sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Marseille-saippua

Ostin aiemmin oliiviöljysaippuan, eli Marseille-saippuan Lifestä. Nyt kun olen testannut sitä pariinkin asiaan, niin voisin tehdä pienen arvostelun/kommentoinnin.

Hiukset:


Pin the Fuck Ups- blogissa suositeltiin hiustenpesuun oliiviöljysaippuaa. En saanut samanmerkkistä, mutta lueskelin Googlesta niin on näemmä muutkin pesseet tukkansa marseille-saippualla, niinpä minäkin pesin.

Käyttö: hinkkasin käsineen saippuapalaa ja levittelin hiuksiin. Jouduin myös hinkkaamaan hiuksiin suoraan saippuaa, että levisi tuuheaan turkkiini kunnolla.
Lopputulos: kaikkialta muualta puhtaat hiukset paitsi vasemmalta puolelta päätä tuntuu siltä kuin olisi muovailuvahaa. Se johtunee siitä suoraan saippualla hinkkaamisesta. Huomautettakoon, että yritin huuhdella hiuksia kaksi kertaa ihan kunnolla hinkkaamalla, eikä tahmaisuus lähde mihinkään. Ja kyse on siis saippuasta, ei liasta, koska käsiin jää ihana oliiviöljysaippuan tuoksu.
Vahamaisuus häiritsi niin paljon, että pesin hiukset shampoolla kaksi kertaa putkeen, että sain sen pois. Taidan pitäytyä shampoossa vielä jonkin aikaa tai ainakin käyttää hyvin vähän saippuaa ensi yrittämällä.
Arvosana: 2/5 sen tahmaisuuden takia, muuten tukka oli tuuhea kuin hevosenharjas serkkuni sanoin.

EEHAAA!

Iho:


Käyttö: leviää ja vaahtoaa helposti. Ei tarvitse hipelöidä saippuaa kuin kerran kämmenellä ja sillä saa pestyä koko ihon. Jättää nihkeän tuntuman huuhdellessa niin kuin muutkin nämä "luomusaippuat" tuppaa tekemään, joten saapi vähän hinkata, ettei jää iholle jämiä.
Lopputulos: puhdas ja sileä iho, ei tarvinnut kosteusvoidetta. Pesin myös naaman ja sillä lähti kuonat, eikä jäänyt naama rutikuivaksi niin kuin "oikeiden" naamanpuhdistusaineiden jäljiltä.
Arvosana: 3/5. Puhdasta tulee, mutta nihkeys saattaa häiritä joitakin.

Vaatteet:


Käyttö: leviää ja vaahtoaa tässäkin tapauksessa helposti. Pieni määrä saippuaa riittää hyvin isollekin määrälle ohutta kangasta. Pesin tässä tapauksessa pahasti pinttyneestä valkoisesta maksimekostani mustia leikkiä, jotka eivät kahdessa normaalipesukonepesussa lähteneet. Hinkkailin ja saippuoin.
Lopputulos: tahrat poissa! Tiedä sitten olisivatko ne normipesuaineella lähteneet. Vain helman saumaan jäi pari mustaa tahraa, jotka eivät erotu.
Arvosana: 4/5, koska lika irtosi mekosta, mutta ei tyynystä (yritin pestä tyynystä keltaisia hiki/kuolaläikkiä pois tuloksetta).

Muut käyttökohteet:


Näiden lisäksi pesin ammeen. Kyllä, ammeen. En tiedä auttoiko saippua kovin paljon, mutta hyvin mahdollista, että amme olisi yhtä paskainen kuin aloittaessakin ilman saippuaa ja kuurausharjaa.

Googlen mukaan marseille-saippua on myös oiva nahkan puhdistaja. Minulla kun sitä nahkaa löytyy niin kenkinä kuin takkeina ja hanskoinakin, niin jospa joskus ne paskoittelen niin täytyy kokeilla. Uutta hiustenpesukertaa odotellessa...

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Poikaystävällä on tapana kuolata nukkuessa :D Kaivaa myös nenästään verta öisin salakavalasti.

   Poista
 2. Toimii myös erinomaisesti nahalle, omien kokemusteni. Käytin vettä niin vähän kuin mahdollista - vain saadakseni saippuaa liuotettua vähän rätille, jolla sitten pyyhin nahkaa. Pari pyyhkäisyä hoiti homman. Suosittelen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin kokeilla seuraavan kerran, kun tulee tarvetta puhdistaa jotain nahkaista. :)

   Poista