lauantai 4. toukokuuta 2013

Kinuskia ja kevätjäätelöä

Kun aurinko alkaa paistaa alkaa tehdä mieli jäätelöä. Olemme käyneet miehen kanssa ihan muuten vain ostamassa Lidlistä irtojäätelöä, kun oli aurinkoinen sää. Nykyään Lidlissäkin on aika paljon irtojäätelöitä (jopa erillinen jäätelöallas!), joten ei tarvitse käydä Siwasta tai Shelliltä ylihintaan jäätelöä niin kuin viime kesänä.

Meillä tosin on jäätelöä omassa pakastimessa, koska ostin Pappagallon italialaistyyppistä valkosuklaajäätelöä Prismasta. Se on hyvää sellaisenaankin (suosittelen), eikä ole ihan niin tyyristä kuin Ben&Jerry's (Chocolate Fudge Brownie on suosikkini). Tänään teki kuitenkin mieli vähän tuunata jäätelöä, joten tein kinuskia.


Kinuski


1 dl ruokakermaa (tai kuohukermaa)
vajaa 1 dl fariinisokeria
1 tl vanilliinisokeria
hyppysellinen suolaa
voita

  • Sekoita ruokakerma ja fariinisokeri kattilassa keskenään. Kermana käytän ruokakermaa, koska se on kevyempää ja antaa kinuskiin hyvän vivahteen, mutta myös kuohukermaa voi käyttää. (Jos tulee yllättäen makeannälkä niin ruokakermaa on isommalla todennäköisyydellä kaapissa.) Tähän EI voi käyttää kasvirasvasekoitteita.
  • Keitä kermaa ja sokeria, kunnes seos alkaa kiinteytyä ja muuttua venyväksi. Lisää hyppysellinen suolaa (tasapainottaa makeutta ja on välttämätön). Kun seos on sopivan venyvää siirrä kattilla liedeltä ja mausta kinuski vanilliini- tai vaniljasokerilla.
  • Lisää pieni määrä (noin ruokalusikallisen kokoinen möykky) voita kinuskiin ja sekoita. Siirrä esim. pieneen kastikekannuun jäähtymään.
  • Nauti (vanilja-)jäätelön ja/tai happamien marjojen, kuten puolukoiden, karpaloiden tai mustikoiden kanssa. Happamat/raikkaat marjat tasapainottavat kinuskin makeutta.
  • Kinuskia voi tuunata lisäämällä siihen esim. kanelia tai inkivääriä pieniä määriä.

2 kommenttia:

  1. Kiva asukokonaisuus, sopiva ripaus pientä rockia, mutta silti tyttömäinen. Mulla on samantyyppinen liivi mutten osaa yhdstää sitä minkään kanssa ilman että näytän tarjoilijalta.

    IHANAA JÄTSKIÄ! Mah wantzzz! Oon ite kerran tehny kinuskia, mutta tein sen kakkuun ni sai laittaa aika paljon sitä fariinisokeria.

    Voisit tehdä taas yhden kenkäektsran kaikista muista kengistä joita siulla on :D en oo nimittäin nähny noita siun kenkiä läheltä koskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kenkäekstra on tulossa, kunhan kaivan loputkin kesäkengät komeron pohjalta esiin :)

      Rakastan tuota liiviä, se on tosi kiva esim. kauluspaitojen päällä, kuten yleensä sitä käytän.

      Kakkuun tehtävä kinuski on kai koostumukseltaan hieman jämäkämpää kuin ihan kastike?

      Poista