perjantai 9. syyskuuta 2016

Adelene and Bettie

Minulla on tosi paljon mekkoja, mutta vähemmän hameita. Joskus on kuitenkin kiva saada yhdisteltyä hameita eri yläosiin ja saada luotua tyyliltään kokonaan erilaisia asukokonaisuuksia ylä- tai alaosaa vaihtamalla. Ostin kesän aikana parikin eri kynähametta Collectifilta ja Hell Bunnylta, mutta ne eivät suoranaisesti ole pyöräilijäystävällisiä Winifrediä lukuun ottamatta, joten olen vähän sivusilmällä katsellut myös kellohelmaisia vaihtoehtoja.

Tämän Lindy Bopin Adalene-hameen kanssa kävi niin, että serkkuni iski tähän silmänsä ensin. Hän ei yleensä pidä vaaleansinisestä, mutta hameen kaunis Pariisi-printti, taskut ja napit olivat jotain, mikä sai hänet kiinnostumaan hameesta. Minä sen sijaan en pidä napeista, enkä noista näkyvistä taskuista, mutta vaaleansininen väri ja tietenkin tuo Pariisi-printti olivat sen verran söpöjä, että samoihin aikoihin, kun tilasin kesällä Lindy Bopin alennuksesta, laitoin tämän ostoskoriin.
Adalene-hame on joustamatonta puuvillaa, eikä siinä ole vetoketjuja vaan se puetaan päälle avaamalla napit. Siinä on joustava, sileä vuorikangas, joka tekee hameen käyttämisestä miellyttävää eikä se takerru jalkoihin ilman tylliäkään, mutta näyttää kivemmalta tyllin kanssa, vaikka tämä ei täyskello olekaan. Päällikangas on erittäin ryppyinen ja tuntuu materiaaliltaan siltä kuin se olisi aitoa vintagea (kulahtaneen oloinen), mutta hintaansa nähden tämä oli ihan hyvänlaatuinen tuttavuus, varsinkin kun näitä border-printtejä ei juuri halvemmilla repro-merkeillä ole valikoimissaan.

Oletin, että tätä hametta olisi helppoa yhdistellä eri yläosien kanssa, mutta pakko myöntää, että olin väärässä. Hameen sinisen väri on juuri sellainen, ettei minulla ole sen kanssa sopivia yläosia, pinkki on liian vaalea toimiakseen tämän topin kanssa ja vaikka ostin yksinomaan kuvissa näkyvän Lindy Bopin Bettie-neuletakin käytettäväksi Adelene-hameen kanssa, eivät nämäkään ole ihan täydelliset yhdessä sävyeron takia.
Bettie-neuletakin ostin alennuksesta monen muun neuletakin kanssa. Se on lähempänä sitä hempeää vaaleansinistä, josta pidän ja siinä on tosi söpöt rusettinapit, joiden ainoa huono puoli on siinä, että ne on vaikea avata ja laittaa uudelleen kiinni, mutta onneksi tämän saa vedettyä ihan siivosti pään ylikin. Neuletakki on pituudeltaan melko lyhyt ja malliltaan suora, joten se on vyötäröltä vähän liian väljä, jotta sitä voisi käyttää minkään päällä, mutta näin hameeseen sullottuna ja vyöllä kurottuna se on ihan käyttökelpoinen. Kuva antoi ymmärtää, että tässä olisi pitkät hihat, mutta tämä onkin vain 3/4-hihainen, joten tämä ei välttämättä sovi talvikäyttöön tänne pohjolaan, ellei sitten riko tyyliä jollain paksulla Michelin-takilla. Kevät-kesä-syksykäyttöön tämä on kuitenkin oikein hyvä miellyttävän tuntuisen ohuen neuleensa ansiosta.
Skirt: Adalene by Lindy Bop
Cardigan: Bettie by Lindy Bop
Belt: Vivien of Holloway
Petticoat: Banned
Shoes: Lola Ramona

Käytin näissä kuvissa myös Harlow Bullet -rintaliivejä, jotka antavat oikein kivan siluetin ja saavat vyötärön näyttämään kapealta aitoon 50-luvun tyyliin. Tuosta neuleesta vaan näkyy sen verran läpi, että jouduin laittamaan perustrikootopin väliin, mutta se tasotti juuri sen verran sitä rintojen "törötystä", että siluetista tuli ainakin omasta mielestä oikein kiva ja niin lähelle oikeaoppista kuin repro-vaatteilla pääsee. Harmi, että hiukset suoristuivat tuulessa.

Nämä kuvat on otettu elokuun puolivälissä, jolloin oli vielä ihanan vihreää ja kesäistä. Nyt kun katsoo pihalle, siellä alkaa tosiaan olla jo syksyistä: puiden lehdet on kellastuneet ja lämpömittari näyttää 13 astetta. Saa nähdä osuvatko ensi viikolle povatut lämmöt juuri synttäreitteni kohdalle. Ajattelin väkertää ihan perinteisen kermakakun ja kutsua perheen herkuttelemaan, mutta muita suunnitelmia ei ole. Baareilu ei kiinnosta sitä vähääkään mitä ennen, joten olen täysin tyytyväinen siihen, että jos saan siivottua ja kestittyä perheen kunnialla. Ehkä poikaystävällekin voi antaa palan kakkua, jos se tänä vuonna ostaisi lahjankin.


In English:

I have plenty of dresses, but not quite as many skirts, although they are very nice for creating different outfits. I have bought a couple of pencil skirts this summer, but this Adalene Paris Border swing skirt by Lindy Bop is the only swing style I bought.

The Adalene skirt is 100% non-stretch cotton that closes with buttons at the front, has visible pockets and a gorgeous border print. I initially passed on this skirt, but when my cousin said she adored this, I took another look and ended up liking it enough to add it to my shopping cart when I was sale shopping at Lindy Bop. I don't like buttons and this shade of blue is difficult to combine with anything I own, but the border print is very beautiful and it's great that this skirt has pockets. The fabric feels cheap and worn out, like it was true vintage, and it's very wrinkly, but for the price I didn't expect high quality. At least it's lined and therefore wearable with and without a petticoat. I wore my Banned 23" petticoat in these photos.

The cardigan I'm wearing in these photos is also from Lindy Bop, called Bettie. I bought it from their sale to go with this skirt, but it's a lighter shade of light blue and doesn't work with Adalene quite as well as I hoped. I also expected it to have full length sleeves, but instead I'm stuck with weird 3/4 sleeves (which weren't in the product description!) and too wide waist. This cardigan is cut straight and therefore does nothing to define my waist, but instead makes me look wider. I can't wear it over dresses (especially not unbuttoned, which is how I prefer to wear my cardigans), because the cardigan looks flattering only when tucked in a skirt and preferably worn with a wide belt to define the waistline. I do like the color and the bow buttons, which are very cute, but I wish this cardigan was more form fitting so I could wear it with my dresses and trousers without having to put a wide belt over it.

I also wore my Harlow Bullet Bra for these pictures and I love the 50's style silhouette they gave me. I wore a tank top over my bra, because the Bettie cardigan is quite see-through, but the shape is still great; not too pointy for the modern woman. I only wish my hair hadn't straightened out in the wind like it did, but otherwise I actually like this outfit, or at least the shape it gives me.

These photos were taken mid August when it was still warm and summery. Now the weather has gotten colder and autumn colors have taken over, but the weather forecast promised that next week it'll get warm again. Perhaps in time for my 27th birthday?

11 kommenttia:

  1. Voi tuo hame näyttää niin kivalta! Minä tuijottelin tuota mekkona ja hameenakin aika kauan, mutta en sitten päätynyt ostamaan. Näyttää näissä kuvissa paljon paremmalta kuin nettisivuilla! Border printit on niiin ihania, ja tosiaan niitä ei ihan hirveästi löydä ainakaan omalla budjetilla. Lindy Bopilla on kuitenkin alkanut niitä ilmestymään muidenkin kivojen printtien kanssa, toivottavasti eivät hinnat nouse samalla kun kysyntä varmasti kasvaa! Odotan innolla uusia printtejä, Lindy Bopin instagramista kannattaa käydä kattomassa. Siluettisi näyttää myöskin täydelliseltä ja kengät ovat suloiset! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niillä on se Delta-mekko, jossa on joku iiiihana kaupunkikuvioinen border printti navynsinisellä pohjalla. Sen minä haluan, mutta se myytiin loppuun vain tunneissa! :( Siitä joutsenprintistä en niin välitä ja en tiedä tuleeko niitä vielä muita, mutta se kaupunkikuvioinen Delta-mekko oli vaan niin täydellinen. Sen voisi hommata hameena tai mekkona.

      Serkun mielestä tää hame taas näytti livenä vähän "meh", tosin esittelinkin sen ilman tylliä huonolla web-kameralla, jolloin se näytti vielä vähän kurttuisemmalta kuin jo valmiiksi on :D Kyllä se on ihan kiva, pehmeää puuvillaa, mutta ryppyinen ja vähän halvanoloinen. Silti tykkään siitä, vaikka onkin vaikea yhdistellä minkään kanssa.

      Poista
  2. Niin söpö tuo hameen helman printti! :)

    VastaaPoista
  3. Oo, pretty skirt on you. I was put off by the length, as I wasn't sure it would be long enough on me. I think the blue is an unusual shade like you say, but at least the skirt has black in too so could be paired with it perhaps in winter with tights. x

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I think I'd go for white tights with this skirt, but a black top would do. :)

      Poista
  4. Se kaupunkikuvioinen Delta on just se minkä itsekin haluaisin, mutta helma on auttamatta liian lyhyt. Ja varmaan yläosakin. On jotenkin vaivaantunut olo jos helma ei yllä vähintään polven alle, sitä vain miettii missä ne helmat ovat kumartuessa ja istuessa...

    -Katja

    VastaaPoista
  5. Niin ja sitä kaupunki-Deltaa näyttäisi olevan vielä Blackgroupilla myynnissä!

    -Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin tämän jo kauan sitten, mutta en jaksanut kirjautua blogiin. Kävin katsomassa Blackgroupin tarjonnan ja just oli oma koko loppu Deltasta mutta sitä tulee ilmeisesti syyskuun lopussa lisää, että katsoo sitten ostaako vai eikö. Ostoslistalla olisi muutakin rahan menoa :)

      Poista
  6. I love this skirt by Lindybop, I actually thought of buying it myself but went with some other items instead a little while back! I think the cardigan looks really lovely with this skirt...the blue goes well with your blonde hair! xo

    VastaaPoista
  7. Mäkin tuun kehumaan ton hameen printtiä, ihan supernätti <3

    VastaaPoista