keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Teemonsterin päiväkirja vol. 1


Lapsena inhosin teetä, eikä se maistunut hyvältä sokerin, maidon tai hunajan kanssa (ja vielä vähemmän noiden kaikkien kanssa), mutta teini-iässä afgaaniystäväni luona kylässä jouduin aina juomaan teetä ja usein vielä monta kupillista, kun en kehdannut kieltäytyäkään. Jotenkin opin itsekin juomaan teetä, joten olipahan muuallakin kyläillessä jokin muukin vaihtoehto juomaksi kuin pelkkä vesi - minähän en siis juo kahvia. (Lattea kylläkin.)

Isäni tietää, että juon teetä ja hänellä on huumorintajukin jäljellä vielä kuusikymppisenäkin. Joululahjaksi sain Fingerpori-mukin varustettuna tällä sarjakuvalla:

Pidän irtoteestä enemmän, kiitos...
Join jonkin verran pussiteetä aiemmin ja sitäkin kotoa löytyy useita lootia, mutta nykyään olen enemmän irtoteen perään, kun tuli sitä kaupungilla aina kahvilassa herkuteltua. Sitten pikkuveljeni osti irtoteetä tyttöystävänsä kanssa ja kertoi irrallisista teesuodattimista, niin täytyihän minunkin ostaa, kun niin kovasti aina himoitsin Rooibos Aavikkokerma-teetä. Eipähän tarvitse mennä enää kahvilaan, jotta sitä saa. Ostin myös samaista Revontuli-teetä, mitä pikkuveljellänikin oli ja sittemmin mukaan tarttui Liidelistä lisää teetä - nyt sitä tursuu joka paikasta.

Suosikkini irtoteestä on toistaiseksi varmaankin Nippon Green, joka on ainoa tee mihin en laita mitään makeutusainetta, en tippaakaan. Rooibosteehen käytän tilkan sokeria, mustaan teehen hunajaa, mutta vihreä ei kaipaa mitään raikkaudensa johdosta. Aamuisin juon yleensä mustaa teetä kofeiinin vuoksi, päivällä vihreää raikkauden vuoksi ja illalla Aavikkokermaa, jossa ei ole kofeiinia vaan siinä on unettavaa kamomillaa. Sitä minä juotan iltaisin ukollenikin, jotta kävisi aikaisemmin nukkumaan eikä aina kuppaisi koneella yömyöhään saakka.

Sitten kun vielä innostuisi tekemään vähän "kahvileipää" teen kaveriksi. Tarkoituksena oli tehdä söpöjä sitruunaleivoksia Yhteishyvän ohjeen mukaan, mutta Pirkka-lehdessäkin oli ihana leivosohje... Tahtoisin tehdä jotain tuorejuustosta, joten voipi olla että lähden piakkoin kauppaan sitä hakemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti