lauantai 19. heinäkuuta 2014

Mökkireissu

Päätin torstaina, että tänä viikonloppuna menen mökille. Pikkuveljen kanssa pakkasimme tavarat perjantaina, odotimme äidin töistä ja painelimme sitten mökille, jossa isä jo koiran kanssa odotteli. Syötiin, juotiin, saunottiin. Ajoitin saunasta tulemisen ovelasti Sinkkuelämän alkamisajankohtaan, koska päätin että viime perjantain jaksot saivat luvan olla ainoat, jotka missaan tällä esityskierroksella. (En muistanutkaan kuinka Miranda ja Steve tapasivat! So cute!)

Kun olin lapsi, en oikein tykännyt mökkeilystä. Joka kesä, joka viikonloppu ja isän lomalla joka hiton viikko mökillä. Se oli jo vähän liikaa, koska kaverit liittoutuivat keskenään ja sitten minä tunsin oloni ulkopuoliseksi. Nykyään mökillä tulee käytyä harvemmin niin kyllähän sinne ihan mielellään menee aina silloin tällöin käymään, vaikka ei siellä vieläkään ole päätähuimaavan paljon tekemistä.
Koira on silpunnut lapsuusajan muistot. R.I.P Turtles-lerppu :(
Vesi oli lämmintä!
Meikitön kesäkuva uinnin jälkeen.
Mökillä tuli luonnollisesti uitua paljon. Vesi oli tuttuun tapaan ihanan lämmintä ja suututtaa, että täällä se on ihan hemmetin kylmää niin ei tee mieli puljata vedessä samalla tavalla kuin mökillä. Lapsena puljasin välillä tunninkin vedessä siitä huolimatta, että olin aina laiha ruipelo ja kamala vilukissa. Tykkään vieläkin uiskennella pitkiä aikoja ja vain kelluskella, koska kellun niin helposti, että voin vain lipua vedenpintaa pitkin krokotiilin lailla.
Pikkuveli oli ostanut riippumaton...
... mutta koira ei tykännyt jos siellä kävi köllimässä.
Pesimme veljen kanssa koiran ja naapurimökkiläiset varmaan luulivat, että nyt sitä tapetaan. Pöysti ei oikein tykkää vedestä ja se kamala paniikissa kiljuminen teki asian selväksi muillekin mökkiläisille. Siitä huolimatta, ettei elukka ymmärrä omaa parastaan, on se yksinkertaisesti pestävä kerran vuodessa. Puolen tunnin mökötyksen jälkeen saimme anteeksi tämän karmaisevan vääryyden, että turkki on puhdas ja niin pehmeä, että koiraa voisi halia paljon pitempäänkin kuin se sallii.

Onko teillä ollut mielenkiintoisia pesukokemuksia omien lemmikkien kanssa?

Mökillä käyntiin kuuluvat myös letut muurikkapannulla.
Pöystillä on paljon asiaa. Koko ajan. Varastaa puita nuotiosijan vierestä, tulee kerjäämään lettuja ja kiipeää syliin niitä kerjätessään. I love her <3
Soutelimme tänään veljen kanssa järvellä ja ajattelin, että jos minä soudan yhteen suuntaan ja veli toiseen, molemmat puolet ruskettuvat, kun aurinko paistaa toiselta sivulta. No, ei ehkä ihan toiminut niin. Kauhulla odotan huomista, jolloin huomaa paloinko/rusketuinko kauniin toispuoleisesti vai huomaako eroa tavalliseen laisinkaan.

Veljen mielestä hyvä tapa ruskettua on istua nuotiolla: kun vanhan tikkataulun tuikkaa tuleen, on nuotion roihu riittävä ruskistamaan elävänkin lihan. Ja samalla laillahan se auringossa itsensä kärventäminen on lihan ruskistamista. Close enough.

4 kommenttia:

 1. Ooi, mökkeilyä.. Itekään en lapsena tykännyt käydä meidän kesätalolla, tuntu ettei siel ole mitään tekemistä ikinä, se on sellanen maatilalla oleva 200v vanha farmi ja mua vaa pelotti kaikki navetat silloin, ei siel kyl enää elukoita ole ollu vuosikymmeniin mut nykyään tykkään käydä siellä rentoutumassa, aina odottaa kesää että sinne pääsee.
  haha kun meidän entistä koiraa aina pestiin niin sekin kuulosti aina yhtä kurjalta kiljujalta, se pestiin aina kylppärissä ja ovi piti pitää lukossa ja riimu kaulassa, muute se ois avannu kylppärin oven ja juossu pakoon sängyn alle..
  En ole ihe vielkään uinut, vesi ollu liian kylymää miun makuun vaikk lupasin että uin heinäkuussa.. hoh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiän mökkijärvi on niin pieni, että siellä on aina ihanan lämmintä vettä, kaikkialla muualla onkin sitten hiton kylmää koska oli niin pitkään viileitä ilmoja :)

   Myö kahlittiin koira saunan kuistin kaiteeseen kiinni ja sitten kun se päätti hypätä kuistille ja pörhistää turkkiaan kuivaksi, oli koko saunan kuisti (ja sillä olevat saunanlämmityspuut) ihan saippuassa :D Mutta kun ei sitä saanut vedettyä rantaankaan, koska se muisti viimevuotisen pesun ja vetäisi saunan kohdalla jarrut pohjaan.

   Poista