tiistai 29. maaliskuuta 2016

Överipunahilkka ja pääsiäisen kuvasaldo

Pääsiäinen meni aika pitkälti syödessä. Perjantaina tiskasin, imuroin, tiskasin lisää ja tein juustokakkua, jonka jälkeen laitoin samoilla lämmöillä uuniin karitsanpaistin. Valelin vähän väliä paistia kahvin ja kuohukerman sekoituksella ja siinä välissä tein salaatin oikein marinaadeineen kaikkineen (sitruunamehua, öljyä, balsamiviinietikkaa ja mustapippuria), jonka jälkeen piti alkaa väkertää valkosipuli-rosmariini-timjamiperunoita. Kun paisti hautui foliossa pöydällä ja perunat oli uunissa, keittelin karitsanpaistin liemestä, kahvista ja kermasta kastikkeen ja syötin pöperöt veljelle ja Janinalle, koska poikaystävä oli syönyt ruokaöverit jo porukoillaan. Ei ollut tällä kertaa villasukkaa!
Lauantai ja sunnuntai herkuteltiin naudan ulkofileellä pippurikastikkeessa kera parmesaaniperunamuussimöykkyjen, joilla varmaan on joku hienokin nimi, mutta kun en löytänyt nimeä enkä ohjetta, kehitin oman. Hyvää oli ja salaattia oli näilläkin kyljessä. Punkut loppui jo lauantaina, mutta maito on hyvä ruokajuoma. (Nuo perunat on muuten hyvin kätevä lämmittää seuraavana päivänä uudestaan uunissa, jos jää yli ekalta aterialta niin kuin meillä.)
 Jotta ei tule vahingossakaan liian vähän nautittua sokeria, oli tarjolla myös mämmiä ja vaniljakastiketta, josta en ottanut kuvaa, koska no... mämmihän näyttää superherkulliselta. Kuolatkaa sen sijaan juustokakun perään, koska tästä tuli niin hyvää, että mammakin halusi ohjeen itselleen. (Lisään ohjeen tänne myöhemmin.)
Nämä Fentimansin erikoisvirvoitusjuomat sen sijaan eivät olleet mitään mieltä ylentäviä makuelämyksiä. Tuo Curiosity Cola oli ainoa näistä oikeasti hyvän makuinen ja siksi vähän ketuttikin, kun join sen ensimmäisenä siinä uskossa, että nämä muut olisivat herkullisia. Nämä on siis joitain (luomu?)limppareita, jotka on valmistettu luonnon raaka-aineista, inkivääristä ja sitruuna- ja päärynämehusta sun muusta. Cola maistui vähän heinille, mutta siitä sai sellaiset pärinät, että pelkän colan voimilla jaksoin perjantaina imuroida koko kämpän ja raataa kuuteen asti syömättä mitään muuta kuin juustokakun ylijäämätäytteet kupin pohjalta.

Muut limut taas... en menisi ostamaan uudelleen. Ensinnäkin ruusut voivat tuoksua hyvälle, mutta eivät kyllä maistu mitenkään makunystyröitä kutkuttavan herkulliselle, eli Rose Lemonade jäi joukon jännille. Victorian Lemonade oli hyvin kirpeä ja omituisen makuinen ja tuo Elderflower-juoma oli vielä sen verran kelvollinen, ettei siitä tullut sellainen fiilis, että voi mihin hittoon tuli nekin pari euroa käytettyä.
Sen verran tiedän sanoa, että City-Market söi liikaa rahaa muun muassa noiden limujen osalta. Menin ostamaan rosmariinia ja timjamia ja käytin sillä reissulla lähemmäs 90 euroa. Egh. Muuten olisinkin selvinnyt sittarista ulos halvalla, mutta kun nappasin innoissani ruokaostosten ohella mukaani Game of Thronesin viidennen kauden... dvd:nä.

Ai, että sain itkupotkuraivarit tajuttuani napanneeni väärän levyn ja ei kun lauantaina viemään takaisin ja ostamaan blu-ray tilalle ja odottelemaan, josko ne aiemmin käytetyt 40€ tulisi joskus tilille. Lohduttaakseni itseäni ostin nämä ihanat ballerinat, jotka maksoivat 16.90€, eli ei lainkaan liikaa herttaiseen ulkonäköönsä nähden. Yleensä paikallisista liikkeistä saa vain kenkiä, jotka eivät herätä minkäänlaista huomiota, mutta nämä ballerinat loistivat muiden kenkien välistä niin kirkkaasti, että oli pakko sovittaa ja senhän tietää mitä käy, kun nätit kengät sopii jalkaan - ne lähtevät mukaan kotiin.
Dress: Vivien of Holloway
Bolero: Collectif Elizabeth Bolero
Belt: Pinup Couture
Petticoat: Sams & Hell Bunny

Vaikka povasin, että ei kuvia, niin sinnittelin sen verran maanantaina, että saimme testattua uutta kameraani myös asukuviin (kaikki kuvat on otettu uudella kameralla). Minulla oli parikin asua mielessä, mutta otin sittne kuvia oikein överipunaisesta asusta, jonka kruunasin Collectifin Elizabeth-bolerolla, jota ei täällä blogissa aiemmin ole näkynytkään. Se on mukavaa kreppikangasta ja siinä on ihana peter pan-kaulus ja pehmeä satiinivuori. Materiaaliltaan juuri sellainen, että kelpaa vaikka juhliin, mutta näyttää myös asialliselta töissä olkapäiden peittona, ettei tarvitse aina käyttää neuleita. Varsinkin kesäkuumalla sitä arvostaa vähän kevyempää ja lyhythihaisempaa boleroa.

Kameran automaattiasetukset eivät olleet oikein yhteystyökykyisiä auringonpaisteen kanssa, mutta tiedänpähän ensi kerralla pysytellä suosiolla varjossa, sillä punaisilla vaatteilla ja valkoisella naamalla on tapana palaa auringossa. Photoshoppikaan ei ollut yhteistyökykyinen, koska ilmeisesti Canon Eos 700D tarvitsee Camera Raw 7.4-ohjelmiston, jotta voin käsitellä kameralla otettuja raw-kuvia ja Camera Raw 7.4 puolestaan tarvitsee Photoshop Cs6:n, mutta minulta löytyy Cs5, jonka tuorein Camera Raw versio on 6.7.

Voi että poltin päreeni tämän asian kanssa. Asensin kaikki Canon-ohjelmistot koneelle ja käänsin Digital Photo Professionalilla kaikki kuvat jpg:ksi. Voin sanoa, että ainoa hyvä asia siinä ohjelmassa on se, että siinä on valmiita asetuksia tietyntyyppisille kuville, mutta olen aika varma, että photarissa saa nekin tehtyä lähes yhtä pienellä vaivalla.

No, kunhan olin ensin repinyt perseeni ja tukkani Digital Photo Professionalin kanssa, kokeilin toista lähestymistapaa ja latasin Adobe Camera Raw and DNG Converterin, jolla väänsin kaikki raakakuvat dng-muotoon, joka on universaaliraakakuvamuoto, joka aukeaa vanhemmillakin photareilla, ja kappas kuppas kun Camera Raw pelitti niin kuin piti - paitsi että sitten olisi pitänyt kääntää ne kuvat uudestaan jpg-muotoon, mutta arvatkaa kaksi kertaa kiinnostiko? Nauttikaa kärsikää siis näistä DPP:n tuotoksista, jotka ovat hyvin lähellä sellaisia millaisina ne tulivat kamerasta ulos, eli auringossa palaneita ja värisävyiltään omituisia.

Käytän Photoshoppia lähinnä valojen, varjojen ja värikylläisyyden säätöön, johon tuo Digital Photo Professional käy myös, mutta hermostuin totaalisesti siihen miten mahdotonta hienosäätö oli. Photoshopissa on suurinpiirtein säätöasteikko -255-255 siinä missä DPP:ssä oli parhaimmillaan -100-100, toisissa osioissa maksimi oli 5 molempiin suuntiin. Yritä siinä sitten saada se tismalleen oikea sävy aikaan, kun yhdellä pisteelläkin ero kuvassa on kuin yöllä ja päivällä ja minä rupea piirtämään mitään curve mappeja, kun slideritkin on keksitty. Ei, ei, ei. Taitaa mennä uninstalliin tämä härpäke näin.

Uteliaisuuden vuoksi kysyttäköön, että millä te käsittelette/säädätte kuvianne? Otatteko ne suoraan jpg-muodossa ja käytätte sellaisenaan vai suositteko ennemmin raw-kuvia? Jos otatte raw-kuvia, niin mitä ohjelmaa käytätte niiden säätämiseen ja jpg:ksi muuntamiseen?

Olen aina käyttänyt Camera Raw-ohjelmaa, joten en ole edes ajatellut muita, mutta ilmeisesti Googlekin julkaisi ilmaisiksi jonkun aiemmin ammattilaiskäytössä olleen kuvankäsittelyohjelman, joten voisi olla hyvä vähän laajentaa kuvakulmia tässä tapauksessa. *puujalka*


In English:
I basically spent my Easter eating. A lot. I made lamb and rosemary and thyme potatoes on Friday and beef cirloin and parmesan potatoes on Saturday and Sunday. The potatoes were very practical, because I could just heat Saturday's leftovers in the oven on Sunday.

I also made cheesecake which turned out to be very delicious, but that wasn't the only sweet thing I ate during the holidays. We ate mämmi, which is a Finnish delicacy that looks like sh*t, but tastes good. It's one of those things you either hate or you love, and I'm in the latter group. 

I also tried out some organical Fentiman's lemonades, but they weren't so good. I liked the Curiosity Cola, but didn't like the Rose Lemonade and the other two were decent, but not great enough for me to buy them again.

Well, there was something I had to buy again. I bought Game of Thrones Season 5 and was really happy about it until I realized I had bought a dvd and not a blu-ray... Well, I returned the dvd on Saturday, bought the blu-ray and also got myself a new pair of shoes. These gorgeous navy and white ballerinas cost 16.90€ which isn't much for something I know I'll be wearing a lot during the summer.

As I mentioned in my last post, I have a flu, but I took the risk and had my bf take some outfit photos of me wearing my Elizabeth Bolero by Collectif. I wore all red simply because I can (and I've wanted to do that for a long time.) Even though I managed not to sneeze during the photoshoot the photos didn't turn out too great, because of the strong sun. I should know by now that sun isn't compatible with bright red clothing and a pale skin.

One other thing that was not compatible was my Camera Raw add-on which I use to convert my raw-images into jpg. Turns out my Canon Eos 700D is too new for my old Adobe Photoshop Cs5 and that I'd need Camera Raw 7.4, which only works on Cs6 and above. Well, darn.

I installed Digital Photo Professional and some other useless programs that came with the camera and used it to convert my raw-images into jpgs. They didn't turn out that great either, because the sliders are horrible. Basically the only thing good about this program is that is has some nice colour adjustment presets, but it's nothing I can't do in Photoshop.

After I had painfully converted all my photos one by one into jpg I downloaded Adobe Camera Raw and DNG Converter and converted my .CR2-images into DNG, which is a universal raw-image format that works with older versions of photoshop and hey, my Camera Raw add-on worked like it's supposed to. Except that I already adjusted lighting and colouring on Digital Photo Professional and wasn't too keen on doing it all over again with Photoshop. Therefore all photos in this post have very little adjustment to brightness and pretty much none on colors, because it was a pain in the ass to do it with DPP. I think that program is gonna get uninstalled pretty soon.

What programs do you use for adjusting and editing your photographs or do you edit them at all?

I heard Google just released a new photo editing program that was previously used by professionals so I'm kind of interested to try out something else than Camera Raw for change. (As long as it's not DPP.)

18 kommenttia:

  1. Saako noita limuja siis ihan cittarista? Ei ole ennen tullut vastaan :D Vaikka et kovin miellyttävinä niitä pitänytkään, oma uteliaisuuteni heräsi nyt että pakko kokeilla :D

    Ite otan ihan jpg-muodossa kamerasta ulos, ja vaikka photari löytyy, käytän vaan mieluummin aina Picasaa ja muoksin sillä värit ym sellaiseksi mitkä silmää miellyttää. Itelle niin paljo helpompaa ku photari, vaikka kurssit käytyki muutamaan kertaan senkin käytöstä :D

    Tuo bolero on ihan supersöpö! Ja mikä vuori <3_<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa ainakin meiän pikkukäpykylän sittarista :) Yleensä City-Marketeissa ja K-supermarketeissa on aika hyvät valikoimat myös erikoisjuomia ja varsinkin oluissa, mutta nykyään myös limuissa, siidereissä ja kahvissa.

      Poista
  2. Ah, mä rakastan Fentimansin limuja, paitsi tuota Victorian Lemonadea ja mandariini-appelsiinihässäkkää (jonka nimeä en muista)! :D Ihastuin heti ekan kerran, kun ne tuli maahan (oon siis töissä firmassa, joka toi ne Suomeen). Mut ymmärrän kyllä, ettei kaikille maistu, aika paljon noita käytetään makujen takia lantrinkeina.

    Mutta ihana punahilkka! :) Ja pääsiäisen ruoka kuulostaa mainiolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää se mandariini-appelsiinihäkssäkkä vielä maistella itekin. En minä noita niinkään inhoa, mutta en kyllä tykännyt tarpeeksi noin tyyriiseen hintaankaan. Curiosity Colaa voisi ostaa toiste ja ehkä sitä Elderfloweria voisi käyttää drinkkeihin, siihen se olisi varmaan sopiva :)

      Poista
  3. Mä en oo tollasia limuja nähnytkään! Vaikka ei ehkä hyvältä maistuvia mutta kivalta näyttävät pullot sentää! :D Toi mekko on muuten ihan älyttömän söpö ♡

    ♡ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Love how you're all dressed in red! I so want those boots! :)

    VastaaPoista
  5. Onpa punainen <3 Ihana! Kauhee miten jotkut jaksaa kokata! Mä menin vaan syömään äidin tekemiä ruokia x) Ja siis musta toi ruusulimu oli just ihanaa :D colaa en ole vielä kokeillut, pitää testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, makuasioista ei voi kiistellä, miusta tuo ruusu oli tosiaan huonoin noista. Ehkä se johtuu siitä, että se muistutti liikaa pahoista persialaisista "karkeista", juuri niistä ruusuveteen tehdyistä tahmaisista ällötyksistä :D

      Poista
  6. Punainen kyllä pukee sinua, ihana asu! Ja oikein kivalta näyttää myös nuo ballerinat.

    Mä en hirveästi muokkaile kuvia, lähinnä siksi että en osaa. :D Värejä ja/tai kirkkautta & kontrastia säädän tarvittaessa ja siihen käytän GIMP:iä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään niitä muuten muokkaa, kun säädän suoraan raakakuvista vain värit ja kirkkauden kohdilleen. Talvella piti säätää aika rankasti lisää valoisuutta superhämäriin kuviin, jotka olisivat olleet muuten julkaisukelvottomia ja masentavia. Varmaan huomaakin niistä, että on rankalla kädellä lisätty kirkkautta, mutta tykkään pirteistä ja valoisista kuvista - ehkä sitä voi ajatella niin, että yritän pitää sitä blogille ominaisena.

      Poista
  7. Vau! :) Upea mekko, sopii sulle tosi hyvin <3 Muutenki kauniita kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia,hyvä etteivät menneet ihan täysin pieleen :)

      Poista
  8. Punanen väri sopii sulle tosi hyvin!
    Mä en jaksa vaivautua kuvaamaan raakakuvia ellen oikeasti valokuvaa tai ota kuvia portfoliota varten. Eli kaikki blogijutut, sukulaispippalot yms. peruskuvat tulee ihan vaan .jpg muotosina. Enkä edes useimmiten jaksa työstää niitä ihmeemmin. Yleensä vaan rajaan, suoristan ja säädän värejä vähän. Mua ei haittaa ns. huonot kuvat. Onneksi, koska ei mun koneella olisi tilaa raakakuville sitä tahtia mitä näitä kuvia tänne tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulla on ulkoinen kovalevy, koska 250gt SSD:lle ei mahdu paljon muuta kuin ohjelmat ja pelit, kaiken muun säilytän ulkoisella kovolla, jolla onkin muistaakseni 2 TB tilaa. Sinne mahtuu raakakuvat, mutta yleensä tosiaan säädän valot, varjot, värit ym. raakakuvista ja tallennan ne jpg:nä ja sitten poistan raakakuvat. Talvella joutuu tosiaan säätämään valotusta sen verran kuvista, että jos sen tekisi jpg:lle, niin kuvat olisi todella rakeisia ja huonolaatuisia, mutta kun tämän vaiheen tekee raakakuvalle, pysyy lopputuloskin vielä siedettävänä :) Ihan puhtaasti siis kuvanlaadun takia muokkaan kuvat raakakuvina ja tallennan sitten vasta jpg:ksi.

      Poista
  9. Ihana asu ja ihana värimaailma! Punainen sopii sulle :) Mä olen maistanut tuota Fentimans-limsaa, inkiväärin makuisena. Rakastan inkivääriä, joten tykkäsin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, yllätyin itsekin, että kokopunainen asu näyttää hyvältä, vaikka se vaikutti tosiaan aika övereiltä ja onkin, mutta silti ihan sievä :)

      En ole tuota pelkkää inkiväärilimua maistanut, mutta ajattelin ainakin sitä mandariini-Fentimansia vielä testata. Itse en ole inkiväärin suuri rakastaja, joten voi olla että se menee häntäpäähän tuon ruusulimun kanssa :D

      Poista