perjantai 22. toukokuuta 2015

Lady Vintage: Violet Floral Sketch Sophia Dress

Eli kuinka netistä tilaaminen menee tehokkaasti päin persettä.
Tilasin Lady Vintagelta toissa viikolla ensimmäistä kertaa, koska totesin, että kun kerran sain palkan, niin voin pistää ranttaliksi. Paitsi että Kelalta ei koskaan kuulunut viimeisiä työmarkkinatukia ennen kuin tämän viikon keskiviikkona, reilu viikko sen jälkeen, kun Lady Vintagen tilaus oli jo tullut. Siihenkin piti laitella äkäisiä viestejä asiointipalvelun kautta, jonka jälkeen pahoittelivat nöyrästi, että oli jotenkin jäänyt maksamatta. Tulipahan nyt rahat sopivasti huomista Lappeenrannan reissua ajatellen.

Mitä tulee Lady Vintagen tilaukseen, menin hakemaan pakettia ihan täpinöissäni, mutta pettymys olikin suuri, kun ihanan Sophia-mekon alta paljastui kuppikakkumekkoni... joka olikin musta, vaikka tilasin kermanvalkoisena. Ei siinä muuten mitään, mutta kun sen kanssa tilaamani shampanjanvärinen petticoat osoittautui sellaiseksi vaaleankeltaiseksi, joka ei sitten sen mustan kanssa sovi ollenkaan yhteen. Toisekseen petticoat on Made in China (vaikka kaikki muu on Made in London) ja nimenomaan Kiina-laatua; siitä näkyy läpi, se on karhea kuin hiekkapaperi ja se on valmiiksi niin litteä, ettei siitä kyllä juuri iloa ole. Ei sillä, että kumpikaan tilaamistani mekoista olisi täyskello, vaikka Lady Vintage mitä väittäisi. Olisin palauttanut, jos Posti ei olisi tyranni, joka veloittaa ulkomaan paketeista 21-26 euroa, mutta nyt olen opetellut rakastamaan mustaa kuppikakkumekkoani. Petticoatin piti etsiä uutta kotia, jossa hailakankeltaisesta väristä tykätään, mutta koska mekko kiipeää kinttuja pitkin, oli alushame pakko ottaa käyttöön väärästä väristä huolimatta.

Kuin kaiken pahan päätteeksi Sophia-mekko oli merkittävästi pienemmäksi leikattu kuin lyhyempihelmainen sisarensa tea dress, joten rintamukseni ei mahtunut mekkoon ollenkaan. Muut mekot ovat puuvillasatiinia, joka joustaa, mutta ei - tämä on kiinalaatuista ohuen ohutta viskoosia. Ulkokangas joustaa, mutta jonkun idiootin älynväläys oli laittaa mekkoon 100% puuvillavuori, joka ei jousta ollenkaan ja siinä sitä sitten oltiinkin, että menikö ihan koko tilaus ja rahat harakoille, kunnes Janina viimein toissapäivänä korjasi mekon minulle, ratkoi sivusaumoja ja avasi vuoren saumavaroja, että mekko mahtuu päälle.
Ja nyt se onkin oikein kaunis, eikös olekin?
Sophia-mekko on tosiaan samanmallinen yläosastaan kuin Lady Vintagen tea-mekot, jos joku on niiden kanssa tuttut. Tämä oli vain leikattu rintamuksesta hyvin ahtaaksi ja siitä on pitkälti vuorta syyttäminen. Takaa mekko solmitaan rusetille, mutta helma ei ole ihan samalla tavalla rypytetty, eikä lähellekään täyskello. Hyvä jos mahtuu petticoat alle. Tämäkin oli pettymys, mutta tosiaan Janinan avulla tästä saatiin käyttökelpoinen mekko, joka on ennen kaikkea ihan täysin erimallinen kuin muut mekkoni, myös oikein sovelias kesään. Ajattelin laittaa tämän ystävän valmistujaisiin päälle - tyllin kanssa tietenkin.

Tajusin aiemmin saunassa ollessani, että hitto: kaikki fiftarimekkoni taitavat oikeasti olla sydänkaula-aukkoisia, joten Lady Vintagen mekkoihin ulottuminen oli iso harppaus. Nämä ovatkin enemmän 60-luvun kuin 50-luvun tyyliä leikkaukseltaan, mutta vaihtelu on kivaa. Helma olisi vain saanut olla täyskello, mutta tiedättepähän te muutkin ihmiset varautua, että riippumatta siitä mitä Lady V:n sivuilla sanotaan, eivät heidän mekkonsa ole täyskelloja.
Ulkona oli ilmeisesti 19 astetta lämmintä ja hyvin tarkeni ilman neulettakin, vaikka sen mukaan otin, jos rannalla onkin vilu. Ulos lähteminen oli oikeastaan poikaystävän idea, mutta oli pitkän marmatuksen takana, että sain kuvia. Poikaystävällä oli mielessä vain kevään ensimmäisten "pussikaljojen" korkkaaminen, auringosta nauttiminen ja lunkisti ottaminen, mutta minä taas ajattelin hyödyntää hyvän sään ja ikuistaa toisen uusimmista mekoistani. Ainoa syy miksi siinä kesti näinkin pitkään, on tosiaan se, että mekko litisti rinnat ja vaikka kuppikakkumekko istuu hyvin, on sää ollut niin huono, ettei pihalla olla paljon vapaaehtoisesti oltu.
Sekin oli jo liikaa, että jouduin töihin parina päivänä kävelemään, koska polkupyörän takarengas sanoi itsensä irti ja puhkesi puolivälissä työmatkaa. Raahasin pyöräni sitten vanteella työpaikan etupihalle kaikkien ihmeteltäväksi, kunnes illalla isä kävi noukkimassa minut ja pyörän kyytiin. Uusi rengas tuli ostettua ja jopo pelittää taas. Nyt on pyörän pumppukin, niin ei vanteella tarvitse ajella. Vielä kun saisi tuon miehen pumppaamaan, on meinaan venttiilit niin jumissa, ettei hieno neiti niitä kehtaa riuhtoa.
Menee vielä kynnet pilalle.


In English:
So I finally ordered from Lady Vintage only to get disappointed. I bought a cream Cupcake Dress and received a black one. Well it fits, but the petticoat I bought along with it wasn't champagne, it was yellow and hence doesn't go with the dress. It's also very rough, see through and not poofy at all. Disappointment.

Sophia Dress pictured in this blog post was what I expected except for the fact that unlike its sister, the tea dress, it's cut way smaller mainly due to it's lining which is 100% cotton. The dress itself stretches slightly, but the lining doesn't, so it didn't fit my bust and I couldn't wear it. Luckily my friend Janina can sew and so she fixed the dress for me and took out some of the seams so the lining and hence the dress fits well now.

I would have returned my black Cupcake Dress and the petticoat, but Finland's post office is a tyranny office and it costs way too much, so I've learned to love my Cupcake dress. I thought about selling the petticoat since it's off-color for the dress, but I actually HAD to wear it with the dress, because the fabric climbs up my legs without. So yeah, wasn't a good experience, but I still want the cream cupcake dress eventually, so I guess I'll give it another try at some point.

4 kommenttia:

 1. Minä inhoan noita korkeita kaula-aukkoja. Melkein kaikki Lady Vintagen mekot on semmoisia, ihanilla printeillä tietysti. Onneksi sain napattua oman kuppikakkumekkoni siinä Roxy Rocks-mallissa, koska mun olisi muuten ollut ihan pakko saada se printti tuommoisella mallilla, joka ei taas mulle mene ollenkaan. Ahdistaa se korkeus ja pahimmassa tapauksessa ei mene vetskari kiinni, vaikka vyötärö jää löysäksi. Ja vielä jos nuo on pientä mallia. No, sainpahan sen kuppikakkuni :D Minkä minäkin olisin tosin halunnut kermanvalkoisena, mutta ne oli jo loppu kun olin ostamassa. Pettymys oli siinäkin se helma, olisin kovasti kelloa toivonut. Eihän tuollaista osaa käyttää.

  Tuo sinun kukkamekkosi on suloinen! Itse vähän vierastan kukkaprinttiä jostain syystä. Mutta nyt äkkiä kuvia sinun kuppikakkumekosta! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole ikinä tykännyt korkeista kaula-aukoista, mutta nyt annoin näille tilaisuuden, kun tässä kukkamekossa oli kiva printti. Kukkaprinttiäkin olen aina vierastanut, mutta tämä oli sopivansävyinen ja diskreetti kaikessa keväisyydessään, joten kiinnostuin. Korkeat kaula-aukot yleensä ahdistaa, mutta näissä en ole onneksi vielä tukehtunut :D enemmän ne kainaloista kiinni ottaa, jos jostakin. Ja tosiaan vyötärö on himpun väljä, mutta onneksi on rusettinauhat (ja mahtuupahan ahtamaan ruokaa napaan niin, että on kuin raskaana olisi, tuli tänään huomattua :D), joilla voi kiristää.

   Kuppikakkumekosta tulee vähän kasuaalimpia kuvia varmaan huomenna, mutta nyt alkaa olla Bond-aika. ^^

   Poista
 2. Oh dear, it's not cheap when you have to send things back is it? Such a shame about the petticoat. I won't wear Lindybop ones anymore as I find them scratchy and they ride up. I'd like a chiffon one next instead of organza, I'm hoping that will solve the problem.

  What a beautiful print on the dress though! I'm glad your friend could help you with the sewing x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sending post packages outside of Finland is terribly expensive here, costs 21-26 euros/package. Usually in Finland we don't need to pay for return costs, but that's not the case in UK/elsewhere in Europe.

   I haven't tried Lindy Bop petticoats, but like you said I heard that they're very scratchy and ride up. I thought maybe Lady Vintage is better quality since they advertise their clothing is made in UK and their petticoats are more expensive than Hell Bunny petticoats, but it was very scratchy, rides up my legs and was made in China. It was definitely bad quality for even made in China (which Hell Bunny is, but then again they don't claim to be made in UK.)

   I can totally recommend chiffon petticoats, I've got several and just ordered another one. Vivien of Holloway and TopVintage sell Sam's petticoats (although everyone refers to them as VOH petticoats) which are really expensive, but totally worth the cost. They're comfortable, soft and don't ride up although they might gather in the front as well, but not as bad as the tulle ones. They're Made in Usa and whereas Hell Bunny petticoats are not all that good in a hot summer weather (like wearing wool pantaloons :D), they breath and feel nice to the skin.

   Poista