lauantai 9. tammikuuta 2016

Ei oo kylymä

Joskus sitä saa mitä tilaakin. Pakkasta on ja kunnolla, ulkona on ollut koko viikon pakkasta -20 asteesta jopa -26 asteeseen saakka. Torstaiaamuna loman päätyttyä oli oikein kiva kävellä töihin, kun ripset jäätyivät toisiinsa kiinni silmäkulmasta sillalle päästäessä ja samaan aikaan tuli kuuma. Pukeuduin kai siis tarpeeksi (=liiankin) lämpimästi säähän nähden.

Kun sanoin pitäväni pakkasessa töihin kävelystä, en ehkä ihan näin kovia pakkasia tarkoittanut, mutta pakko myöntää, että jos tuolla ei virkisty, niin ei sitten mistään. Ripsien jäätymisen jos sivuuttaa, niin mukavahan tuolla on ulkoilla riittävässä vaatetuksessa, kun pakkaslumi rouskuu mukavasti kengänpohjissa ja pakkanen kipristelee nenän päässä. On kirkasta, suurimmaksi osin aurinkoista, ja puut, pensaat ja rakennuksetkin kimaltelevat kauniin jäisenä. Työmatkalla voi ihastella kuinka Olavinlinnaa ympäröivä järvi höyryää avonaisena ja sumu leijailee rannan ympäristössä. Kaunistahan tuolla on, mutta sinne ulos pitää ensin uskaltautua ennen kuin talvesta voi nauttia!
Jo maanantaina oli aika hyytävä keli, kun kävimme Mikkelissä pikkuveljen, Janinan ja äipän kanssa. Ostin sieltä muun muassa tämän MasCaran villakangastakin, joka on 70% villaa, 10% kashmiria ja loput keinokuitua. Takissa on satiinivuori, jonka välissä on ohut toppaus, että kylmä tässä ei tule hyvällä tahdollakaan. Siitä huolimatta kuljin töihin limetinkeltaisessa toppatakissa ja kevyttoppahousuissa, joiden päällä kellohelmani töröttivät. Eli tyylikkyyden huippu siis :D

Valitin viime postauksessa, että villakangastakkini hajoavat käsiin, mutta en silti kovin aktiivisesti etsinyt uutta takkia Mikkelistä. Olin ostanut kaikenlaista Akselista ja Stellasta, joten olin jo varautunut siihen, että olen ostokseni tehnyt, kun piipahdimme vielä Carlsonilla, jossa oli isot alennukset. Sieltä löysin -20% alennuksessa tämän takin vajaalla kahdella sadalla, joka on mielestäni aika paljon vaatteesta, jota en voi käyttää ollenkaan tyllien kanssa (eli joudun käyttämään yhä viime postauksessa näkynyttä talvitakkia isoilla pakkasilla, tai käyttämään Hell Bunnyn takkeja pienemmillä), joten se jää vain kynähameiden ja housujen kaveriksi. Sen takia tunsi pari päivää kamalaa morkkista siitä, että hirveä määrä meni rahaa takkiin, jolle on vähän käyttöä, mutta kunhan tajusin, että minulla on aika paljon myötäileviäkin vaatteita, joiden kanssa taas ei voi kellohelmoja käyttää, aloin pitää takista enemmän.
Suosin yleensä myötäileviä ja vyötäröä korostavia fiftarityylisiä vaatteita, mutta vaikka tämä ei sitä ole nähnytkään, tykkään takin suorasta mallista. Siinä on jotain klassisen tyylikästä. Edessä on kivat laskokset helmassa, joista tulee vähän yksityiskohtaa muuten tylsään takkiin, ja poikkeuksellisesti tässä on neppareiden taakse piiloon jäävä vetoketju nappikiinnityksen sijaan. Pidän enemmän napeista, mutta koska niillä on taipumusta lähteä kävelemään minun käytössäni, vetoketju toiminee paremmin.

Minun piti kuvauttaa vain takki, mutta eilen kävi niin, että penkoessani pitkiä neulepaitojani, löysinkin sieltä jotain kauan sitten unohdettua, mutta paljon rakastettua: Queen of Darknessin neulepaidan, joka on viimeisimpiä jäänteitä goottipukeutumisajoiltani viiden vuoden takaa. Se on kahdesta kolmeen vuotta maannut hengarissa kolmen muun neuleen alla piilossa, mutta on yhä kuin uusi, joten otin sen käyttöön vannoen, että nyt en enää unohda suosikkineulettani kaapin pohjalle.
Parikymppisenä, kun sain mahdollisuuden pukeutua haluamallani tavalla, aloin ostaa gootti-/rock-tyylisiä vaatteita. Tein ylilyöntejäkin remmien kanssa, mutta tässä Queen of Darknessin neuleen yksinkertaisessa tyylikkyydessä kulminoituu juuri se tyyli, mitä minä vielä kolme vuotta sitten halusin olla ja olinkin ennen kuin hurahdin fiftarivaatteisiin. Poikaystäväni on vuosia mankunut, että miksi jätin tämän tyylin taakseni, enkä välttämättä oikein itsekään tiedä. Rakastan tätä neuletta ja rock-tyyliä, mutta pidän fiftarityylin värikkyydestä, naisellisuudesta ja ennen kaikkea mekoista. Molemmissa on hyviä asioita, jotka viehättävät silmääni ja sopivat tyylitajuuni, joten en luovu kummastakaan, mutta pitäisi kyllä useammin olla se rock-tyttö, johon poikaystäväni ihastui kauan, kauan sitten. Enhän minäkään pidä niistä homopetterivaarinpaidoista, joten ehkä sitä voisi yrittää miellyttää miehenkin silmää.
Olen ainakin keväästä saakka himoinnut karkkipinkkiä huulipunaa ja harkinnut ostavani Besamen Exotic Pinkin, mutta nyt sitten annoin periksi luksuksen halulleni ja ostin Chanelin Rouge Allure-huulipunan värisävyssä 94 Extatique. Katselin Chanelin pinkkejä huulipunia jo toukokuussa Lappeenrannan retkellä, mutta silloin olin vielä sen verran persaukinen, että 42 euron huulipuna jäi ostamatta, mutta nyt kun kävin Mikkelin Sokokselta sen kuolaamani Kenzon Amour hajuveden, vingutin S-etukorttiani oikein urakalla. Paawolla on Chanelin huulipunaa ja hän on kehunut sitä niin paljon, että päätin rohkaistua itsekin kokeilemaan. Ei viitsi noita halpoja, vääränsävyisiksi osoittautuvia pinkkejä ostella turhaan.

Pinkin huulipunan kanssa on harvinaisen vaikeaa löytää sopiva sävy, koska minulla on niin kummallisen värinen iho, että näytän helposti kelmeältä punaisenkin huulipunan kanssa, mutta tämä oli onneksi varsin onnistunut ostos. Väri on sopivan karkkipinkki fiftarityyliin, mutta sopivan neutraali töihinkin.

Yksi ainoa miinus Bésamen jälkeen tästä huulipunasta on sanottava ja se on se, ettei se oikein tartu kunnolla, varsinkaan huulirasvan päälle. Koostumus on hyvin huulirasvamaisen kosteuttava, eikä yhtään samettinen, vaikka kyseessä on melko mattainen väri, joten huulet tarvitsevat jonkin sortin (kuivan) pohjustuksen ja kaksi kerrosta väriä, mielellään vielä puuterilla taputeltuna siinä välissä, että tarttuu. Näin laitettuna kestää hyvin; olen syönyt ja juonut täsä välissä ja yhä on väriä huulilla. Vaatii vain huomattavasti enemmän vaivaa kuin Besamen huulipunilla, mutta ehkä tällainen kostea huulipuna on juuri omiaan näin pakkaskeleille, jolloin huulirasvaa ja käsivoidetta kuluu enemmän kuin laki sallii.

Minkä merkkisiä huulipunia te käytätte ja olette havainneet hyväksi?


In English:
So I got what I wished for, it's -26 celcius outside. You'll definitely wake up in the morning when walking to work, but it's quite nasty when your eyelashes freeze together on outer corners. Luckily I'm dressed up (too) warmly. I even bought a new winter coat by MasCara and even though it's not 50's style, which I prefer, I actually quite like it.

My older winter coats are all breaking apart, so I really needed a new one. I wasn't actively looking for a new coat, but I ended up finding one anyway. It's 70% wool, 10% cashmere and the rest 20% polyamid for durability. It's got a warm lining so it's perfect for this kind of weather although I've been out in a less fashionable attire lately.

Yesterday I found my long forgotten Queen of Darkness sweater I used to wear a lot when I wore a more rock/gothic style. It was and still is one of my favourite sweaters, so I've been thinking maybe I should wear my rock style clothing more often, since I still own few pieces. My boyfriend loves them and has been asking me repeatedly why I don't wear them anymore. Well, I guess I like the colourfulness of 50's style clothing more. I still love my rock clothing, but I sort of can't fit into my trousers anymore and even if I do, I find them very uncomfortable after getting used to wearing dresses. I do prefer dresses over any other type of clothing.

I also indulged myself with a new perfume and a Chanel lipstick. I'd been wanting one since May and since Besame Exotic Pink lipstick ran out of stock, I finally bought one. My cousin uses a red Chanel lipstick and she loves it.

It's hard to find a good shade of pink, but I think this Rouge Allure 94 Extatique does it. It's great for cute fifties style outfits, but not too fancy for work either. It's a very moisturizing lipstick and requires a good foundation, but if you're patient, it'll last a long time. You can't apply it over lip balm, it just won't last and it also requires couple of layers (with powder) to become fully opaque and matte. On the other hand, when it's really cold like this, the moisturizing effect is much better than having the velvety feel my Bésame lipstick gives.

What lipstick brands do you use and would recommend?

9 kommenttia:

  1. Hehee, minä talsin minun Coleenissani vielä -28 asteen pakkasessa :D Onneksi nyt pakkanen on vähän hellittänyt. Tosin ei mulle nyt niiiin kylmä tullut, mutta ei siellä ulkona viitsinyt kovin montaa tuntia olla Coleenin kanssa. Ongelmaksi koituu yleensä tämä meidän merituuli joka puhaltaa välillä aika kovaa ja yleensä menee ihan eri suuntaan kuin minä. Ostin Collectifin Pearlin jos sillä olisi vähän mukavempi olla kylmällä. Se voi kyllä olla täysi fiasko, mutta odotetaan kädet ristissä.. Minäkin välillä haaveilen oikein lämpimistä takeista, mutta kun ei niihin mahdu mekot niin antaa olla sitten. Ei kuitenkaan tule käytettyä housuja tai kynämekkoja :(

    VastaaPoista
  2. I just can't imagine what it would be like walking to work in temperatures of minus 26C!! I think it is cold when we get a frost here in the UK which is quite rare at the moment.

    I am the opposite to you - I used to be a skirts/dresses only person until a friend persuaded me to start wearing trousers. I now love my trousers in the winter.

    VastaaPoista
  3. Kaunis takki ja kiva neule! Mulla on pääsääntöisesti aina toppatakki käytössä, kun työmatkat käy joskus niin tuskaisiksi etten meinaa silläkään päästä perille saakka kohmettumatta täysin. Muuten lauhtuneilla keleissä pyrin selviämään villakangas takeilla. Haluaisin vains ellaisen jossa on kunnon kellomainen helma. Omassani on kevyt hamemainen helma, mutta kaipaan vähän enemmän :D

    Mun kaksi ehdotonta huulipuna suosikkiani ovat Besamen Cherry Red ja Rimmelin Provocalips sarjan Play With Fire. Besame on hyvä huulipuna sekä arkeen ja juhlaan vahvan pigmenttinsä ansiosta ja kestää erittäin pitkään. Rimmelin provocalips on taas ehdoton suosikki pitkiin reissuihin ja keikoille! Se kestää ongelmitta vuorokauden ja voin syödä ja juoda melkein mitä vain pelkäämättä leviämistä. Toiseksi keikkalavoilla ei tarvitse pelätä, että huulipuna "sulaa" ja tarttuu hampaisiin. :) Kolmas suosikkini on Chaneliin Marilyn, mutta se on jäänyt selkeästi vähäisemmälle käytölle kun on kirkas punainen ja vierastan jonkin verran kirkkaanpunaista. Se jotenkin ei tunnu sointuvan ihonvärini kanssa niin hyvin. Tykkään enemmän tummemmasta punaisesta. Plus tuntuu, että siinä ei ole ihan niin riittävästi pigmenttiä, kuin mitä kaipaisin. Mutta sopii hyvin, kun haluaa vähän matalamman profiilista laittautumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas tykkään kirkkaasta punaisesta, mutta aristelen sitä vähän arkielämässä ja vasta tällä viikolla uskaltauduin ensimmäistä (!) kertaa käyttämään huulipunaa töissä - tätä uutta tietenkin. Miedommista väreistä on hyvä aloittaa, mutta haluaisin käyttää Besameani sen takia, että se kestää huulilla paremmin :)

      Minulla on Rimmelin Apocalips huulilakka, jossa on superhyvä pigmentti, mutta se valitettavasti leviää todella helposti liukuvan koostumuksensa ansiosta.

      Poista
  4. Hyi kun sielä on kylmä. Mua ei sais ulos tommosella pakkasella ellei olis ihan pakko. Täälä ei onneks ole ollut kun semmosia n. -15 pakkasia pahimmillaan. Tietty tuo merituuli tekee siitä hyytävämpää.

    Huulipunissa käytän We Care Iconin punia aika paljon. Innostuin vasta muutama vuosi sitten huulten punaamisesta, joten en ole viitsinyt ostella mitään hirveän hintaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kestääkö We Care Iconin punat huulilla vai vaativatko monta kerrosta ja pohjustusta ja puuterin tuputtelua, että kestää huulilla esim. teen juonnit?
      Minäkään en ole käyttänyt huulipunia kovin paljon ja itseasiassa käytän sitä lähinnä kuvissa ja kaupungilla, mutta en juuri töissä kun tulee aristeltua, mutta ehkä sitä rohkenisi käyttämään enemmän nyt kun minulla on laadukkaita punia :)

      Itse tykkään pakkasesta, mutta onhan tuolla -26 asteessa vähän kolea kävellä töihin ja takaisin. Toisaalta ainakin virkistyy ja niin kauan kuin ei tuule, siellä on ihan mukava ulkoilla. Just harkitsin että käyn vähän sulattelemassa herkkuja lenkillä ennen saunaa. :)

      Poista
    2. Mulla on kestänyt kaikki ostamani vaaleat ja pinkit ihmeen hyvin vähällä kerrostuksella ja rajauskynällä. Hakkaa ainakin kaikki mun Lumenen punat mennen tullen. Punasessa, minkä just ostin, ei kyllä ole kehumista. Se kului heti pois.

      Poista
  5. Tyylikäs takki! Minä olen käyttänyt ahkerasti yhdestä vintageliikkeestä vuosi sitten löytämääni talvitakkia. Se siis yltää lähes nilkkoihin asti :D Siihen olen vielä yhdistänyt tekoturkiskauluksen ja nahkahansikkaiden alla pitänyt villahanskoja. Ei ole muuten tullut kylmä! Uusissa saappaissanikin on mukava vuori sisällä, vanhoissa ei sellaista ollut. Olen itsekin kyllä nauttinut näistä pakkasista, jollain kieroutuneella tavalla tykkäsin niistä lähemmäs -30 asteen pakkasistakin. Ihanaa kun aurinko paistaa, poskia vähän pistelee ja lumi narskuu kenkien alla! Ainut ongelma oli vain yskä, jonka sain jos olin liian kauan ulkona :( Muuten olisin viihtynyt kauemminkin ulkona. Nyt tämä -15 asteen pakkanen tuntuu vähän paremmalta.

    Minä käytän yhdistelmää IsaDoran huultenrajauskynä + huulipuna. Toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin se on maailman parasta, kun aurinko paistaa, joka paikka kimaltaa, pakkanen vähän kipristelee poskissa ja lumi rouskuu jalkojen alla. Nyt kun luntakin on tullut ihanan paljon, tykkään tosi paljon ulkoilusta, vaikka paukkupakkaset nostaa taas päätään ja sunnuntaiksi on luvattu melkein -30 astetta pakkasta :D Saa nähdä tuleeko tänä viikonloppuna otettua kuvia, halua kyllä olisi.

      Poista