perjantai 8. maaliskuuta 2013

Vaahtokylpyjä ja muuta kosmetiikkaa

Esittelyviikkoani jatkaakseni aion esitellä rakkaimpia puhdistus-/hygieniatuotteitani, jos vaikka joku saa hyvää inspiraatiota vaihtaa omansa (2014 edit, lihapullat poissa). Aloittakaamme hiustuotteista; minulla on aina ollut paksut hiukset, mutta joskus 19-vuoden iässä kärsin vaalentavan parturikäynnin jälkeen luonnottomasta karvanlähdöstä, jossa ei äitini mukaan ollut mitään huolta, koska "ihmiseltä lähtee satoja hiuksia päivässä". Hiukseni ohentuivat puoleen mystisesti ja siinäkö ei ollut mitään huolta?

Aloin käyttää Swarzkopf Bonacuren kampaamotuotteita värjätyille hiuksille joskus parikymppisenä ja ostin niitä Tampereen Koskikeskuksessa olevasta kampaamotuotteita myyvästä pikkunurkkauksesta. Shampoo oli kaikkea muuta kuin riittoisa pitkille hiuksille ja vuosi sitten vaihdoin Goldwelliin alakerrassa olevan kampaamon kampaajan suosittelemana. En ole katunut päivääkään!


Käytän Goldwellin Extra Rich -shampoota, joka on tarkoitettu paksuille ja pitkille hiuksille. Sen riittoisempaa ja parempaa shampoota en ole koskaan nähnyt. Shampoo yksistään hoiti jo vähän parantuneet hiukseni lopullisesti kuntoon, tuuheiksi ja sileiksi (jopa ilman hoitoainetta). Sittemmin ostin myös hoitoaineen samaa sarjaa.
Bonacure-ajoista minulla on yhä jäljellä yllä olevassa kuvassa oleva hiuksiin jätettävä hoitoaine, joka käytän silloin tällöin, mutta enemmänkin se on vain pölyttynyt kylppärin lavuaarin päällä, koska jos jotain hoitavaa ainetta laitan hiuksiin pesun jälkeen on se kuvassa oikealla oleva Kitokon hiusöljy. Siitä oli myös hurjasti apua hiusten kuntoon hoitamisessa: se tuoksuu hyvälle, on äärimmäisen riittoisaa ja se tekee hiuksista silkkiset, taipuiset ja pehmeät. Tämän ostin alakerran kampaamosta.

Kun olin vielä työharjoittelussa halusin itselleni kuivashampoon, jottei minun tarvitsisi käydä joka päivä pesulla ja kuluttaa hiuksiani. Kuulemma jossain blogissa oli suositeltu Klippoteketin kuivashampoota, joka osoittautui loistavaksi - ei jätä tummiin hiuksiin vaaleita juovia ja tuuhentaa, muttei tee hiuksista jauhoisia toisin kuin Sunsilkin kuivashampoo, jonka ensimmäinen erä otti ja katosi ilmaan (ihan oikeasti pullo tyhjentyi yhdessä yössä itsestään) ja toinen erä jäi käyttämättömäksi, kun Klippoteket on niin paljon parempi.

Koska meillä on amme, niin pitäähän sitä käydä vaahtokylvyssä, eikö vain? Paras vaahtokylpysaippua koskaan oli englantilainen Bronnleyn ruusukylpyvaahto, joka hoiti ihoa ja lämmitti usein eroottisellakin tavalla (ihme öljy :D). Se oli vain paljon tyyriimpi kuin nämä I love... -tuotteet, joita olen viime aikoina käyttänyt, mutta kunhan nämä edelliset loppuvat ostan jälleen tuota.


Hello Kitty on ollut kovassa käytössä, vaikka meillä on pesukinnas ja harjakin, sekä entiseltä ranskalaiselta kämppikseltä unohtunut vihreä pompulapesusieni. Hello Kitty oli joululahja siltä exältä, joka samana jouluna lemppasi minut tekstiviestillä.
Oriflamen Milk & Honey kylpyvaahto on taasen joululahja poikaystäväni sisarelta (= parhaalta ystävältäni), joka oli itselleen ostanut noita tuotteita, muttei tehnyt kylpyvaahdolla mitään, joten minä sain sen. Se ei tuoksu purkissa paljoakaan, mutta kylvyssä tuoksuu ihanalle ja hoitaa ihoa mukavasti. Melkein yhtä hyvä kuin tuo Bronnleyn vaahto.
I love...-tuotteet olen kolunnut läpi. Minulla on ollut Strawberry Milkshake, Raspberry & Blueberry ja nyt tuo Mango & Papaya -tuoksut. Mitään muuta eroa tuotteissa ei ole kuin se, että ne tuoksuvat erilaisille ja itse kylvyssä tuoksu on mieto. Vaahtoavat kyllä muuten loistavasti.


Minulla ei ole hyvää kasvojenpuhdistusainetta. Käytin Body Shopin kaikille ihotyypeille sopivaa äärimmäisen riittoisaa meikinpuhdistusainetta, jota tarvitsi puolikkaan pikkurillin kynnen verran koko kasvoille, mutta se loppui.
Ostin kuvassa näkyvät L'orealin Triple Active -puhdistusaineen, joka on olevinaan kasvoille ja silmille, mutta silmämeikit ne jäävät edelleenkin alaluomille, vaikka kuinka hinkkaisin. Harkitsen vakaasti tilaavani Body Shopin verkkokaupasta samanlaisen mikä minulla oli ennen, vaikka se onkin tyyris, mutta mitä hiton hyötyä on maksaa 4 euroa tuotteesta, joka ei tee mitä lupaa?

Kylvyn jälkeen tietenkin laitetaan deodorantia. Kyllästyin viime talvena markettidödöihin, jotka ovat limaisia, tahraavat vaatteet, eivätkä juuri tee mitä lupaavat. Luin Iltalehden sivuilta mineraalideodorantista, joka ei tuki ihohuokosia alumiinilla, joten päätin kokeilla sellaista. Samalla reissulla bongasin Sokokselta Biothermin deodorantin 17.90 € ALENNUKSESSA, joten ostin senkin ylihinnoittelusta huolimatta. Kividödöihin verrattuna se on tahmaisempi, mutta joissain tapauksissa tehokkaampi ja hyväntuoksuinenkin, kividödöt kun eivät tuoksu millekään. Ne pitävät hajun, mutteivat hikeä loitolla, eikä niissä ole haitallista alumiinia.


Aloitin Vivisantén kivimineraalideodorantilla, joka oli kyllä hyvä, mutta putosi vähän liian monta kertaa lattialle ja lopputulos on tuo, mikä kuvassa näkyy. Ostin uuden version Prisman apteekista (molemmat ovat siis apteekkituotteita), eli tuon halpamainokselta näyttävän sinisen Bekra Mineral -deodorantin. Se on tismalleen samanlainen, mutta isompi (ja parempi) kuin edellinen, koska tuo ei ainakaan pysty tipahtamaan ulos kupistaan.

Ensimmäisen kerran tutustuin kivimineraalideodorantteihin Ikaalisissa ranskalaisen kämppikseni kanssa. Toljotin hölmönä, että miksi kylppärin naulakossa roikkuu läpinäkyvä kivi. Charlotte (kuten ranskalaiset yleensä) oli edelläkävijä näissä luontoystävällisissä tuotteissa ja hän keitti jopa kasvovoidetta hunajavahasta(ko?) keittiön liedellä. (Hyi kamala sitä lemua!)
Minä tulen jälkijunassa näiden erikoistuotteiden kanssa kun varallisuus ei aina riitä parempaan, mutta jos on olemassa muitakin jälkijunassa kulkijoita, niin ehkä tästä pikkuesittelystä on heille hyötyä tällä saralla. Täytyy vielä mainita, että mineraalideodorantti on suhteessa halvempi kuin muut, koska se kestää vuoden tai kaksi ja maksaa 7-13 euroa riippuen merkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti