maanantai 28. marraskuuta 2016

NYX Matte Lipsticks & Liquid Suede

Meillä kävi tässä muutama viikko sitten sellainen tuuri, että tännekin saatiin Sokokselle NYXin meikkiteline, joten enää ei tarvitse matkata Kuopioon asti niitä hakemaan vaan voi ihan huoletta hurahtaa meikkiostoksiin kotikaupungissakin.

Kun kävin ensimmäistä kertaa Sokoksella NYXin hyllyn saamisen jälkeen, hyllyllä oli lisäkseni seitsemän ihmistä - ja se on paljon paikassa, jossa hyvä jos on tämän verran ihmisiä edes koko meikkiosastolla :D Huomaa kuinka suosittuja NYXin tuotteet ovat, jos täällä tuppukylässäkin hyllyt tyhjenevät viikossa puoleen ja tietyt värit häviää hyllystä kerta toisensa jälkeen. Erityisesti huulituotteet tuntuvat olevan suosittuja, eikä se ole mikään ihme kaiken somehypetyksen jälkeen ja suoraan sanottuna niitähän minäkin kävin ostamassa.
Mukaan tarttui samalla reissulla kaksi mattahuulipunaa, yksi mattainen nestemäinen huulipuna ja huultenrajauskynä. Värisävyjen osalta olin tylsä, koska ostin tuttua turvallista punaista, pinkkiä ja sitten vähän vaaleamman viininpunaisen, tai tarkemmin sanottuna kirsikanpunaisen huulipunan, koska Cliniquen puna tuntuu välillä vähän liian tummalta. Aloitellaan kuitenkin puhumalla noista perinteisemmän mallisista mattahuulipunista.
Ostin sävyt Shocking Pink ja Pure Red. Pinkkiin päädyin siksi, että se on vähän kylmempi ja vaaleampi karkkipinkki kuin muut pinkit huulipunani (niitä on kertynyt viimeisen vuoden aikana useampia sävyjä) ja vastaa värisävyltään hyvin nimeään Shocking Pink. Punaiseen päädyin, koska Pure Red on nimensä mukaisesti hyvin puhdas punainen, jossa ei ole sen enempää lämpimiä kuin kylmiäkään pohjavärejä vaan haalistuessaankin se pysyy tuollaisena viileänä punaisena eikä muutu pinkiksi. Se sopii aika hyvin ihonvärilleni ja varsinkin talveen, jolloin viileät sävyt viehättävät enemmän kuin lämpimät.

Kestosta sen verran, että NYXin mattapunat kestää tosi hyvin huulilla ja yksi kerros on tarpeeksi peittävä. Eivät kuivata huulia, mutta eivät varsinaisesti kosteutakaan. Henkilökohtaisesti tuo pinkki tuntuu kestävän huulilla paremmin kuin punainen, joka saattaa karkailla rajojen yli, jos ei ole huolellinen syödessä, mutta muuten kestävät kyllä ihan hyvin syömisen ja juomisenkin. Erinomaisia siis hintaansa nähden ja ihan sen hypetyksen arvoisia.
NYXin Liquid Suede oli taas vähän enemmän heräteostos kuin muut punat. En ole suuri nestemäisten huulipunien ystävä, mutta Cherry Skies -sävy oli aivan täydellinen viininpunainen/kirsikanpunainen, joten ei sitä voinut olla ostamatta. Se oli tismalleen sitä mitä etsinkin, vähän vaaleampi ja punaisempi kuin Cliniquen viininpunainen huulipunani. Aiemmin blogissa on nähty tätä sävyä näissä asukuvissa, joissa se näyttää melko tummalta olosuhteista johtuen, mutta alla olevassa mallikuvassa sävy on todenmukaisempi.

Ostin myös rajauskynän, koska näiden nestemäisten huulipunien kanssa minua pelottaa aina, että ne lähtevät kävelemään huulilta, vaikka oikeastihan nämä kuivavat aika hyvin huulille ja pysyvät paikallaan paremmin kuin normaalit punat. Cliniquen viininpunainen huulipuna kuitenkin tarvitsee ehdottomasti rajauksen, ettei se lähde kävelemään tiehensä, joten NYXin rajauskynä sävyssä Plum tuli tarpeen. Väri on sellainen, että se sopii kaikenlaisten viininpunaisten sävyjen kanssa käytettäväksi ja laadultaan kynä on niin hyvä, että taidan ostaa muissakin sävyissä. Olen käyttänyt Goshin rajauskyniä, mutta ne ovat niin pehmeitä että ne kuluvat nopeasti huonoiksi ja niitä on mahdotonta terottaa, joten sen jälkeen kun ne tylsistyvät, ne jäävät minulta käyttämättä. NYXin rajauskynät eivät maksa kuin muutaman euron ja kestävät terävinä pitempään, joten voisin väittää, että laatu on erinomaista - niin kuin oikeastaan kaikissa NYXin tuotteissa, joita olen testannut.
Liquid Suedesta voidaan puhua sen verran, että en hirveästi tykkää nestemäisistä punista, koska niitä on vaikea levittää tasaisesti ja tästä kuvasta näkyy hyvin mitä tarkoitan tällä. Kaukaa katsottuna lopputulos on siivo, mutta näin tuoreeltaan vähän läpikuultava.

Kun ostin Liquid Sueden, mietin mitä eroa sillä on oikein Lip Cremeen, koska molemmat ovat nestemäisiä punia ja ainoa ulkonäöllinen ero niillä on siinä, että Liquid Suede on isommassa purkissa ja maksaa vähän enemmän. Käytettyäni molempia voin sanoa, että ero on lähinnä koostumuksessa: Lip Creme tuoksuu makean karkkimaiselle ja on paksumpaa ja kermaisempaa, sekä itselläni kuivattaa huulia enemmän kuin Liquid Suede, mutta muuten molemmissa on samanlainen mattainen lopputulos. Ehkäpä Lip Cremessä vielä vähän mattaisempi kuin Liquid Suedessa, mutta se riippuu aika pitkälti sävystä. Henkilökohtaisesti tykkään enemmän tästä Liquid Suedesta, koska se ei jätä ihan niin "jauhoista" tunnetta huulille.

Muuten Liquid Suede on oikein hyvä puna, se kestää pitempään huulilla kuin Lip Creme ja värisävy oli aika nappivalinta. Sopii hyvin blondin tukan kanssa, mutta ehkä silti tykkään levityksen ja koostumuksen kannalta enemmän tavallisista huulipunista. Harmi, ettei tätä saanut normaalina mattapunana tai olisin käynyt vielä senkin kotiuttamassa ;P

Loppuun pieni vertailu väreistä.
Valaistus vähän vääristää sävyjä, mutta tässä näkyy kuinka Shocking Pink on tosi peittävä pinkki ja kuinka Pure Red on melko läpikuultava punaiseksi sävyksi, mutta säilyttää kuitenkin oman sävynsä haalistuessaankin eikä vaihda väriä. Cherry Skiesin värisävy pääsee tässä hyvin esille, tuollainen ihana kylmä kirsikanpunainen, joka sopii tosi hyvin talveen ja mikä ettei kesäänkin murrettujen värien kanssa. Kaikki värit ovat aika nappiostoksia ja ovat olleet käytössä paljon. Enää ei tule lähdettyä kaupungille ilman huulipunaa kun on niin paljon ihania värejä, joista valita.

Tarkoituksena oli myös ostaa NYXin ripsiväriä, jota minulle suositeltiin, mutta ihan kaikkea ei meidän pieneltä Sokokselta löydy ja valikoimassa oli vain yhtä ainoaa ripsiväriä. Ei sitten tullut ostettua sitä, kun kotona on vielä edellisiäkin käytettävänä, joten käytän vanhat ensin pois ja katsotaan sitten uudestaan.

Onko teillä NYXin huulituotteita ja jos on, mitkä niistä ovat teidän suosikkejanne? Pidättekö enemmän nestemäisistä huulipunista vai puikoista?


In English:

We finally got our own NYX stand at our department store and apparently it has proved out to be just as popular as everywhere else. The shelves are half empty all the time, but luckily I managed to snack some lovely lipsticks before they got sold out.

I went to get some matte lipsticks, but I also bought a lipliner and a Liquid Suede lipstick in lovely cherry red color. Let's start by talking about the more traditional lipsticks first.

I went for Shocking Pink, because well... I love pink lipsticks and this was the kind of cool candy pink that works well with some cute rockabilly inspired outfits. I have lots of deeper pink lipsticks and I felt like this was a little lighter and cuter. It's a bit too cool toned for my skin tone, but it was cheap, it's opaque and stays in place very well.

For Pure Red I have the same excuse - I've learned to love red lipsticks and I can't get enough of them no matter how many good lipsticks I find. I have some warmer reds and some colder reds, but the Pure Red is what it says it is, a pure red. It has a very slight cool tone, but even when it fades it's still red and doesn't turn pink. It's a good shade for everyone in my opinion, but compared the Shocking Pink it isn't as opaque and might require some layering and lip liner (I don't always use lip liner, depends on the lipstick), because it might run. I've had some messy times with this lipstick, but maybe it's just me being too careless, since after all I don't always use lip liner.

Even though I don't like to use lipliner with some of my lipsticks, some require it and therefore I bought a NYX lip liner in Plum to use with my Liquid Suede in Cherry Skies and Clinique's burgundy lipstick, which also has a tendency to run. It's a very good and cheap liner and I think I'll be buying more of them. I've used Gosh lip liners previously, but they don't stay sharp very long and they are very hard to sharpen, because of the soft consistency and therefore I don't use them too many times before they end up being forgotten in the make-up bag.

I've used some NYX Lip Cremes before and when I bought a Liquid Suede, I was thinking what exactly is the difference since they are bought liquid lipsticks with a matte finish. Well the difference is that the Lip Cremes are more creamy, smell very sweet and dry out my lips more than the Liquid Suede which has a more velvety finish. I love my Cherry Skies, because it's a lovely color, doesn't smell too much and stays in place better than the Lip Cremes which have a tendency to fade off when eating or drinking something. The Liquid Suede doesn't, or maybe it's because I actually used lip liner? I don't know, but I prefer Liquid Suede over Lip Creme anyway.

Do you have any NYX lip products and if you do, which ones do you prefer?

8 kommenttia:

 1. I think NYX are a great budget option for lipsticks - their colour range is immense, for a start. But I think my issue with them is the quality just isn't up to scratch. Well, for the price it's good, but I'd rather pay more and get a better product - because when it comes to lipsticks there's nothing I hate more than a bad finish. I actually wore the Liquid Suede for a while in the shade Kitten Heels and adored the colour, but couldn't stand how it wore. It had a tacky finish on me and over the course of the day kind of 'balled up' and I'd find little blobs of red lipstick all over the place. It had been my wedding day lipstick contender until I realised that a blob of red lipstick on my wedding dress would probably cause the world to end!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I think their regular matte lipsticks are better quality than the liquid ones which fade rather easily without proper base products and also end up looking weird after a few hours especially if you eat something. I haven't tried any expensive liquid lipsticks, but the NYX matte lipsticks are pretty much as good as my more expensive lipsticks from Clinique (and even better). Not quite up to the quality of Dior, Chanel or Estee Lauder, but still close enough considering the price :)

   Poista
 2. Kauniita sävyjä kaikki, etenkin tuo Liquid Sueden tummanpunainen! :) Mä en ole noita Liquid Suedeja nähnytkään vielä, mutta se vaikuttaa ainakin kuvan perusteella olevan paljon pigmenttisempi kuin Cremet. Mä itse tykkään niistä Cremeistä, mutta ärsyttää se pigmentin puute, niitä kun saa sitten lisäillä tuhottomasti pitkin päivää. Tuo Liquid Suede ei taida kuivua kuten Lingeriet tai muut mattapunat? Pitää itsekin käydä kurkkimassa ylihuomenna Emotioniin suuntaavana, mä nimittäin etsiskelen itselleni juurikin jotain Cremen tapaista, nestemäistä, ei niin kuivattavaa punaa talvikäyttöön, huulilakoista tuli meinaan opittua se, etteivät ne ainakaan auta rohtuneisiin huuliin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se Liquid Suede kuivuu huulille siinä mielessä, ettei se jää liukkaaksi/kiiltäväksi, mutta ei kuiva kuitenkaan ihan niin mattaiseksi kuin Lip Creme eikä se kuivata huulia samalla tavalla tai haihdu ihan niin helposti huulilta kuin Lip Creme. Kestää syömistä paremmin, eikä tarvitse lisätä jatkuvasti, mutta ei kuitenkaan kestä niin hyvin kuin ihan puikkomalliset punat. Ihan hyvä tuote, mutta vähän hankala levittää reunoilta, mutta toisaalta sama ongelma on minulla muillakin nestemäisillä ollut, että taitaa olla vain käyttäjässä vikaa :D

   Poista
 3. Ihan mahtavia nuo sävyt, niin intensiivisiä! Täytyy kyllä tutkailla jos NYXiltä kotiuttaisi jotain itsellekin! :)

  VastaaPoista
 4. Toi cherry *0* <3 Aivan ihana väri! Nää on kyl kaikki upeita mutta varsinkin toi viininpunainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Cherry Skies on omakin suosikki, onneksi löysin sen, kun on niin hyvänvärinen. Vielä parempi olisi ollut, jos sitä olisi saanut puikkomallissa, mutta hyvä tuo on noinkin :)

   Poista
 5. I love NYX! Really amazing colours *-*
  Great blog! I'm following you! Follow back?***
  http://omundodajesse.blogspot.pt

  VastaaPoista