maanantai 25. tammikuuta 2016

Maawo Polo

Aloitetaan taas kerran säästä puhumalla. Perjantaina oli pakkasta -28 astetta, lauantaina -8 astetta. Kahdenkymmenen asteen ero lämpötilassa, mutta sitä ei tule ajatelleeksi samalla tavalla kuin että perjantaina olisi ollut nollassa ja lauantaina 20 astetta lämmintä. Imagine that.

Sunnuntaina otatin poikaystävällä kuvia viikolla töissä käyttämästäni asukokonaisuudesta, vaikka tuprutti lunta. Ei varmaan olisi kannattanut, nyt on kamala lenssu. Toisaalta se olisi varmasti tullut muutenkin, koska flunssaa on liikkeellä joka paikassa, mutta oli kiva käydä vakuutuskeskustelussa ja kaupungilla nenä punaisena ja toivoa ettei räkä valu poskille.
Miksi nenäliinat on loppu aina silloin, kun tulee flunssa?
Lenssun ohella kovassa nosteessa on simsittäminen. Yleensä saan näitä simsityskausia The Sims 2:n kanssa, mutta nyt olen paukuttanut Sims 4:sta tuntikaupalla niin, että Origin näyttää pelitunneiksi tuntia vaille 200. On niitä pelitunteja tullut vähän lisää, koska syksyllä, jolloin aloitin jälleen pelaamaan Sims 4:sta pelitunteja oli n. 35h. Tein uuden naapuruston, jossa olen käyttänyt rahakoodia, koska The Sims 4:ssa saa niin perhanan huonosti ylennyksiä ja rahaa, että jos pelaisin ilman koodeja, en ikinä saisi järkevää taloa ja halusin päästä toteuttamaan arkkitehtuurisia näkemyksiäni. Olen kokeillut pelaamista ilman rahakoodia ja ikääntymistä, mutta se tallennus jäi siihen, kun nuorena aikuisena aloittamani sim oli vielä vanhuksenakin persaukinen ja samassa rumassa talossa, missä alussakin. Ei vaan ehdi normaalilla ikääntymisellä samoja asioita, joita tein Sims 2:ssa ilman minkäänlaisia koodeja ja ollaan sentään jo viidennessä sukupolvessa menossa, herranpieksut sentään!

Simsityksen ohella olen katsonut Siskoni on noitaa. Minulla on ollut koko sarja jo kauan tallessa, mutta jämähdin ykköskaudelle enkä ollut katsonut sitä ikuisuuksiin. Nyt olen jatkanut ohjelman katsomista ja olen hyvän matkaa menossa kakkoskaudella. Ai että ysärityyli on niin ihanaa (=kamalaa).

Nuorempana en saanut valvoa erityisen pitkään enkä päässyt katsomaan televisio-ohjelmia enää myöhään, koska äiti valloitti television, mutta muistan kun kaikki muut katsoivat Siskoni on noitaa. Joskus teini-ikäisenä näin muutaman jakson uusintana, mutta sen jälkeen en enempää, joten nyt on tosi hauska katsoa jotain, mitä olisi joskus 12-vuotiaana halunnut palavasti katsoa. Sama homma Xenan kanssa; haluaisin katsoa sarjaa suurin neloskauden puolivälistä eteenpäin, johon jäin vuosia sitten katsoessani Xenaa televisiosta, mutta arvatkaapa löytyykö sitä mistään? Eeeen usko.

Ja ennen kuin joku alkaa epäillä makuani elokuvien ja sarjojen suhteen sanottakoon, että nautin nostalgiasta. Pidän monista ohjelmista, joita katsoin lapsena ja teininä niiden tuomien muistojen takia. Kuka nyt ei haluaisi muistella huolettomia lapsuusaikoja?
Kuvissa on näemmä tällä kertaa vähän tahaton teema. Keep that hand down, girl.
Puhutaan loppuun vähän poolopaidoista. En ole ikinä voinut käyttää niitä tuntematta oloani epämukavaksi. Minusta tuntuu siltä, että kuristun niissä ja ainoat poolot, joita olen voinut käyttää, ovat niitä, joissa kaulus on niin iso, että sinne mahtuisi kaksi päätä väliin ja ne taas eivät oikeastaan ole enää pooloja.

Aina on kuitenkin poikkeus sääntöön ja tässä tapauksessa poikkeuksia sattuu olemaan kolme ja ne kaikki tarttuivat mukaani samalla ostosreissulla Black Fridayn aikoihin. Ostin marraskuussa Inga Shopista kolme pooloneuletta, joista mainitsinkin aiemmin blogissa mainitsematta kuitenkaan sitä, että en oikeastaan ole koskaan voinut käyttää pooloneuleita. Pidän niistä, mutta tuntuu siltä, että kuristun niihin ja siksi en voi ymmärtää myöskään tarpeetonta kaulahuivien käyttöä sisätiloissa. Eikö näitä tuubihuivi-ihmisiä ahdista?

Yllättäen kyllä en kuristu tässä neuleessa enkä niissä kahdessa muussakaan, joten joku tässä materiaalissa (silkkiä ja villaa) vissiin hengittää sen verran, että voin sulloa halterneckin alle ja asustaa paidan ja alla olevan Vivien of Hollowayn mekon vielä melko tiukalla kaulakorullakin kuristumatta kaulukseen. Asukokonaisuus ei ole ehkä oikeaoppinen fiftari, mutta kuten olen sanonut pukeudun miten lystään ja minulle riittää, että se on edes sinnepäin. En rajoita pukeutumistani vain yhteen tyylisuuntaan, koska välillä on kivaa tehdä lady Gagat ja shokeerata työkavereita pukeutumalla normaalisti.

Mitä mieltä olette pooloneuleista? Hot or not?


In English:
I probably shouldn't have taken these photos, because I caught a cold. Well, to be honest I would have gotten it anyway since it's that time of the year and my boyfriend had a flu earlier. It's just my turn now.

I've been playing a lot of The Sims 4 recently and although there are times I play a lot, I usually play The Sims 2. I started a new game in The Sims 4 and I've been making a lot of sims and houses for them with money cheats (because it's way too slow to get them enough money for proper houses), so I'm actually growing to like it. However when I'm playing multiple generations I still prefer Sims 2, because it takes a lot less time and effort than Sims 4 where I have to keep aging off, because otherwise all my sims would be elders before they even reach their Job level 4. It's just too hard to get promotions AND keep my sims happy.

Other than playing Sims I've been watching Charmed. I remember how I wanted to watch it as a kid, but never got the chance to, so now I'm taking my time having some nostalgic 90's moments with it. I'm currently watching Season 2, but since it has eight seasons I'm sure to have a lot more fun in the next few weeks.

Last but not least, let's talk about my outfit. I don't usually wear polo necks, because I feel like I'll suffocate in them, but this jumper is different and feels comfortable even with a halterneck Vivien of Holloway dress under it and a necklace around my neck. When I bought this on November I actually bought two other jumpers with polo necks and surprisingly I like them all. They don't give me that suffocating effect I usually suffer from, so I've worn them a lot. Maybe it's the material that matters? These jumpers have high wool content with cashmere and silk that is soft and comfortable to the skin.

What do you think about polo necks? Hot or not?

10 kommenttia:

  1. As you know, I quite like a polo neck! It does really depend on the material though - an itchy blend around your neck is awful. Your outfit here is the epitome of winter elegance! I don't do the belt-over-jumper thing enough, it looks so good. I'm still in awe that you can even contemplate taking photos in the snow with no coat. I am not made of strong enough stuff!!

    VastaaPoista
  2. Itse tykkään todella paljon poolopaidoista, mutta ongelmana on se,e tten ole löytänyt vielä yhtäkään joka sopisi minulle. Haluan napakan poolopaidan, mutta sitten se on niin tiukka kaula-aukosta, etten saa sitä millään tungettua siististi päälleni. Toinen ongelma on et, että kun on lyhyt ja pyöreäkasvoinen, herkästi kaula katoaa kokonaan -.-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poolopaidoissa on vähän tuo vika, että kaula katoaa, varsinkin jos on liian paksu kaulus. Pitää löytää sopivan pitkä helposti taitettava ja ennen kaikkea ohutkauluksinen poolo, niin kuin tämä. Minulla tuo tiukkuusongelma vaivaa kaula-aukon kanssa, mutta kuten blogissa totesin, se taitaa olla riippuvainen materiaalista, että tarpeeksi pehmeä niin ei kurista.

      Poista
  3. Löysin blogisi tässä hiljattain, ja rakastuin tyyliisi! Aivan ihana tuo tämän postauksen asukokonaisuus!
    Pidän kovasti neulepoolopaidoista, nyt hetkeen oonkin käyttänyt enimmäkseen niitä! Tykästyin niihin vasta jonkin aika sitten nähtyäni kaksi upeaa yksilöä kirppiksellä. Sen jälkeen niitä on nopeaan tahtiin tullut mukaan kirppiksiltä. Ihmettlen tätä itsekin, miten voikaan löytyä niin paljon lyhyessä ajassa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja tervetuloa lukemaan :)
      Minäkin tykkään pooloneuleiden ulkonäöstä, mutta ennen noita kolmea ostosta ei ole tullut hirveästi käytettyä, koska tuntuu siltä että kuristun niihin, mutta sitten kun löysin parikin hyvää, päädyin ostamaan ne kaikki. Oli niin harvinaista herkkua!

      Poista
  4. Olen ymmärtänyt, että olet pitkä. Kuinka pitkä olet, ja mistä oikein ostat mekkosi niin että se vyötärölinja ei tuu tohon tissien alle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen 172cm ja pitkäselkäinen. Parhaat mekot, joissa vyötärölinja ei ole suoraan tissien alla on Vivien of Hollowaylla ja Pinup Couturella. Vivieniltä tilaan suoraan valmistajan sivuilta ja Pinup Couturen vaatteita löytyy vähän milloin mistäkin eurooppalaisilta sivuilta, kun ei viitsi USAsta tilata. Collectifilla (tilaan valmistajan sivuilta, joskus muualtakin) on myös kynämekoissa ainakin vyötärölinja ihan hyvällä paikalla, mutta toisaalta käytän heidän kynämekoista vain bengaliinia, joka nuolee ihoa, oli vyötärö missä hyvänsä.

      Muissa mekoissa onkin vyötärölinja omaa vyötärölinjaa ylempänä, mutta paksut patellavyöt saavat sen näyttämään siltä, ettei se kiipeä kainaloita kohti, kun vyön yläraja menee vähän yli mekon vyötärösauman ja alaraja on omalla vyötäröllä :D

      Mutta poikkeuksiakin löytyy joskus. Ostin tässä tällä viikolla Hell Bunnylta ihanan mekon, jonka vyötärö istuu tosi hyvin, mutta oikeastaan sekin on useita senttejä luonnollisen vyötäröni yläpuolella. Se ei kuitenkaan näytä siltä, koska vyötärö istuu sen verran napakasti, että se huijaa erityisesti alushameen kanssa mekon näyttämään siltä, että vyötärö on missä pitääkin. Sen kanssa ei tarvitse edes vyötä, mikä on melkoista luksusta pitkäselkäisenä.

      Useimpia merkkejä löytyy eri sivuilta googlaamalla, mutta suosikkisivujani on Collectifin omat sivut collectif.co.uk, vivienofholloway.com ja topvintage.net, jossa on kaikenlaista. Tilaan myös Saksasta luckylola.de-sivulta, jossa on joitain Pinup Couturen vaatteita, joita ei ole muualla ja Hell Bunnyn mekkoja ostan paikallisesta wannabe-liikkeestä, jossa voin sovittaa ensin sopivatko ne minulle ennen kuin tilaan. Mutta myönnän, että on tilauksessa tullut hutejakin, jotka on menossa myyntiin, kunhan saan otettua tuotekuvat :)

      Poista
    2. Korjaan, ostan siis Hell Bunnyn mekkoja ihan paikan päältä wannabelta. Muut tulee tilattua yleensä ulkomailta, koska suomalaisissa kaupoissa on aika pieni valikoima, tai sitten ylikorkeat hinnat.

      Poista
    3. Jahah, onkohan sitten itsellä mitään toivoa pitkäselkäisenä 180 senttisenä saada istuvia mekkoja mistään. Nuo Pinupin mekot eivät varsinaisesti omaa makuani hivelleet.

      Harmi, kun vaatteiden hankinta on pitkälti ilmeisesti nettikauppojen varassa eikä kokeilemaan pääse. Tai sitten pitäisi itse osata kaavoittaa ja ommella :D

      Poista
  5. Such a darling outfit - and like CiCi I am admiring the bright belt over the jumper. Love that little hat too, I'm sure hats are essential when it's that cold and snowy! xx

    VastaaPoista