tiistai 19. tammikuuta 2016

Winter happiness

Ei se pakkanen enää niin kylmältä tunnu, kun siihen on tottunut. Luntakin tuli, jos ei nyt sentään yhtä paljon kuin Merikarvialla, niin kuitenkin aika paljon. Sai sitä vähän matkaa kahlata pohkeita myöten lumihangessakin ennen kuin kaupungin reippaat lumiauramiehet saivat kadut putsattua. Siinä on muuten varmaan siivoojan ohella epäkiitollisimpia ammatteja; saako yksikään lumiauraaja koskaan kiitosta? Nuhteita kyllä tulee, jos ei ole se takapiha aurattu, kun töihin pitäisi päästä. Meillä naapuri oli kolaamassa takapihaa, mutta on se aura-autokin tuossa parina aamuna pyörinyt.

Nyt on kauniit paksut nietokset joka puolella ja voi oikeasti sanoa, että on talvi. Pakkasta on tukevasti kahdestakymmenestäneljästä kolmeenkymmeneen ja ilma on välillä sanalla sanoen kostea. En tiedä kuinka se on mahdollista, mutta siinä vaiheessa kun naama tuntuu ulkoillessa kostealta, on oikeasti kosteaa.

Enää ei ole ripset jäätyneet (pahasti), mutta kyllä se pakkanen mukavasti poskissa ja perskannikoissa kipristelee. Tarvitsen kunnon toppahousut. Sellaiset, joihin mahtuu takapuolikin.
Tunnustan, että mustan sisarensa kanssa saman vian jakava Pinup Couturen Jayne-mekko on myös melko ahdas takalistosta. Kun sanon melko ahdas, se tarkoittaa sitä, että jos tämän kanssa kumartuu, saa arpoa ratkeaako satiinivuori vai puuvillasatiinia oleva ulkokuori. Tungin näihin kuviin alle Triumphin kuristusshortsipöksyt, mutta varsinkin sukkahousujen kanssa kangas kinnasi niin tehokkaasti, että portaiden kävely kymmenen sentin koroissa kuvauspaikalle oli jokseenkin haastavaa. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että pitäisi alkaa laihduttaa/kiinteyttää/keventää kesäkuntoon?

Pinup Couturen vaatteiden mittataulukon mukaan mekot on tehty suurin piirtein tiimalasivartaloisille. Rinnoille on tilaa, pyllylle on tilaa ja vyötärö on suhteessa tiukka kuin ampiainen. No, ei ihan ole sitä. Tässä mekossa on vyötärö sitä mitä luvataankin M-koossa, mutta sopii kyllä isommallekin, koska pienten alusvaatteiden suoman vyötärönkutistamisoperaation jälkeen vyötärö jäi väljäksi varsinkin vyön osalta. Rintamuskin on sitä mitä luvataan, eli jälleen alusvaatteiden suomalla ylimääräisellä täytteellä sopivan kokoinen. Takalistolle taasen on ilmoitettua ~100cm lantionympärysmittaa vähemmän tilaa, tai sitten ne neljät päällekkäiset housut (alushousut, spanksit ja kahdet sukkahousut) ovat saaneet takalistoni leviämään. Niillä joulusuklailla, viikonloppukarkeilla, kotitekoisilla pullilla ja Tallikahvila Kinskissä nautituilla kakuillahan ei ole mitään tekemistä tämän kanssa, kun mittanauha ei kuitenkaan ihan vielä yllä sataseen saakka.
Otaksun, että kesällä ilman sukkahousuja mekko istuu hieman paremmin, kun kangas ei ota kiinni. Sukkahousuilla on vähän sellainen paha tapa, että mekkokangas kiipeää vuorikankaasta huolimatta, mutta tässä ei onneksi ole sitä ongelmaa, kun ei mahdu kiipeämään, höhö. Ai miten niin en löydä mitään positiivista sanottavaa?

Kesään tämä mekko sopii väriltään muutenkin paremmin. Arvoin vähän silloin viime marraskuussa, että otanko mekkoa sinisenä ollenkaan vai en, mutta muita värejä ei ollut jäljellä ja sitten tämä kuitenkin päätyi ostoskoriin. Minulla on joku outo viehätys kirkkaaseen vaaleansiniseen ja varsinkin yhdistettynä vaaleanpunaisiin asusteisiin. Olisinkin asustanut tämän pinkillä (huulipunan lisäksi), mutta ei oikein huvittanut laittaa puolihihaista ohutta neuletta -18 asteen pakkaseen. Olisi voinut olla vielä vähän kankeampia poseerauksia.
Loppuun puhutaan vähän sukkahousuista. Harvoin käy mielessä, että sukkahousujakin voi kerrostaa, tai jos käy niin sitten se on kahdet paksut sukkahousut päällekkäin niin, ettei alta näy mitään. Mutta jos on Miss Ruki Verin pari vuotta sitten antaman vinkin tavoin ovela, niin parastahan on pistää jotkin kuviolliset sukkahousut värillisten päälle - niin kuin näissä kuvissa.

Minulla on mekkoani vain aavistuksen tummemmat sukkahousut jalassa, mutta kun päälle laittaa kuvioidut mustat sukkahousut, saa niistä aivan erinäköset ja ennen kaikkea käyttökelpoiset. En tiedä mikä aivopieru on ollut ostaa kirkkaanvaaleansiniset sukkahousut... Varmaan sama kuin niiden violettien ja pinkkienkin kanssa, jotka pyörii sukkahousulaatikossa käyttämättömänä, mutta joita ei voi heittää kierrätykseen, koska ehkä niitä joskus käyttää.

Tietysti olisi voinut olla tyylikkäämpää laittaa tähän asukokonaisuuteen vain ne yksinkertaisen mustat sukkahousut ja säästää tämä sukkahousukombinaatio jonkin mustan, muuten yksinkertaisen asun kaveriksi, mutta kun juolahti mieleen, niin ei niitä viitsinyt ruveta enää riisumaankaan. Tee ensin, ajattele vasta sitten.
Totta puhuen en kerrosta sukkahousuja arkena, koska kahdet sukkahousut päällekkäin tekee tiukkaa varpaille ja sehän ei ole lämmintä, että on varpaat rullalla. Käytän toppahousuja sukkahousujen päällä työmatkoilla ja pienemmillä pakkasilla pitkät helmat ja pitkävartiset saappaat riittää.

Järkytin tänään työkavereita pukemalla farkut, tai tarkemmin sanoen jegginsit, töihin. Miehet tuijottivat silmät pyöreinä: "Siulla on farkut!" Olihan minulla housut ollut pari kertaa, mutta että oikein farkut. Vähän tuli samankaltaiset fiilikset kuin kesällä, kun pistin ensimmäistä kertaa housut jalkaan töihin edellisellä työpisteellä. Mutta kyllä, minäkin omistan farkut ja totta puhuen useammatkin, mutta en käytä niitä, koska ei ole oikein soveliasta antaa työnaisen hymyn paistaa työpaikalla. En tiedä miten olen voinut käyttää niin matalavyötäröisiä farkkuja.

Käytättekö te sukkahousuja talvipakkasilla? Kerrostatteko niitä vai käytättekö toppahousuja?


In English:
Now we can officially call it winter - we got more than enough snow! Even the weather doesn't feel as cold now that I've gotten used to being out in -26C degrees. Sure, I still need better trousers for winter - ones that can actually fit my junk in the trunk without freezing my ass off.

This Jayne Dress by Pinup Couture could also use a slightly larger hip area. It's a bit too tight on my butt, but it's hopefully because I was wearing so many undergarments below it. It's not like I need to stop eating so much chocolate, candy, cakes and other pastries.

I would have loved to pair Jayne dress with pink colors, but -18C is too cold to be wearing 3/4 sleeves, unless you want to catch a cold, so I wore my black King Louie cardigan. In addition I wore two layers of pantyhose to create that teal look; my pantyhose are actually bright turquoise. I admit pure black would have been more classy, but I didn't dare take them off since I was wearing so tight shapewear it would have been a pain in the ass to dress up again.

Would you layer two pantyhose on top of each other, or do you prefer something else to keep you warm during the cold months?

5 kommenttia:

  1. Olet kyllä niin nättinä <3 Tuo mekko on ihana! PUGilla oli tuo sama mekko vihreänä final salessa, sitten tuli vielä se -20% kaikesta, mutta ei vaan ollut varaa jos olis pitänyt maksaa tullit ja postit. Oli se niin helppoa jouluna kun sisko oli paikan päällä Californiassa :( Harmittaa, kun haluaisin lisää kynämekkoja, mutta harvat iskee ja se olis ollut niin mun vihriä. Noh, ehkä joku toinen oikea tulee vielä vastaan.

    Minä oon yleensä kerrostanut sukkahousuja, siis perusmustia lämmön takia, mutta tänä talvena en ole kuin kerran kerrostanut. Tuollaisia värikomboja en oo ikinä keksinyt, aika söpöt nuo sinun! Mulla ei edes taida olla yhtään värillisiä sukkiksia tai kuviollisia :D Oon enemmän saumasukkahousuilijoita. Ja sitten vaan tylsämustasukkahousuilijoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, itseasiassa sitä vihreää minä joskus harkitsinkin, mutta totesin, ettei se ehkä ole ihan minun värini. Vaaleansininen iski paremmin. :)

      Minäkään en ole enää nykyään värikkäiden sukkahousujen perään. Ne sopii esim. mustan yksinkertaisen mekon kaveriksi väripilkuksi, mutta ei ehkä fiftarivaatteiden kanssa. Minäkin suosin enemmän yksivärisiä mustia ja sitten valkoisia, mutta niitä on hirvittävän vaikea löytää. Mustia kyllä löytyy, mutta yritäpä löytää valkoisia, ei onnistu ihan niin helposti.
      Saumasukkahousuista pidän myös hirveästi, mutta hajotin melkein kaikki kesän aikana ja näin talvella ei onnistu niin ohkaisilla kulkeminen. Tarvitsee kunnolla lämpöä myös sisätiloissa, kun on aina varpaat jäässä, vaikka olisi villasukat :D

      Poista
  2. I love, love your dress. Turquoise is my favourite colour! You are so brave wearing it outside in such cold temperatures without a coat.

    I would be wearing trousers every day with a thick coat, scarf and hat!!

    Rebecca

    VastaaPoista
  3. I have no idea how you managed to get those photos taken in such temperatures! I pretty much refuse to take my coat off for photos if it goes under 5 degrees!! My blogging hat is firmly off to you. And your outfit is lovely too!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. We have a very long winter in Finland (pretty much from November to the end of March) and if I refused to take my coat off below 5 degrees, I'd have either only pictures of my coat or no pictures at all :D

      Currently it's -4 degrees outside and I have to admit it felt very warm compared to those -26 degree days. On the other hand, when temperatures drop below -20 you really won't know the difference whether it's -21 or -28, it feels the same.

      Poista