lauantai 13. heinäkuuta 2013

Verkkokaupat arvostelussa

Olen himoshoppaaja, teen ostoksia mielelläni niin paikan päälle kaupoissa kuin netissäkin, vaikka netistä tilaamalla saan usein paremmin omaan tyyliini sopivia vaatteita. Tilailen siis enimmäkseen rock/gootti/punk-tyylisiä, vähän erikoisempia vaatteita netistä, mutta on sitä kerran jos toisen hairahdettu tilaamaan Ruotsin halpaputiikeistakin tavaraa.

Cybershop oli ensimmäinen nettikauppa, josta tilasin vaatteita viitisen vai oliko peräti kuutisen vuotta sitten. Myy KillerCatin vaatteita, jotka ovat hyvin pienikokoisia, mutta nykyään myös pinup-mekkoja Hell Bunnylta, sekä tietenkin sitten näitä "ituhippi"-vaatteita keijukaisille ja muille menninkäisille.Myy tennarimaisia kenkiä ja pinup-laukkuja halvalla, mutta laadusta en mene vannomaan.
Hinnat: kohtuuhintaisia tuotteita, että hyvin ovat monta vuotta vanhat housut kestäneet käytössä, ettei painokuvio ole mennyt pahasti pilalle, vaikka väkisinkin se ajan kanssa haalistuu.
Toimitus: monia eri vaihtoehtoja bussi- ja postiennakoista kirjeisiin saakka pienelle krääsälle, esim. lävistyksille vaihtelevin kuluin. Sivusto lupaa 3-7 päivän toimitusajan, mutta en muista edellisestä kerrasta minkä verran oli, mutta kyllä sitä sormet ja varpaatkin syyhyten odottelin silloin.
Arvosana: 7/10, koska valikoima on enemmän teineille.


Blackgroup on yksi suosikkikaupoistani, sijaitsee Mikkelissä ja toimitukset ovat muuten nopeita paitsi, ettei seurantakoodia saa automaattisesti, joten joutuu odottelemaan postista sitä lappusta, että pääsee paketin noutamaan ja senhän kaikki tietävät, että posti viivyttelee aina silkkaa ilkeyttään.
Blackgroupissa on kattava määrä goottivaatteita niin Sinisteriltä, Queen of Darknessilta, Burleskalta, Restyleltä kuin Hell Bunnyltakin, mutta myös Demonian kenkiä löytyy reippaasti.
Hinnat: erihintaisia tuotteita, mutta hintataso on pääsin sama kuin kaikissa muissakin alternative-muotia myyvissä liikkeissä.
Toimitus: nopea toimitus parissa päivässä, mutta toimituskulut ovat kalliit - postiennakolla oli viimeksi 13.50€ ja sentään ollaan Suomessa.
Arvosana: 8,5/10, koska toimituskulut voisivat olla halvemmat.

Backstreet myy enemmän katumuotia ja vähän punk/rock-tyyppisiä vaatteita Vixxsiniltä ja muilta merkeiltä. Nykyään myy myös New Rockin kenkiä järkevään hintaan, joita on jo pariin otteeseen tultu kuolattua. Myy myös lävistyksiä, koruja ja muita pientä krääsää, joita asusteiksi kutsutaan.
Olen tilannut täältä vain kerran ennen kuin verkkosivut uudistuivat, mutta asiakaspalvelu pelasi hyvin. Tilasin viikonlopun alesta tuotteen, joka ehti loppua, jolloin myyjä laittoi viestiä, että haluanko vaihtaa toiseen tuotteeseen. Vaihdoin yhteen punktunikaan, maksoin vähän lisää myyjän ilmoittamalle tilille ja sain pian tuotteet kotiini.
Vip-mahdollisuus, jolla saa alennusta vaatteita 10% (tai ainakin sai ennen) ja myös bonuspisteitä nykyään.
Tampereella kävin usein Backstreetillä, jossa myyjät olivat ystävällisiä mutta taustalla soiva musiikki aivan hirveää :D
Hinnat: New Rockin kengät ovat ainakin muita paikkoja edullisempia, eivätkä vaatteetkaan ole järkyttävän ylihinnoiteltuja.
Toimitus: yli 100 euroa ylittäville tilauksille toimitus on ilmainen, muutoin 8€ postipaketti (kirjeet tietty halvempia) + mahdollisesti lasku 3€ tai postiennakko 4€, joten ei kun tilaamaan sille satasella niin säästää postikuluissa. Nopeasti tulivat tuotteet viimeksi, vaikka toimitusaikana lukee 4-14 vrk. Tilauksestani on kuitenkin kolme vuotta aikaa, etten menisi toivomaan liikoja toimitusajan kanssa.
Arvosana: 8/10, asiakaspalvelu pelaa, mutta vaatevalikoima on tosiasiassa aika pieni.

EMP on myös suosikkikauppojani monipuolisen valikoiman ansiosta. Täältä löytyy niin "taviksille" kuin rockhenkisille ihmisillekin vaatetta hyvälaatuisena ja yleensä myös suht edullisena, vaikka tietyt tuotteet ovatkin tyyriimpiä kuin toiset. Rockvaatteita löytyy myös miehille ja valikoima on muutenkin laaja, EMP:llä on myös omia merkkejä myynnissä Alchemy Englandin, Pussy Deluxen, Branditin, Billabongin, Queen of Darknessin, Vixxsinin ja H&R Londonin ym. lukuisten merkkien lisäksi. Kenkiä löytyy TUK:ltä ja muistaakseni myös Converselta.
EMP on saksalainen pytinki, mutta myy ympäri Eurooppaa. Käytössä on pistebonusjärjestelmä, eli mitä enemmän tilaat sitä enemmän saat bonuspisteitä ja voit nousta tasoilla ylöspäin, jolloin saat vielä enemmän bonuspisteitä, joita voi käyttää ostamiseen. Itsellä on niitä kymmenen euron edestä, mutta enpä ole mitään kympillä löytänyt, että voisin käyttää (niillä ei voi siis maksaa osittain).
Myy paitsi vaatteita, myös kaikenlaisia bändituotteita, sekä täysin satunnaista krääsää, kuten seinälippuja ja tuoppeja.
Hinnat: ihan ok, mutta riippuu pitkälti merkistä. EMP:in omat merkit ovat halpoja ja ihan hyvälaatuisia, mutta esim. Pussy Deluxen vaatteet ovat tyyriitä ulkonäköönsä nähden.
Toimitus: toimituskulut vaihtelee, mutta jos tilaa postiennakolla niin hintaa on tietenkin enemmän. Toimitusajat on joskus venyneet kahden viikon pituisiksi, kun tulee kuitenkin Saksasta asti, mutta vastaavasti joskus on tullut neljässä päivässä lähipostiin noudettavaksi.
Arvosana: 9/10, ainoa miinus siitä, että valikoimaa on liikaakin.

Rain of Petals myy itsevalmistettuja vaatteita, jotka ovat taatusti suomalaista alkuperää. Lähes kaikille vaatteille on lukuisia eri materiaali- ja värivaihtoehtoja (esim. musta sekoitekangas, valkoinen sekoitekangas, tekonahka, pvc), joten saa itse sopivasti tehtyä juuri sellaisen kombinaation kuin itse haluaa. Vaatteita saa paitsi valmiilla mitoilla, myös tilattua mittatilauksena, mutta se lisää hintaa.
Myyvät varsin kalliita, mutta hyvälaatuisia korsetteja useassa eri mallissa (tämä on teille lacingin harrastajat ja muut korsettifanaatikot!). Tuotteiden mukana tulee käsinkirjoitetut hoito-/pesuohjeet.
Hinnat: suht tyyriitä jo perus sekoitekangasmateriaalillakin, mutta erikoisemmat materiaalit, kuten pvc ja varsinkin aito nahka lisäävät hintaa, mutta kustomoidusta vaatteesta joutuu pulittamaan. Eipähän ole kiinalaisten tekemää tai lapsi-/orjatyövoimaa.
Toimitus: kulut riippuvat tuotteen painosta ja jos maksaa postiennakolla tulee 3.65€ lisä hintaan. Koska osa tuotteista valmistetaan vasta tilauksen jälkeen menee toimituksessa joskus pitempäänkin. Normaalitoimitusaika nettisivujen mukaan on 2-7 päivää, mittatilaustuotteilla viikosta kuukauteen.
Arvosana: 9.5/10, koska kallista.


Kyllä, tunnustan hairahtuneeni tilaamaan Halensilta siinä välivaiheessa, kun en tiennyt haluanko pukeutua rock-tyyliin vai tavalliseen. Halens on ruotsalainen pulju, joka myy suht edullisia vaatteita tyyriiden rytkien lomassa. Laatu on vähän niin ja näin, mutta alennuksesta olen löytänyt ihan hyviäkin vaatteita. Vaatteet ovat ehkä vähän... aikuisempaan makuun moni, mutta nuorillekin löytyy. Olen tilannut Halensilta alusvaatteita ja pari mekkoa, joista toinen on tehty selvästikin rinnattomille tasapaksuille ihmisille ja toinen on niin ohut, että ihonvärisetkin alusvaatteet näkyvät läpi. Alusvaatteista minulla ei muuta moitteita ole, kun että normihintaan en ikimaailmassa niin tavanomaisia pöksyjä olisi ostanut.
Olisin tilannut myös talvitakin viime talvena, mutta jostain syystä koko 38 vastasi tyyliin kokoa 44 ja kaksi minua olisi mahtunut takin sisään, joten palautukseen meni ja ostin sitten Blackgroupilta villatakkini.
Hinnat: alennuksesta kannattaa ostaa, jos on ostaakseen, koska laatu ei usein vastaa hintaa esim. mekkojen tai paitojen kanssa. Housuista on paha mennä sanomaan, mutta ihmiset ovat kommentoineet, että joissain vaatteissa on Halens-lisää, että esim. Nellyltä irtoaa muutaman euron halvemmalla sama tuote.
Toimitus: pitkät toimitusajat, yleensä pari viikkoa (eikä Ruotsista ole edes niin pitkä matka Suomeen), mutta sitä täysin vääränkokoista villatakkia odotin yli kuukauden ja kun se lopulta tuli oli maaliskuun loppu ja olipa se vielä vääränkokoinenkin. Ainakin palautusrahat tulivat nopeasti tilille, mutta taidan suosiolla luovuttaa Halensilta tilaamisen suhteen, kun laatu on niin vaihtelevaa, enkä suoraan sanottuna ole kumpaakaan mekkoa juurikaan käyttänyt, vain tilaamaani boleroa ja alusvaatteita.
Arvosana: 5/10, en ole unohtanut sitä pettymystakkia vieläkään ja se ohuen ohut mekko kummittelee yhä kaapissa.Toisin kuin Halensista, H&M:ltä minulla ei ole mitään valittamista. Olen tilannut täältä monesti ja kaikki tuotteet ovat olleet laadukkaita, vaikka lapsivoimalla Indonesiassa olisivatkin tehtyjä. Hyvin on ohuimmatkin paidat kestäneet lukuisat pesut ja kovan käytön kotioloissa. Netistä tuli tilailtua lähinnä Ikaalisissa, mutta viime syksynä tilasin viimeksi, kun ei paikallisessa Henkkamaukassa ollut yhtä mustaa mekkoa, jonka halusin.
Hinnat: tasaisen edullista ja hintaansa nähden hyvälaatuista. Premium-tuotteet ovat tyyriimpiä, mutta laadukkaampia - itselläni on kashmirpaita H&M:ltä.
Toimitus: ennen oli pitkähköt toimitusajat, mutta nyt tulee parin päivän kuluessa yleensä postiin, joskus jos on ruuhkaa niin menee ehkä viikko, muttei juuri sen pidempään. Ilmoittaavat yleensä arvioiden toimitusajan tilatessa, että jos jotain tuotetta ei vielä ole varastossa niin saattaa viivästyä pari viikkoa muidenkin toimitusajat. Käsittääkseni voi kuitenkin valita haluaako jälkilähetyksen vai ei.
Arvosana: 9/10, monipuolinen valikoima ja edulliset hinnat.

Olen tilannut myös Morticiasta vaatteita, mutta ilmeisesti sillä on enää vain myymälä Helsingissä. Olen ostanut paikan päältä korsetin ja verkkohupparin ja voin sanoa, että myyjät ovat ystävällisiä ja valikoima miellyttävä.
Toinen goottikauppa, jolla on verkkokauppa on wannabe.fi, mutta koska olen ostanut vain paikan päältä en verkkokaupan toiminnasta muuta voi sanoa kuin sen, että tuotteet ovat kohtuuhintaisia ja vaikka verkkokauppa on vähän... ruma, onnistunee tilaaminen ihan hyvin.

Uusin tilaukseni on tulossa myös Ruotsista Shock Store -nimisestä liikkeestä. Kunhan tuote tulee perille niin teen siitä ihan erikseen arvostelun ihan vain sen vuoksi, että vaikka kuinka googlasin en löytänyt minkäänlaisia kokemuksia kyseisestä putiikista. Toivotaan, etten haksahtanut huijaukseen ja että uusi Hell Bunnyn Momo -mekkoni saapuu pian.

I'm waiting...
Hämmentääkö jotakuta muuta se, että mekoilla ja muilla vaatteilla on nimiä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti