perjantai 8. heinäkuuta 2016

Kevyt ja arkinen kesämekko

Kevyt ja arkinen. Se oli mitä minulle ensimmäisenä tuli mieleen tästä viime viikkoisesta päivän asusta.
Ollaan rehellisiä ja sanotaan, että ainoa syy miksi mielsin tämän asun arkiseksi, oli se, että helteen takia jätin alushameen pois. Muutenhan minulla on tässä ihan samanlaiset asusteet kuin muissakin asukuvissa: löytyy Collectifin Martha-vyö ja uusi kaulakoru, sekä korvakorut ja vanhat aurinkolasit. Jaloissa on korkokengät ballerinojen sijaan ja yleensä kun laiskottaa, käytän kyllä ballerinoja.

Se alushameen välistä jättäminen sitten teki sen, että ihan hyvin harkitusta asusta tuli arkinen. Minun silmissäni ainakin, mutta monen mielestä tämä on varmaan melko juhlava asukokonaisuus, kun helmaa riittää, mekossa on luut, kaulasta löytyy kaulakoru ja jaloista ne korkokengät (olkootkin tyylillisesti arkiset, mutta niissä on kuitenkin 7cm korko).
Toinen asia mikä tekee kokonaisuudesta arkisen, on se, että jätin silmien rajauksen pois. Perhana, maalasin huulenikin, mutta jos kissansilmät puuttuvat, niin sitten tyyli on arkinen :D Tukassa oli laineita latvoissa, mutta tuuli teki tepposet ja lopputulos on mitäs muutakaan kuin arkinen.
Dress: Vivien of Holloway
Belt: Collectif Martha
Jewelry: Collectif
Shoes: Miss  L-Fire

Sitten kävi niin, että kun mielentilakin oli sellainen, että tämä on vain arkinen asu, en osannut edes ottaa järkevää asentoa valokuviin. Yritys näyttää rennolta päättyi siihen, että näytän kuvissa siltä kuin en tuntisi oloani mukavaksi, vaikka asu oli mitä ihanin hellepäivänä. Ohut, sileä puuvilla ja ilmava helma... ah, en tiedä mitään parempaa.

Olen käyttänyt tätä mekkoa useasti kesällä ilman tylliä, mutta viimeisen vuoden aikana olen kulkenut niin harvoin ilman tyllihametta, että tuntui oudolta ja alastomalta jättää täydellinen kellohelma hyödyntämättä. On jotenkin helpompi kantaa upea mekko päällä, kun helma pääsee oikeuksiinsa.

Ennen ei myöskään ollut outoa jättää ne kissansilmärajaukset vetämättä, koska ei niitä näy näissä 2014 otetuissa kuvissa. Tosin silloin vasta aloittelin tätä tyyliä ja minulle riitti täysin hyvin se, että päällä oli upea mekko - eihän kukaan katso silloin kasvoja. Nykyään teen lähes aina kissansilmärajaukset fiftarityyliin kuuluvasti ja käytän enemmän meikkiä (opin käyttämään valokynää, poskipunaa ja luomiväriä!), mutta en tiedä onko se hyvä asia. Pikkuveljeni kommentoi, että näiden kuvien huuliväri näytti kuivalta livenä, vaikka kuvissa se on kaunis ja täydellisen yhteensopiva asusteiden kanssa. Kyseessä on Nyxin Tokyo Lip Cream, joka on sen verran mattainen, että huulet näyttää helposti "puuterisilta", varsinkin jos sattuu allekirjoittaneen tapaan käyttämään puuteria kerrosten välissä kestävyyttä lisätäkseen. 

Joka tapauksessa tuli tuosta veljen kommentista mieleen, että kuinkahan kamalalta ne Instagramin supermeikkaajat contouring-meikkikerroksineen näyttävät livenä. Kuvitelkaa ne meikkikerrokset auringonvalossa, niin ymmärrätte uteliaisuuteni.


In English:

Ordinary, casual and light. That's how I'd describe this outfit, regardless of how it's actually well put together with the accessories and shoes. On Finnish standards it's definitely not an ordinary outfit, but I felt like it was.

I have worn petticoats all the time for the last year and when I finally didn't wear one, (because it was hot) my pretty dress felt very ordinary to me. I guess it's because I also skipped on eyeliner, which makes me look less 50's inspired than I'd prefer. My hair also decided to uncurl again, but since I was aiming for relatively casual look anyway, I didn't mind.

However I think I really need a petticoat to feel right. I look like I was uncomfortable and I guess it's because I didn't feel as fabulous as I would feel when wearing eyeliner and a petticoat. It's funny because I used to wear this dress like this all the time, but that was two years ago, back when I was just getting into this pin up/ 50's inspired stuff.

I didn't mind not wearing eyeliner either back then, but then again I didn't know how to paint my eyebrows either. Now I know better, but fail occasionally anyway. My brother (who was my photographer) said my lipstick looked very dry and powdery, and he was probably right as this Nyx Tokyo Lip Cream is a very matte color and I did use some powder between layers to increase longevity...

Well, anyway my brother's comment on my lipstick made me wonder what those contouring specialists on Instagram would look like IRL. Just imagine that amount of make up in sunlight and you get my point.

16 kommenttia:

  1. Siis toi printti on niin ihana! *_*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ihana, että olisi pitänyt ostaa myös vaaleanpunaisena mekkona silloin kun sitä oli saatavilla :) Toppina löytyy kyllä, mutta mekot on kivempia.

      Poista
  2. Ihana kesäinen mekko! :) Sopii juuri hyvin arkeen. Ja tuo kuosi tuossa on jotenkin niin suloinen <3 Ja mun mielestä tuo huulipuna on oikein kiva, itselläni on hiukan saman sävyinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuppikakut on aina suloisia, ja huulipuna on kyllä ihana sävyltään, mutta näyttää livenä vähän kuivemmalta kuin kuvissa. :)

      Poista
  3. Mun mielestä ton mallinen mekko on nätti myös ilman sitä alushametta! ^^ Mä tykkään joskus jättää rajaukset silmistä ja käyttää tummempaa/punertavaa huulipunaa - siitä tulee mun mielestä kivan rento mutta kuitenkin huolitellumpi lookki! ♡

    ♡ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon itsekin tehnyt niin, että jätän kissansilmärajaukset tekemättä ja meikkipohjan yksinkertaiseksi, mutta käytän huulipunaa. Toimii :)

      Poista
  4. Nätisti toimii ilman alushamettakin :) Mulla on vaan noita cupcake-helmaisia mekkoja, niin niitä ei oikeen voi käyttää ilman kun ne vaan roikkuu sitten :D Mulla on kyllä projektina ostaa tai tehdä ihan oikea hellemekko kellohelmalla, kun en sellaista omista.

    VastaaPoista
  5. What a lovely halter/swing dress by Vivien of Holloway, love the pink accessories with this dress and those shoes! :)
    By the way my brothers would never, ever take blog photos for me! They think it's embarrassing!! lol

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. My brother is one of my most frequent photographers. For a long time (like 2 years) I also used his camera, so it was twice as annoying for him :D And yeah, he thinks it's a bit embarrassing and calls me self-centered, but so does my boyfriend, who is even more reluctant. Either way they take most of my outfit photos and I'm thankful <3

      Poista
  6. Mullakin on ollut nyt paljon näitä rentoja ja kevyitä päiviä ilman alushametta ja eyelineriä! Jotenkin on vaan ollut vähän laiska olo ja tehnyt mieli olla mahdollisimman raikkaan ja luonnollisen näköinen.

    Minun veljeni ei varmaan koskaan kommentoisia meikkiäni :D Se ei varmaan edes tiedä että käytän huulipunaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on veljen kaa sellaiset välit, että jos sieltä ei tule suorasukaista kommenttia, niin jotain on pahasti vialla :D

      Poista
  7. IHana mekko! <3 Oon kans miettinyt,että miltä kunnon contouring meikki näytttää auringossa, mä luulen,et ne on hirveen näkösiä - varsinkin läheltä :D :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne taitaa olla tarkoitettu vaan valokuviin kunnon filtterin kanssa :)

      Poista
  8. Terve! Päädyin Sam's-alushameita googletellessani tänne blogiisi, josta löysinkin oikein perusteellisen alushamepostauksen. Kiitos siitä!

    Minulla olisikin pari kysymystä juuri noihin Sam's-alushameisiin liittyen, joihin osaisit varmaan vastata. Tiedätkö onko noissa (tälläkin hetkellä myynnissä olevissa) Vivien of Hollowayn alushameissa ("Petticoats from Vivien of Holloway") Sam's:in labelit/merkit? Entä tiedätkö löytyykö Top Vintagen Sammy:istä Sam's:in merkit? Alushamepostauksessasi olit ainakin jonkun Sam's:in labelin kuvannut, joten kiinnostaisi kovasti tietää, mistä jälleenmyyjien hameista nämä alkuperäisen valmistajan merkit löytyvät. Itselläni olisi nimittäin hakusessa juuri tuo Sam's:in malli 835.

    Kiitos paljon vastauksestasi jo etukäteen! : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolet Samsin alushameistani on ostettu juurikin Vivien of Hollowaylta, viimeisin viime vuonna. Samaa mallia on myynnissä vieläkin muutamassa eri värissä, tosin huomauttaisin, että se viimeisin yksilö (kermanvaalea) on muita yhden tuuman pidempi, eli arviolta n. 27", mutta koska niissä on kuminauhakujat, niin sen voi säätää haluamaansa pituuteen. Kaikki muut värit ostopaikasta riippumatta on olleet 26" pitkiä, mikä on se yleisin myynnissä oleva pituus.

      TopVintagen Sammyt ovat myös Sam'sin 835 mallia, ne ovat vain merkillisesti eri nimellä sivulla. (Toisaalta Hell Bunny on lyhentynyt nimeen Bunny ja Voodoo Vixen on pelkkä Vixen.) Sieltä olen ostanut punaisen ja mustan, valkoinen ja kermanvaalea on Vivien of Hollowaylta. Kaikissa neljässä hameessa on laput, joissa lukee Sam's 835 ja sitten punaisella mustakynällä(kö?) ilmeisesti käsin lisätty merkintä pituudesta ja joku numerokirjainyhdistelmä ylälaidassa. Viittaiskohan jälleenmyyjään?

      Samsin alushameita saa myös pinupvintage.com-sivustolta (Hollannista), jossa on myynnissä muitakin malleja. Siellä tyllejä mainostetaan oikealla nimellä ja tyylillä, mutta en ole itse (vielä) tilannut. Tarkoituksena olisi kuitenkin kokeilla rahatilanteen salliessa sellaista 60 jaardin organzatylliä pituudessa 25/27", ettei tarvitse kahta tylliä aina päällekkäin.

      Toivottavasti tästä oli apua. Itseäkin hämmensi, kun samoja tyllihameita myydään eri nimillä eri paikoissa ja varsinkin Vivien of Holloway mainostaa niitä ominaan, vaikka ovat Samsin.

      Poista
  9. Ihana tuo mekon printti, ja nätiltähän tuo näyttää myös ilman alushametta! :)

    VastaaPoista