tiistai 5. maaliskuuta 2013

Uusi kamera, uudet kujeet

Ostin uuden kameran - ei entinen ollutkaan kuin yhdeksän vuotta vanha. Nykyinenkin on merkiltään Olympus, mutta eroa vanhaan on mm. paljon pienempi koko ja 3.2 megapikselistä päästään 14 megapikseliin. En muista mikä zoomi vanhassa oli, mutta uudessa on 24x. Käyttöjärjestelmä on pitkälti samanlainen kuin entisessäkin ja mukana tulee kuvien siirtoon ja muokkaukseen sopiva Olympus Viewer 2.Ensin ajattelin, että joudun käyttämään nimenomaista ohjelmaa kuvien siirtoon, mutta kamera se vain olikin huijannut minua, eikä ollut asentanutkaan ohjelmistoaan, jotta saisin siirtää kuvat koneelle asti. Uudella yrityksellä ei tarvinnut odotella, että alkoi toimia.

Uusi kamerani välttämättä ole mikään suuri ylpeydenaihe verrattuna kaikkiin niihin järkkäreihin, joita ihmisillä on, mutta tämä sopi (ainakin melkein) budjettiini parin sadan hinnallaan + 16gb muistikortti siihen päälle.

Hei. Tästä lähtien kaikki kuvat tässä blogissa ovat minulla otettuja.

Päätin, että jos esittelen kamerani, niin voin samantien esitellä muitakin "lelujani", jotka eivät niinkään ole uusia, mutta kovassa käytössä.

Tässä on siis itse tietokoneeni, Asus G74S-peliläppäri, 1,5-vuotias, reilun 17" näytöllä varustettu järkäle, joka on enemmänkin raahattava kuin kannettava. Tehoja löytyy: Nvidia Geforce GTX 560M-näytönohjain omalla 3gb muistilla, neliydinprosessori 2ghz normaalisti, turbolla 2.8ghz. Muistia itse koneessa on 8gb, mistä olisi varmasti hyötyäkin jos tekisin enemmän opinnäytetyötäni Blenderillä... Tilaa koneessa oli 500gt, mutta siitä on ikävä kyllä jäljellä ehkä 50gt yhteensä kaiken koneellani olevan roinan ansiosta.

Note to self: Osta se helvetin ulkoinen kiintolevy ja unohda vaatteet.

Olen vähän likainen, koska omistajani kohtelee minua kaltoin ja syö tietokoneen ääressä, eikä muista riittävän usein pyyhkiä pintaani, vaikka olen tarjonnut hänen käyttöönsä mahtavat tehoni ja rakkauteni, enkä koskaan ole häntä pettänyt.
Tuosta pettämisestä voidaan olla eri mieltä. Koneeni mukana tuli joitain kamalia Oberonin pelejä, joita ei voi poistaa, koska jos ne yrittää poistaa, poistaa kone koko järjestelmäkansion missä ne sijaitsevat ja saa F-Secureni luulemaan, että käyttöaika on umpeutunut. Tästä seurasi kamala palautusrumba viime kesänä, mutta muuten kone ei ole minua pettänyt kuumentumista lukuunottamatta, mutta sekin korjautui kondensoidulla ilmalla. Love you <3

Sitten muita leluja... Nämä ovat lähinnä ukkoni "jämiä". Ihan niin kuin minä ostan aina uusia vaatteita, vaikken tarvitse niitä mieheni ostaa uusia hiiriä, kuulokkeita, hiirimattoja jne. Aloitan vanhemmasta tässä tapauksessa: tätä hiirtä olen käyttänyt kaksi vuotta, kun mieheni osti Razerin hiiren.

Omistajani pelaa tällä, koska ei osaa käyttää uutta Razerin hiirtään pelatessa.
Ukkoni Razerin hiiren toinen näppäin kävi kusemaan silmään, joten hän osti viime kesänä Razer Mamba-hiiren. Viime viikolla hän totesi voivansa ostaa taas uuden hiiren, vaikka vanhassa ei ollut mitään vikaa, joten sain tämän itselleni ("lainaan"):

Vaikka olen paljon parempi kuin yllä oleva pölyttynyt vuosia vanha räyhkä, ei uusi omistajani tykkää minun oudosta muodostani ja käyttää pelatessa yhä yllä olevaa vanhaa pölyttynyttä räyhkää. I'm hurt.
Voin lohdukseni sanoa, että vaikka en oikeastaa omista kumpaakaan hiirtä, on hiirimatto sentään minun. Minulla oli Steelserieksen hiirimatto (joka on mieheni sekin), mutta se hikoilutti liikaa ja hiiri liikkui huonosti sen päällä, joten otin kirpun kokoisen Kingdom Hearts-mattoni takaisin, jonka ostin vuonna kivi ja keppi Shiroconista.

Mutta... takaisin Razeriin. Ukollani oli myös eeppiset Razerin kuulokkeet, mutta kun hän osti Steelseriesin uuden hiiren, se ei toiminut yhdessä Razerin kuulokkeiden kanssa, joten hän otti ja tilasi uuden kymmenen euron äänikortin ja 150€ maksavat Sennheiserin kuulokkeet, jotta saisi kaiken irti uudesta hienosta äänikortistaan, koska eihän USB-kuulokkeet anna parasta tuntumaa.

Minä sain nämä Razer Megadolon USB-kuulokkeet, jotka ovat varustettu myös 7.1 Surround systeemillä.

Uusi omistajani tykkää minusta ja varsinkin uudesta bassosäädöstäni. Hän odottaa myös innolla löytävänsä pelin, joka tukee 7.1 surround systeemiä.
Kaipa siitä on jotain hyötyäkin, että ukkoni päivittää romppeitaan kerran tai kaksi vuodessa, kun saan aina suht uudet (mutta paljon käytetyt) yleensä täysin hyvässä kunnossa olevat roinat vanhojen tilalle. En laita kuvia vanhoista kuulokkeistani, mutta nekin olivat mieheni vanhat Steelseries-kuulokkeet, jotka hänellä oli ennen ylläolevia Razerin kuulokkeita, jotka hän osti seurustelumme alkuaikoina.

Tässä on työpöytäni kokonaisuudessaan, mutta älkää kuvitelkokaan, että se olisi oikeasti noin siisti. Siivosin sitä 15 minuuttia ennen kuvan ottamista ja sieltä löytyi niin vanutuppoja, nenäliinoja, korviksia, kynsilakkoja kuin meikkejäkin.

En ole oikeasti näin siisti, mutta yritän vastaisuudessa pitää itseni puhtaana ja ilahduttaa niin omistajaani kuin hänen puolisoaankin, joka aina jaksaa marmattaa pöydän tavanomaisesta sotkuisuudesta.

Nyt olen esitellyt lelujani tarpeeksi ja jatkan tällä viikolla muiden asioiden esittelyä. Ajattelin esitellä mm. suosikkihiustuotteitani ja ihonhoitotuotteita. Voisinkin pitää kokonaisen esittelyviikon :)

3 kommenttia:

 1. Minullakin on Asus läppäri, se on Asus X73S. Se on tosi hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuksen läppärit ovat tosiaan laadukkaita, eivätkä ole vielä pettäneet ketään tuntemaani ihmistä :) HP:n läppäreistä ei ikävä kyllä voi sanoa samaa, niissä on pahoja ylikuumenemisongelmia.

   Poista
 2. Asus kunniaan! Oma uus läppäri pelittää kuin unelma vaikka entinen Fujitsu Siemens palvelikin kunniakkaat viisi vuotta ja toimii edelleen joten kuten.

  VastaaPoista