sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Nahkarakkaus

Tänään mietiskelin nahkavaatteitani ja totesin, että ehkä minun kannattaisi hieman esitellä nahkaisiin asusteisiin liittyvää mielenkiintoani blogissa. Päätin aloittaa näin talvella ajankohtaisemmista nahkahanskoista, joita minulla onkin huimat kahdeksan paria, jos oikein laskin. Esittelen tässä blogissa niistä kuudet, joita käytän eniten.
Ne nahkahanskat, joita en esittele joutaisivat roskiin toiset ja toiset kierrätykseen. Roskiin joutavat ovat olleet minulla 18-vuotiaasta asti, jolloin käytin niitä ajohanskoina, kunnes ne putosivat lumeen ja viettivät talven lumen alla ja keväällä löysin ne. Aivoitukseni: "NÄÄHÄN ON IHANKU MIUN HANSKAT!" Ja arvatkaa vaan olivatko ne...

Mutta nyt, tässä ovat uudet talvinahkarukkaseni, joista molemmat sain mammalta joululahjaksi. Minua vitutti, kun minulla ei ollut lämpimiä talvirukkasia, kun ne fleecerukkaset, joita käytin ovat jo ohuet ja reikäiset ja joutaisivat nekin roskiin. Mammalla taasen oli ihanat punaiset rukkaset, joten pyysin häntä hankkimaan minullekin. Yksien sijaan sain kahdet, koska mammani ei tiennyt pidänkö valkoisesta vai en. (Tiedoksi, I love white <3)

Lampaannappaa paksulla tekoturkisvuorella. Lämpimimmät rukkaset koskaan + pitsikuviosta plussaa, koska ovat persoonalliset yksinkertaisuudessaan.
Lammasta nämäkin, pehmeällä fleecevuorella, jossa on jokaiselle sormelle oma kolo niin kuin hansikkaissa. Lämpimät ja suloiset rukkaset kovassa käytössä pakkasilla :)
Edellisvuonna pyysin joululahjaksi nahkahanskoja niiden lumen alle jääneiden tilalle ja sain, kun sainkin rukkaset, mutta käytin silti lumen alle jääneitä aivan yhtä paljon kuin näitäkin:

Nämä eivät ole niin kauniit, mutta pikkupakkasilla lämpimät kangasvuoren ansiosta. Kovilla eivät niinkään ja jossain sormessa sisäpuolella on pieni reikä, jota aina kaivan joutessani. :D
Tämän talven alussa luovuin viimein niistä lumen alle jääneistä kuluneista nahkahanskoista ostettuani City-Marketista uudet huokeaan 12.95€ hintaan. Näitä taitaa olla yhä myynnissä, jos jotakuta kiinnostaa. Näissä on pehmeä fleecemäinen sisus ja sopivat hyvin nollakelillä käytettäväksi ja miksei pikkupakkasillakin, jos ääreisverenkierto on kunnossa (minulla ei, olen aina jäänäppi).

Edulliset, pehmeät ja klassiset.
Niin kuin minulla ei olisi muutenkin nahkahanskoja, ENNEN yllä olevia olin ostanut syysnahkahanskat, koska molemmat ylläolevista ovat liian lämpimiä sellaiselle 5 asteen lämpötiloille käytettäväksi, mutta ei silloin enää tarkene ilmankaan hanskoja olla. On minulla H&M:ltä ostetut neulesormikkaat, mutta eivät ne näytä niin kauniilta kuin nahka puhumattakaan siitä, että tuntuisivat yhtä hyvältä.
Sokokselta löytyy aina kaikenlaista kaunista ja samaan aikaan, kun ostin itselleni söpön syys/keväthatun, jonka esittelen kunhan sille tulee käyttöä, ostin myös täydellisesti istuvat ja ihanan tyylikkäät ohuet nahkahanskat.


Näissä ei ole vartta, joten eivät sovi liian kylmään säähän. Näyttävät hyvältä nahkarotsin ja villatakin kanssa esimerkiksi. Rakastan tuota ketjua ja käärmeennahkakuvioyksityiskohtaa. Rokkaavat hansikkaat <3
Viime keväänä työharjoittelussa ollessani hairahduin ostamaan räikeän värisiä sukkahousuja, jotka olivat muodissa. Minulta löytyy niin pinkit kuin liilatkin sukkahousut, jotka näyttävät melko herttaisilta yksinkertaisen mustan mekon ja nilkkureiden kanssa. No, minä sitten löysin jollain ruokatauolla kaupungilla haahuillessani Sokokselta täydellisesti sukkahousujeni väriin sopivan liilan kaulahuivin ja mokkanahkahanskat. Ostin molemmat. Huivia en esittele nyt, koska se ei ole nahkaa, mutta hanskat ovat tässä:

Ohuet, täydelliset jossain 5-10 asteella, jos sormia paleltaa. (Feikki-)silkki vuori.
Kuva ei oikein anna oikeutta hanskojen pirteälle värille. En yleensä pidä mokkanahkasta, koska se menee helposti huonoksi toisin kuin nappanahka, mutta nämä olivat suloiset.

Mainittakoon myös, että kaiken muun haluan oikeana nahkana paitsi housut, koska:
  1. en ole törmännyt missään livenä aitoihin nahkahousuihin, enkä tilaa netistä jos ne eivät istukaan täydellisesti, kun en tykkää palautella. (H&M:n housut ovat siitä loistava esimerkki: niissä on ihan HELVETIN kapeat lahkeet polven kohdalta ja sitten vyötärölle perseen kohdalle jää pussi. Istuminen on jo kurjaa ja pyörällä ajamisesta ei kannata haaveillakaan.)
  2. joka teinillä on tekonahkatakkeja, toistensa kopioita. Molemmat minun takkini (pitkä ja rotsi) ovat aitoa nahkaa, toinen käsittääkseni sikapossua ja rotsi lammasta. Esittelen ne kenties keväämmällä, kun niille tulee käyttöä.

Kaikki tässä kirjoituksessa esitellyt tuotteet ovat siis nahkaa paitsi ensimmäisenä olevat pöksyt. Tekonahka on aika blaaah, jos oikeaa on tarjolla.
Kengissä tosin joudun usein tyytymään tekonahkaan, koska oikeaa nahkaa olevien malli on yleensä hyvin pelkistetty, eikä minun tyyliini. Minulla on toki City Marketista 89€ ostetut oikeaa nahkaa olevan Inspiren maiharimaiset kengät, joilla olen tämän koko talven kävellyt, mutta kaikki muut ovat tekonahkaa juuri edellä mainitusta syystä. Esittelen joskus toiste kenkiäni, joita on vielä enemmän kuin nahkahanskoja.
Jos löydätte jostain upeat aitoa nahkaa olevat hieman erikoiset kengät (mielellään korolla), minulle saa ilmoitella.

I love shoes as much as leather and if both even better. <3


1 kommentti:

  1. Hyvä ku laitoit kuvan asukokonaisuudestakin! laita toki niistä muodikkaistakin vaatteista joita olet kahminu :D and shoes too!

    VastaaPoista