lauantai 9. elokuuta 2014

Verkkokaupat arvostelussa II

Tein edellisen postauksen verkkokaupoista aika pitkälti vuosi sitten ja käsittelin silloin useimpia suomalaisia tai Suomessa sijaitsevia verkkokauppoja, joista olin joskus tilannut jotakin. En tiedä puuttuuko listalta jotain, mutta yritän nyt tähän postaukseen esitellä vähän mistä olen mitäkin tilannut viimeisen reilun vuoden aikana. Tiedä vaikka joku löytäisi uuden suosikkikaupan :)
Viime vuoden arvostelun löydät täältä.

Collectif


Tilasin UK:sta Collectifilta ensimmäisen kerran viime marraskuun loppupuolella, kun kaupassa oli kaikki muu paitsi takit -50%. Olin jo pitkään kytännyt punaista Regina-mekkoa, joka onkin sittemmin ilahduttanut minua monet kerrat ja näkynyt monesti blogissakin, ja kaikki muutkin silloin tilaamani vaatteet ovat olleet kovassa käytössä.
Viime viikonloppuna oli myös -50%, jolloin tilasin punaiset Bonnie-pöksyt ja yhden neuletakin. Toivottavasti näissä koot osuvat kohdalleen, sillä Collectifilla on yksi ainoa mittataulukko jokaiseen vaatteeseen, eivätkä kaikki mallit valitettavasti noudata sen mittataulukon mittoja kunnolla, esim. aiemmin tilaamani Liesel-hame oli vyötäröltä hyvin pientä kokoa. Nettisivuilla on kuitenkin yleensä vinkkejä vaatteen istuvuudesta, joustavuudesta ja esim. poikkeuksellisen pienestä vyötäröstä tätä nykyä, jotka auttavat oikean koon valitsemisessa.

Kun tilaa eeppisenä aleviikonloppuna, voi olla varma, että muitakin tilauksia on paljon, joten toimitus venyy varmaan tälläkin kertaa parin viikon mittaiseksi. Eipä tässä hätiä mitiä, ei minulla ole kiire pukeutua pitkiin housuihin ja neuleeseen näillä helteillä, mutta jos kiire saada joku vaate, kannattaa ottaa huomioon, että ainakin alennusten aikaan tilauksia on PALJON. Tiedä sitten millainen toimitusaika on normaaliaikana. Toimituskulut olivat tällä kertaa 9,50£.

Suomeen tilatessa kannattaa ottaa huomioon, ettei korttimaksu aina toimi. Serkkuni onnistui maksamaan omalla kortillaan ongelmitta, mutta minun Mastercardiani ei sivusto hyväksy vaan ilmoittaa "Does not support card range". Paypalin kautta kortilla maksaminen kuitenkin onnistuu, mutta se vetää muutaman euron välistä.

Hyvää: -50% viikonloput, ilahduttavan monipuolinen valikoima mekkoja, housuja, paitoja, asusteita
Huonoa: Missä on ne nätit vyöt, joita oli valikoimassa viime vuonna? Kaikki hyvä loppuu nopeasti ennen kuin ehtii tilata, sniff.
Outoa: Mastercardini ei kelpaa jostain syystä, vaikka kaikkialle muualle käy

In English

Pros: -50% off everything weekends, good variety of dresses, tops, bottoms and accessories
Cons: Where are all the pretty belts which were for sale last year? All good stuff runs out before I have money to order them, sniff.
Oddities: Won't accept my Mastercard as payment, says "Does not support card range" although I've never had any trouble paying anywhere else. Works for all other british webshops I've purchased stuff from.

Vivien of Holloway


Kuten Collectifkin, Vivienkin myy vain oman malliston vaatteita, mutta näissä vaatteissa voi olla suurinpiirtein varma, että ne myös ovat luvattua kokoa. Tosin kun tilasin puuvillasatiinisen mekon ja puuvillaisen mekon, oli puuvillainen jonkin verran väljempi. Sama koskee tilaamaani toppia, joka päässee varmaan ompelijan käsittelyyn, kunhan rahatilanteeni tasaantuu tämän kesän tilausten jäljiltä.

Vivienillä koot pitävät valtaosin paikkaansa, mutta ottakaa huomioon, että vaikka mekot ovat hyvin pientä kokoa ja minäkin käytän kokoa UK14, eli L (joka vastaa kokoa S/38), eivät asusteet kuten vyöt ole samaa kärpäsenkakkamitoitusta. Tilasin punaisen vyön koossa M, mutta se oli sitten oikea M, eikä Vivienin omaa mitoitusta, joten se oli aivan liian väljä. Pitäkää tämä mielessä vöitä katsellessa.
Jos Vivienin petticoatit ovat Sam'sin petticoatteja, voin suositella niitä. Sieltä niitä saa halvemmalla kuin esim. TopVintagelta ja voittavat mennen tullen Hell Bunnyn halpisalushameet, jotka alkavat repsottaa käytössä nopeasti.

Maksaminen onnistui hyvin kortilla, mutta vaikka valuutan saa vaihdettua euroiksi, maksetaan täällä silti oikeasti punnissa ja pankki kääntää sitten rahat tilillesi näkymään euroina. Ei ole ongelma. Toimituskulujen hintaa en muista, mutta taisivat olla 200£ tilauksessa n. 15€. Toimitusaika oli reilu viikko, mutta postimies ei julmana olmina tuonut pakettia ovelle, vaikka olisi pitänyt. Suomen posti on pyllystä.

Hyvää: Samaa mallia saa varmasti jokaista miellyttävässä printissä. Varmaan suurin valikoima halterneck-kellomekkoja koko Euroopassa. Luutetut mekot.
Huonoa: oudot vanhat pikkuriikkiset brittiläiset koot, jotka eivät vastaa asusteiden kokomerkintöjä, luiden takia mekkoja on vaikea muokata, jos koko onkin liian iso
Outoa: tilasin korvikset, joiden hinta oli 5£, mutta hintalapun alta paljastui toinen hintalappu, jossa luki 2$. Hieman on moninkertaistunut hinta, kun miettii paljon ne maksoivat lopulta euroissa. :D

In English

Pros: lots of prints for all dress types, probably the biggest selection of halterneck dresses in Europe, good quality
Cons: odd sizing system and most of the dresses require either huge breasts or bombshell bra, so basically the dresses are for hourglass figure only.
Oddities: I purchased earrings which cost 5£, but below the price tag I found another one stating 2$. Thrice the original price in euros, cool. :D

TopVintage


Uusi suosikkini! Hollannissa sijaitseva verkkokauppa, jonka löysin googlatessani mistä Euroopasta saa Pinup Couturen mekkoja, ettei tarvitse Jenkkilästä asti tilata. Täältä löytyi kauan himoitsemani edellisessä postauksessa näkynyt Birdie-mekko, Sam'sin petticoatteja ja paljon muuta kivaa merkeiltä, joista en koskaan ollut kuullutkaan, esim. King Louie ja From Paris with Love.
TopVintageen tulee joka viikko uutuuksia erihintaisilta merkeiltä; on kalliimpia merkkejä, kuten Pinup Couturea ja Stop Staring!ia, kuin myös halvempia Hell Bunnyn vaatteita. Täytyy tosin ihmetellä, että jokaisen Hell Bunnyn vaatteen kohdalla merkkinä lukee vain "Bunny". Onko se Hell niin iso kirosana, että merkin nimi pitää muuttaa omille sivuille?

TopVintagessa yli 250€ toimitukselle saa ilmaiset postikulut, muuten ne ovat Suomeen jotain 19,95€ luokkaa, koska Suomi ei jostain syystä kuulu siihen Eurooppa 1 vyöhykkeeseen, jonne olisi halvempaa - Ruotsi kyllä kuuluu. Mur.
Toimitus oli nopea. Maksoin tilauksen keskiviikkona ja samana päivänä ystävällinen asiakaspalvelija ilmoitti laittaneensa paketin postiin. Seuraavana keskiviikkona sain noutaa Postista. Tiistaina oli perillä, mutta postimies huijaa, eikä tuo paketteja ovelle, joten tästä päivän viivästys.
Korttimaksu toimii normaalisti ja asiakaspalvelu vastaa parin tunnin viiveellä. Minulla oli omasta ongelmasta johtuen vähän ongelmia maksamisessa ja laitoin siitä sähköpostia ja kiltti asiakaspalvelija vastasi nopeasti, kun olin jo ehtinyt ongelman korjata ja maksaa.

Myös oikean koon valitseminen TopVintagella on helppoa, koska he eivät vain nappaa valmistajan mitoitusta vaatteille vaan mittaavat ne itse ja vertaavat esim. UK-kokoja hollantilaisiin kokoihin (jotka vastaavat aika pitkälti suomalaista), että on mahdollisimman helppoa valita oikea koko.
Ainoa moite tästä nettikaupasta on se, että arvostelun jättämissysteemi on hankala. Halusin kirjoittaa arvostelun pelkälle mekolle, mutta se meni yleiseen osastoon ja kokonaan ilman kuvia vaikka olin linkittänyt siihen kuvan mekosta ja petticoatista ja huivista. Ei sitten.

Hyvää: nopea toimitus, suuri valikoima, hyvä asiakaspalvelu
Huonoa: Review-valikko on mahdottoman sekava
Outoa: Bunny ei ole vaatemerkki.

In English

Pros: fast shipping, very large selection of clothes and accessories from multiple brand (Pinup Couture clothes <3), good and fast customer service
Cons: it's hard to leave a proper review for the right product, because it's so confusing
Oddities: All Hell Bunny products are labeled just as "Bunny". That's not a brand.

Misswindyshop


Suomalainen verkkokauppa. Ei erillisiä toimitus-/palautuskuluja, mutta useimmat vaatteet ovat parista muutamaan euroa kalliimpia kuin muissa suomalaisissa verkkokaupoissa, mikä kompensoi ilmaista toimitusta. Poikkeuksena tähän ovat Lady V Londonin mekot, joissa "misswindy-lisää" on jopa muutama kymppi. Sama koskee joitakin kenkiä.
Toisin sanoen jos himoitset Lady Vintagen mekkoja, kannattaa katsoa valmistajan sivuilta muutaman kympin halvemmalla onko kokoja/väriä vielä jäljellä. Toimituskulut siellä on pitemmät luonnollisesti ja postikulujakin tulee 10-15€, mutta serkkuni tilasi sieltä pari mekkoa ja tuli merkittävästi halvemmaksi kuin täältä kahden mekon tilaaminen.
Toisaalta muutoin ilmaiset toimituskulut auttavat siihen ongelmaan, että samoilla toimituskuluilla ykleensä ostaa mahdollisimman paljon tavaraa kerralla, ettei tarvitse maksaa toiste paria kymppiä postareista. Täällä ei sitä ongelmaa ole, olen tilannut yhdet kengät (ylihintaan, mutta halusin ne nopeasti) ja uimapuvun erillisillä kerroilla. Toimitusaika on pari päivää; jos he laittavat tänään tavarat postiin, saan hakea ne jo huomenna joskus illan puolella. Siitä iso plussa Misswindyshopille.
Eikä ole pakko rekisteröityä, mutta jos haluaa jättää arvosteluja, tarvitsee siihen accountin.

Hyvää: nopea toimitus, ilmaiset postikulut, monipuolinen valikoima
Huonoa: "misswindy-lisät"
Outoa: "misswindy-lisät" Lady Vintagen mekoissa. Melkein kaikki muu on normaalihintaista.

No English review on this, because it's a Finnish store.

Lady V London


Brittiläinen kauppa tämäkin. En ole itse tilannut täältä, mutta serkkuni on (minun neuvostani koskien "misswindy-lisiä" t. Hintahaukka), joten en voi ruotia oikein mitään muuta kuin mekkovalikoimaa. Lady Vintagella on vain muutama eri mekkomalli, useimmat samoissa printeissä ja valitettavasti ainakaan minun mittani eivät osu suosituimman Hepburn-mallin alueelle, jossa tisseille ei ole tilaa, vyötäröllä sitä on liikaakin ja vyötärö kiipeää kainaloihin. Isolle tytöille puolestaan yllätyksenä voi tulla se, että isommissa koissa vyötärö on 8cm pieniä alempana, eli normaalipituisella naisella vyötärösauma on jossain vyötärön alapuolella tai lanteiden tuntumassa sen perinteisen kainalon sijaan. Milloin vaatevalmistajat oppivat että harvempi XL-kokoinen nainen on kaksi metriä pitkä?
Isoista koista vielä sen verran, että mekkojen mitat harppovat jopa 10cm kokojen välillä, että kannattaa katsoa tarkkaan minkä koon tilaa, jos ei omista ompelukonetta ja korjaustaitoja. Pienemmissä koissa vyötärö kyllä kasvaa, rinnanympärys ei nimeksikään.

Hyvää: halvat hinnat ja hyvä laatu
Huonoa: mekkomallien valikoiman puutteellisuus
Outoa: kokojen epämääräisyys (liian korkea/matala vyötärö)

In English

Pros: affordable prices for good quality made in UK
Cons: it looks as if they have a lot of dress types for sale, but I find that their selection is actually quite sparse. And I don't fit into most of their sizes, because they assume I either don't have breasts or have a very large waist. (Quite the opposite from Vivien of Holloway.)
Oddities: odd sizing, dresses are made for either really short or really tall people. They assume larger girls also grow in height.

Shock


Shockstore oli vielä viime vuonna suomenkielinen, kun tilasin sieltä punapilkullisen Momo-mekkoni. Silloin sitä ei saanut Suomesta. Nykyään Shock on vain englanniksi ja ruotsiksi, ja vaikka se sijaitsee Ruotsissa, kyllä sieltä jonkin aikaa kesti ennen kuin tavarat Postiin tulivat. Postikulutkin ovat melko tyyriit, nykyään n. 15€.
Valikoima on vuodessa supistunut, enkä ole tilaamassa täältä toiste, koska ei ole enää omaan tyyliini sopivia vaatteita. Rokkitytöille saattaa kuitenkin löytyä jotain mukavaakin, ellei sitten vain suosiolla tyydy EMP:in valikoimiin niin ei palautuslomake ainakaan ole ruotsiksi. Erikoisia kenkiä täältä kyllä saa.

Hyvää: erikoisia kenkiä
Huonoa: valikoima ei miellytä ainakaan omaa itseäni enää, huonompi ja vajaavaisempi versio EMP:istä
Outoa: Minne se suomenkielinen sivusto lähti? :D

In English

Pros: umm... weird shoes?
Cons: the selection has gotten a lot worse and more sparse from last year, it's like a worse version of EMP and has nothing to offer for me anymore.
Oddities: used to be in Finnish, but apparently no other Finnish people than me bought anything from them, so not anymore :D

*Kaikki kuvat ovat kuvakaappauksia kauppojen omilta etusivuilta 9.8.2014.

3 kommenttia:

 1. Todella hyvä arvostelu, monipuolisesti kerrottu kaikista sivuista. Minun täytyy vielä pluskoon edustajana mainita että monissa pluskoon mekoissa myös mekon helma pitenee, jos vyötärö sattuukin olemaan kohdallaan. Kiitokset Maawolle hintahaukka vinkeistä ;P

  Minun suosikkini lieneekin Misswindyshop vaikka kallis onkin. Sieltä löytyy useita merkkejä myös runsaammissa koissa<3 Jos vain siis on valmis pulittamaan itsensä kipeäksi. Silloin kannattaa kurkkia ennemmin merkin valmistajan sivua.

  Vielä täytyy mainita, että Lady V Londonin mekot ovat aika jäykkää, eikä niin kauniisti laskeutuvaa materiaalia ja värit ovat hailakampia kuin kuvissa (tosin satiinisia mekkoja en vielä ole sieltä tilannut, ne saattavat tehdä hyvin poikkeuksen). Tietäkääkin rakkaat naiset se!

  -Paawo

  VastaaPoista
 2. En ole parimetrinen, mutta mulla on luonnostaan pitkä selkä... Joten on meitä olemassa joille sopii nuo alempana olevat vyötäröt....

  Minulla on pari Lady V'n mekkoa ja todella pehmeitä kankaita. Kuten kaikissa merkissä eri mekoissa eri kankaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omia Lady V:n mekkoja tässä odottelen vielä ja toivon, ettei pitkäselkäiselle ole vyötärö ihan kainaloissa pienemmissä koissa. Vähän harmillista on, että pienissä koissa on vyötärö tosi korkealla ja isommissa koissa taas hyvin matalalla, ettei kultaista keskitietä ole. Jos ei olisi kokojen välillä ihan sitä 7-8cm harppausta selän pituudessa vaan jotain maltillisempaa, niin sopisi ehkä keskipituisillekin ihmisille kaikenlaiset koot :)

   Poista