sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Lappeenrannan kevätretki

Kysyin toissa viikolla Janinaa mukaani Lappeenrannan kevätretkelle, kun ei tuo ukon turjake reissusta oikein innostunut, ja Janina oli heti täysillä mukana lähdössä. Kyseessä oli siis liiton retki, ja ylläri, ylläri, olimme reissun nuorimmat osanottajat. Meitä oli kaksi bussillista ja n. 80 henkeä, ja matkalla Lappeenrantaan pysähdyimme mm. Mälkiän sululla höntsäilemässä. Meille piti olla kierros järjestetty, mutta koska on turistien off-season, kuljeksimme yksinämme sellaisen tunnin ajan ympäristössä ja kuvailimme Janinan kanssa.
Kuten näkyy, meillä oli aikaa kuvailla ja sääkin helli meitä. Valitettavasti aika pitkälti saman tien, kun osa porukasta oli heitetty Erämessuille, kaunis aurinko meni pilveen ja loppupäivän olikin pilvistä.
Lappeenrantaan saavuttua meillä oli reilu pari tuntia aikaa shoppailla, mutta onnistuimme Janinan kanssa hortoilemaan vähän mitättömimmissä kauppakeskuksissa Isoristiinan sijaan. Kävimme läpi Armadat ja Oprit, ja jos niistä ei mitään muuta hyötynyt niin sen, että tulipahan liikuntaa.

Kun viimein pääsimme IsoKristiinaan, oli meillä vajaa tunti aikaa, joka kului tehokkaasti Marks & Spencerillä uimapukuja sovitellessa. Minulla ei ollut tarvetta uikkarille, mutta ostinpa kuitenkin, kun löysin niin sievän. Kengillä oli tarvetta molemmille, joten käytiin ostamassa Kookengästä sellaiset. Minä ostin työkengiksi Gaborin sandaalimaiset korolliset kengät ja Janina osti Riekerin sandaalit kesäksi edellisten jo aikansa eläneiden tilalle.

Shoppailun jälkeen ehdimme sopivasti pinkoa Scandic Patriaan syömään, jossa sai hakea noutopöydästä evästä niin, että napa ruski. Huomasin taas, että olen huono ruokajonottaja, koska inhoan sitä, kun jono jakautuu (niin kuin nyt teki) ja ihmiset änkevät eteen "tasapuolisuuden" nimissä. Siinä ei ole tasapuolisuutta, jos minä olin siinä ensin, piste.
Tässä hiekkapatsaassa oli asennetta.
Ruokailun jälkeen meillä oli vajaan tunnin Linnoitus-kierrokseksi mainittu opastus, mutta ajelimme bussilla ehkä sen 20min linnoituksen puolella ja loput hortoilimme kaupungissa. Kuvistakin olisi tullut parempia, jos niitä ei olisi tarvinnut ottaa liikkuvasta bussista.
Kierroksen jälkeen olisin halunnut shoppailla lisää, mutta joku vanhoista pieruista halusi lähteä jonnekin Myllymäkeen, jossa olikin sitten tyyliin Motorest ja Tarjoustalo Robinhood. Joo... Olisi nyt edes pysähdytty siihen, jossa oli Eccon myymälä, mutta ei.
No, tulipa ostettua hyötytavaroita, eli halvimpia mahdollisia höyliä mitä kaupasta löytyi (koska ajattelin testata Dermosilin ihokarvanpoistogeelin tehoa niiden kanssa), lisää sähköhammasharjan vaihtopäitä ja huulirasvaa.

Viimeisenä vuorossa oli Imatran koskinäytös. Aurinko paistoi jälleen pilvien takaa, mutta tuuli niin kylmästi, että palelimme molemmat Janinan kanssa ja katsoimme aika pitkälti vain alun koskinäytöksestä ja sen jälkeen menimme bussiin lämmittelemään. Totta puhuen sieltä näki ihan yhtä hyvin kuin sillalta miten vesi vaahtosi ja sitä rataa.
Lisätkää tähän korni klassinen musiikki, niin olette kuin paikan päällä.
Työkaveri otti meistä yhteiskuvan pyynnöstäni. :)
Kaiken kakkiaan retki oli edullinen ja hauska ja vaikka toivoin vähän pitempää shoppailuaikaa turhan maleksimisen sijaan, eiköhän tuo parin sadan euron köyhtyminen ole tältä erää riittämiin. Suunnitelmissa oli kuitenkin ostaa vielä pari mekkoa kesäksi, ja kaiken sain mitä tarvitsinkin ja mitä lähdin ostamaan. Ostokset esittelen erillisessä postauksessa, koska tässä taitaa olla kuvia riittämiin jo tälläisenaankin.

Lappeenranta vaikutti kaupunkina oikein viihtyisältä ja mukavalta, ja ihmiset olivat kohteliaitakin. Joku herrasmies tarjoutui omatoimisesti neuvomaan meidät Scandic Patrialle, kun yritimme navigaattorin kanssa sinne navigoida. Mäkeä ja monttua oli kyllä riittämiin keskikaupungilla, sen minä sanon. Tuli liikuttua niin paljon, että ei haitannut yhtään, että söin jälkiruoalla kermavaahtoa koko kuukauden tarpeeksi. Nyt voi taas kutjottaa, kunhan tuo ukon turjakkeen pizza syödään tuolta ensin pois.

2 kommenttia:

 1. Kivannäköinen sulla tuo kuppikakku mekko! Oon monesti ihaillut sitä verkkokaupassa, mutta vierastan aika paljon ruokakuviollisia vaatteita itselläni. Ja ihana tuo punainen laukku! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo mekko on ihana, mukavaa kangasta, mutta kiipeää sukkahousuja pitkin ylös. Ja tosiaan tilasin kermanvaalean ja sain mustan... mutta onhan tuo sievä tuollaisenaankin ja ehkä vielä joskus hommaan kermanvaaleanakin :'D Mekkoja ei voi ikinä olla liikaa.
   Eikä ruokakuviollisia vaatteita tarvitse vierastaa, tai ei ainakaan tätä. Kuppikakut on aina pop, mutta en itse välttis ananaksia ja muita hedelmiä hirveästi päälleni kyllä pukisi. Ei jotenkin sovi minun tyyliini. Mutta kuppikakut on eri asia!

   Laukku on Lux De Villen, ja et arvaa kuinka pitkään metsästin sitä, että löysin sen netistä jostain muualta kuin Lux De Villen omilta sivuilta. En olisi viitsinyt kyllä Amerikoista tilata yhtä ainoaa laukkua, joten kiitos brittiläisille verkkokaupoille tästäkin. :)

   Poista