tiistai 6. syyskuuta 2016

Omg, jeans!

Minua näkee hyvin harvoin farkuissa ja itseasiassa kesällä vaatekaappia siivotessani luovuin niin monista farkuista, että vaatekaappiini jäi niitä tasan kolmet: yhdet Lindexiltä ostetut tummanharmaat farkut, yhdet Sokoksen Outletista ostetut suoralahkeiset legginssit ja Collectifin Monroet. Näiden lisäksi housuosastolla oli vielä Backstreetin oman Valve-merkin reteet revityt pöksyt, jotka ei oikein mahdu reisistä jalkaan ja joista puuttuu nappikin, mutta joista ei vaan voi luopua, koska niillä on jotain outoa tunnearvoa.

En pidä farkuista, koska kun tottuu kulkemaan ilman housuja tai parhaimmillaankin superjoustavissa sukkahousuissa, alkavat farkut tuntua hyvin elämää rajoittavilta. Ne puristavat polvista, pohkeista ja joskus reisistäkin, vyötärö on joko liian väljä tai sen verran tiukka, että se uppoaa vatsamakkaroihin. Pitkään muodissa olleet matalat vyötäröt upposivat aina siitä epäimartelevimmasta kohdasta vatsaan ja saivat aikaan kamalan römpän, josta ei sitten pääse millään eroon (ihan niin kuin sekin olisi housujen vika.) Korkeavyötäröisiä housuja ei ole löytynyt vuosiin yhdestäkään kaupasta eikä niihin lantiomalleihin tottuneena niitä ole osannut kaivatakaan, varsinkin kun en tosiaan edellä mainituista syistä pidä farkuista.

Sitten kävi niin, että korkeavyötäröiset housut tulivat muotiin ja yhtäkkiä normikaupoista alkoi saada housuja eri vyötärönkorkeudella ja jopa erilaisilla lahkeilla. Woot. Monimuotoisuutta massatuotannossa! Muotia myös meille perseville, joilla lantiomalli saa työmiehen hymyn paistamaan. Ei kun pöksyostoksille!
Olen tänä kesänä ostanut kahdet caprit, shortsit ja yhdet cigarette-housut, joten otaksuin että eiköhän tässä voi antaa näin syksyn tullen mahdollisuuden farkuillekin, varsinkin kun oletettavasti fiftarityyliin sopivia korkeavyötäröisiä farkkuja myydään joka kaupassa. Lähdin liikkeelle optimistisesti, mutta olisihan se pitänyt tajuta, että sen lantiovillityksen jälkeen ajatus korkeasta vyötäröstä on hyvin matalalla, kirjaimellisesti.

Kävin Prismassa ja Sokoksella sovittamassa Lee Cooperin korkeavyötäröisiä farkkuja, joiden korkea vyötärö yletti minua vähän yli lanteiden, mutta ei lähimainkaan napaa. Tuijotin muuten hyvin istuvia farkkuja epäuskoisena ja pyöritin silmiäni.
Lindex aiheutti minussa riemunkiljahduksia, sillä farkkuja mainostettiin erittäin korkeavyötäröisinä. Niiden täytyy ylettää vähintäänkin napaan ja varmasti yllekin! Paitsi että ei. Mustat farkut ylettivät napaan, mutta olivat sitä kamalaa kaiken lian ja karvoja keräävää kangasta, jota inhoan ja tummansiniset olevinaan samanlaiset olivat sitten jostain syystä ainakin 2cm lyhyemmät eivätkä ylettäneet lähimainkaan napaan. Erittäin korkea vyötärö ylsi paikalle, jota joskus kutsuttiin normaaliksi vyötäröksi. Jee.

Kappahlilla oli varteen otettavat yksilöt, jotka ylettivät likimain napaan, mutta väri ei ollut ihan sitä indigonsinistä mitä hain. En pidä kulutuspesusta (ei sovi fiftarityyliin mielestäni), joten jätin ne kauppaan ja aioin jo luovuttaa farkkujen ostamisen suhteen kokonaan, kunnes sitten vähän vahingossa Lifessa käytyäni piipahdin Vero Modassa tappamassa aikaa (työttömänä ei muuta olekaan). Siellä oli tarjous kahdet korkeavyötäröiset farkut 59.95€, joten ajattelin että mikäs tässä sovittaessa. Nappasin kahta kokoa tummansiniset farkut ja sovituskopissa kävi ihme: korkea vyötärö yletti napaan saakka! Omg, löysin halpakaupasta oikeasti korkeavyötäröiset farkut!
Kokeilin kokoja 28/32 ja 29/32, joista ostin jälkimmäiset ihan siitä syystä, että näissä vyötärö ylsi korkeammalle. Pienimpikin koko mahtui hyvin ja olisi varmasti ollut sillä tavalla napakka, jolla myyjät aina suosittelevat, mutta niissä vyötärö oli matalammalla ja istuessa niissä olisi käynyt se sama vatsantursuamisongelma, joka piinaa monissa farkuissa. Näissä on ihan aavistuksen väljä vyötärö, mutta p*skat minä siitä välitän, koska se on suurin piirtein siellä missä toivoinkin sen olevan, eikä värissäkään ole moitetta. Hinta oli yksinään 34.95€.
Top: Dolores by Collectif
Jeans: Vero Moda
Shoes: Converse All Star Chuck Taylor II

Farkut ei ole ainoa uusi ostos vaan näette ihan oikein - jalassani on Converset. Minä vannoutunut tennarin vihaaja ostin tennarit! (Ja toiset farkut, mutta niistä myöhemmin.) Nyt on maailman kirjat sekaisin, mutta kun edelliset kengät vetelee viimeisiään ja nämä tuli tehokkaan vahingossa vastaan Sokoksella, annoin näille mahdollisuuden. Näissä Chuck Taylor II:ssa on jonkin sortin kevyt urheilupohjallinen, pehmustettu, hengittävä vuori ja nämä ovat normi-Converseja kevyemmät jalassa, eli siis sellaiset, että minäkin voin käyttää näitä. Suurin syy tennarivihaani on se, että vaikka ne näyttävät nätiltä kaikilla muilla, ne ovat aivan järkyttävän epämukavat jalassa. Olen kokeillut sekä aitoja Converseja että kopioita ja kaikki niistä ovat olleet painavia, epämukavia ja huonosti tukevia, joten olen irvistellen aina riisunut ne jalasta ennen kuin olen saanut edes solmittua nauhoja. Samasta syystä en sitten osannut solmia nauhoja näistä, sain rakon pikkuvarpaaseen ja molemmat nilkat olivat hiertyä varsien takia ruvelle. Sain vähän vinkkejä tennareita käyttäviltä ystäviltäni nauhojen solmimiseen ja tänään säilyin ilman rakkoja, mutta kantapään osalta en tiedä vieläkään mitä mieltä olisi. Ei nämä ole niin mukavat jalassa kuin mitä odotin sovituksen perusteella, mutta koitan ajaa vielä näitä jalkaan, josko joskus näitä voisi käyttää koko päivän pohtimatta odottaako sukan alla märkivä rakko päivän päätteeksi.

Kuka olisi arvannut, että kenkien käyttämiseen tarvitsee ohjeita?
Cardigan: Banned
Bag: Lux De Ville

Joka tapauksessa minulla on nyt viimein toisetkin korkeavyötäröiset farkut. Käytän Monroe-farkkujani aika harvoin, koska minulla ei ole sopivaa takkia niiden kanssa ja niissä on vähän turhan leveät lahkeet arkiseen tyyliin, joten on hyvä, että on yhdet tällaiset tavalliset tyyliin sopivat pöksytkin, joiden kanssa voi käyttää fiftariyläosia. Nämä on tosiaan siinä mielessä ihan inasen liian lyhyet, että tuo Dolores-toppi karkasi jatkuvasti housun välistä ja varsinkin kumartuessa selkää näkyi enemmän kuin tarpeeksi, mutta kokemuksieni perusteella tämän paremmaksi ei päästä massamuotikauppojen kanssa. Janina kyllä löysi BikBokista korkeavyötäröiset farkut, mutta minulla ei ole niille enää suurta tarvetta, koska sain tänään paketissa Miss Windy Shopilta tilatut Rebel Kate-farkut ja eiköhän tällainen mekkoaddikti pärjää näilläkin. Ei näitä niin usein tule käytettyä kuitenkaan, kun ne sukkahousut on silti vaan niin paljon mukavammat.

Loppuun naapuri-uutisia. Viimeinkin joku muukin valitti alakerran kahelista ja hän sai kirjallisen varoituksen (joka olisi pitänyt saada jo viime viikolla, mutta lomalla ollut isännöitsijä unohti kirjoittaa sen). Huojentavaa tietää, etten ole ainoa asiaan kyrpiintynyt ja että nyt minua ei voi pitää valittajaämmänä, kun joku muukin on polttanut päreensä naapurin yölliseen elämöintiin. Sormet ristiin, että alakerrassa hiljenee ja jos ei hiljene, niin seuraavaksi postiluukusta sitten kolahtaakin kaiken järjen mukaan häätökirje. Kuukausia kestäneen piinan jälkeen se olisikin paras vaihtoehto, koska en usko, että ihminen, jolle on huomautettu asiasta yli kymmenen kertaa, muuttuu yhden paperilapun ansiosta puhtaaksi pulmuseksi. Toisin sanoen korvatulpille tulee varmasti tulevaisuudessakin tarvetta, mutta toivotaan nyt, että asia menisi perille ja koko talo saisi nukkua rauhassa. Muuten aloitan kostokaraoket heti seitsemältä aamulla poikaystävän lähdettyä töihin ja raakun kurkkusuorana Let it Go:ta ja Don't Stop Believingiä niin, ettei siinä metelissä nuku kuurokaan. Olen kuunnellut tunti-, päivä- ja kuukausikaupalla naapurin ulvontaa, joten pitäisi varmaan tosiaan esitellä omaa laulunlahjattomuutta sille kulmakunnan kultakurkulle, niin ehkä oppisi pitämään suunsa supussa edes yöllä.


In English:

Ever since high waisted jeans became popular, I've been trying to find modern slim fit jeans that would also fit for my 50's inspired style. I had only three pairs of jeans at home: regular ones, one pair of jeggings and my Monroe jeans, which are great for 50's style, but hard to combine with anything. 

I really wanted a pair of slim fit high waisted jeans so I searched through multiple local stores with high hopes, but didn't find what I was looking for. The thing is, for me high waist means that the jeans will reach my belly button (and preferably higher) but for current high street high waist = regular waist. That means that they're way too short to be even considered high waisted by my standards.

After trying out quite a few pairs and wondering how extra high waist can be as low as to hit just above my hips, I found these jeans from Vero Moda. They're the perfect true jean color I wanted them to be and the waist actually reaches my belly button. I know jeans are meant to be tight, but I prefer comfort so I took a size 29/32 instead of 28/32, which would have probably been my size if I had asked the shop assistant for help. The smaller size fit me, but the bigger size had higher waist so I took my chances and hope that these won't stretch too much in use and lose their shape. I wear jeans so seldom that it's probably alright.

I also ended up buying Converse All Star Chuck Taylor II shoes even though I really don't like this type of sneakers. Every pair I've ever tried was so damn uncomfortable: they have been way too heavy, way too flat and not supportive at all, but Chuck II's have a soft Lunarlon insole cushioning and mesh lining around the collor that makes them wearable even for a very picky person like me. They're also not even nearly as heavy as your regular Converses.

I still don't find these sneakers particularly comfortable, mainly because I didn't know what to do with the laces so I tied them too tight and got a blister in my toe and both shoes chafed my ankles painfully. After some friendly advice from my more experienced friends I avoided both problems today and actually managed to wear these through the day with minimum pain. They're still not quite as comfortable around the ankle as I would like them to be, but I guess it just takes getting used to until they fit me well. Who would have known you need help in wearing shoes properly?

Finally someone else complained about my neighbor downstairs and he got a warning, which means if he doesn't change his habits, he's going to get evicted. I'm not particularly optimistic about him changing his habits, because he's been told several times and he still thinks it's okay to talk very loudly, yell and even play the guitar in the middle of the night for several hours until it's at least 4 am, sometimes 6 am, which is when my bf needs to wake up to go to work. We really need that time to sleep, so if our neighbor doesn't keep his mouth shut, I'll have to pay him back and start singing Singstar at 7 am and keep it going for hours and hours, like I've had to listen to his terrible singing during the day and night. It's almost better if he gets evicted, because at least than we would have a clear chance at a good night's sleep. Now it seems like I'll really be needing those earplugs.

12 kommenttia:

 1. Hyvältä näytät farkuissa! Minäkin olen ostanut paljon housuja kesän aikana, kun kuitenkin haluaisi jotkut kivat omistaa. Tuo vyötäröjuttu on muuten niin totta! Peruskauppojen "korkea vyötärö"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naurettavin oli se ekstrakorkea vyötärö, joka oli suunnilleen samalla tasolla kuin missä Regular on joillakin merkeillä :/ Kaipa se vyötärö olisi korkeammalla pienellä, lyhytselkäisellä ihmisellä, mutta Lee Cooperin pökätkin oli muuten ihanat, mutta korkea vyötärö yletti lantiolle. Se ei tosiaankaan ollut high waist, eikä välttämättä edes Regular.

   Poista
 2. Such a casual but still a classic pinup style look, especially that cute cardigan and your red bag and converse shoes! :)

  VastaaPoista
 3. Sulle sopii hyvin myös farkut :) Mulla on ollut vaiheita ku oon käyttänyt vain housuja tai sitten vain mekkoja/hameita. Nyt taas käytän molempia, ihan fiiliksen mukaan :) Hameet/mekot ovat kyllä mukavempia kuin farkut!

  VastaaPoista
 4. Kivalta näyttää. Minulla ei ole varmaan mitään toivoa valmisvaatteiden kanssa saada yhdisteltyä housuja ja toppia noin. Pituutta on kuitenkin se 179 ja selkä on suhteessa pitkä myös.

  -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on pitkä selkä (pituutta 172cm), kyllä tässä sai housuja kiskoa ylös ja toppia alas, ettei toppi karannut housun välistä. Otin siksi kokoa isommat housut, että vyötärö pysyisi siellä missä kuuluukin, pienempikin koko mahtui hyvin ylle, mutta vyötärö ei noussut tarpeeksi korkealle, joten isompi oli parempi.

   Poista
 5. Kivat farkut! Minuakin ärsyttää se, että "korkea" vyötärö ei todellakaan yleensä ole oikeasti korkea. New Lookilla on (plussapuolen farkuissa ainakin), mutta Lindexiltä ostin korkeavyötäröiset, jotka eivät tosiaankaan ole sitä. Oli silti pakko ostaa, kun istuivat muuten niin hyvin. Eli New Lookissa pysytään. Niissä farkuissa on tosin se huono puoli, että käytän nyt plussapuolen pienintä kokoa (UK 18), ja nekin ovat vähän isot. Pelkään pahoin, että jos menen normipuolelle farkut on eri tavalla leikattu eivätkä mahdukaan, ja putoan jotenkin ärsyttävästi plussamalliston ja normimalliston väliin.

  VastaaPoista
 6. Hyvin sopii sulle myös farkutkin ! :) Ja nätti tuo kuvauspaikka ♥

  VastaaPoista
 7. I have never worn jeans - even though my best friend keeps persuading me to buy a pair! I tried some on in a shop and I hated how tight they were and how restricted and uncomfortable I felt. I do like wearing trousers in colder weather but prefer looser styles and the material is much softer than denim.

  You look great in your jeans though and should wear them more

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I don't like jeans either, because they are too tight and uncomfortable, but these stretch quite a bit, so they're okay for colder weather. I think you should truly try out jeans, there are so many different kinds available nowadays. Jeggings are very stretchy and comfortable, but I guess if you prefer a looser fit, they're not really for you (and I don't like them either).

   Poista
 8. Finding the right 'height' of high-waisted is seriously such a pain! Well done for persevering when the temptation to give up and have a giant sulk is such a tempting one :D I actually really wish I found Converse comfy - I think they're cute for a casual look. But they always rub my little toes and heels so badly. Why?! x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. These ones rub my heels so badly! They are otherwise ok, but the heels, oh my god so painful. I'm hoping they will mold into my feet, but if not, I'll give up on them, sell them away and buy shoes better fitted for me. But I really like the look of these, they fit rockabilly outfits so well!

   Poista