maanantai 19. lokakuuta 2015

I want to be your canary

Nyt kävi näin. Minusta tuli blondi.
Otsikon referenssin tajuaville kymmenen pistettä ja papukaija-... tai siis kanarialintumerkki.
Hupsis tupsis.
Top: Lindex
Trousers: Collectif Bonnie Cigarette Trousers
Belt: Stockmann
Earrings & Necklace: Vivien of Holloway
Shoes: City-Market
Lipstick: Estee Lauder 340 Envious


Kävin tässä viime keskiviikkona uimassa pohdittuani pitkään uskallanko uida shokkivärjätyillä hiuksilla. No, hiusvärini oli sen verran haalistunut, ettei siitä lähtenyt enää väriä edes saippuoidessa, joten kävin sitten toteuttamassa kalallisia vaistojani ja sukelsin uima-altaan metriä vaille päästä päähän. Ensi kerralla sitten kokonaan.
Ensi kerralla?
Niin. Sitä minäkin mietin värjäystarpeessa olevien hiusteni kanssa, kunnes sain jo vähän aikaa trollina mielessäni mutustelleen ajatuksen blondaamisesta. Minulla oli jo yksi värjäystä edeltävää vaalennusta varten hankittu purkki, mutta senhän tietää että se riittää juuri ja juuri juureen, jos siihenkään, joten perjantain tullen kipaisin poikaystävän kanssa kaupungilla ja ostin toisen purkin. Ajatuksena oli odottaa siihen saakka, että jään lomalle tämän viikon keskiviikkona, mutta paskat - ajattelin, että jos lopputulos menee päin persettä (olihan lähtökohta hyvin kirjava), onpahan siinä sitten viikko aikaa ennen seuraavia töitä käydä korjaamassa se parturissa, vaikka tukka kuolisikin.

En minä jaksanut odottaa. Lätkäisin vaalennusaineet päähän ennen saunaa ja huuhtaisin pesutiloissa pois. Punertavassa valossa tukka näytti kamalan oranssilta, mutta kuivaneena se on ihan kivan värinen, vaikkakin vähän turhan punertava yläreunasta. Voisi silti näyttää pahemmaltakin ja totta puhuen odotinkin sen näyttävän pahemmalta päätellen siitä miten päin persettä edellinen vaalennus meni.
Nyt maltan joka tapauksessa parista viikosta kuukauteen odotella ennen kuin menen kampaajalle. Ajattelin tavoitella kunnolla vaaleaa väriä, mutta ei nyt sentään ihan platinaa, ja kuivat latvat joutaa leikata pois.
I actually like my hair.
Mitä tukalle sitten kuuluu rajun vaalennuksen jälkeen?

No, lähtökohtaisesti tukkani oli hyvässä kunnossa saksittuani vajaa vuosi sitten kaikki edellisessä vaalennuksessa pilalle (=vihreäksi) menneet latvat pois. Sen jälkeen olin värjännyt sitä kahdesti kestovärillä (tilapäisginger tasoittamaan ja sittemmin punainen todettuani, ettei se porkkananpunainen pohja toiminut) ja vaalentanut juuren. Kestovärit olivat liuenneet vaalennetusta hiuksesta pois lukuun ottamatta yhtä punertavaa rantua, joka kumma kyllä ei ole edes syypäänä tuohon punaisuuteen, vaan omat hiukseni. Wtf. Eihän niitä ollut edes värjätty tuosta kohdalta (kestovärillä).

Itse tukka on näin vaalennuksen jäljiltä hieman kuiva, mutta osasin odottaa sitä, joten valelin koko pääni kookosöljyllä ennen vaalennusta. Ei kutittanut eikä kirveltänyt päänahkaa yhtään ja tukkakin säilyi pahemmitta vaurioitta. Huomasin tosin muutamia puolikkaita haivenia niskassa ja ohimoilla, mutta minun on vaikea sanoa ovatko ne katkenneet vai olleet entuudestaan noin lyhyitä, koska siellä on muutenkin lyhyttä "vauvakarvaa" ja aiemmin tukka oli hyvin liukas ja hiukset kiinni laittaessa lyhyetkin haituvat hukkuivat pitempien joukkoon. Nyt kuontalo on melko pörröinen, mutta hiusöljy onneksi auttaa siihen, vaikka se tarkoittaa sitä, että turha yrittää kiharrella. Ei varmaan ole viisastakaan, mutta kun minä haluaisin leikkiä pukuleikkejä lomallani. Pitää katsoa voittaako järki (lue:laiskuus) vai tyyli.

Tässä vielä eeppinen optinen harha, joka saa takalistoni näyttämään valtavalta suhteessa vyötäröön. Olen jo aiemmin verrannut näitä pöksyjä Kim Kardashian-housuiksi ja tämä kuva vaan vahvistaa mielikuvani siitä.
I've got junk in the trunk.
En tiedä miltä tukkani näyttää muiden monitoreilla, mutta se ei ole ihan noin vaalea, vaan vähän kullansävyisempi (lue: kellertävä). Ostin viime viikolla jo shampoota, jonka luulin olevan alennuksessa, mutta se onkin alessa vasta tällä viikolla. Perkele. Huomenna pitää käydä Sokoksen hiustenhellimisviikolta jotain blondeille hiuksille tarkoitettua shampoota, joka poistaa keltaisuutta. En halua varsinaisesti hopeashampoota (koska yhdessä uimahalliveden kloorin kanssa lopputulos voi olla vihreä), koska en tavoittele erityisen kylmää sävyä, mutta jotain, jonka kanssa näyttäisin vähän vähemmän kanarialinnulta.


Kun otimme poikaystävän kanssa näitä kuvia, hän tuli kysyneeksi mikä asu tuo on. Minä tuijotin paitaani ja vastasin: Jailbird, joka on yksi ihana Pinup Couturen paita. (Olen haaveillut siitä, mutta en ole löytänyt sitä omassa koossani, joten hommasin sitten 15 euron halpaversion Lindexiltä venekaula-aukkoisena.) Hörähtelin myöhemmin itselleni, että bird, kun olin jo silloin päättänyt nimetä tämän postauksen kanarialintuun viittaavaksi uuden tukkavärin takia. Hörähtelin myös joka kerta itselleni kun kävelin peilin ohi, enkä vieläkään tunnista kuvajaistani (varsinkaan huulipunan kanssa), mutta kyllä se tästä. Odotan innolla miltä näytän kunnon kiharoiden kanssa vaalealla tukalla, huehuehue. Vielä enemmän odotan kuitenkin tasaisempaa blondia väriä, mutta ennen sitä pitää selvitä keskiviikon uimahallireissusta ilman, että tukka muuttuu vihreäksi.

Ei tämä sitten ollutkaan niin helppohoitoinen juttu kuin piti olla.

9 kommenttia:

  1. Ooh, näytät ihan sairaan hyvältä vaaleatukkaisena! Mulla on aina ollut sellainen pieni blondikammo, kun jotkut kutsuvat minua blondiksi vaikka omasta mielestäni olen kyllä punatukkainen, tai sitten ihan vaan joku ginger tai vaikka oranssitukkainen :D Nykyisin kun tuo punatukkaisuus on vähän harhaanjohtava termi kun on shokkivärejä. MUTTA sehän juontaa juurensa todella kauas, kun oranssi oli vielä punaista.. Niin. Se on meille joillekin kova osa identiteettiä tuo hiusväri.. :D

    Mutta niin sinusta. Olen aina tykännyt siitä sun edellisestä väristä mutta tämä tuo sinun kasvosi jotenkin ihan eri valoon. Sitten kun olet saanut tasaisemman värin vielä niin näytät varmasti oikein kauniilta :3 Minua ei kyllä haittaa tuollainen pieni kellertävyys, mutta tiedän että monet ajattelevat että se on virhe. :D

    Nuo housut näyttävät myös oikein kivalta sinulla. Minä ostin ne Collectifin Hayworth housut, mutta ne nyt on vähän siinä ja siinä kuten muutkin housut. Housukokoni on vähän hakusessa kun en niitä oikein käytä. Lantioni ei ole oikeastaan kovin leveä (ainakaan verrattuna muuhun kehooni) mutta pyllyä multa löytyy (ilmeisesti). Ostin ne Hayworthit kaksi kokoa isompana kuin mekot ja paidat, joten vyötärö on nyt yllättäen ihan liian iso, mutta pylly kinnaa. Ihan hullua. Kun ei mulla mun mielestä mitään kunnon kurveja ole. Olen vähän kahden vaiheilla kannattaisko pitää ne vai vaan jatkaa leuka rinnassa uusien housujen etsimistä. Ne olisi kuitenkin ihan okei, mutta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sinä olet minustakin ihan puhdas ginger. Värisokeita jos blondiksi kutsuvat.
      Minäkin tykkäsin vanhasta väristä hirveästi. Olin aikonut pysytellä siinä ja siksi olin ostanut vain yhden vaalennusaineen (ja Plum Color Maskia ja hiusväriä, jota on varmaan 5 purkkia kotona), mutta sitten kun käytiin uimahallissa, muistin miten paljon rakastan uimista ja ihan puhtaasti käytännönsyistä päätin sitten vaalentaa koko pään. Olin ollut blondi ennenkin ja silloin vielä enemmän oljenkeltainen tukkani oli miellyttänyt minua, joten nyt ajattelin, etten minä siihen kuole. Odotin paaaaaljon kirjavampaa lopputulosta, joten tämän hienoinen keltasävy ei minua juuri riivo. Olin jo kiiruhtamassa parturiin lisävaalennukseen, mutta vanhemmat sanoivat, että pieni punainen vivahde antaa tukalle vain eloa, ja työkaveri sanoi, että se muistuttaa raitoja ja näyttää ihan kivalta. Itse en siitä punaisesta vivahteesta hirveästi tykkää, mutta ei se näytä niin pahalle, että pitäisi pilata tukka vaalentamalla sitä pikavauhtia vaaleammaksi. Ihan riittävän hyvä näinkin :)

      Oliko ne Hayworth-housut miten joustavaa materiaalia? Niidenhän pitäisi olla bengaliinia, niin mietin että kehtaanko ottaa ihan normaalin S-koon.Pyllyn pitäisi Topvintagen ohjeiden mukaan mahtua hyvin, mutta vyötärö on sitten oma asiansa, mutta ajattelin kyllä ostaa uuden girdlenkin, että sinällään ei haittaa. Kumman värin ostit?
      Minä haaveilin navysta, koska nämä on jo mustana, mutta mustakin houkuttaisi, jos ne ovat joustavaa ja mukavaa materiaalia jalassa. Nämä Bonniet nimittäin ei juuri jousta, joten näitä ei hirveän mukaviksi voi sanoa (+ vetoketju reistaa ja menee ompeleen väliin, joten joutuu katsomaan tarkkaan miten sen saa vedettyä ylös asti).

      Poista
    2. Ostin mustana. Ne joustavat kyllä paljon mun mielestä, mutta koska otin niin suuren koon niin ei ne mulla oikein jousta, vaan mahdun sinne ilman sitä joustoa :D Mukavat ne kyllä on, tulee tosi korkealle, mikä on oikein kiva. Usein mulla kaikki on jääneet johonkin navan korkeudelle, mutta nuo menee paljon ylemmäs. En nyt oikein tiedä koosta antaa vinkkiä, kun mulla on yleensä kaikki paidat ja mekot 14/L, ja otin tosiaan ne housut 2XL. Ehkä se jousto on tärkeässä osassa, koska en osaisi kuvitella mahtuvani L-kokoisiin noihin. Mutta ne kyllä joustaa, että ehkä siinä mielessä voisinkin mahtua. Vyötäröllekin jää ehkä vähän epäilyttävän vähän tyhjää tilaa, ottaen huomioon sen kahden koon eron. Kun kuitenkin Collectifin mekoissa jää joskus L-koossa tyhjää tilaa vyötärölle. Jos nyt on jotenkuten kahden koon välissä, kannattaa ottaa isompi. Nuo on muuten tosi ohuet, en usko että ihan parhaat talvikäyttöön.

      En ole vieläkään päättänyt pitäisikö mun myydä nuo ja ottaa koon pienemmät. Kun se pylly kuitenkin täyttää housut ihan hyvin, niin tuntuu että koon pienemmissä voi tulla jo ahtaat olot. Mutta olisi kiva saada vyötärö vähän tiukemmalle. Hmm.

      Poista
    3. Luulen, että noissa housuissa oisit varmaan pärjännyt pienemmällä koolla, bengaliinin on kuitenkin tarkoitus joustaa jopa 10cm ja vyötärön on tarkoitettu olla istuva, niin ei niissä varmasti pyllyn kohdalta ahdasta tule :)
      Minä vielä mietin ottaako normaali koko vai kokoa isompi ja sitä väriä ja mistä sitä tilaisi, kun niin monessa paikassa olisi tavaraa, jota haluan. Kohta tulee onneksi palkka, niin sitten voi tilata vaikka kaikista, jos siltä tuntuu. Ehkä kuitenkin vaan ostan ne, joista olen pisimpään haaveillut.

      Poista
  2. Wautsi, en ollut heti edes tunnistaa, hienosti käy vaaleat hiukset sulle, punaisella huulipunalla! :) ja noi housut on kyl tosi makeet

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen ennenkin ollut blondi, mutta tosiaan nauroin kyllä itselleni aika pitkään joka kerran kun kuljin peilin ohi :D Nyt alan jo tottua siihen, mutta pitää vielä jotain blondeille hiuksille tarkoitettua hoitoainetta käydä hakemassa, ettei mene ihan oljenkeltaiseksi. Sitäkin on nähty, eikä se minua sinällään haittaa, mutta tavoitteena on vielä vähän vaaleampi (ja tasaisempi) sävy. Ja tosiaan punainen huulipuna kruunaa ilmeen, ei enää riitele tukansävyn kanssa niin kuin teki pinkillä tukalla :) Ehkä nyt aristelisin sitä huulipunaa vähän vähemmän, kun se pukee minua paremmin.

      Poista
  3. Hyvin onnistunut vaalennus, sopii todella upeasti sulle! Ja nuo housut ovat kyllä myös ihan sairaan hienot.

    VastaaPoista