tiistai 1. maaliskuuta 2016

Blondes wear pink

Mekkokuvien vuoro, tällä kertaa esittelyssä Collectifin Regina pinkissä värissä. Kyttäsin tätä monta kuukautta ja arvoin haluanko sitä tarpeeksi paljon, että maksaisin täyden hinnan, mutta onneksi Collectif ratkaisi tämän ongelman puolestani ja lätkäisi mekon alennukseen. Maksoin tästä 10£ reippaan 50£ sijaan, eli voisin vaikka sanoa, että halvalla irtosi.
Mekko poikkeaa sisaristaan jälleen kerran tutulla kaavalla, eli kangas on erilaista kuin muissa Reginoissa. Vannon, että minulla on tarpeeksi monta Regina-mekkoa, että voin sanoa niitä olevan ainakin kolmea eri (bengaliini-)kangasta. Punainen ja musta mekko ovat suht samaa materiaalia, mutta punainen istuu vyötäröltä väljemmin kuin kellohelmainen kaksosensa. Navynsininen mekko on materiaaliltaan ohuempaa ja sileämpää, eikä se kärsi ihan niin pahasti samasta ongelmasta kuin punainen siskonsa, eli siitä että vesiroiskeet saavat aikaan vaaleita laikkuja, jotka näyttävät tahroilta. Arvatkaapa kuinka monesti yritin pyyhkiä niitä pois (VEDELLÄ) ennen kuin tajusin, että vesi on se mikä aiheuttaa ne...

Pinkissä mekossa on vähän sama vika, että vesiroiskeet jää näkymään vähäksi aikaa kankaaseen eräänlaisina "tahroina", mutta muutoin tämä on päällä taivaallisen ihana ja pehmeä - kuin ensimmäistä kertaa käytössä olevat pörrösukat.

Istuvuus on samanlainen kuin punaisessa Reginassa, vyötäröltä himpun väljä verrattuna navynsinisen ja mustan Reginan napakampaan vyötärön istuvuuteen. Paksuhko kangas joustaa ihanasti, mutta luulen että se pehmeys tulee siitä, että kankaassa on vähän puuvillaa seassa. Jos sitä tuijottaa oikein läheltä, erottaa koostumuksen olevan puuvillamaisempi.

Pohdin pitkään miksi tämä Regina ja samanvärinen Tempest-mekko ovat niin eri hintaisia, vaikka materiaali vaikutti samalta ekalla kokeilulla. Käytettyäni tätä enemmänkin ymmärrän mistä se 20£ hintaero oikein tulee. Tempestin bengaliini on juuri sitä kutittavinta halvinta laatua mitä saa (vaikka istuvuus mekossa erityisesti vyötäröltä on huomattavasti Reginaa parempi), mutta tämän mekon kangas on tosiaan niin pehmeää, että sitä voi silitellä kuin silkkiturkkista koiraa ja aiheuttaa reisiä hivelemällä hämminkiä kanssaihmisissä.
Yhdistin mekkoon pirteitä sävyjä Hell Bunnyn Paloma-neuletakin ja Pinup Couturen vyön muodossa, jotka loivat hyvin karkkimaisen kokonaisuuden (varsinkin noiden Glitterin herkullisten korvisten kanssa!). Ei haittaa yhtään, että vyö ja neuletakki ovat eri väriä, koska jos neuletakki olisi ollut kirkkaampaa sävyä, olisi asusta voinut tulla vähän liiankin hyperaktiivinen. Tällaisenaan asu tuli koekäytettyä töissäkin pari viikkoa sitten, kuten aika monet muutkin blogiin ennen pitkää päätyneet asukokonaisuudet.

Olen harmitellut sitä jo jonkin aikaa, että vaikka voisin tehdä Weekly Outfits-postauksia, koska pukeudun melkein joka päivä tällä tyylillä, ei meillä ole ensinnäkään tilaa eikä valoa edes selfieille. Aikani harmiteltuani otin itseäni niskasta kiinni ja laitoin kyselyn jo pari viikkoa kyttäämääni unelma-asuntoon, josko se olisi vielä vapaana. Kävi ilmi, että unelmista joutuu maksamaan aika kalliin hinnan.

Vuokra yksinään on 630€/kk, mikä ei ole liian paha maksettavaksi puoliksi, varsinkin kun olen vielä toistaiseksi töissä, mutta alkaa aiheuttaa jo tuskanhikeä siinä vaiheessa, kun välittäjä kertoo, että vuokravakuus on tuplat tästä ja että lämmityskulut joutuu maksamaan erikseen. Se nyt on selvää, että vesimaksut tulee aina vuokran päälle, mutta kun ekstrahintaa tulee 35€/kk/hlö vesi- ja lämmityskulujen muodossa ja on odotettavissa, että sähkölasku nousee ainakin parilla kympillä, sitä alkaa vähän huolestuttaa joutuuko jämähtämään 38m2 yksiöön loppuelämäkseen.

En halua enää tässä vaiheessa tehdä kompromisseja ja muuttaa asuntoon, joka on vähän sinnepäin, vaan sellaiseen, joka vastaa kaikkiin tarpeisiini. Tässä olisi kaikki aina isosta keittiöstä, astianpesukoneesta, vaatehuoneesta ja saunasta lähtien, mutta kun on työtön puoliso, niin on pakko ottaa huomioon onko puolisolla varaa maksaa siitä unelmasta. Asiaa helpottaisi huomattavasti, jos puoliso olisi kiinnostunut hakemaan töitä, eikä odottaisi jonkun muun tekevän sitä puolestaan, mutta suoraan sanottuna tässä vaiheessa voisin vaikka sen tehdäkin. Kirjoittaisin vaikka kymmenen työhakemusta tuon turjakkeen puolesta, jos se takaisi sen, että pääsen unelma-asuntooni ilman pelkoa siitä, että joudun maksamaan kaiken yksin, koska ei siitäkään ole takuita miten pitkään minä saan olla töissä.

En pyydä paljon. Tahdon vain tilaa mekoilleni, ison keittiön kokkaamiselle, erillisen makuuhuoneen, ettei tarvitse menettää hermoja joka kerta kun poikaystävä haluaa valvoa pidempään, astianpesukoneen ettei tarvitse riidellä siitä kumpi tiskaa ja kumpi jätti tiskaamatta, saunan, ettei tarvitse pahoittaa mieltä jos huomaakin, ettei taloyhtiön sauna olekaan päällä (totta puhuen tämä on poikaystävän toive, minulle riittää ammekin), pakastimen, jonka kanssa ei tarvitse arpoa ostaako kasviksia vai marjoja, koska jommat kummat ei mahdu, valoisuutta, ettei tarvitse asua pimeässä luolassa, nätit puulattiat ja sohvan, ettei vieraiden tarvitse istua sängyllä, uuden sängyn, ettei tarvitse nukkua edellämainitusta syystä pilalle menneellä sängyllä, savuttomat naapurit, ettei tarvitse hermostua joka kerta kun yrittää tuulettaa, hiljaiset naapurit, että yöt saa nukkua rauhassa, naapureiden lemmikit, joita pääsee salakavalasti ulkoillessa hipelöimään, uuden kirjahyllyn, koska vanha hajoaa käsiin, riittävän lämmityksen, ettei kotona tarvitse palella, toimivan nettityhteyden, joka ei pätki jatkuvasti ja kohtuullisen vuokran, joka on varaa maksaa poikaystävälläkin.

Noni. Ei ollut pitkä lista.


In English:
Time for a dress post again!
I'm wearing Regina dress in pink by Collectif and I bought it same time with my Tempest dress. I always wondered why the Tempest dress (in pink) was much more affordable than the Regina, because at first they seemed like they were made from same fabric, but nope, I was wrong. Whereas the Tempest is made from scratchy cheap bengaline, this Regina Dress is made from high quality bengaline with a little bit of cotton in it making it very soft and super comfortable. 

Actually it's the most comfortable of all my Regina Dresses and I have four of them. Funny thing is all of them are made from different king of bengaline fabric. Well, the red one and the black one are made from relatively same fabric, but the navy one is made from much thinner fabric. I was very surprised about this and initially I didn't like it at all, but when I got over my shock, I thought that it's not a bad thing for a pink dress to be of thin fabric, because it's perfect for summer...

But it's actually made from thick fabric that might be even thicker than two of my older Regina dresses. I don't mind, because it's a huge increase in quality from the navy Regina, but it's funny how inconsistent Collectif is with their materials. I mean, it's the same dress in the same material. I'd expect that if my red dress was great quality, another color would be too as long as the fabric type remains the same.

There's another minor problem with Collectif's bengaline fabrics as well. They get stains from water. If I was my hands a bit too carelessly and drop water on myself, my beautiful red dress soon has light stains all over it. Whereas I remove minor stains by rubbing them with water, imagine my surprise when this didn't quite work as expected. :D They'll either go away on their own or get worse.

Lastly I've been wanting to do Weekly Outfit-posts, but I can't because we don't have enough light or space inside our apartment. I thought I'd "fix" this little problem and applied for another apartment that seemed perfect. Well, it still is perfect aside from the fact that it costs too much, mainly for my unemployed boyfriend. The deposit money is too high and I'm wondering if we can afford to live in it after moving in. I love the house, but I don't want to be the one paying for everything just because it is my dream aparment, has a large kitchen, a separate bedroom, lots of space for my dresses and a sauna.

I'm not quite sure if I should take a risk and move into an apartment that might prove out to be slightly too expensive for proper living, or stay forever stuck in this doghouse sized apartment we've been living in for the last four years.

11 kommenttia:

 1. Ihana mekko taas kerran! *_* Tuttua tuo kämppäjuttu myös, me kärvistellään miehekkeen kanssa 31,5 neliössä ja kaipaan edes yhtä lisähuonetta jokainen päivä... Mutta kyllä me saadaan vielä meidän unelmakämpät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sentään 38 neliötä, mutta vaatehuone vie siitä ainakin pari neliötä ja amme vielä vähän lisää. Työpöytiä on kaksi niin sohvaa ei mahdu ja rojua on liikaa. Vieraat istuu sängyllä -> sänky on mennyt pilalle neljässä vuodessa. Sitten tosiaan on se nukkumisongelma, että ei voi nukkua jos toinen istuu koneella samassa huoneessa ja tiskaamisesta kumpikaan ei tykkää, niin erillinen makkari ja tiskikone ratkaisee kaks suurinta ongelmaa mitä meillä on :)

   Poista
 2. Ihanan pirteä asu! Tuo vaaleansininen sopii aivan loistavasti tuon pinkin kanssa. :O

  Mä olin niin onnellinen, kun me löydettiin viime syksynä 56,5 neliöinen kaksio, joka on valoisa ja avara. Ja kaikki tavaratkin on mahtuneet kaappeihin, ilman että tarvitsee roudata puolia niistä varastoon. Saunaa ja astianpesukonetta ei ole, mutta kaikkea ei voi aina saada alle 700€ vuokrabudjetilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäkään ei ole ongelma itse vuokra, vaikka nuo lämpökustannukset sitä nostaakin vähän liikaa työttömän poikaystävän budjetille, vaan tuo vuokravakuus, koska meidän tosiaan pitää hankkia sohva, uusi sänky, ruokapöytä, kirjahylly... Melkein kaikki muut paitsi sohvapöytä ja tietokonepöydät. Itse tarvitsen tietokonetuolinkin, mutta se menee puhtaasti omaan piikkiin, koska voin hätävarassa istua vaikka keittiön tuolilla.

   No, minä näpsäkkänä tyttönä kyselin onko sitä mahdollista laskea. Ajattelin tingata unelma-asuntoni edestä, koska toisin kuin esim. Joensuussa, täällä on vuokralaisen, ei vuokranantajan markkinat. Asuntoja on paljon vapaana, mutta mikään niistä ei ole ollut täydellinen, aina on jotakin puuttunut - joko kaappitilaa tai tiskikone, tai keittiö on liian pieni jne. Sijainnillakin on väliä, koska kun autoa ei ole, kaupan on oltava kävelyetäisyydellä eli max. 1km päässä. Kesäkuumalla ei voi puolta tuntia viettää helteessä ostoksia rontaten :)

   Poista
 3. Kauniilta näytät! Tykkään sinusta valkosissa sukkiksissa, ja ne helpottaisi munkin elämää paljon, mutta en vaan osaa käyttää moisia :D

  Meillä on 51 neliön kaksio keskustassa ja maksetaan siitä vesi- ja sähkölaskuineen 666e kuussa. Vähän on kallista, mutta en jaksaisi yksiössä. Eikä vois olla kissojakaan sellasessa. Ja tykkään asua keskustassa kun on kaikki niin lähellä. Meillä on tosin nykyään auto käytössä, niin olen katsellut asuntoa vähän kauempaakin mikäli saisin töitä. Haaveena olis isompi vessa, ettei joka kerta suihkuun mentäessä tarvis kanniskella kissojen vessaa eteiseen. Ja parveke, joka olis lasitettu tai muuten turvallinen että kissat vois mennä sinne oleilemaan. Me muutettiin tänne toisesta keskustakaksiosta mikä oli ihan kamala sokeritoukkaloukko missä haisi viemäri päivittäin ja sain hirveitä migreenikohtauksia siitä hajusta. Oon siis ihan tyytyväinen tähän, mutta haluan kissoille enemmän, heh :D Tosin siihen tarvii työpaikan, kun meilläkin toinen työttömänä ja mies jakaa lehtiä öisin. Ei mikään kultakaivos siis. Tällä viikolla saan tietää yhdestä mihin niin kovasti haluaisin, mutta sen näkee sitten..

  Ihmeellistä ettei miehes hae töitä! Ehkä se on tyytyväinen teidän nykyiseen asuntoon? Ettei tarvii lisää rahaa mihinkään. Kun tuilla kuitenkin rahat riittää ruokaan ja kaikkeen tarpeelliseen. Mulla on vähän huono omatunto kun en oo ollut töissä, tuntuu että kaikki katsoo pahalla silmällä :D

  Meillä hoidetaan tiskaus miehen puolesta ja ruoka minun puolesta, niin ei tule riitaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mieskään tyytyväinen ole ja töitä haluaa, mutta se hakeminen on ylivoimaisen vaikeaa, koska yleensä töitä on tullut työllistämispalveluiden ja/tai tuttujen kautta. Amiksessa ei ilmeisesti harjoiteltu työhakemusten tekoa, joten siitä tulee sitä arkailua. Tuo 520€/kk riittää juuri ja juuri vuokraan ja ruokaan, joten tiukempaa tulee ukolle kun tästä muuttaa ulos. Jää pelit ja kebabit ostamatta. Asumistukea ei tule, koska olen töissä ja sossusta ei tule rahaa samasta syystä ja siksi koska minä en ole tuhlannut tiliä tyhjäksi vaan säästänyt.

   Tuossa asunnossa suurin ongelma on tosiaan se vuokravakuus. Ei ole varaa maksaa vakuutta melkein 1300€+ vuokra siihen päälle, se on lähemmäs 2000€ jo ENNEN kun pääsee edes asumaan. Sähkön hinta ei sisälly vuokraan, joten vuokra 630+ vesilämpöennakko 70€ =700€/kk ja siihen sähkölaskut ja nettilaskut päälle, niin tulee aika tyyriiksi, mutta ehkä siinä vielä pärjää jos tuo mieskin saisi töitä. Muutkin kaksiot maksaa sellaiset 550-600€/kk ja päälle vesi ja sähkölaskut, mutta niissä ei sentäs ole lämmityskuluja (ei sen puoleen saunaa ja astianpesukonettakaan tai 67 neliötä tilaa). Ei sillä että ne olis mitenkään ylettömän kalliit, kun nykyisessä kämpässä on 25€/hlö/kk pelkkä vesimaksu, mutta vuokra onkin sitten sellaiset 400€.

   Meillä hoidetaan kans ruoka minun puolesta, mutta mies ei tykkää tiskata, joten sekin pitäs jakaa. Sen lisäksi minä pesen pyykit. Ukko on sanonut, että tekee miesten töitä, eli jos tuon asunnon jollakin ilveellä sais 1kk vuokravakuudella, niin pääsee mies lumitöihin talvisin ja kesällä ruohonleikkuuseen, kun minä vedän lonkkaa olkkarin sohvalla. :D

   Poista
 4. Onpa ihanan pirtsakka asu ja loistavasti yhdistellyt asusteet! Pitäisköhän itsekin välillä vaihtaa sukkahousujen väriä eikä kulkea aina mustissa sukkiksis, jotka ei edes jokaisen asukokonaisuuteni kanssa ole käyneet :D Valkoiset ois varmasti toimivat monenlaisen asun kanssa. Kiitos inspiraatiosta!

  Me asutaan ukon kans viel toistaiseksi erillään ku mulla on harmi kyllä määräaikainen sopimus omassa yksiössäni syyskuuhun asti. Oma rauha on ollu kyl silti ihan jees mut kissan kans menee hermot. Ite saatan lähtee syksyl opiskelemaan niin ei tiedä miten on varaa muuttaa unelmien kämppään täälläkään suunnalla, mies kyl käy töissä onneksi ettei ihan rupukämppään tarte muutella. Joensuussa on tosiaan erittäin huonosti asuntoja ja niitä pitää täällä rueta ettiin keväällä koska syksyllä opiskelujen alettua ei kämppää löydä kyllä enää mistään.. Argh. Ite haaveilen tilavasta kolmiosta astianpesukoneineen ym luksuksineen, koska en haluais heti muuttaa siittä pois tilanpuutteen tai hermoromahduksen vuoksi (kumpikaa ei tykkää tiskata). Mies kyllä ehdotti että vuokranmaksu hoidettais niinkin reilusti että se maksaa enemmän vuokraa jolla isommat tulot, varallisuuden mukaan prosentuaalisti. Reilua reilua, mutta onko sit loppujen lopuksi kuitenkaan. Tsemppiä kämpän metästykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ehdotin miehelle armonpullaa, jos tuohon asuntoon muutettaisi, mutta kun käytiin tänään katsomassa, hän ehdotti että katsotaan muitakin. Vaikka tykkäänki tuosta, niin ihan viisasta, koska ei sitä tiedä jos jossain on vielä parempi (ja edullisempi ja jossa ei keittiön katossa ole vesivahinkoa). Vanhempien mielestäkin liian kallis, mutta halvalla ei saa hyvää.

   Poista
  2. Siis armonpullaa = maksan vuokraa muutaman kympin enemmän niin kauan kuin olen töissä.

   Poista
 5. Hot pink + baby blue + blonde hair = knockout look! xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I know, right! I felt like a comic book character in this outfit. ^.^

   Poista