maanantai 17. kesäkuuta 2013

Pancakes

Pancakes


3 munaa
2 rkl sokeria
2 rkl fariinisokeria
0,5-1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
3 tl leivinjauhetta
50 g voita

  • Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen munasokerivaahtoon kuivia aineita ja maitoa, sekä sulatettu voi. Vatkaa sekaisin kuohkeaksi ja paksuhkoksi taikinaksi.
  • Paista isohko kauhallinen kerrallaan taikinaa pannukakuiksi matalalla lämmöllä paistinpannulla. Itse käytin 3-4 levytehoa, etteivät ruskistu liikaa, mutta että kypsyvät kuitenkin. Vaikka taikinassa on rasvaa, kannattaa silti käyttää voita tai margariinia paistamiseen pieniä määriä.
  • Nauti lämpiminä esim. vadelmahillon tai pakastemarjojen, kuten mustikoiden tai vadelmien ja vaniljavaahdon kanssa. Itse tein mustikoista ja sokerista survosta. Oikeaoppinenhan tapa olisi nauttia pancakesit
  • Pannukakkuihin voi paistovaiheessa lisätä mustikoita tai suklaapaloja, jolloin saat maustettuja pannukakkuja.

Eilen teki hirvittävästi mieli amerikkaistyyppisiä pannareita, joten ei kun etsimään ohjeita netistä ja soveltamaan, koska kotona ei ollut kermaviiliä mitä niihin useiden ohjeiden tarvitsee. En halunnut myöskään laittaa suklaata, koska säästän sitä amerikkalaisiin suklaamuffinseihin.
Suolan määrä vaikutti myös vähäiseltä ohjeissa, samoin sokeri, joten otin osakseni vähän soveltaa suhteita ja hyvää tuli! Vähemmällä maustamisella olisi saattanut olla huomattavan mautonta pöperöä.
Voin voi korvata öljyllä, jolloin suosittelen laittamaan 1tl suolaa puolikkaan sijaan. Jos käytät suolaista voita niin kannattaa vähentää vähän suolan määrää ja laittaa vain puolikas teelusikallinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti