sunnuntai 9. marraskuuta 2014

New bag and dress - both in red

Lumi tuli jo toistamiseen, mutta vaikka kuinka toivoisin, ettei se ehdi sulaa pois, niin eiköhän tuo tuolta kohta katoa jos ei tule pakkasia. Minä olen niitä harvinaisia ihmisiä, jotka pitävät talvesta - mutta vain silloin, kun on lunta, ettei ole aamusta iltaan hämärää ja masentavaa. Ja mielellään saisi olla sitä pakkasta, vaikka talvitakistani irtoaa viimeisetkin napit. Alkaa uuden takin ostaminen olla ajankohtaista.

Viime viikolla tilasin itselleni laukun ja kylkiäisenä Hell Bunnyn Melanie- mekon alennuksesta, johon tuli päälle vielä tarjousalet mukaan, joten halvalla irtosi. Mekko on sopiva päälle, vaikkakin ehkä hiukan ahdas rintojen päältä, mutta joka tapauksessa tulee olemaan kovassa käytössä.
Eilen piti saada siitä kuvia, koska olin kuin tuli hännän alla sen kanssa, että kuvat pitää saada kun on vielä valoisaa (mutta ei ollut siitäkään huolimatta, sain muokata kuvien valoisuutta todella rankalla kädellä) ja ennen kaikkea lunta, koska sittenhän ei ainakaan ole valoisaa, kun se ehtii sulaa pois. Eli tyypillisenä stressihirviönä otin hepulit tällaisestakin asiasta.


Ja ei, ei tuonne jäätynyt. Ulkona oli pari astetta pakkasta, saman verran kun Vivienin punaisessa mekossa otettujen kuvien aikaan. Ei sillä, että minulla olisi ollut mitään lämpimämpää muutenkaan laittaa päälle. Takin virkaa toimitti ikivanha karvareunuksinen hupullinen fleecetakki, koska villatakkini napit sanoivat itsensä irti.
Pitänee silti odotella ainakin veronpalautukset ennen kuin ostan uuden takin, jos ostan, kun pitäisi käydä parturissakin ja senhän tietää, että tämän pituisella tukalla se ei ole halpaa huvia varsinkin, jos aikoo värjätä tai vaalentaa.

Haluan leikkuuttaa tukasta pois 10-15cm, eli kuivimmat latvat. Alkaa jo vähän käydä hermoille, kun ammeen viemäri menee tukkoon ja pitää suihkun aikana kahdesti tyhjentää sieltä karvat pois. Viimeinen tikki oli kuitenkin se, kun viime suihkun jälkeen lattiakaivo pulpautti vedet pitkin lattioita ja lattialla ollut pesuainelaatikko otti mukavan kylvyn ja levitti saippualiejut lattioille.
En yleensä käytä jauhemaista pesuainetta, mutta saatiin sitä ilmaiseksi miehen työpaikalta työvaatteiden ym. pesuun, joten en minä sitä poiskaan heitä. Ostin eilen Saimatalon kaupasta söpön retrovintagemetallipurnukan pesuainejauheelle, johon pelastan ne kuivana säilyneet pesuaineet, kunhan jaksan. Eli onni onnettomuudessa, oli siis siis hyvä tekosyy päästä "sisustamaan" tai ainakin ostamaan asioita, joita haluan.

Mitä tulee yllänäkyvään laukkuun, minulla ei ollut vielä punaista laukkua ja ensisijainen vaihtoehtoni vaihtoi mysteerisesti värinsä kirkkaanpunaisesta viininpunaiseen, joten jäi ostamatta. Tilasin sitten rockabillypinupilta Lux de Villen Sin City -laukun. Oh so pretty. 
Se on ihan tummanpunainen, ei pinkki, jos se siltä kuvassa näyttää. Lakeeria ja vaikka en oikein tykkää lakeerista yleensä, näyttää tämä oikein söpölle. Se on myös tilava; se imaisi nätisti pikkuveljen järkkärin itseensä, mutta ei sitten meinannut päästää sitä ulos, koska se ei aukea ihan niin leveäksi kuin saisi puolestani luvan aueta. Kyllä se silti paljon tavaraa syö.

Toisekseen minulla ei ole oikein siistimpää keskikokoista laukkua, on vain isoja, joissa kummassakin vetoketju kiukuttelee ja sitten tuo pienempi, joten tämä ajaa hyvin asiansa. *mestariselittelijä-tai-ainakin-melkein*

Päivän asusta sen verran, että olen tykästynyt navyn ja punaisen yhdistelmään. Kuvista ei ehkä saa selvää, että neuletakki on laivastonsininen, mutta kyllä se on navy ja näkynyt kuvissa ennenkin. Joka tapauksessa väriyhdistelmä on samaan aikaan pirteä että eloisa ja vaikka en ole koskaan tykännyt vahvoista väreistä, alan kallistua sille kannalle, että mikä ettei. Voittaa pastellit ainakin talvella.

Saimatalon kaupassa käynnin ja kuvailun jälkeen kävimme lämmittelemässä kahvilla Cafe Saimassa herkkukahvien ja herkkukaakkupalan kera. Juon aina lattea, mutta nyt kokeilin Cafe au laitia, joka maistui aivan samalle, mutta se tarjoiltiin kirjaimellisesti kulhosta. Sellaisesta, josta voisi syödä alkupalakeittoa.

Kahvikulho.

Kaakuttelun jälkeen menimme sedän luo, jossa tarjolla oli paitsi ruokaa, myös kotitekoista kirsikkaviiniä, Cointreuta, karkkeja ja peruskahvit/teet pullien ja muiden herkkujen kera talvella. Ja sitten sitä tulee ihmeteltyä, miksi talvisin tulee kerättyä aina painoa. Kai se on tämä luontainen persous herkuille ja sitten se, että itseä ainakin talvella piristää kaikkien herkkujen syönti. Kesällä kun on pirteää ja ennen kaikkea valoisaa, ei kaipaa samalla tavalla niitä Lidlin korvapuusteja ja muita herkkuja kuin talvisaikaan.

Kohta pitänee lähteä isänpäivävieraisille appilaan syömään ja sen jälkeen jatkamaan herkuttelua porukoille. Siellä odottaa kääretorttua, nam.

2 kommenttia:

  1. Tää postaus on mennyt multa ihan ohi... Mutta pakko kommentoida. Saanko kommentodia teinisti? Vähänks ihana mekko ja oot niin kaunis! Ihan oikeesti, mekko on ihan huippu, voisin pitää tuollaista vaikka pikkujouluissa! Ehkä pikkujouluajatus tuli tuosta punaisen mekon ja valkoisen lumen yhdistelmästä.

    Monet on käyneet SLN:n ammattikoululla leikkuuttamassa hiuksia ja ovat olleet tyytyväisiä. Onko sulla kokemusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo käynyt, mutta ilmeisesti aika edullista on. Kaveri/poikaystävän sisko on käynyt siellä hiusmallina ja kyllä ne osaa tukan ihan hyvin laittaa. Kävin tuossa toisessa parturissa ja siellä oli työelämäjaksolla ammattikoulun opettaja (joka laittoi tukkani), joka sanoi vain ettei ensimmäiden vuoden opiskelijoiden anneta vaalentaa, koska ovat liian hitaita siinä, että lopputulos voi olla epätasainen. No, oma pää on opettajankin käsissä melko... hirveän näköinen kahden värinpoiston jäljiltä :D
      Mutta eiköhän ne leikata osaa, ainakin se kaveri sai mukavan tukan molemmilla kerroilla, kauniin värin ja leikkauksen. Hintakin lienee kohtuullinen.

      Ja mekko tosiaan on ihana, halpakin oli (ja mukavan talvinen/jouluinen lumiseen aikaan, kesään pirteä). Ja vaihteeksi mahtuu käsivarretkin ulos hihanaukoista, monissa Hell Bunnyn mekoissa ne on tosi pienet, mutta tässä oli tilaa hartioillekin ja tissitkin mahtuu jotenkuten sisälle. ^^ Eikä ole ollenkaan niin vaikea pukea, kun odotin tuolta mallilta.

      Poista