torstai 19. kesäkuuta 2014

Maisemaristeilyllä

Viikko sitten otettujen kuvien linjalla jatketaan. Aurinkoa ja hyvää mieltä kylmään ja sateiseen säähän kuvien välityksellä.
Kellomekoissa olimme liikenteessä viikko sittenkin. Kävimme varmaan joka päivä kaupungilla, mutta torstaina oli ajatuksena mennä maisemaristeilylle. Myöhästyimme parilla minuutilla aiemmasta risteilystä, joten jouduimme odottelemaan tunnin verran uutta risteilyä. Se oli hyvää aikaa asukuvien napsimiseen.
Kyydissä ei ollut ketään muita kuin me ja muutama venäläisjoukko. Selostus oli suomeksi, kökköenglanniksi ja venäjäksi. Englanninkielisellä selostajalla oli vaikeuksia lausuja bullets ja sunk, ja se aiheutti meissä tahatonta hörähtelyä.
Olin ihan paska jäykkänä, koska kansi oli kaareva ja kaide matala.
Paawon tukka otti kyytiä.
Tällaisella paatilla kävimme ajelulla.
Risteilyllä oli ihan mukavaa, voisi joskus mennä pidemmälle tai ainakin eri reittiä ajavalle. Tämä ajeli jostain Laitaatsillan kautta kiekan, ja Paawokin sai tietää mikä on norppa venäjäksi :D Minä hyödynsin kyseistä sanastoa pari vuotta sitten opiskellessa, mutta Venäjältä kotoisin oleva opettaja ei silti ymmärtänyt mikä on нерпа. Joskus unohdan, ettei Länsi-Suomessa ole norppia, lörtsyjä, kalakukkoja, kunnon ruisleipää, eikä jouluna välttämättä tarjota karjalanpaistia vaan pelkästään kinkkua.

Saa nähdä milloin seuraavan kerran Paawon kanssa nähdään, koska hänellä on töitä ja minäkin olen lätkinyt työhakemuksia menemään, että jos jonnekin pääsisi. Juhannus on huomenna, joten tekemisestä riippuen varmaan jonkinlaisen postauksen kyhäilen. Jos ei muuta, niin jyystän koko viikonlopun Alice: Madness Returnsia. Asensin pelin viimein uudestaan ja tallennuksetkin sain säilytettyä, joten olen pelaillut sitä nyt pari päivää ahkerasti. Sisäinen gamer girlini herää horroksesta, ja kävin pelaamaan League of Legendsiäkin taas, vaikka olin jo pahasti kyrpiinnyttyäni kuukauden pelaamatta. Siihen se tauko taisi tällä erää sitten jäädä.
(Edit 2016: Tämän jälkeen pidin 2kk tauon ja sitten parin pelin jälkeen lopetin kokonaan.)

8 kommenttia:

 1. Nää sun kuvat aiheuttaa kyllä aikamoisen Savonlinna-ikävän :) Tuo on muuten hvyä pointti, että länsisuomalaiset eivät välttämättä ymmärrä kaikkea... Eivätkä keskisuomalaisetkaan, koska usein on pitänyt selittää, mitä jotkut sanat tarkoittavat (kuten päjöttää, rötvätä, illan vilakoilla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malliesimerkkinä tuosta ymmärrysvaikeudesta on, kun yritin eksälle muutama vuosi sitten sanoa, että ulkona ripsii. Mies oli silleen "onks sul ripsi silmässä?" vaikka auton tuulilasiin tuli sadepisaroita. En uskalla edes kuvitella tajuaako kukaan lännessä mitä "kutjottaa" tarkoittaa. :D

   Poista
 2. Meinasin jo kommentoida etten oo käynyt varmaan vuosiin millään risteilyllä vaikka käytiinkin jollain Päijänneristeilyllä viime syksynä. En tiedä miten on ihan unohtunut. Joskus lapsena on tullut käytyä ehkä muutaman kerran joillain risteilyillä.

  Oon käynyt risteilyillä ainakin Oulussa, Tampereella ja Heinävedellä sekä viime syksynä tosiaan Jyväskylässä. Kivoja välillä tuollaiset "pienemmä" risteilyt jossain päin Suomea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä kävin jollain ilmaisella pikkuristeilyllä, sekin oli ihan hauska :) Mutta ensimmäistä kertaa maksoin risteilystä, vaikka joka vuosi tulee katottua kesällä, että pitäiskö mennä. Ehkä joskus menen vielä Punkaharjulle köröttelevään paattiin, tai vaikka samantien Kuopioon saakka. :D

   Poista
 3. Oi Olavinlinna...! Maisemaristeily noissa maisemissa tekisi kyllä hyvää. Siun blogista on muuten tullu yks suosikkini, sulla on semmosta kivaa huumoria aina mukana ja nää teidän kahen postaukset on kyl mahtavia, upeita mekkoja aina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, hyvä että miellyttää :)
   Olavinlinna on kyllä kaunis, sitä vaan pitää itsestään selvyytenä kun on melkein koko ikänsä täällä asunut ja "joutunut" käymään siellä kuutena vuonna peräkkäin kouluaikoina tismalleen samalla kierroksella. Nyt kun on aikaa kulunut, voisi jopa maksaa siitä, että siellä kävisi kiertelemässä.

   Poista
 4. Savonlinna! ♥ Harmi etten päässyt sinne nyt taaskaan näin juhannuksena, mutta loppukesän puolella olisi tarkoitus suuntailla sinne pitkästä aikaa!

  Lörtsyt, kalakukot, kunnon ruisleipä ja karjalanpaisti ♥ Karjalanpaistia tulee syötyä aina jouluisin ja kyllä muutenkin, iiihan lemppariruoka ollut pienestä pitäen. :D Onneks vaari savolainen niin päässyt naatiskelemaan tuosta ruoasta aina. Ja karjalanpiirakat on myös parasta. Nomnom.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karjalanpiirakat on kyllä namia ja onneksi lännessäkin sai ostettua karjalanpaistilihoja, vaikkei sitä esim. koulussa ikinä jouluruoalla tarjottu. Kalakukotkin on hyviä ja lörtsyt, vaikka niitä koko elämänsä syöneenä niihin välillä tilapäisesti kyllästyykin.

   Poista