torstai 22. syyskuuta 2016

Eleganssia syksyyn itsensäpaljastajatakilla

Syksyllä minuun iskee aina omituisia tapoja, joita harrastan läpi talven. Juon muun muassa paljon teetä ja syksyiltojen pimetessä aloitan myös kaakaonjuonnin, mutta mikään ei ole niin viihdyttävää kuin istua sängyllä ja katsoa televisiosta "roskaohjelmaa", eli sellaisia tosi-tv-ohjelmia, jotka eivät oikeastaan ole roskaa, koska niitä tekee mieli katsoa kerta toisensa jälkeen. Tällaisiin ohjelmiin kuuluvat muun muassa suursuosikkini Catfish, Say Yes to the Dress, Sinkkuillallinen, monenlaiset kokkiohjelmat (Gordon Ramsayn huutoa on kiva katsoa) ja tietenkin elukkaohjelmat. Satunnaisesti viihdyn myös muotiohjelmien parissa, mutta niitä harvemmin tulee päivällä ja alkuillasta, jolloin suurin vimmani töllön tuijottamiseen iskee ja saatan istua kolme tuntia viltin alla tee-/kaakaomukin kanssa tuijottamassa sellaisia ohjelmia, joiden takia en yleensä viitsisi avata edes televisiota. Poikkeuksen tähän tekevät Catfish ja Say Yes to the Dress, koska Catfishiä katson ympäri vuoden aina silloin kun muistan, ja joskus tylsyyden iskiessä menen tarkoituksella katsomaan hääpukuohjelmia, koska... no, hääpuvut :D

Syksyisin alan myös katsella enemmän asusteita, jotka yleensä sivuutan kokonaan. Käytän paljon nahkahanskoja ja vaikka minulla on niitä pari paria, haluaisin silti niitä lisää eri väreissä ja malleissa. Hakusessa on tänä vuonna viininpunaiset tai puhtaan punaiset välikauden hanskat, jotka sopisivat tähän aikaan vuodesta, jolloin ilman hansikkaita on kylmä ja tavallisilla villasisusteisilla nahkahansikkailla on kuuma. Minulla on liilat mokkahansikkaat, joita olen käyttänyt, mutta niitä on vaikea sovittaa mihinkään asuun erikoisen värin takia, ja sen lisäksi minulta löytyy lyhytvartiset ohuet nahkahansikkaat, jotka ovat olleet kovassa käytössä, mutta joille tahtoisin vaihtoehdon. Valitsin viininpunaisen vaihtoehdoksi, koska ostin vasta alkuviikosta viininpunaisen knallin (jonka unohdin tehokkaasti veljen autoon ja jota en ole päässyt käyttämään) ja pidän värimaailman pitämisestä verrattain simppelinä. Punaiset hansikkaat taas toimisivat punaisten mekkojeni kanssa, joiden kanssa viininpunanen riitelee ikävästi.

En pidä värien riitelemisestä keskenään, joten kesäaikaan ostin Collectifin alennuksesta trenssin, tällä kertaa beigen sävyssä. En yleensä ottaen suosi maanläheisiä tai murrettuja värejä, enkä pidä suoraan sanottuna pidä ruskeasta yhtään, mutta tänä syksynä olen avautunut siinä mielessä maanläheisille väreille, että niitä on huomattavasti helpompi yhdistää vaatekaapin sisältööni kuin kirkkaita värejä. Beige trenssi on klassikko, jota voi yhdistellä kaikenvärisiin mekkoihin ja jonka kanssa sekä viininpunaiset että punaiset hanskat näyttävät hyvältä - jos vaan olisi sellaiset.
Collectifin Dietrich-trenssi on pitkä, leveähelmainen trenssi, jossa on sivuilla piilotaskut, eteen solmittava vyö ja kaulus, jonka saa halutessaan laitettua kiinni ylös saakka kauluksen alla piilossa olevalla napilla. Takin leveä helma syö kevyesti alleen tyllin, mutta näyttää myös upealta ilman tylliä, jolloin tämä tuo vahvasti mieleeni 40-luvun eleganssin.

Kutsuin navynsinistä versiotani Gestapo-takiksi ja tämän takin veljeni risti itsensäpaljastajatakiksi. Koska no, pitkä vaalea trenssi vaan tuo mieleen itsensäpaljastajat. Mieleeni muistuu vanha piilokamerapila, jossa mies kulkee pitkässä vaaleassa trenssissä ja "vilauttaa" ohikulkijoille, jolloin haarojen kohdalla roikkuva kamera ottaa kuvan uhrin kauhistuneesta ilmeestä. Toivottavasti en aiheuta muille samanlaisia assosisaatioita tämän takkini kanssa, koska rakastan tätä ja olen käyttänyt tätä näin syksyllä hyvin paljon. Aina ulos lähtiessäni tämä tarttuu niskaan, vaikka minulla tosiaan on sama takki myös navynsinisenä, jota rakastin viime syksynä yhtä paljon kuin tätä nyt.
Tässäkin takissa nuo solmittavat nauhat ovat ärsyttävän lyhyet, mutta tiesin sen jo entuudestaan toisen Dietrichini jäljiltä. Vyötäröllä on kyllä ylimääräistäkin tilaa, että teoriassa kokojen väliin putoava henkilö voi valita pienemmän koon, mutta vyön pituus ei tahdo riittää edes oikeassa koossa, varsinkin jos sen haluaa solmia rusetille, niin kuin minä. Muuten takissa ei ole mitään vikaa, vaikka veljeni inhoaa vuorikankaana olevaa leopardikuvioista satiinia, mutta minusta se on juuri sopivan sähäkkä, varsinkin kun se näkyy vain takin ollessa auki. En ole astunut vielä niin kauas mukavuusalueeltani, että pukeutuisin näkyvästi leopardiprinttiin, vaikka olen alkanutkin lämmitä sille vähitellen.
Dress: Jayne by Pinup Couture
Belt: Martha by Collectif
Cardigan: Thrifted
Necklace: Collectif
Earrings: Vivien of Holloway
Stockings: What Katie Did
Shoes: Gabor

Koska en ole itsensäpaljastaja, minulla on tämän takin alla jopa vaatteet. Käytin tätä tismalleen samaa asua jo alkukuusta, kun kävin kampaajalla, mutta sitä ei silloin tullut kuvattua, joten järjestin asun uudelleen näihin kuviin. Mekko on Pinup Couturen Jayne, joka on näkynyt blogissa aiemminkin mielikuvitusmatkallani, mutta jota ei tullut kesällä käytettyä pitkälti siitä syystä, ettei tällä voi ajaa pyörällä. Joku varmaan muistaa, kun valitin siitä miten monissa kynähameissa on persettä hivelevä halkio? No, tässä ei tosiaankaan ole sitä ongelmaa, halkio on ehkä 15cm pitkä eikä yletä edes puoleen väliin reittä. Siitä huolimatta ajoin tässä pyörällä kaupunkiin. Rullasin koko mekon vyötärölle, laitoin alle hameen ja poljin kuvauspaikalle, jossa sitten rullasin helmat alas kuvia varten.

Jayne-mekossa on satiinivuori, joka helpottaa pukemista ja tekee mekosta teoriassa mukavan, mutta käytännössä perseeni hädin tuskin mahtuu mekkoon, vaikka minun pitäisi kokotaulukon mukaan mahtua siihen. Vyötäröllä taas on ylimääräistä tilaa, vaikka sen pitäisi olla napakka. Olen monta kertaa miettinyt milloin tämä repeää istuessani, mutta mekko joustaa onneksi sen verran käytössä, että tässä voi kumartua ilman, että joku saumoista rusahtaa auki.

Mekko on myös sen verran paksu juurikin vuorikankaan ansiosta, että myötäilevästä mallista huolimatta tämän kanssa voi käyttää sukkanauhaliivejä ilman, että kiinnitykset paistavat kankaasta läpi Käytin What Katie Didin panty girdleä näiden kanssa ja myös saumasukat ovat WKD:ltä. Olen aina ollut sukkahousuihminen, mutta tänä syksynä päätin kokeilla aitoja, melkein oikeita saumasukkia. Vielä en ole vaihtanut joustamattomiin nyloneihin (liian kalliit), mutta näihin aavistuksen nykyaikaisempiin olen rakastunut niin paljon, että yritän kulkea näillä niin pitkälle syksyyn kuin vain kykenen. Luulin aina, että ohuissa saumasukissa tulee kylmä, mutta ohuesta kankaasta huolimatta nämä pitävät ihan yhtä hyvin lämpöä kuin 40 denierin mattasukkahousutkin, sillä erotuksella, että nämä ovat vielä astetta tyylikkäämmät.

Saumasukkia ei tarvitse kiskoa jatkuvasti ylös, mikä on erittäin tärkeää kaltaiselleni töhölle, joka rikkoo sukkahousut viimeistään kolmantena päivänä, mutta yleensä jo aikaisemmin. Rikoin niin monet sukkahousut tökkäämällä sormeni sukkahousuista läpi vessareissulla, kun yritin kiskoa niitä takaisin jalkaan niin, etteivät haarat roiku puolivälissä reittä, että minun olisi pitänyt tajuta jo aiemmin, että on parempiakin vaihtoehtoja kaltaisilleni toheloille kuin kalliit kertakäyttösukkahousut. Näitä saumasukkia olen käyttänyt jo viidesti, eikä näissä sukissa ole edes pesukoneen jäljiltä ainoatakaan saumapakoa - täydelliset!

Sukkien kaverina olen käyttänyt sekä erillistä sukkanauhavyötä että panty girdleä, jonka lisäksi molempiin waist cinchereihini saa sukkanauhanpidikkeet kiinni. Ajattelin aina, etten voi ostaa erikseen saumasukkia, koska en voi käyttää niitä, mutta hölmönä unohdin, että olisin melkein alusta saakka voinut pukeutua sukkahousujen sijaan sukkiin, jos olisin vain muistanut laittaa kiinnittimet takaisin paikalleen.
Muut asuun kuuluvat asusteet rakentuivat tuon kirpparilta ostetun hempeän vaaleanpunaisen neuletakin ympärille. Vyö ja kaulakoru ovat Collectifilta, korvikset Vivien of Hollowaylta. Neuletakin ostin jo varmaan keväällä kirpputorilta, mutta en löytänyt mitään minkä kanssa käyttää sitä, koska napit ovat vasta rintojen alla ja muiden mekkojen kanssa se on liian pitkä. Jaynen kanssa tästä tuli mielestäni vähän 60-luvun alun tyylinen look (se on tuo mekon malli) ja pidän kovasti pehmeän vaaleanpunaisen ja mustan kontrastista.

Huulipunana on uusin Estee Lauderin Neon Azalea ja parin koekäytön jälkeen voin sanoa, että oli ehdottomasti hintansa arvoinen. Väri on juuri täydellinen pinkki ja huulipuna peittää yhdellä kerroksella. Sen lisäksi olin jo aiemmin ostanut vähän vahingossa Goshin rajauskynän, joka oli tismalleen saman sävyinen tämän huulipunan kanssa, että meni tämä värivalinta kaikin puolin nappiin. Tulee olemaan paljon käyttöä sellaisten asujen kanssa, joiden kanssa pinkki on punaista huulipunaa parempi värivalinta.

Onko teillä outoja tai muuten vain erilaisia tapoja syksyllä?


In English:

When fall arrives, I develop some odd habits, like watching (reality) tv-shows which I wouldn't normally watch. Sure, I watch Catfish and Say Yes to the Dress relatively regularly, sometimes opening the tv just to watch them, but the rest are the kind of shows that I'd only watch if the TV was already on, like Dinner Date. But then comes autumn and I find it irresistible to sit down with a cup of tea and watch crap like this from TV for hours and hours.

I also feel the urge to stock up on accessories. I recently bought a bowler hat in burgundy and now I really want to get some gloves to go with it. I've been on the search for red leather gloves for some time, but now I'm actually considering burgundy as well, although I don't like broken colors like that. 

I'm all for bright, pure colors, but this year I've changed a bit and I actually bought a beige trench coat. I already had this Dietrich trench coat by Collectif in navy blue, but I felt like that beige would work with better with different colored dresses and accessories. I have never really liked beige or brown in clothing, but I actually love my new Dietrich - it's so classic and it reminds me of the 40's elegance.

The beige Dietrich has a relatively same fit as the navy blue, but it feels a bit wider at the waist than its blue sister. The belt is still a tad too short for my taste, so even though you could size down if between sizes, the belt would be too short. Otherwise the coat fits perfectly and I even like the leopard lining, even though I'm not a huge fan of leopard print.

I used to call my navy blue trench a Gestapo coat, and my brother named this one a flasher coat, because well... it's long and beige, like the ones flashers use. Since I'm not a flasher, I did wear clothing underneath my trench coat: Jayne dress by Pinup Couture, which was previously shown here. It's a little bit too narrow for my junk in the trunk and a bit too wide for my waist (which is weird, because it should be a perfect fit according to the PUG size chart) and I can't ride a bike in it, but I love it, because it's lined and therefore I can wear a real girdle and stockings without the lines showing through.

I've always been a tights person, but this autumn I decided to try on stockings - and I really don't want to go back to wearing tights! I'm the kind of person that brakes all less than 60 denier pantyhose within the first three tries, but I've worn these What Katie Did stockings five times and washed them and they're still as good as they were when I got them out of the packaging! Perfect!

Stockings also keep my legs warm despite my thoughts that I would freeze in them when the temperature drops below 9 C. Nope, these are perfect and I actually have two other pairs, one with pink seam and one with burgundy seam. There are plenty more colors available and I feel like I need to get at least the ones with nude seam and preferably another pair with black seam, in case I do end up sticking my fingers through these stockings and breaking them.

In these photos I'm wearing my new Estee Lauder lipstick in Neon Azalea and I have to say it's even better than my Chanel lipstick. The shade is a perfect pink and although it looks very cold in these photos, it's not as cold in reality. It has one coat full coverage, it's matte and stays where it's supposed to. Perfect choice as well.

Do you develop any weird habits during autumn?

15 kommenttia:

 1. Oi tuo takki on kuolattavan ihana! Halusin yhdessä vaiheessa beigeä trenssiä, mutta unohdin haluni sittemmin täysin kun ostin mustan kirppikseltä. Nyt se sitten heräsi taas. En minä kyllä yhtään enempää välikausitakkeja tarvitsisi oikeasti...

  Hansikkaiden käyttö olisi ihanaa, mutta olen mieltynyt aivan liikaa isoihin sormuksiin ja hanskat eivät vaan yksinkertaisesti toimi niiden kanssa. Ja sormuksistahan en luovu hetkeksikään. Pakosta siis tumppuihminen.

  Kaivoin jo villasukat käyttöön, vaikka ihan tavan sukillakin pärjäisi. :) Kirjatkin vetävät enemmän puoleensa näin syksyllä ja askarteluinto vähenee. Virkkaaminen ja neulominen tulee varmaan kuvioihin kunhan ilmat viilenevät vielä tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on itseasiassa pitkästä aikaa tehnyt mieli lukea, mutta se ei oikein toimi aikaisen pimeän ja huonon valaistuksen kanssa yhdessä :/ Pitää kai yrittää lukea päivällä, mutta illalla se olisi parempaa just ennen nukkumaanmenoa.

   Poista
 2. Kiitos päivän nauruista :D Mahtava otsikko!

  VastaaPoista
 3. I adore your trench coat - it is just perfect. But then I also love your pencil dress with the pink accessories. Looking forward to seen your burgundy and pink seams - I have red (on both black and nude) and blue, but not those colours. Thanks for more beautiful photos! Kx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I have tights that have red seams (and polkadots), but I might need to get stockings as well. The pink seamed ones will be featured in a blog post in a nearby future, hopefully they just show up in the photos :)

   Poista
  2. Red seams AND dots - drool. I want! Kx

   Poista
 4. Toi takki on todella kivan näköinen!:) Juuri sopiva syksyyn. Myös nuo sukkikset näyttävät niin ihanilta! Ja hyvä kun ovat kestävät, voisi itsekki kokeilla vastaavia. Onnistun nimettäin hyvin rikkomaan sukkiksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän se onkin, kun nämä ovat sukat eivätkä sukkikset. Jos rikon toisen, niin aina voi vaihtaa ehjän tilalle sillä oletuksella, että on toiset samanlaiset. Vielä ei ole, mutta on ostoslistalla :) Toivotaan silti, että säilyvät ehjinä, koska nämä on tosi mukavat ja hyvälaatuiset.

   Poista
 5. That trench is super on you, great fit and length. I can't wear beige, it washes me out. Looks great on you x

  VastaaPoista
 6. Takki on todella kaunis! Sopii sulle hyvin ja ihana, kun alle mahtuu vähän helmaa myös. Itse kuulun valitettavasti siihen porukkaan, jolle beige ei tunnu sopivan yhtään :/

  Ja ihanat myös nuo saumasukat! :)

  VastaaPoista
 7. Todella sievä trenssi! Ja ihanan pituinenkin. Tossa ei varmaan ole olkatoppauksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole olkatoppauksia onneksi, en niin välitä niistä :) Takki pysyy kevyempänä ja mahtuu vaikka laukkuun.

   Poista
 8. Voi olet kyllä niin elegantin näköinen <3 Asu on niiin hieno ja ihana. Mulla on muuten samoja ajatuksia leopardiprintistä, jotenkin oon alkanut tykkäämään, vaikka ennen ei ole yhtään innostanut :D

  VastaaPoista
 9. Onpa kauniin klassinen trenssi! Ja ihana asukin :) Mulla ei taida mitään sen erikoisempia tapoja olla syksyisin, poltan päivittäin kynttilöitä ja juon kaakaota hurjia määriä :D

  VastaaPoista