torstai 29. toukokuuta 2014

Uunitomaatit kahdella täytteellä

En ole ikuisuuksiin julkaissut ruokaohjetta, mutta tässä tulee yksi maailman laiskimmista, mutta maukkaimmista ohjeista.

Uunitomaatit

pihvitomaatteja, nyrkin kokoisia
emmentaljuustoraastetta
oreganoa tai pizzamaustetta

Täyte 1:
broilerinfileesuikaleita (marinoituja tai maustamattomia oman maun mukaan)
sipulia
fetajuustoa
(mausteita esim. currya ja chiliä)

Täyte 2:
pekonia
persiljaa
pehmeää vuohenjuustoa
(pippuria)

  • Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. 
  • Leikkaa tomaatteihin aukko ja kaiverra sisukset astiaan, ne voi myöhemmin soseuttaa tuoreeksi tomaattimehuksi ja/tai käyttää esim. pastan kanssa tai juoda tuoreeltaan.
  • Paista broilerit ja silputtu sipuli pannulla, mausta haluamallasi tavalla (itse unohdin maustaa, mutta ei haitannut, koska käytin marinoitua broileria). Täytä osa tomaateista vuorotellen fetajuustopaloilla ja vuorotellen broilerilla. Kuorruta reippaalla määrällä emmentaljuustoraastetta ja ripottele pinnalle oreganoa tai pizzamaustetta.
  • Paista pekonit pannulla ja silppua sillä aikaa persilja. Kun pekonit ovat kypsiä, laita ne valuttamaan ylimääräiset rasvat talouspaperille. Kun pekonit ovat vähän jäähtyneet, silppua ne ja sekoita silputun persiljan (ja pippurin) kanssa. Täytä tomaatit kerroksittain vuohenjuustolla ja pekonilla, esim. pohjalle vuohenjuustoa, väliin pekonia ja pintaan vuohenjuustoa. Laita pintaan juustoraastetta ja pizzamaustetta reippaasti (sen voi painaa osittain tomaatin sisälle jos meinaa pudota pois pinnalta).
  • Kypsennä uunissa n. 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja tomaatit vähän pehmenneet. Nämä pysyvät pitkään lämpimänä, joten sopivat myös laiskalle nörtille koneen ääressä syötäväksi. Jos ostat isoja tomaatteja, yksi tomaatti riittänee per ruokailija, mutta jos syöjistä löytyy ahmatteja, kyllä näitä kaksikin syö.
Minua ärsyttää, kun valtaosassa uunitomaattiohjeita on riisiä, enkä minä suoraan sanottuna niin välitä riisistä varsinkaan uuniruoissa. Riisin tarkoituksena on sitoa nestettä, mutta nämä ovat mehukkaita, mutta eivät vetisiä ilmankin riisiä, joten mielestäni se ei ole tarpeen. Sopinee myös (hyvä-)karppaajalle ilman riisiä. :)

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää, sopis tosi hyvin juhannukseenkin.

    Oonkin miettinyt tuolla: http://kesainen.blogspot.fi/2014/06/juhannusruokia.html hyviä ruokia juhannukseen. Toki juhannuspöytään sopii vielä paljon muutakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noitahan voisi tehdä halutessaan grillissä, senkun käärii vähän folioon, ettei kaikki nesteet valu hiilille/vastuksille. :) Pitää kurkata tuo linkki, uudet ruokaideat kelpaa aina.

      Poista