perjantai 5. huhtikuuta 2013

Kuitua kevääseen marjapiirakasta

Mieleni teki jotain hyvää, mutta edes jossain määrin terveellistä. Mikä olisikaan parempi herkku kevääseen kuin kuitua ja vitamiineja pullollaan oleva marjapiirakka?

Rukiinen puolukkarahkapiirakka


Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl graham täysjyvävehnäjauhoja
n. 2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinaan. Voit laittaa joko puolet ruisjauhoja ja puolet grahamjauhoja tai kokonaisen desin ruisjauhoja vehnäjauhojen lisäksi.
  • Taputtele taikina voideltuun (ja jauhotettuun) vuokaan. En tiedä minkä levyinen oma vuokani on, mutta pohja riittää varmasti 26-28 cm vuokaan ihan loistavasti.


Täyte:
3 dl marjoja (puolukoita ja/tai mustikoita, sopivat parhaiten rukiisen pohjan kanssa)
2 rkl perunajauhoja

200 g maitorahkaa
1 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
1 muna
1, 5 rkl sitruunanmehua
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

  • Sekoita perunajauhot pakastemarjoihin ja kippaa joko kaikki marjat piirakan pohjalle tai 80% niistä ja säästä loput pintaa varten.
  • Sekoita maitorahka, jogurtti/kermaviili, muna, sitruunanmehu ja sokerit keskenään. Täytteestä tulee paksua, mutta jos sitä haluaa ohentaa voi siihen käyttää 0,5-1 dl maitoa.
  • Lusikoi täyte marjojen päälle ja sekoita tasaiseksi.
  • Paista 200 asteisessa uunissa n. 35-40 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

4 kommenttia:

  1. ah nam, näyttää niin hyvältä!♥ pitääkin kokeilla tota jokupäivä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, marjapiirakat ovat täynnä vitamiinia ja kuitua, eikä tässä ole kohtuutonta määrää sokeriakaan.

      Poista
  2. Tää muistuttaa sitä piirakkaa, jota mä yleensä teen :D Eri marjoila saa hyviä variaatioita. Mustikka on yksinään vähä laimee mutta punaviinimarjasta saa enemmän potkua, mitä tulee just makuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tää on aika perusohje sillä erotuksella, että lisäsin pohjaan muutakin kuin vehnäjauhoja. :) Ei miusta mustikka oo kovin laimee, sitä täytyy vaan käyttää isolla kädellä, että maistuu. Puolukat oli tähän sopivan raikas vaihtoehto.

      Poista