tiistai 3. maaliskuuta 2015

Sitruuna-mangokuppikakut

Pitkästä aikaa leivosohje, eli sitruunaisia mangokuppikakkuja herkkusuille.

Kuppikakut

2 munaa
1,5 dl sokeria
200g mangorahkaa (esim. Arlan keittiön)
1 sitruuna (kuoret + mehu)
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
100g voita

Kuorrute:
1 prk (n. 200g) mascarponea
100g valkosuklaata
1 sitruuna (mehu+kuoret)

  • Raasta sitruunan kuori karkeaksi raasteeksi.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Sekoita munasokerivaahtoon kevyesti kaapimella mangorahka ja sitruunan kuoriraaste. Lisää vuoron perään (siivilöityjä) jauhoja, sitruunamehua ja sulatettua voita. Sekoita kuohkeaksi taikinaksi.
  • Täytä kuppikakku-/muffinssivuoat vähän yli puolenvälin ja paista uunissa 175 asteessa n. 25min.
  • Kuorrutteeseen raasta sitruunankuoret raasteeksi, sekoita ne ja sitruunamehu mascarponeen. 
  • Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa tai mikrossa ja vatkaa tuorejuuston sekaan.
  • Kuorruta kuppikakut tuorejuustoseoksella, kun ne ovat jäähtyneet ja laita hautumaan jääkaappiin puolesta tunnista muutamaan tuntiin. 

Kuppikakut säilyvät hyvin jääkaapissa parista päivästä muutamaan. Nämä ovat samaan aikaan makean mangoisia, mutta myös sitruunan raikkaita. Jos ei sitruunasta tykkää hirveästi, onnistuvat varmasti myös ilman sitruunaa, mutta itse pidän sen tasapainottavasta vaikutuksesta. Tästä annoksesta tuli 12 kpl kuppikakkuja kuorrutteineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti