maanantai 23. kesäkuuta 2014

Myöhäinen juhannuspostaus

Vähän niin kuin viime vuonna Olavinpäivillä.
Eli kuinka vietät juhannusta tyylikkäästi sukulaisten kanssa juoden heidän viinansa ja syöden heidän ruokansa. Ja kuinka naurat hillittömästi, kun 86-vuotiaalle mummollesi kipataan koko ajan lisää viiniä ja kolme vuotta vanhaa Sangriaa, ja kuinka mummo tuijottaa silmät suurina, kun sedistä toisiksi nuorin päättää soittaa Pohjolan pidot. Tänäkin vuonna.

Grilliherkkuja oli kaikenlaista sorttia, veli näytti vanhusten mielestä Tuure Kilpeläiseltä hattuineen ja laseineen.
Sangrian parasta ennen 2011, valkoviini olikin siman makuista makeaa kuohuviiniä. Viinissä ei ollut muuta vikaa kuin että se loppui liian aikaisin, mutta enpäs minä maksanut siitäkään latin latia.
Tulipa syötyä jos jotakin herkkua paitsi maissia, mutta niitäkin olisi ollut. Juomistakin oli oluesta viiniin asti ja Tapio-viinaan, jota eräs nauski olevinaan piilossa. En olisi kuvitellut mummon kippaavan alkoholia niin hyvällä mielellä, mutta jopas oli hauskaa.


Hauskuus loppui siinä vaiheessa, kun yhdeksän maissa vaihdettiin pikkuveljen kanssa oman ikäiseen seuraan. Olisi pitänyt jatkaa vanhusten kanssa myöhään yöhön ja repeillä heidän koomisille jutuilleen, mutta sen sijaan painelimme joskus kymmenen tuntumassa katsomaan kokkoa. Oli niin vilpoisa sää, ettei siellä ollut juuri porukkaa ja kun meinasimme mennä Rocksiin jatkamaan iltaa, oli sisäänpääsy bändin takia 10€. Portsari jo panikoi nähdessään viiden hengen ryhmän kääntyvän taaksepäin ja yritti päästää meidät kolmellakympillä, mutta yhdellä meistä oli aikainen ylösnousu, minulla 16€ tilillä, niin mentiin sitten kotiin nukkumaan. Turha reissu kaupungilla, mutta eipä tuo haitannut mennä nukkumaan jo puoli kahdeltatoista, kun ensimmäiset alkoholit oli korkattu jo kolmelta päivällä.

Nyt sitä voi kaiken viime viikon mässäilyn jälkeen kutjottaakin taas pari viikkoa, jospa se tavoitepaino pian häämöttäisi horisontissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti