perjantai 26. huhtikuuta 2013

Suklaamuffinssit amerikkalaisen tyyliin


Tarkoituksenani oli tehdä sitruunalimemuffinsseja, mutta mieheni vaati suklaamuffinsseja. Aikani googlattuani päätin tehdä suklaamuffinsseja amerikkalaiseen tyyliin. Ajatuksena oli testata silikonisia muffinivuokiani, jotka ostin jo aikaa sitten, mutten vaan ollut jaksanut käyttää niitä. Näistä tuli todella suklaisia ja täyteläisiä kuin amerikkalaisittain tehtyjä olisi syönyt, siitä nimi. Täytynee paistaa muffinsseja useammin.

Suklaamuffinssit amerikkalaiseen tyyliin


100 g voita
2 - 2,5 dl sokeria (riippuu mitä suklaata käytät)
2 munaa
1 dl täysmaitoa/luomumaitoa/luomutäysmaitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g taloussuklaata

  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat ja myös maito (tai lisää maito vuorotellen kuivien aineiden kanssa, jolloin kuivien aineiden lisääminen on helpompaa).
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinaan kaapimen avulla. Taikinasta tulee paksua. Jos jotakuta ihmetyttää runsas leivinjauheen määrä niin sen avulla taikina nousee paremmin kuppimaisesti koholle.
  • Rouhi suklaa muruksi ja lisää tasaisesti taikinan sekaan.
  • Jos käytät silikonisia vuokia, voitele ne ja laita taikinaa suunnilleen vuoan reunoihin asti. Jos käytät paperivuokia kannattaa laittaa monta vuokaa sisäkkäin, ettei vuoka levähdä omia aikojaan taikinan painosta ja pilaa nättejä "hattuja" (vaikka eivätpä nuo minun "hattuni" kovin kauniita ole). Täytä siis vuoat reunoihin asti - tästä tulee 12 muffinssia normikokoisissa muffinssivuoissa.
  • Paista 200 asteessa uunissa n. 18 minuuttia, kunnes ovat kauniisti kohonneet ja kypsyneet. Jos hatut ovat tasaisia, eivätkä marmoroituneita voit kuorruttaa muffinssit sokerikuorrutteella tai raidoittaa valkosuklaalla. (Itse olin laiska, enkä jaksanut raidoittaa, koska haaveilen valkosuklaalimemuffinssien tekemisestä.)

Näillä lähtee suklaan- ja makeannälkä ihan taatusti ja helppoja ovat tehdä. Pitänee ostaa vielä toiset kuusi silikonivuokaa niin ei tarvitse noiden paperivuokien kanssa ruveta leikkimään. :)

1 kommentti:

  1. IHANIA! En vielä ehtinyt tekemään suklaamuffinseja amerikkaan tyyliin. Ne näyttävät herkkullisilta (ja isolta).

    VastaaPoista