lauantai 3. joulukuuta 2016

Glamorous Serena

Onpas ollut ihania talvisia kelejä, lumet tulivat meille takaisin ja pakkastakin oli mukavasti alkuviikosta siinä -8 pakkasasteen pinnassa. Tietenkin käytiin Janinan kanssa kuvaamassa juuri viikon kylmimpänä päivänä, mutta kun päällä on ihana lämmin talvitakki ja alla upea mekko, niin sen takin riisuminenkaan ei haittaa.
Viime talvena himoitsin Glamour Bunnyn mustaa Serena-mekkoa, mutta se oli mielestäni liian kallis ja siinä vaiheessa kun olisin ollut valmis ostamaan sen hinnasta huolimatta, se oli myyty loppuun joka paikasta. Mekko jäi ostamatta, mutta kun se tänä vuonna ilmestyi jälleen TopVintagen sivuille, melkein kiljahtelin onnesta ja mikä parasta, mekon saa nyt myös punaisena ja sinisenä. Vaikka minulla on paljon punaista vaatekaapissa, päädyin tähän tummanpunaiseen sävyyn, joka sopii täydellisesti syksyyn ja talveen. Minun onkin myönnettävä että nimenomaan syksyiset tuotekuvat myivät värin minulle mustaa paremmin, mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö edelleen haluaisi mekon myös mustana. Nyt pitää kuitenkin vähän hillitä itseäni Black Friday-ostosten ja joululahjashoppailujen jäljiltä, sillä rahaa on mennyt ihan kohtuu runsaasti ja vielä on pari joululahjaa ostamatta. Tänä vuonna olen lahjaostoksissa edellä, sillä yleensä alan vasta tässä vaiheessa miettiä mitä sitä hommaisi, että jos jotain hyvää pitää keksiä, niin ainakin se, että isoimmat ostokset on jo takana.

Tämä Glamour Bunnyn Serena-mekko ei ole aleostoksia vaan tilasin tämän lokakuun ja marraskuun vaihteessa TopVintagelta Pearl-takin kanssa ja maksoin molemmista tosiaan täyden hinnan, mutta onko mekko sen arvoinen? Voin rehellisesti sanoa, että on. Kangas on mitä sileintä ja ylellisintä puuvillasekoitetta (edes Pinup Couturella ja Vivien of Hollowaylla ei ole näin ihanaa kangasta!), rintamus on vuorattu satiinilla ja hame laskeutuu aivan ihanasti tyllin kanssa ja ilman. Purrrfect!
Serena-mekko istuu oikein hyvin, hihat eivät purista, helmassa riittää pituutta, eikä vyötäröllekään jää väljää. Vyön tämä mekko siitä huolimatta tarvitsee, koska tässä on vyötärölinja ihan jäätävän korkealla, muutaman sentin omaa vyötäröäni ylempänä suurin piirtein tuossa vyön yläreunan kohdalla. Ei siis ole siinä mielessä ihan parhaiten istuva mekko pitkäselkäiselle ihmiselle, mutta koska alunperinkin suunnittelin käyttäväni mekkoa vyön kanssa, niin eipä tuo minua massiivisesti haittaa. Jo tuotekuvista näki, että tässä on vyötärö korkealla, joten ei tullut edes yllätyksenä.

Vetoketju löytyy takaa, jossa on oikein kivat pienet koristeompeleet, ja etumuksessa on pikkuriikkinen v-halkio, joka tuo muuten yksinkertaiseen mekkoon kivan yksityiskohdan. Kaula-aukko on melko avara olkapäiden kohdalta ja rintaliivien olkaimet joutuu joko siirtämään olkapäiltä alas tai sitten käyttämään suosiolla olkaimettomia liivejä. Ei siis ehkä se ihanteellisin hartialinja päärynälle, mutta hyvin istuvilla alusvaatteilla tämäkin pikkuprobleema korjautuu ja koska mekko itse kestää erinomaisesti paikallaan, eikä purista tai roiku mistään, niin  muuten se on kyllä ollut erinomainen valinta. Juuri sellainen elegantti ja asiallinen mekko, jollaisia tulee talvella ja työelämässä (jos joskus töihin pääsee) suosittua.
Dress: Serena Circle Dress by Glamour Bunny
Petticoat: Sams
Belt: Thrifted (Gina Tricot)
Hat: Amicii from TopVintage
Gloves: House from Prisma
Shoes: Tamaris (old)

Olen jo pitkään ajatellut laajentaa vaatekaappiani myös sellaisiin merkkeihin, joilta minulla ei entuudestaan ole vaatteita eikä asusteita ja Glamour Bunnyn kanssa päästiin siinä hyvään vauhtiin. Merkkihän on ollut minulle tuttu jo pitkään, mutta ainoa vaate, joka heidän mallistostaan on koskaan kiinnittänyt huomioni oli juurikin Serena-mekko. 

Black Fridayn aikaan tilasin tavaraa taas TopVintagelta ja sieltä mukaan tarttui muita uusia merkkejä, joista on tullut kuultua paljon, mutta ei ostettua pitkälti hinnan takia. Pienikin alennus on alkuperäistä hintaa vähemmän, joten rohkenin kotiuttaa osan näistä asioista, joita olin ehtinyt jo jonkin aikaa nettikaupoissa ja muiden blogeissa kuolailla. Blogissa niitä tulee varmaan tämän kuun puolen välin jälkeen näkymään enemmänkin, sillä Paawo on tulossa kaupunkiin siinä kuun puolen välin pakeilla ja tarkoituksena olisi sään salliessa kuvailla enemmänkin. Ei olla nähty niin pitkään aikaan, että on ihanaa päästä taas höntsäämään ja tekemään tyttöjuttuja myös Paawon kanssa.

Sain tällä viikolla NaNoWriMon "valmiiksi" juuri ajallaan, eli 50 000 sanaa tuli täyteen, mutta itse romaani on vasta alussa. Sivuja on n. 142 (rivivälillä 1,35) ja juttua riittää vielä pitkälle. Toivotaan, että saan aikaiseksi kirjoitella kunnolla myös ilman paineita sanamääristä, vaikka nyt olen muutaman päivän ajan vain laiskotellut ja tehnyt kaikkea muuta paitsi kirjoittanut aktiivisesti. Välillä on hyvä olla aivot narikassa.
Tästä Amiciin hatusta on tullut suursuosikkini. Ostin sen Serena-mekon kanssa TopVintagelta, enkä ole juuri muita hattuja käyttänyt sen jälkeen. Niin söpö ja käytännöllinen, eikä ollut kalliskaan kun on täyttä villaa :) Hansikkaat on ihan Prismasta, tänä vuonna on tullut ostettua useampia hanskoja, ettei aina tarvitse käyttää perusmustia nahkahansikkaita. Vielä kun saisi aikaiseksi ostaa tuohon eteiseen muutaman korin, että voisi lajitella hanskat, hatut ja huivit erikseen. Nyt siinä on ollut jo jonkin aikaa kaaos, josta puolet rojuista tippuu aina lattialle ja loppuja ei löydä muiden alta :D

Mukavaa kun on taas lunta, pidän pienestä pakkasesta ja isoista lumikinoksista. Joka paikassa on valoisampaa ja olo on pirteämpi kun ei tarvitse murjottaa yksin pimeässä luolassa. Joulukoristeita meillä ei vielä ole kynttilöitä lukuun ottamatta, mutta kunhan saan kipattua poikaystävän kesärytkät varastoon, niin samalla voi sitten osan joulukoristeistakin noutaa sisälle. Verhot saa siippa vaihtaa punaisiksi kunhan jaksaa, niin ne voi sitten taas roikkua heinäkuuhun saakka ikkunassa.

Joko teillä on joulufiilistä vai ettekö kenties välitä jouluhömpötyksestä?


In English:

I love snow and it's great to have some again. Tuesday was the coldest day of the week and of course that was the day we went to take some outfit photos. But who wouldn't want to take of their winter coat when there's a dress as beautiful as this underneath? 

Serena dress by Glamour Bunny is an old acquaintance; I actually wanted it in black for ages, but by the time I got over the price, it was already sold out everywhere. This year it came back in stock and not only in black, but also in navy blue and wine red and even though I still kind of want it in black, I ended up buying the red one (the autumnal product photos did it for me). I have plenty of red dresses in my wardrobe, but not in this rich shade of darker red that is just perfect for winter elegance.

The dress itself is gorgeous as well, it's made of luxurious cotton mix fabric that feels soft and silky, it's lined in the chest and the full circle skirt falls nicely with and without a petticoat. It has some beautiful seam details at the back and at the front and I like the neckline as well. It's modest but elegant at the same time, although as a pear shaped gal I find it's a bit too wide around the shoulders and you need to be careful with your bra straps. I placed them over my shoulders, but you could just as well wear a strapless bra.

The waistline is very high, a couple inches over my natural waist, but since I was prepared to wear this dress with a belt, I don't think it's a problem. However if you consider buying the dress, you should note that this isn't a dress for people with long backs. Luckily the skirt length is great, little bit over my knees and works with a 26" petticoat perfectly. I love the fit and how it doesn't feel restrictive around my arms or anywhere else for that matter, but isn't too big either. Fits purrrrrfect!

In other news I finished my NaNoWriMo and reached the goal of 50 000 words, but the book isn't even nearly finished yet - 140 pages and I'm only just beginning! I hope I can actually finish it at some point, but since I don't "have to" write anymore, it might take a while. I've been taking it easy for the last couple of days but I intend to do some writing after publishing this blog post, I already have some ideas on how to continue the story ;P

Other plans for this month include some more Christmas present shopping (I have bought most of them, just need a couple more) and spending time with my cousin and best friend Paawo, who is coming to town in 10 days. We're planning on taking lots of outfit photos so let's hope we'll still have snow after two weeks - and while we're at it, let's hope it doesn't melt away before Christmas either. I really don't like what we call "black Christmas" (=Christmas without snow) and even though we don't have any Christmas decorations on yet, I hope to get in the mood at some point.

Are you excited about Christmas yet?

8 kommenttia:

  1. Ihana asu, ja tuo hattu on tosiaan ihan super söpö! :)

    Minulla on jo lahjat hankittuna ja paketoituna ja piparitkin leivottu (ja puoliksi jo syöty). Vielä kun parista tentistä selviää niin eiköhän se joulufiilis sieltä löydy kun stressi vähenee :)

    VastaaPoista
  2. Näytät oikein kauniilta! Laita nyt siitä Pearlista kuvia!! :D

    Minäkin oon katsonut tuota mekkoa, mutta tuo että todennäköisesti joutuu käyttämään olkaimettomia rintsikoita on vähän arveluttanut. Mutta sitten taas hihalliset mekot on aina kivoja/tarpeellisia :D Taidan vielä joskus repäistä ja ostaa sen sinisen version. TopVintagellahan on kaikki -10% nyt. Minäkin haluaisin kovasti uusia merkkejä kokeilla ja vähän sillä silmällä olen katsonutkin kun himo olisi johonkin uuteen :D Valitettavasti mitään kivaa ei ole oikein löytynyt..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se sininen versio on myös oikein ihana, kaikki nuo mekot on ihania :D Ja itehän tosiaan käytin normaaleja rintsikoita tämän kanssa, siirsin vaan olkaimet tuohon olkapäille, josta ne kyllä sitten tehokkaasti valuivat alas. Jos on tiukemmalla, niin kyllähän ne saa kestämään paikallaan niin, etteivät vilku mistään välistä, että kyllä tällä vielä normaaleilla rintaliiveillä onneksi pärjää, ettei ne olkaimettomat pakollisia ole.

      Pearlista tulee kuvia varmaan jossain vaiheessa tällä viikolla, kunhan saan valittua mitkä niistä laittaa blogiin :)

      Poista
  3. Oh wow look at all that beautiful snow, I would love to have a white Christmas one year, instead of a hot/summer one!
    Love this red dress on you and the black accessories, very stylish! xo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. A hot summer Christmas is probably better than having a "black" Christmas, when it's dark, rainy and cold but no snow. Let's hope that snow doesn't melt away this time so we can have a white Christmas :)

      Poista
  4. onko sulla muuta kuin täydellisiä asukokonaisuuksia? *_* TÄä on aivan ihana ja voisin laittaa tän päälleni milloin tahansa! Oot niin kaunis <3

    VastaaPoista
  5. Such a great colour on you! It's a lovely dress. Good luck with all the writing x

    VastaaPoista