perjantai 1. maaliskuuta 2013

Leivosfailit osa 1

Minulla oli kamala hinku paistaa jotain herkullista toissapäivänä, joten päätin tehdä sitruunalimeleivoksia pikkuisen muokatulla ohjeella Yhteishyvälehdestä. Jotain meni kuitenkin pieleen...


Pohjafailit:
1. Tein pohjan ihan ohjeen mukaan, mutta katsoin vähän uunin lämpötilan kieroon ja sen sijaan, että pohja olisi ollut uunissa 175 asteessa 15 minuuttia se oli 200 asteessa. Ei se mitään, kun se ei palanut...
2. Vai haittasiko sittenkin? Pohja näet mureni hieman kun nostin sen pois pellin päältä jäähtymään.

Täytefailit:
1. Halusin täyttää pohjan muullakin kuin hillolla. Laitoin toiselle puoliskolle omenahilloa, toiselle vadelma ja ajatuksissani valelin sitten niin päälle laitettavan puoliskon kuin allekin jäävän. Halusin myös laittaa rahkaa väliin ja sitä laitoinkin.
2. Lopputulos: täytettä tursui reunojen yli ainakin noiden vadelmaversioiden kanssa.

Kuorrutefailit:
Ei enää ikinä Valio Viola tuorejuustoa, mutta kun Siwassa ei ollut mitään muuta kuin sitä ja aivan ylisuolaista Philadelphiaa myynnissä. Olen aina käyttänyt mascarponea ja aion tästedes käyttää vastaisuudessakin, koska:
1. laitoin paketillisen Viola tuorejuustoa, puolikkaan limen mehun ja melkein purkillisen tomusokeria yrittäessäni kiinteyttää sitä ja lopputulos on silti yllä näkyvä lieju.
2. Jälkikäteen mieleeni juolahti, ettei 13% kevyttuorejuusto ollut ehkä paras vaihtoehto kuorrutteeseen.
3. Olisin päässyt helpommalla jos olisin vain tehnyt ohjeen mukaisen sitruunasokerikuorrutteen.

Lopputulos:
1. Pilkkoessani paloja pohja otti ja mureni.
2. Vadelmatäytteistä valtaosa tursui ulos leivosten välistä.
3. Kuorrutteet ovat kaikki "tarjoilulautasella" eivätkä leivosten päällä.


Voin lohdutuksekseni sanoa, että ulkonäöstä huolimatta maistuvat ihanalle ja kohta kaikki muut on syöty, paitsi tuo onneton riekale, joka ei näytä leivokselta vaan koiran oksennukselta T___T

1 kommentti:

  1. Joskus ulkonäkö ei ole niin tärkeää, pääasia että ne maistuivat hyviltä!

    VastaaPoista