sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Lunta tulvillaan ja raikas talvisää

Kohta on kevät, tai ainakin teoriassa. Maaliskuun pitäisi olla kevätkuukausi, mutta ei vaan Suomessa. Lunta tulee oikein olan takaa ja on mukavan talvinen fiilis, kun ulkona on tupruttanut lunta viimeiset pari viikkoa melkein päivittäin. Välillä oli sellainen nollakeli, että olisi voinut mennä pyörittelemään lumiukkoja, mutta ei ehkä viitsi tehdä niin työpaikan pihalla. Omalla takapihalla taas on vastassa mäki, että jos haluaa mukavasti haastetta, niin voi yrittää kieritellä niitä ylämäkeen ja yrittää olla osumatta naapureiden autoihin, kun pallot lähtivät kierimään mäkeä alas.

Lumihangessa ja -tuiskussa töihin ja kotiin tarpominen käy hyvästä liikunnasta, mutta viisaat ihmiset lähtee kävelemään aikaisemmin, jos tietää että vastassa on hiukan haastavat sääolosuhteet. En minä, joka olin joka päivä kuluneella viikolla töissä vasta 20 yli kahdeksan. Onneksi on liukuva työaika ja nyt kun ei tule pimeääkään jo kahdelta, ehdin nähdä päivänvaloa vaikka lähtisin töistä myöhempäänkin.
Minulla on ollut välillä vähän veto poissa. Tuntuu vähän siltä, että se korvatulehdus ei lähtenyt pois edes viikon antibioottikuurilla vaan vasen korva loksahtelee edelleen lukkoon silloin tällöin eikä tunnu täysin normaalilta. Voi johtua flunssastakin, joten odottelen vielä tovin josko pahin lenssu lähtisi ennen kuin rinkuttelen kolmatta kertaa työterveyshuoltoon. Uhkakuva tärykalvon puhkomisesta pitää luurin poissa korvalta siihen saakka, kunnes tilanne käy sietämättömäksi.
Coat: MasCara
Bag: Gussacci
Boots: Tamaris
Pantyhose: Lindex
Käytiin eilen veljen kanssa ottamassa asukuvia, mutta pihtaan niitä vielä tovin. Saatte sen sijaan katsella kuvia talvitakistani, joka on kyllä näkynyt blogissa kerran aikaisemminkin juuri oston jälkeen, mutta näistä kuvista tuli vahingossa niin kivoja, että pääsevät tännekin. Sain näistä vähän sellaisen 60's viban, vaikka mikään asun osa ei ole edes reproa. Ei toisaalta tarvitse ollakaan, koska minun on vaikea jämähtää täydellisesti vain yhteen tyylisuuntaan. On mukavampaa yhdistellä asioita, joista itse tykkää ja jättää pois ne, joista ei niin välitä.

Olen käyttänyt tätä MasCaran takkia paljon viime aikoina kynähameiden (ja housujen) kanssa. Se on huomattavasti lämpimämpi kuin Hell Bunnyn takit, koska siinä on villaa ja paksuhko vuori, joten sen kanssa voi käyttää puolihihaisia paitoja paleltumatta elävältä. Yrittäkääpä käyttää 3/4-hihoja Hell Bunnyn takkien kanssa jossain muutaman asteen pakkasella, niin voi olla melkoisen koleaa kyytiä.
Asukuvien ottamisen jälkeen piipahdettiin herkuttelemassa vakiopaikassa Tallikahvila Kinskissä, jossa oli tarjolla suklaa-appelsiinikakkua ja sitruunajuustokakkua. Maistelin molempia ja herkuttelin tuttuun tapaani cafe lattella, joka oli tehty Malawi Geisha -puruista. Monessa paikassa ei sanota mistä purusta kahvit tehdään, koska vaihtoehtoja ei ole, mutta täällä saa valita useammasta eri laadusta, joissa on omat vivahteensa. Sublima on ilmeisesti suosituin, mutta itse pidän myös Caramellosta, joka on hyvin mieto ja makea, ja pikkuveli pitää Amigosta, joka on hieman vahvempi. Näiden lisäksi löytyy ainakin kolmea eri kahvilaatua.

Kahviharrastajille Kinski on siis erittäin oivallinen kahvila, koska erikoiskahveista löytyy valinnanvaraa. Kahveissahan on se ajatus, että osa on tehty nautittavaksi maidon kanssa ja osaan ei edes kuulu laittaa maitoa. Monet halvemmat espressot maistuvat palaneille, mutta ei tarvitse ostaa Kopi Luwakia, että saa hyvää kahvia. Eri pavuilla on merkitystä ja niistä saa mielenkiintoisia yhdistelmiä, joten jos juo paljon erikoiskahveja ja ennen kaikkea ajatuksella, voi kiinnittää huomiota siihen miten erimakuisia ne ovat eri paikoissa. Joissain kahvi maistuu niin ällölle, että on pakko ottaa latte makusiirapilla ja lisätä siihen vielä pussillinen ruokosokeria, mutta joissain paikoissa kahvin laatu on ihan toista luokkaa ja erikoiskahvi maistuu herkulliselle yksinään. Siksi minulla onkin varmaan 30 pikkupussia näitä kahvien mukana tulevia ruokosokereita kotona, koska kun kahvi tehdään hyvistä poroista/pavuista, niin ei tarvitse pilata sitä sokerilla.

Mutta totta puhuen, minähän en tykkää kahvista. Identifoin itseni teenjuojaksi, mutta kun asiaa katsoo tältä kantilta, ehkä minun pitäisi muotoilla sanani toisin: en tykkää kurasta. Ja useimmat Juhla Mokat, Kulta Katriinat sun muut ovat kuraa. Minä juon vain kermapersekahveja, koska olen no... kermaperse. Ammattikorkeakoulun aikaista ystävää lainaten: "Pyyhin perseenikin silkkiin."

Tästä letkautuksesta päästäänkin sopivasti siihen, että kävimme katsomassa Deadpoolin. Loisto leffa, en ole nauranut pitkään aikaan niin paljon. En välitä supersankarileffoista, mutta Deadpool ei olekaan supersankari vaan bad ass ja smart ass, jolla on great ass. Epäilin vähän Ryan Reynoldsin valintaa päänäyttelijäksi, mutta epäilykset osoittautuivat turhaksi ja leffa eeppiseksi. Suosittelen kaikille ronskin huumorin ystäville.

Huomenna on karkauspäivä, mutta luulen että siitä tulee ihan tavallinen päivä. Äiti kyllä on vihjaillut, että tienaa hamekankaat poikaystävältä ja jos niitä ei tule, niin sehän on vielä parempi. Minä taas olen niin perinteinen, että miehen pitää kosia, oli karkauspäivä tai ei. Toisekseen siinä vaiheessa parisuhteen pitää olla kaikin puolin kunnossa ja vaikka meillä on vaihteeksi menossa seesteinen kausi, en halua lukita itseäni vuoristorataan loppuelämäkseni. Minä pidän enemmän rauhallisesta köröttelystä ja siksi ajankin pyörällä. *puujalka*

Onko teillä suunnitelmia karkauspäivän varalle?


In English:
It's supposed to be spring anytime soon, but we're getting more snow - it's like winter is just getting started. I don't mind, but I'm always "late" at work, because it takes longer to walk. I've got flexible working hours so it doesn't really matter in any other way except that I need to leave later, but then again that isn't a problem either.

I think I still have otitis, because occasionally my ears become clogged, but I'm not going back to the doctors just yet, because the last time I went, they said that maybe next time we'll need to pierce my eardrum. That doesn't sound particularly tempting so I'll wait to see if it passes by on it's own.

We took some outfit photos of a dress, but you'll get photos only of my winter coat for now. I've worn it a lot lately with pencil dresses and 3/4 lenght sleeves, because my Hell Bunny coats are too cold to be worn without full length sleeves. This MasCara coat is much warmer and although it's a modern coat, it gives me a sort of 60's vibe in these photos.

We have this nice coffee house which sells cappuccinos and lattes made from multiple different coffee blends in opposite to many coffee houses selling different kind of coffees all made from same grounded coffee/beans. I've identified myself as a tea person, because I don't like regular coffee, but I guess I do like coffee as long as it's quality - and I don't find most of the regular coffee of any kind of quality. In other words I'm just very picky and therefore prefer to drink tea.

I went to see Deadpool to the movies and have to say that it was awesome although I was hesitant about Ryan Reynolds starring in it at first. He did a great job and the movie was so funny I haven't laughed as hard in ages. I can totally recommend it, even if you don't like superhero movies. I mean I don't like them, but then again Deadpool really isn't a superhero. He's a bad ass and a smart ass with a great ass, and that's it.

Tomorrow is leap day so do you have any special plans or is it just a normal day for you?

4 kommenttia:

 1. I hadn't really thought much about it being a leap day. It will just be back to work after a nice weekend, but Tuesday is St Davids Day, our patron Saint of Wales. I expect we'll cook some especially nice food. Loving that coat on you xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It was a pretty normal day for me too, just work, but I did remember to jokingly propose to my bf in the hopes of getting some skirt fabric. ^^

   Poista
 2. I love the fur cuffs on the coat - it does give it a bit of a vintage edge, I think! Especially with those white tights; very 60s. I can't stand snow, so I feel bad for you!! I jokingly proposed to my boyfriend today and for a minute I think he fell for it. But that's about as much as I'll do that's different ;) x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Funny thing is, the coat doesn't have any fur - it's the gloves! My mum bought them for me two years ago and I love them. <3 (And I also love snow, so I don't really mind it snowing.)

   I jokingly proposed to my boyfriend as well but he just laughed and said I wouldn't even remember it's leap day if his sister hadn't said anything. In Finland we believe that if a man rejects his girlfriends proposal, he should buy her new fabric for a skirt. I guess that means my bf should be buying me a new skirt, but since we plan on moving, maybe I'll let him off the hook ;P

   Poista