lauantai 25. kesäkuuta 2016

Juhannus 2016

Vuonna 2016 pääsin tekemäänkin jotain juhannuksena. Ei haittaa yhtään istua ilta koneella, kun on päivällä ulkoillut koko rahan edestä (kirjaimellisesti).
Miten onkaan, että käydään yksillä drinkeillä muuttuu useimmiten siihen, että tulee otettua useampi drinkki ja syötyä vielä siihen päälle. Mies on niin vaikea saada liikkeelle, mutta sitten kun ollaan liikkeellä, (minulle) on vaikea lähteä pois. Harvinaisesta herkusta nauttii täysin siemauksin.
Mustanvirran Panimon autolle oli tullut uutta olutta myyntiin, joten pitihän sitä testata ja tämä on mielestäni jopa parempaa kuin St Olaf. Unohdin kuvata Neidon tarinan (joka lukee etiketissä), mutta kyse on savonlinnalaisesta Olavinlinnaan liittyvästä myytistä, jossa linnan herran tytär Ingel avaa portit rakastajalleen, vihollisupseerille. Mies pettää tytön, hyökkää linnaan joukkojensa kanssa ja vaikka viholliset häviävät, neito muurataan rangaistukseksi linnan muuriin elävältä. Neidon kyynelistä muuriin kasvaa kaunis pihlaja, jonka marjat ovat neidon veren punaiset.

Tarina on yksi suosikeistani ja muistuttaa siitä kun ensimmäistä kertaa kävimme ala-asteella koululuokan kanssa Olavinlinnassa. Sittemmin siitä meni hohto, kun siellä oli pakko käydä joka kevät koulun takia kuuntelemassa aina samat tarinat. Nyt vuosia myöhemmin voisin harkita haluavani kierrokselle pitkästä aikaa, jolloin ehkä sitä osaisi arvostaakin enemmän.
Oluiden jälkeen kävimme Valossa drinkeillä. Tarkoitus oli tosiaan tulla takaisin saunaan seitsemäksi parin drinkin jälkeen, mutta lähdimme lopulta yhdeksältä kolmen drinkin, kuhasalaatin ja vielä yhden drinkin jälkeen. Mies otti olutta ja viiniä, minä otin tilaisuudesta vaarin ja tilailin drinkkejä. Valossa oli kerrankin osaava baarimestari, joka valotti minua siitä miksi Suomessa on niin vaikea saada drinkkejä; täällä ei ole baarimestarikoulutusta. Tämä kyseinen nuori mies oli lähdössä Las Vegasiin ilmeisesti syksyllä, että ne vähäisetkin osaajat lähtevät sitten näemmä muualle, sniff.

Vaikka itsekin tuli otettua, niin en voi ymmärtää niitä, jotka ottavat ihan liikaa. Mustanvirran panimon autolta tultaessa joku jätkä kusi ihan kaikkien ihmisten nähden sellaisen sähköpömpelin viereen. Siinä se seisoi vehkeet vilkkuen puoli kuudelta kaikkien ihmisten nähden, vaikka liikkeellä oli lapsiakin. Ei voi ymmärtää.

Kotona viihdytin itseäni Singstarin parissa ja sainkin pari omaa ennätystä rikottua (pienessä tuiskeessa on hyvä laulaa, vaikka naapurit saattaa olla eri mieltä. T. Sävelkorvaton). Ostin myös aiemmin hirveästi drinkkitarpeita, että voin testailla kotona mikä on hyvää ja mikä ei. Vähemmän tulee hukkaostoksia, kun on ensin saanut vähän halvemmalla maisteltua kotona mikä on juotavaa ja mikä ei. Todettakoon, että vodka, karpalomehu, grenadiini, Schweppesin Russian, minttu ja lime on erittäin juomakelpoista. Nam.

Hyvää juhannusta kaikille, toivottavasti olette saaneet nauttia yhtä aurinkoisesta säästä kuin me täällä Itä-Suomessa!


In English:

Last year my Midsummer day's eve was very boring, but this year I managed to get my boyfriend out of the house and we had a lot of fun. We were supposed to go out for only a couple of drinks so we'd get back in time for sauna, but we ended up missing it by two hours. One drink per person became around four drinks per person, but I can totally justify it by saying that this time we actually had a capable barista, which is very rare in Finland. Apparently they don't train them here at all, which is why I mostly end up with crappy drinks, unless I tell them how to prepare them. So sad.

Well, once you drink enough "aperitives", you need to get food. We usually go for beef or burgers, because they are always good, but this time I opted for fish, because I can cook beef and burgers at home, but zander (or pike perch, whatever you call it in English) is too expensive for home cooking. It was very good and even my meat-loving boyfriend liked it, so I think I'll be buying more fish from now on. Beef is getting too casual :D

Four drinks (or more like two drinks and two Irish Coffees) and a very costly (but delicious!) salad later we were finally ready to get home, since it was getting cold. At home I had a couple more homemade drinks (I'm trying to learn good combinations so I can tell "baristas" what to prepare, since they can't do it by themselves) and sang some Singstar. I'm a terrible singer, but somehow after couple of drinks, all songs go really well. I wonder why :D

I know Midsummer's eve is a well known day for drinking outdoors, but I will never understand how people can be so drunk to pee in the middle of the street. After having our first beers we went to another restaurant and pretty much in front of it there was this guy in his twenties peeing just next to the walkway. There was a bush close by where he could have emptied his bladder even remotely privately, but instead he decided to show his penis to everyone, including kids. Obviously stuff like that happens later in the night during times like Midsummer's eve, but the clock wasn't even six yet! What an idiot.

Well, happy Midsummer day's eve for everyone! I hope you had as good weather as we had here. (No snow this time!)

5 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta päivältä. :) Lukuun ottamatta tätä julkisesti pissaavaa oman elämänsä sankaria. :D

    Meillä oli myös oikein mukava juhannusaatto. Mies oli päivystyshommissa ja sen myötä mulle kuskina, onneksi mitään hälytyksiä ei tullut ja saatiin viettää juhannusaatto rauhassa. Käytiin ajelulla ja katsomassa kokkoja. Kotona mies teki ribsejä ja minä nautin muutaman lasillisen viiniä. Saunominen jäi, sitä ehkä sitten tänään.

    Olen muuten myös käynyt ala-asteella luokkaretkellä Olavinlinnassa ja kuullut tuon saman tarinan siellä. :D

    Kivaa juhannuksen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että sielläkin oli mukava juhannus :)
      Tuo tarina kerrotaan varmaan jokaisella Olavinlinnan kierroksella, on se kuitenkin paikallinen "legenda".

      Poista
  2. Missä Savonlinnassa muuten kannattaa käydä syömässä? Käydään joskus satunnaisesti ihmettelemässä, että miltä siellä näyttää kun ei jaksa aina Joensuuhunkaan ajaa, ja siellä paikanpäällä joskus iskee nälkä. Googletettuhan noita paikkoja on, mutta ei siitä jotenkin tullut oikeen sen nohevammaksi, kebab ja absin hamppari ei oikeen oo aina vaihtoehto :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu ihan budjetista.
      Kalliimpia ruokapaikkoja on Majakka, josta saa vähän hienompaa ruokaa, mutta sinne kannattaa soitella etukäteen onko tilaa, koska ainakin ooppera-aikaan on ruuhkaa (oikeastaan joka paikassa).

      Kesäaikaan suosittelen terassiravintoloita, kuten Valoa, jossa on tyyristä, mutta miellyttävä ympäristö ruokailuun. Sarastro on siinä vieressä, mutta siellä on ahtaampaa ja tupakansavut tulee ruokapuolellekin, mikä on mielestäni ällöttävää ruokapaikassa.

      Hospitzin terassilta saa thai-ruokaa. En ole testannut kuin kevätkääryleitä ja jäätelöä, mutta ilmeisesti sisätiloista saa muutakin ruokaa. Asiakaspalvelu on hyvää.

      Bistro Waahto on ihan keskustassa, mutta varmaan kaikista kallein ravintola täälläpäin. Siinä vaiheessa kun ravintolasta tuli Bistro, hinnat pomppasivat taivaisiin.
      Perlina Di Castello on myös keskustassa ja sieltä saa italialaistyylistä ruokaa. Siellä on iso valikoima viinejä ja alkupalaksi on saanut kirsikkatomaatteja, mozzarellaa ja leipää balsamicon ja oliiviöljyn kanssa. Ruoka oli kesällä ihan hyvää ja pihvit on olleet medium, mutta kun kävin siellä marraskuussa, tarjolla oli sama ruokalista kuin heinäkuussa, eli varhaisperunoita lisukkeena. Kesällä vaihdoin varhaisperunat ranskalaisiin, mutta marraskuussa ei onnistunut edes perunamuussiin vaihtaminen. Varhaisperunoita marraskuussa, yäk! :/

      Sitten on uudistunut Kalastajan Koju, josta saa herkullisia muikkuannoksia. Jos tekee mieli muikkuja, niin siihen sitten. Lähistöllä on kyllä ihan muikkuterassikin Seurahuoneen katolla, josta saa hyviä lankkumuikkuja, mutta siellä en ole itse käynyt. Eiköhän muikut oo aina hyviä, jos niistä tykkää.
      Kalastajan kojun vierellä on Opera Grill, joka on ilmeisesti kaupungein kallein ruokapaikka, mutta en ole käynyt siellä.

      Muita keskustan ruokapaikkoja on Capero, josta saa pizzaa, salaattia ja pastaa, mutta nyt ei ole tullut käytyä siellä pitkään aikaan, koska lähestulkoon kaikki tulee valmiina purkista ja pizzat on pieniä (mikä on hyvä asia, jos ei ole iso nälkä).
      Tien toisella puolella on myös meksikolaistyylistä ruokaa myyvä Habanero, josta saa lounasta, pizzaa ja pihvejä, tortilloja sun muita ja hampurilaisia. Pizzat on samaa hintaa kuin pizzerioissa, hampurilaiset hyviä ja kohtuuhintaisia, ja bonuksena saa myös bataattiranskalaisia.

      Keskustan ulkopuolella tuossa Lidlin lähellä on Savon Hovi, jossa on todella kattava lounasruokalista arkipäivisin klo 11-15 välillä ja sen jälkeen A'la Carte, josta saa pihvejä, kanaa, kalaa ja turkkilaista ruokaa. Lounasruoka on todella hyvää ja hampurilaiset ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia. Kesäviikonloppuisin Savon Hovissa on grillibuffet, joka on sen verran suosittu, että kannattaa varata pöytä, jos meinaa mahtua syömään. Muuten sinne mahtuu kyllä aina.

      Edullisimpia ravintoloita on Capero, Habanero ja Kalastajan koju. Hienommista ravintoloista halvimpia taitaa olla Savon Hovi, ja kesäaikaan nämä keskustan ravintolat on kaikki aika lailla yhtä kalliita, eli halvimmat annokset on yli 15€ (alkuruokia lukuun ottamatta) ja hampparitkin maksaa yli 18€.

      Ympäri vuoden auki olevia ravintoloita on Waahto, Perlina Di Castello, Majakka ja Savon Hovi, sekä Capero ja Habanero. Täällä on myös intialainen ravintola Pikku Intia, mutta en ole käynyt siellä, koska se ei ollut ikinä auki, kun yritettiin ja nykyään siellä on kallista (annokset on yli 20€) ja jos nepalilaista ruokaa saa muualla 9 eurolla, niin en ole halunnut maksaa 20€ intialaisesta. Sitä on kutsuttu myös vähän siivottomaksi, mutta vaikea sanoa, kun ei ole omakohtaista kokemusta.

      Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä ja toivottavasti en unohtanut hirveän monta ravintolaa listasta. Pyrin keskittymään niihin, joista on itsellä kokemustakin.

      Poista
    2. Oi kiitos, näit selvästi vaivaa vastaamisessa. Majakassa on käyty, se on ihan jees mutta niin no niin, S-ketju on S-ketju :). Pitää laittaa vinkit korvan taa, jahka siellä päin seuraavan kerran käy :)

      Poista