perjantai 22. maaliskuuta 2013

Kenkäfriikin muistelmat osa 1

Talvikengät


Minä rakastan nahkaa ja tekonahkaa, mekkoja, laukkuja, koruja ja kenkiä - kenkiä heti mekkojen jälkeen eniten. Pidän korollisista kengistä, koska littanat eivät tue kantapäätä, mutta on minulla siitä huolimatta kesää varten ballerinat ja uudet pitäisi ostaa hajonneiden Abby Dawn -kusiluistimien tilalle.

En käytä korkokenkiä niin usein, että rikkoisin niillä jalkani ja vaikka käyttäisin niitä päivittäin en silti kävelisi niillä niin montaa tuntia, että ne aiheuttaisivat muita vammoja kuin kipeytyneet päkiät. On minulla niitä päkiöitä varten geelipehmusteet, mutta ei ole vielä tullut niille käyttöä. Eilen kävelin mamman kanssa kaupungilla ulkona lähemmäs pari tuntia, eikä korkosaappaissa tullut edes päkiät kipeäksi (tai en huomannut varpaiden jäätymiseltä?).

Koska ostin mehiläisvahaa nahkaa ja tekonahkaa varten tänä aamuna herättyäni (ennen aamupalaakin) otin ja "lankkasin" eli hoidin kaikki tekonahkakenkäni, jonka jälkeen otin niistä kuvia täydessä priimakunnossa tätä esittelyä varten. Aloittakaamme siis eilisistä popoistani:

Sokokselta toissajouluna joululahjaksi ukoltani.
Ketä kiinnostaa ovatko ne oikeaa nahkaa, kun ovat noin kauniit? Niissä on ehkä 7cm korko, joka ei näy kuvan lintuperspektiivistä, mutta niillä on hyvä kävellä. Jouduin ostamaan niihin pohjalliset tänä vuonna, koska niiden pohja päkiöiden alta oli mennyr kurttuun. Suutari tuumi, ettei ryhdy korjaamaan kurttuun mennyttä pahvia kengän pohjien sisältä vaan suositteli ihan pohjallisia. Nyt näillä voi taas kävellä, thank god. Näissä on lämmin karvavuori ja melkeen polveen asti ylettävät varret, joten sukkahousujen kanssa kaikissa lämpimmimmät kengät mitä minulta löytyy.

Sokokselta reilu kaksi vuotta sitten joululahjaksi ukolta.
Nämä ovat suosikkikenkäni, niissä on aika korkea korko, joten näissä tulee pitemmillä kävelymatkoilla päkiät kipeäksi. Näissä on kuitenkin rouhea pohja, joten paremmat jäätiköllä kuin ylläolevat ohuista koruista huolimatta. Näihin mahtuu myös villasukka toisin kuin ylläoleviin.

City-Marketista synttärilahjaksi tänä syksynä. Mieheltä nämäkin.
Nämä eivät oikeastaan ole talvikengät vaan syys-/kevätsaappaat, eikä näihin mahu villasukkia. En kävellyt näillä paljon, koska pohja päkiöiden alla on aika ohut, jolloin päkiät tulevat helposti kipeäksi maltillisesta korusta huolimatta. Geelipohjalliset täytynee yhdistää näihin, kunhan näillä on taas parempi ulkoilla.

Nyt varmaan mietitte, että mies on täysin tärähtänyt, kun ostaa kenkäfriikille kenkiä, mutta kun ei se raukka osaa ostaa minulle mitään omatoimisesti. Joudun aina menemään mukaan tai sanomaan mitä haluan. Tämä joulu oli pohjanoteeraus (ei siksi, että en saanut uusia kenkiä), koska jouduin varaamaan itse vaaleanpunaisen pörröhaalarini ja häätämään miehen hakemaan sen. Kaiken lisäksi jouduin itse menemään mukaan. PFFFT.
Tämä menee nyt off-topiciksi, mutta ainoa yllätyslahja oli ekana seurusteluvuonna synttärilahjaksi saamani hopeiset korvakorut. Ja niistäkin toinen katosi viemäriin :(

Biancosta Tampereelta puolitoista vuotta sitten syksyllä.
Nämä Biancon saappaat ovat syyskengät, eivätkä edes hyvät sellaiset - nämä imevät vettä kuin sienet. Tai ainakin toinen kenkä imee, koska siinä on pohjasauman kohdalla pieni reikä (ollut ilmeisesti alusta asti). Näillä on kuitenkin ihan hyvä kävellä syksyllä viilentyneillä keleillä, kun ei kehtaa pilata Guessin kalliita kenkiä märällä kuraisella maalla. Ehkä nyt vahattuina nämä kestävät vettä paremmin, jos vaikka se pieni reikä ei ollutkaan syypää.
Ostin nämä, kun etsimme serkkuni kanssa minulle kenkiä Tampereelta. Hän oli juuri muuttanut sinne ja se taisikin olla ainoa yhteinen shoppailureissumme siellä ennen kuin muutin takaisin itään. Etsin silloin ihan tavan kävelykenkiä, mutta Koskikeskuksen kenkäliikkeet olivat kiinni melkein kaikki ja lopuissa myytiin ihan kamalia tennareita, joita en ikimaailmassa laittaisi jalkaani. Serkkuni suunnalta tulleen pienen painostuksen jälkeen ostin nämä ja ihan hyvät ne ovat, vaikka eivät aivan siihen tarkoitukseen mihin kenkiä alunperin etsin. Ja tosiaan sain minä kangaskävelykengätkin, mutta vasta puolta vuotta myöhemmin.

Inspiren aitoa nahkaa olevat maiharit City-Marketista, 89.90€.
Halusin tasapohjaisen talvikengät, joilla voi kävellä pitkiä matkoja esim. koiran kanssa. En nyt suoranaisesti sellaisia etsinyt, mutta kun törmäsin näihin sittarissa ja hintalappu ainakin väitti näiden olevan aitoa nahkaa en voinut olla ostamatta. Muistaakseni nämä olivat alennuksessa, joten olivat jotain kuudenkympin luokkaa. Ostin nämä siis tänä talvena, mutta ovat olleet kovassa käytössä.
Toisin kuin "oikeat" maiharit nämä ovat pehmeää nahkaa, eivätkä paina mistään. Näissä on lämmin pörrömäinen vuori ja näillä on hyvä kävellä. Varsi joustaa niin sinne saa ängettyä vaikka lahkeet ja niin yleensä ängenkin. Näillä kengillä minä rämmin polviani myötä lumihangessa jäällä, metsässä ja porukoiden takapihalla Pöystin kanssa. Onneksi ostin nämä, koska nämä ovat käytännöllisimmät talvikengät vuosikausiin. <3

Minulla on vielä yhdet talvikengät, jotka unohdin kuvata, koska ne EIVÄT ole saappaat, eivätkä tekonahkaa, eivätkä mustat. Ne ovat ruskeat mokkanahkaiset lyhytvartiset nauhakengät, joissa on hölmönnäköinen pörröreunus, joka on koiran kuolassa Pöystin jäljiltä - koira oli päättänyt käydä imeskelemässä kengän vartta.

Kengistä varmaan näkee hyvin mistä pidän: mustasta nahkasta oli aitoa tai ei, koroista ja soljista, sekä nauhoista. Ehkä juuri siksi ne korkeakorkoisimmat nilkkurit ovat suosikkini, koska niissä on sekä korot, soljet, että nauhat. Everything I ever wanted from shoes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti