keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kesä ja kärpäset

Kuka helvetti väittää, että vaakaraita leventää? Näytän mielestäni varsin hoikalta tässä.
Eilen oli varjossa kolmekymmentä astetta lämmintä. Mieheni sisko pyysi minua jo toissapäivänä talviturkkia riisumaan rannalle. Ukko päätti tuppautua mukaan, mutta koska hänen pyöränsä oli vähän raihnainen mm. jarrupalujen toimimattomuuden ja tyhjien renkaiden johdosta piti ensin raahautua Shellille pumppaamaan pyörään ilmaa ja hakemaan EMP:ltä tulleet roinat (itselleni tilasin vain Queen of Darknessin vyötärövyön, mies tilasi pari paitaa ja Branditin shortsit).

Shellillä ei vaan ollut sopivaa suutinta, että miehen pyörään olisi voinut pistää ilmaa ja lopputuloksena takarengas tyhjeni kokonaan. Miksi ihmeessä miesten pyöriin ei kelpaa tavallinen pumppu?
Neuvokkaat sisarukset sitten sovelsivat niin, että ukkoni ajoi ja tarakalla kököttävä ystäväni veti pyörää perässä, välillä hölkäten, ettei vetäisi ihan koko ajan vanteella. Ukkoni porukoilla sitten hoitivat renkaisiin ilmat erikoispumpulla, sitten talviturkin riisuntaan.

Uskoisitteko, että vesi oli lämpimämpää kuin kertaakaan viime kesän aikana? Jos ei olisi pitänyt mennä norkoilemaan ruokaa porukoille, olisi siellä voinut puljata vaikka tunnin!
Ruoasta puheenollen, voisin elää miltei syömättä kesällä. Ei tee mieli kököttää hellan ääressä, eikä helteellä tee mieli syödä muutenkaan. Ukko on perin närkästynyt tästä ja murmattaa minulle, että ruokaa on saatava.

Laiskalla ihmisellä on laiskat (mutta maittavat) ruoat. Näitä ollaan jo pari päivää napsittu:

Lidlin hot dog, frankfurter-nakki, majoneesia, ketsuppia, sipulia, kurkkusalaattia, sinappia...

Onko jolla kulla muulla ruokahalu nollassa kesällä?
Tässähän voisi ryhtyä vaikka paastolle pariksi päiväksi, jos helteet vielä jatkuu.


1 kommentti:

  1. Mulla ei oikeastaan ruokahalu erityisemmin oo nollassa kesällä, mutten vaan jaksa olla hellan ääressä kun tulee ihan sairaan kuuma. Yritänkin tehdä enemmän salaatteja ja raasteita kesällä ja esim. keittoja. Leipää tulee varmaan kesäisin syötyä ihan liikaa, kun se on vaan niin helppo.

    Toki kesällä varmaan tulee syötyä vähemmän kuin muulloin, kun on enemmän liikenteessä ja sitten melkeen aina on vaan jotain juomista (jos sitäkään) mukana. Pitäis aina muistaa ottaa vesipullo mukaan.

    VastaaPoista