torstai 7. maaliskuuta 2013

Pyykinpesua ja pannaria

Suuri Pyykinpesukatastrofi 

eli blogin nimikkovaatteen Vaaleanpunaisen Pörröhaalarin nousu ja tuho.


Pelailin koko aamun ja kun viimein aion jatkaa 3D-mallintamista Blenderillä oli minulla hirmuinen nälkä. Viime viikolla tein spelttilettuja, koska mieheni niitä aneli, mutta nyt kun hän ei ollut anelemassa lettuja päätin viimein tehdä pannaria ystäväni Suklaapannarin innoittamana. Tein ihan tavallisen pannarin.

Pannari


8dl maitoa
4 dl jauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1-1½ tl suolaa
3 kananmunaa
50 g voita

  • Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja sen jälkeen lisää maito, sulatettu voi ja kananmunat.
  • Paista uunissa n. 30 min (alatasolla) 225 asteessa, kunnes on kypsää. Vähän kärpsähtänyt pinta ei ketään haittaa, jos taikina kuplii.
Le Bubble Monster.
Mars.

Pyykkikatastrofi


Jotten olisi aivan armoton laiskiainen päätin myös pestä pyykkiä. Yleensä pesen mieheni ja minun vaatteita sekaisin, mutta nyt oli pinkkipesupäivä, eli pesin kaikkea vaaleanpunaista, mukaan lukien vaaleanpunaisen pörröhaalarin, jotta voin vielä käyttää sitä ennen kuin kesä tulee ja vie minulta siinä oleskelun ilon. Mutta kuka olisi arvannut, että käy näin, kun otan sen ensimmäisenä pois koneesta?
 Pesukone sitten otti ja päätti syödä vaaleanpunaisesta haalaristani sen hupussa olevien nauhojen päässä olevat karvapampulat. Vilkaisin haalariani ja siinä, missä joskus oli kivat pampulat on nyt pari onnetonta kynittyä nauhanpätkää. Vannon, että olen pessyt ennenkin pörröisiä esineitä, esim. valkoiset karvatohvelini, mutta ensimmäistä kertaa minulle käy näin.


Karvaa oli parin nyrkillisen verran ja sen jouduin keräämään lattioilta, koska jouduin puistelemaan kaikki vaatteet ennen kuin laitoin ne kuivamaan. En ole koskaan tykännyt riipustaa pyykkejä kuivamaan ahtaaseen keittiöön pieneen telineeseen, mutta nyt tykkäsin vielä vähemmän. Pitkän ja turhautuneen ravistelun ja puistelun jälkeen sain pyykit turvallisesti telineeseen - kunhan vielä kuivasivat niin voin pukeutua pörröhaalariini.


2 kommenttia:

  1. Yay, kiva, että ensimmäinen pannari onnistui hyvin! :D Kai se oli myös hyvää? Ja R.I.P. pörröpampulat :'D

    VastaaPoista