torstai 15. syyskuuta 2016

27

Eilen tuli 27 vuotta mittariin ja sen kunniaksi raadoin koko alkuviikon. Maanantaina siivosin keittiön, tiistaina imuroin, pyyhin pölyt ja luuttusin lattian. Sanonpa vaan, että karvamaton imuroiminen on todennäköisempi tehokkaampaa kuin tamppaaminen, Voi, sitä hiusten määrää minkä matto oli imenyt itseensä!

Tiistaina paistoin myös kakun illasta, tarkoituksena oli täyttää se heti eilisaamusta, mutta mamma soittikin, että mennään markkinoille. Sieltä sain tuorelakuja, minirinkelin ja ihanan unensieppaajan synttärilahjaksi. Olen aina halunnut itselleni unensieppaajan, mutta yleensä ne ovat olleet niin kalliita, ettei niitä ole raaskinut omilla rahoilla ostaa. Tämä yksilö maksoi 20 euroa, mamma tinkasi hinnasta viisi euroa pois synttäreideni kunniaksi. Valinnan varaa olisi ollut montaa, mutta otin tämän isoimman, koska halusin neutraalin ja mahdollisimman "aidon" näköisen unensieppaajan kattooni roikkumaan.
Käytiin myös kaupungilla. Sovittelin wannabella mekkoja, mutta en löytänyt mieluista ja ne olisivat olleet yli budjetin muutenkin. Päädyttiin sitten Sokokselle, josta löysin täydellisen Diorin huulipunan täydellisessä punaisessa sävyissä (niin kuin ei olisi niitä punaisia punia jo muutenkin, vastahan kirjoitin yhdestä täydellisestä yksilöstä), mutta sitä ei ollutkaan saatavilla, ei edes Helsingin myymälässä.

Kuten jotkut varmaan muistavat, minulla on kaksi Chanelin pinkkiä huulipunaa, joista vaaleampi on melko kylmää sävyä oleva pinkki ja toinen mattaversio taas on hyvin tumma, mutta lämpimämpi pinkki. Olen kaipaillut pitkään sellaista täydellistä näiden välimaastossa olevaa karkkimaista fiftaripinkkiä ja haaveilin pitkään Besamen Exotic Pink-sävystä, mutta ne toiveet ammuttiin alas, koska Besame Cosmetics ei enää toimita tuotteitaan Eurooppaan. (En ymmärrä miksi, koska kysyntää olisi.) Jenkkien Sephoralta niitä saisi tilattua, mutta oli jotenkin helpompaa tyytyä sellaiseen valikoimaan, jota löytyy Suomestakin, joten iskin silmäni sitten tähän Estee Lauderin mattahuulipunaan sävyssä Neon Azalea. Tämän pitäisi olla se puuttuva väri kahden muun sävyn välistä ainakin testauksen perusteella, mutta en ole vielä käyttänyt sitä huulilla, joten vaikea sanoa muuttuuko sävy ihonvärin vaikutuksesta. Lupaavalta tämä ainakin muuten vaikuttaa.
Huulipuna maksoi 34 euroa, jonka mamma maksoi hyvää hyvyyttään synttärilahjakseni. En saanut ykkösvaihtoehtoani, eli sitä Diorin punaa, mutta jos ollaan rehellisiä, niin eiköhän minulla ole ihan tarpeeksi punaisia huulipunia. En ole käyttänyt muita punaisia punia kuin Kardashian Beautyn Retro Rediä moneen viikkoon. Pinkkejä sävyjä minulla sen sijaan on vain Chanelini ja pakko myöntää, että sitä vaaleampaa, superkosteuttavaa sävyä tulee käytettyä harvemmin, koska se ei ole puoliksikaan niin peittävä kuin mattainen sisarensa ja vaatii kerrostusta puuterin kanssa, että se kestää huulilla. Toivotaan, että tämä on käytössä yhtä hyvä kuin testattuna. En nyt jaksanut testata sitä, koska sain synttäreiden kunniaksi myös yhden ison finnipatin leukaan ja toisen tuohon huulten yläpuolelle, joten taidan pitää nyt ihan kokonaan meikittömän päivän. Jospa nuo finnit tuosta vähän rauhottuisivat.
Kukkapuska on poikaystävältä. Oletin, ettei se kuitenkaan muista/halua tuoda kukkia, koska tapan ne aina välittömästi, mutta mies olikin nähnyt vaivaa ja keventänyt lompakkoaan ihan kunnolla tämän kanssa. Kertokaa joku mitä nuo ihanat oranssit kukat ovat, orkideoja, liljoja vai jotain muuta? So pretty!

Veli oli pihi, eikä antanut mitään sillä verukkeella, että en ostanut mitään hänelle, vaikka vein 50 euron edestä viinaa hänen synttäreilleen keväällä ja se 10 euron espressokin on yhä maksamatta. Nyt kyllä mieleni pahoitan ja murjotan, enkä osta sitä norsunpaskakahvia joululahjaksi tai jos ostankin niin vain 50 grammaa. Viime vuonna sain veljeltä ja Janinalta ihanan kuppikakkukirjan, jonka kanssa tämä uusi pöytäliinani pelittää oikein hyvin yhteen. Ostin pöytäliinan ranskalais-italaisilta markkinoilta, vaikka se maksoi 20 euroa, mutta katsokaa nyt miten ihanan värikäs se on ja tämä printti on syötävän herkullinen. Ihan tekee mieli kuppikakkuja, kun kaapissa olisi maustamatonta voitakin niiden kuorruttamiseen...
Mutta ei! Kotona on jäätävä annos täytekakkua, jonka tein eilen markkinoilta tultuani ja sain juuri ja juuri valmiiksi ennen kuin vanhemmat tuli jo kahville. Kakku kävi hyvin kaupaksi sitruunakiisselitäytteellä ja torilta ostetulla marjahillolla täytettynä, joten toivotaan, että poikaystävä saisi aikaiseksi kutsua omat vanhempansa syömään jämät. Minulla alkaa tursua sokeria joka tuutista ulos ja vaikka vein kakkua veljelle ja Janinalle, niin sitä on vielä enemmän kuin kahden ihmisen tarpeeksi kaapissa odottamassa.

Ajattelin hemmotella itseäni synttäreiden kunniaksi ja tilata vähän tavaraa Pinup Girl Clothingilta. Minulla on -15% alennuskoodi sinne ja jos pidän maltin ostoskorin täyttämisessä, niin tullimaksuihinkaan ei kuole. Ja ehkä nyt oman vanhenemisen kunniaksi se ei haittaa, vaikka vähän tullia joutuisikin tukemaan.


In English:

I had my 27th birthday yesterday and because of that I've spent all week cleaning our house, cooking and baking. I made a cake with lemon custard, berry jam and whip cream and it turned out great, but there's so much left I'm gonna have to ask my boyfriend to ask his parents over to eat it.

My mum bought me a dream catcher - something I've wanted for ages, but never quite managed to convince myself to pay a lot for something that's "fake". I picked up this black one that looks relatively authentic compared to those red and blue plastic ones, and I'm happy with my choice. No more bad dreams, I hope.

I also got an Estee Lauder matte lipstick in a shade 210 Neon Azalea. I picked this one, because it should be the perfect pink shade between my two Chanel lipsticks out of which the first one is too moisturizing and has low coverage and the second one a little bit too dark and warm to be that perfect rockabilly style bubblegum pink. Neon Azalea is supposedly what I've been after, but since I haven't worn it yet on my lips, it's hard to say if it will suit my skin tone or not. I initially wanted Exotic Pink from Besame Cosmetics, but for some reason they've stopped delivering their products to Europe and the only place where I could buy their products is Sephora and they don't have the Exotic Pink. I might get other colors though eventually...

I asked my boyfriend to buy me flowers and even though I didn't expect him to do that (because I always kill my flowers), he surprised me with a huge bouquet! He even picked out the more expensive choice, because he didn't want to buy anything bland for me on my birthday. I'm usually yearning for large white roses, but I'm very happy with his choice and those orange flowers are really beautiful. Anyone of you know what they are? Orchids, lilies? I've got no idea, but I hope I won't kill them as fast as all the other previous ones.

In other news I thought that I'd indulge myself and buy something from Pinup Girl Clothing, since I've got a -15% sale coupon. I've hesitated buying from them again because of the huge custom fees, but my birthday is only once a year, so maybe it's alright. Now or never!

18 kommenttia:

 1. Onnea hei! Minäkin tahdon kuppikakkuja :3

  VastaaPoista
 2. Onnea! Yay, nyt sinullakin on unisieppari! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuka ties niitä on joskus useampiakin! Ihania vekotuksia.

   Poista
 3. Synttärionnittelut! Tuo unisieppari on hieno ja sen värisävyt ovat ihanan rauhalliset. Kauniita kukkia oot saanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitsin tarkoituksella mahdollisimman rauhallisen, sellainen vaaleansininen oli ihan kiva, mutta ehkä vähän rauhaton roikkumaan sängyn ylle :)

   Poista
 4. Onnea! Aivan törkeän ihana kukkakimppu.

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea! <3 Mielettömän kaunis kimppu!! Veikkaisin että voisivat olla orkideoja? ^_^

  VastaaPoista
 6. Ne on gladioluksia, jos en erehdy. Onnea!

  -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin näyttäs nopealla googletuksella olevan :)

   Poista
 7. Happy birthday!!

  The flowers are "Gladioli", a garden favourite here in the UK (we have some!).

  That lipstick looks divine, I look forward to seeing a picture of you wearing it x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you and nice to know what the flowers are. They are very beautiful! I also hope to wear my new lipstick soon, but I've been a little lazy lately, not wanting to put on any makeup.

   Poista
 8. Happy Birthday to you! Beautiful flowers! xo

  VastaaPoista
 9. Onnea vielä näin myöhässä! <3 Todella kauniita kukkia ja tuo unisieppari myös tosi kaunis :) Haluaisin myös itse tuollaisen. Pitääkin alkaa metsästämään sellaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Unensieppaajia myydään täälläpäin ainakin usein torilla sellaisen intiaanin näköisen miehen toimesta :)

   Poista