin luomivärin niin se näyttää hirveän rajulta ja sitten kun laittaa rajauksen ja ripsiväriä, huomaa, ettei se näykään ollenkaan... Ja toisekseen kun en pidä rajuista väreistä, tai ne eivät pue minua, niin en ole tullut tuhlanneeksi rajaa johonkin, jota ei tule käytettyä kuitenkaan. Tykkäisin kyllä sellaisista vaaleista 50's luomista, jotka ovat niin hienovaraiset, ettei oikein tule ajatelleeksikaan että on luomiväriä, mutta kun silmiä katsoo, tajuaa että kyllä sitä on oltava. Sellainen silmiä avartava vaalea sävy luomelle siis olisi kaunis.

      Silmänrajaustuotteena käytän tuota kuvissa näkynyttä Maybellinen Master Precise -tussia. Se on niin ohut, että sillä saa tehtyä tarkankin rajauksen, eikä se leviä kovinkaan helposti (paitsi kesällä hikosin naamasta niin, että rajaukset tarttui luomiin :'D). Saa myös säädeltyä itse kuinka paksun rajauksen haluaa, joko ihan ohuen tai paksumman. Ei myöskään ole kuivanut toisin kuin L'Orealin kynä, joka lakkasi toimimasta suurin piirtein ekalla yrittämällä. Tämä on säilynyt minulla kuukausia, toinen/kolmas kynä menossa (käytän uutta ja vanhaa molempia, koska en muista kumpi on kumpi xD) ja hyvin tulee piirreltyä. Saa myös ihan riittävän tumman lopputuloksen, koska väriä voi lisätä jos sitä ei tule ekalla yrittämällä tarpeeksi.

      Poista
  2. Kiva postaus, kiitoksia ☺ Tuosta Besamen huulipunasta, osaatko sanoa saako sitä vielä Suomesta ostettua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen sitä sai Pinup Garagesta, mutta koska kauppa on lopettanut, niin ei sitä taida saada, ellei sitten ole jossain pienemmässä vintageputiikissa. Nettikaupoissa en ole ainakaan törmännyt siihen, ellei ole joku putiikki jäänyt huomaamatta.

      Euroopasta sen sijaan löytyy Besamen tuotteita monestakin eri paikasta. Heillä on omat Eu-sivut, joilla on rajatumpi valikoima kuin alkuperäisillä jenkkisivuilla, ja sitten meikkejä löytyy ainakin TopVintagelta ja LuckyLolalta joitain kappaleita, Luckylolalla on lähinnä huulipunia, mutta TopVintagella on myös puutereita.

      Poista
    2. Hei! Ei ole itsellä kokemuksia Besamesta eikä tästä nettikaupasta, mutta tällaiseen olen törmännyt: http://www.joylicious.fi/kauppa/
      Kovasti kyllä kiinnostaisivat kaikki nuo!

      Poista
    3. No nyt löytyi oikea aarrekauppa! Kiitos kovasti linkistä. :)
      Tuolta löytyy suurin piirtein kaikki mitä olen Besamelta halunnut ostaa, paitsi Violet Powder, mutta Vanilla Powder ajanee saman asian (ja kuka estää ostamasta molempia ennen pitkään?). Täytyykin tilailla :)

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista