maanantai 7. marraskuuta 2016

Mustaa kimalletta ja kuulumisia

Marraskuu alkoi ja marraskuun myötä National Novel Writing Month, joka lähti yllättävän hyvin käyntiin, vaikka takkuilin alussa enemmän kuin normaalisti, varsinkin jos olen suunnitellut mitä kirjoitan. Parin päivän pakollisen sanamäärän jälkeen tekstiä alkoi tulla vaadittua enemmän ja viimeiset muutaman päivän olen ollut muutamaa sataa sanaa edellä päiväkohtaisen sanamäärän osalta. En ole aloittanut tämän päivän osiota, mutta olen jo puolivälissä sitä.

Perfektionismini tekee nanoilemisesta vähän hankalaa, koska minusta on tullut melkoinen muotokielinatsi (kaikkialla muualla paitsi blogissa) ja päädyn kumittamaan kokonaisia kappaleita pois, jos niiden lauserakenteessa ei jokin asia ole kohdallaan. En tahdo kirjoittaa täytesoopaa, mutta jos asetan itselleni liikaa rajoitteita sen suhteen mitä pitää tapahtua, ei sitä tekstiä tule sitäkään vähää. Ideoita on, mutta kirjoittajan blokki uhkaa, jos joku yksi pieni asia ei nyt mennytkään niin hyvin kuin piti. NaNoWriMossa on se hyvä puoli, että kun on joku tavoite päivässä, niin se pitää saavuttaa vaikka hampaat irvessä ennen kuin voi laiskistua ja tehdä jotain muuta. Onneksi tähän mennessä tekstiä on tullut ihan hyvin, enkä ole ehtinyt edes pelaamaan juurikaan sitä The Sims 4 Kaupunkielämää -lisäosaa, josta olen jo kohta kaksi kuukautta vaahdonnut. Eilen oli eka kerta, kun pääsin viimein kurkistamaan lisäosan antia ja toistaiseksi vaikuttaa hyvältä.

Meillä tuli jo lokakuun lopussa ensilumet ja näiden viikko sitten otettujen kuvien jälkeen lunta on tullut aina tasaisin väliajoin lisää. Vielä ei ole niitä kutsuvia kinoksia, joihin on ihan pakko hypätä telmimään kuin pieni eläin, mutta ollaan jo siinä vaiheessa, että aamulla on valoisaa, vaikka ei paistaisi aurinkokaan. Melkein neljään viikkoon ei nähty aurinkoakaan, mutta muutamana aamupäivänä on saatu nauttia auringosta. Näiden kuvien aikaan oli tarkoituksena päästä kuvaamaan auringossa, mutta ehtihän se mennä pilveen ennen kuin sain itseni valmiiksi. Tyypillistä.
Syksyn ja varsinkin talven tullessa tummemmat värit alkavat viehättämään minua. En yleensä välitä murretuista väreistä, mutta kun on aina pimeää, tummat tartankuviot, mustat vaatteet ja tänä vuonna myös viininpunainen alkavat viehättää enemmän. Sen täydellisen viininpunaisen mekon/hameen/asukokonaisuuden ostaminen on vielä vähän vaiheessa, mutta mustia vaatteita on tullut kerättyä vaatekaappiin siitäkin huolimatta, etten enää oikein koe mustaa omakseni. Tottahan musta pukee kaikkia, hoikentaa ja vaikka mitä muuta mairittelevaa, mutta varsinkin nyt kun hiukseni ovat niin vaaleat, se tuntuu entistä rajummalta "väriltä" varsinkin, jos siihen pukeutuu kokonaan. Silti siinä on oma elegantti viehätyksensä.
Puin näihin kuviin vähän vahingossa ylle käytännössä pelkkää Hell Bunnya, vaikka yleensä tykkään sekoitella eri brändien vaatteita keskenään. Hame on Hell Bunnyn Joni Pencil Skirt, joka on samaa mallia aiemmin blogissa näkyneen Jackson-hameen kanssa. En totta puhuen muista kumman hameen ostin ensin, mutta tämäkin ehti olla pitkään vaatekaapissa ennen kuin se pääsi viimein käyttöön. 

Joni-kynähame on joustavaa keinokuitusekoitetta, joka nuolee mukavasti kurveja, mutta ei nouse käytössä rullalle. Halkion tilalla on samanlainen rypytys kuin Jackson-hameessa, joten hame ei myöskään paljasta enempää kuin on tarkoitus, vaikka paksumpien sukkahousujen kanssa kävisikin niin, että se nousisi ylös. Helma ylettää mukavasti polven alle, mutta ei joustavan materiaalin ansiosta rajoita kuitenkaan liikkumista.
Yläosa on uudempi (heräte-)ostos. Menin yhtenä päivänä wannabelle katsomaan Hell Bunnyn kaunista hopeista Tippi-laukkua, mutta lähdinkin kaupasta mukanani jotain muuta kimalteella varustettua. Mukaan tarttui tämä Angette-toppi, jota on uutta AW16-mallistoa ja jota on eri kaupoissa saatavina myös hopeisena, vihreänä ja punaisena. Minä havittelin sitä hopeista, mutta wannabella ei ollut juuri sitä väriä ja vaikka minulla ei ollut varsinaisesti tarvetta tällaiselle kiiltävälle mustalle topille, sovitin tätä ja mukaanhan se lähti. Paita istuu upeasti, tuntuu mukavalta päällä ja rusettia säätämällä tästä saa joko mallikuvien mukaan v-kaula-aukkoisen tai sitten solmimalla sen väljemmin tällaisen pyöreäkaula-aukkoisen. Itseä miellytti tällainen pehmeämpi kaula-aukko enemmän kuin syvään uurrettu v-kaula-aukko.

Angette-toppi on muuten ihana, mutta tässä on yksi minimaalinen vika: ilmeisesti rintojen alle tarkoitettu sauma tulee rintojen päälle. Olen huomannut sitä muillakin, joten leikitään että se on virheen sijaan ominaisuus, eikä se niin selkeästi ainakaan mustasta värisävystä erotu, että siitä pitäisi hermostua.
Top: Angette Top in Black by Hell Bunny
Skirt: Joni Pencil Skirt in Black by Hell Bunny
Tights: Lindy Bop
Boots: Gabor
Necklace & Earrings: Gifts from my mum

Topissa ja hameessa molemmissa on sama hyvä puoli: niitä voi käyttää sekä päällä että alla. Angette-toppi on sen verran lyhyt ja myötäilevä, että sen voi sulloa hyvin myös kynähameen sisään ilman että rajat paistavat räikeästi läpi ja Joni-kynähame istuu sen verran hyvin vyötäröltä, ettei sekään jää ryppyisen näköisenä näkymään, jos myötäilevän topin tai neuleen laittaakin sen päälle. Kuvista näkyy, että kokeilin molempia tapoja ja vaikka kaupungilla ollessa ajattelin, että toppia on mukavampi käyttää hameen päällä kuin alla, kyllä se näyttää paremmalta hameen sisällä. Vyötärö korostuu paremmin.

Minulla oli aiemmin vähän kehnoja kokemuksia Hell Bunnyn kynähameista, mutta Joni ja Jackson-kynähameet ovat kyllä olleet enemmän kuin hintansa arvoisia. Ne istuvat vyötäröltä kauniisti ja takalistolle on riittävästi tilaa, ettei tarvitse pelätä milloin kuuluu se pahaa enteilevä rusahdus istuessa, niissä ei ole ärsyttävän korkeaa halkiota ja siitä huolimatta niillä voi ajaa pyörällä. Materiaali ei ole niin armotonta, että kaikki muhkut ja makkarat näkyisivät läpi, mutta näillä säillä ihan lämmön nimissä on mukavampi silti käyttää muotoilevia alusvaatteita, ettei peppu palellu, koska hameessa ei ole vuorta ja materiaali on kesäisempää kuin Jackson-hameessa.

Nyt on postausvälit päässeet viime aikoina vähän venähtelemään ja syy on ollut aiemmin pitkälti siinä, ettei sää ole sallinut ulkona kuvaamista ja viimeisen viikon ajan siinä, että käytän ison osan päivästä NaNoWriMon parissa. Pyrin silti tuottamaan sisältöä vähintään kerran viikossa, vaikka se vaatisi pakkasessa ja lumisateessa kekkuloimista, mutta ehkä kaikista suurimmassa lumituiskussa en lähde kaupungille strippaamaan. Joku luuli jo näiden kuvien aikaan lumihangessa retkottavan takkini nähdessään, että nyt on joku lähistön vanhainkodin mummoista tuupertunut siihen heidän pihalleen. Osuvasti oli palvelutalon lippukin puolitangossa.

Ajattelin tehdä taas kosmetiikkapostausta jossain vaiheessa, koska nyt on käynyt sellainen ihme, että tännekin tuppukylään saatiin Sokokselle NYXin meikkipiste! Ostinkin sitten peräti neljä huulituotetta, joista kahta minulla on näissä kuvissa käytössä. Rakastan tuota väriä, juuri täydellinen kirsikanpunainen, mutta ei niin tumma kuin näissä kuvissa käytössä oleva Cliniquen huulipuna. Vaikka tykkään Cliniquestakin, niin toivon silti, että NYX olisi löytänyt tiensä tänne peräkorpeen vähän aikaisemmin, niin olisin kerralla ostanut oikean sävyn sen sijaan, että minulla on nyt kaksi melkein samanväristä punaa... Ei sillä etteikö minulta löytyisi varmaan viittä punaista huulipunaa ja vähintään saman verran pinkkejä, joiden sävyissä ei massiivista eroa ole. Jännä, että naisella joka ei käyttänyt koskaan huulipunaa, onkin yhtäkkiä hirveä huulipuna-addiktio :D

Nyt taidan ruveta jatkamaan nanoilua. Harmi, ettei tämän postauksen tekstiä lasketa siihen, koska tässä tuli taas kirjoitettua melkoinen romaani. Pitkästä jaarittelusta on hyötyä sanamäärän täyttymisessä, mutta olisihan se hyvä jos oppisi edes bloggaillessa ilmaisemaan itseään lyhyesti ja ytimekkäästi. Joku saattaisi ehkä jaksaa lukeakin mitä kirjoitan.


In English:

It's November and it means it's National Novel Writing Month. I've spent my time writing a novel so lately I haven't blogged as often as I'd want to, but I'll try to keep up the one blog post per week pace even though the weather hasn't really been good and I've been so caught up in my writing that I haven't even played the new Sims 4 expansion pack. I waited so long for it to come out and I've barely had a look at it :D

Last Monday we did manage to get some photos (right before NaNoWriMo began) and I ended up wearing a set of Hell Bunny clothes. The Joni Pencil Skirt is not a new purchase, I think I bought it around the same time as my Jackson skirt, but I haven't worn it until now. It's the exactly same model as my Jackson skirt, but made from stretchy polyester fabric. It fits like a dream and can be worn over tops and under them as well. It doesn't create any ugly bulges, but I do wear a waist cincher underneath for that defined waist.

The Angette top however is a new (impulse) purchase, I bought it less than two weeks ago. It's available in silver, green, red and black and although I wanted it in silver, I ended up with the black one. I had decided not to buy this top, but when I tried it on, I changed my mind. It's so beautiful and fits like a dream, it's stretchy and figure hugging and like the skirt, can be worn over skirts or tugged in. It's relatively short so it won't work with trousers, but it's not like I wear tops like this with trousers anyway. There is a small seam that's supposed to be under bust, but ends up climbing over bust, but it's not too visible so it doesn't bother me. The bow can be closed tighter, when you'll end up with a v neck or looser like I did and you get a rounded neck. I think it's intended to be a v neck, but I personally like it better this way. I think I really do need this in silver as well.

I have couple of ideas for blog posts in mind and I will try post them when I'm not writing my novel. One includes some new cosmetics from NYX and the other one is almost finished, I just need to choose which photos to use and write the text. Lots of writing for me, but I've always loved writing and I work better under little pressure. I've had sort of a writer's block for a few months now and despite having lots of ideas I've had trouble writing them into a proper story. I'm a perfectionist, everything needs to go smoothly and if the outcome isn't perfect, I end up deleting huge chunks of text. Having a daily goal of ~1700 words makes it much easier to come up with something even if I have to re-write some parts. For the time being it has worked for me, but if I want to keep up the good work, I'll better get to writing soon to get the rest of today's work done (and maybe tomorrow's since I'm at it.) ;P

10 kommenttia:

 1. Tuo paita on niin kiva ja taidankin päätyä ostamaan sen kaikissa väreissä kunhan vaan alennukset ehtii tulla :3 Oikeen sormet syyhyää nettishoppailemaan kun olen kieltänyt itseäni ostamasta mitään ennen Black Fridayta! Mun mielestä tuo musta näyttää ihan ekstrahyvältä kun sulla on niin vaaleat hiukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole ostanut tässä kuussa mitään muuta vaatetta kuin tämän topin, jos ei lasketa kirppikseltä ostettua kotikäyttöön tarkoitettua neuletakkia. Kampaajalle sen sijaan upposi rahaa, hiustenhoitoon ja meikkeihin :) Toivon, että muuallakin ois Black Friday alennukset kuin Collectifilla ja Lindy Bopilla, kun tahtoisin TopVintagelta niin paljon tavaraa, hattuja ja kaulahuiveja ja yhden mekonkin ja laukkuja ja...

   Poista
 2. We are so used to seeing you in circle skirts and other more flowing looks, it's great to see this more fitted outfit, which also suits you perfectly. The skirt and boots go brilliantly together, with just enough gap to show off you dotty (and seamed!) tights. Absolutely lovely. Kx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I love my circle skirts, but every once in a while it's nice to wear a pencil skirt :)

   Poista
 3. You've had snow already! Brrr! Ah that's the top I've seen on others in green, I wondered how the bust sat on tall girls. You look lovely in this outfit! Good luck with the novel x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Sometimes we get snow as early as in October and sometimes we have to wait until January to get any snow. I prefer having snow, because otherwise it's so dark and snow really lightens up the environment!

   Poista
 4. Tuo asu on niin ihana! <3 Ja kiva nähdä sun päällä myös mustia vaatteita, nekin sopii sulle hyvin :) Itse käytän paljon mustaa ja tummia sävyjä myöskin, voisi toki vähän värikkäämmin joskus pukeutua :D Myös nuo sukkikset pisti silmiin, tykkään tuollaisista sukkiksista joissa on palloja! :)

  VastaaPoista
 5. Siis, tää on varmaan yks mun lemppariasuista sulta! Näytät ihan sairaan kauniilta <3

  VastaaPoista
 6. Löysin tämän blogin etsiessäni yhtä hametta. Mukavia kuvia ja huippua, että on kirjoitettu vähän kuvailuja vaatteiden laadustakin. Tiedän, mitä kannattaa ehkä ostaa. Kuvista paistaa aitous. Mukavaa, että kerrot kuulumisia ja olet epätäydellinen, helpompi samaistua ja tulee hyvälle mielelle. Jotkut erottuvat!

  VastaaPoista