lauantai 19. marraskuuta 2016

Heidi's Kittens

Vuorossa on jälleen Amerikan ihmeitä: Pinup Couturen Heidi Dress in Mary Blair Cat Print. Toisin sanoen toinen kissamekko koiraihmisellä, mutta jos rehellisiä ollaan, niin tällaisissa printtimekoissa ja muissakin vaatteissa kissat ovat vaan koiria kuvauksellisempia. Ei sillä, ettenkö ostaisi koirakuvioitua vaatetta, jos tulisi malliltaan täydellinen vastaan...

Heidi-mekot ovat Pinup Couturen vakiomallistoa, niissä on rypytetty sydänkaula-aukko ja jonkin sortin lyhyet hihat. Malliltaan ne muistuttavat Lady Vintagen Isabella-mekkoja sillä erolla, että näissä ei ole rinnassa rusettia ja näissä tulee mukana vyö. (Vinkki niille, jotka pitävät mallista, mutta eivät hinnasta.) Helma on leveä, mutta ei täyskello ja useimmissa Heidi-mekoissa siinä ei myöskään ole rypytystä, minkä takia en ole koskaan ollut kovinkaan kiinnostunut niistä - en ennen kuin näin tämän Mary Blairin kissaprintillä varustetun kaunottaren Curves to Kill -blogissa, jossa mekko näytti niin upealle, että aloin harkita sen ostamista siitäkin huolimatta, että edellinen kissamekkoni jäi kesällä yllättäen hyvin vähälle käytölle todettuani sen olevan liian lapsellinen. Kun tilasin Ella-mekon, tämä lähti puoliksi ekstemporeena samaan pakettiin, mutta hyvä niin, koska tämä on nykyään loppuunmyyty PUG:in sivuilla.
Dress: Heidi Dress in Mary Blair Cat Print
Cardigan: Hell Bunny Paloma
Petticoat: Banned
Brooch: Erstwilder Elissa the Indie Cat
Shoes: City-Market

Ella-mekkoa koskevassa postauksessa puhuin siitä, miten kokotaulukko väitti Ellan rintamuksen olevan 38-40 tuumaa, eli sen olisi pitänyt olla minulle iso, mutta se olikin minulle juuri sopiva. Tämän Heidi-mekon kanssa kokotaulukko väitti rintamuksen olevan sopiva 36-38 tuuman rinnanympärykselle, mutta miten kävikään? Mekko on yläosasta niin väljä, että tässä olisi voinut lukea kokotaulukon kohdalla 38-42 tuumaa, sillä mekko joustaa runsaasti sen lisäksi, että tässä on kaksi kuppikokoa rintoja suurentavilla rintaliiveilläkin tilaa vielä pari kokoa isommille tisseille. Vertailun vuoksi rinnanympärykseni normiliiveillä on tuo 36", eli n. 91cm, super push-up-liiveillä pari tuumaa enemmän.

Vyötäröltä M-koko vastaa kokotaulukkoa (28-29") ja vaikka ehkä joustavan materiaalin puolesta olisin voinut ostaa pienemmän koon ja käyttää mekkoa waist cincherin kanssa, vyö ei olisi mennyt kiinni. Muiden PUGin mekkojen mukana tulleet vyöt ovat olleet suhteellisen runsaasti mitoitettuja M-koossa, mutta tämän mekon mukana tullut vyö vastaa kokoaan ja on varsin napakka. Hyvä niin, koska kun rintaan ja olkapäille jää tyhjää, niin edes vyötäröltä mekko istuu suht hyvin, vaikka kyllä tässä on silti tilaa käydä Hesessä, jos nälkä sattuu yllättämään.

Tiimalaseille ja yläosasta runsaammin siunatuille tytöille tämä mekko on varmasti täydellinen, ja onneksi tuo rypytys on sen verran armelias, että vaikka rintaan jää itsellä tyhjää, ei se näytä ihan kohtuuttoman isolta päällä.
Mekon printti on söpöjä maitokupilla herkuttelevia kissanpentuja ja vaikka tosiaan totesin aiemman kissamekkoni liian lapselliseksi 27-vuotiaalle, niin tästä ei samanlaista fiilistä tullut. Tämä on sellainen kypsempi kissaprintti, joka on samaan aikaan suloinen että asiallinen. Värikin on vähän syvempi, ja itseasiassa luonnossa tämä on tummempi kuin monissa kuvissa. Väri vaan toistuu jotenkin erilaisina kuvissa ja näyttää vaaleammalta kuin onkaan.
Laadultaan tämä mekko ei ihan yletä PUGin standardeihin. Materiaali on vähän ohuempaa puuvillasatiinia kuin mihin olen tottunut, mekkoa ei ole vuorattu, eikä tässä ole taskujakaan, vaikka jostain syystä oletin, että olisi, kun kerran Ellassakin oli. Helma on onneksi makuuni tarpeeksi leveä ja näyttääkin parhaimmalta tällä tavalla levitettynä. Alle mahtuu tylli tai vaikka kaksi, mutta ei näytä (huom. sellaisella, jolle mekko istuu paremmin!) rumalta ilmankaan tylliä. Bonuksena monikäyttöinen vyö, joka on ollut mekkoa enemmän käytössä.

Lunta meillä ei enää ole, viime yönä hävisivät viimeisetkin. Tuuli nujusi ikkunoissa niin, että kun poikaystäväkin vielä kuorsasi, ei nukkumisesta tahtonut tulla mitään. Onneksi ehdittiin veljen kanssa kuvata tämä mekko maanantaina, muuten olisi jäänyt kuvaamatta. Käytössähän tämä on ollut monesti, mutta säästä ja kuvaajien aikatauluista riippuen ei vaan ole päässyt tänne blogiin saakka.

Tajusin tässä viikolla, että minulla on yhdet pöksytkin kadonneet jonnekin vaatehuoneen uumeniin ja vaikka ostin ne muistaakseni kesällä Collectifin alennuksesta, niin ei ole vieläkään tullut käytettyä puhumattakaan siitä, että olisin kuvannut ne. Pitkään niitä halusin, mutta kesällä oli liian kuuma pitkille housuille ja sitten jossain elo-syyskuun vaihteessa ostin farkkuja ja jonnekin ne pöksyt sitten vain katosivat. Katsotaan keväällä sitten uudestaan niissä toiveissa, ettei perse leviä entisestään talven aikana. Käyn kyllä kävelylenkillä päivittäin, mutta näin sateisella ja tuulisella säällä ei tee hirveästi mieli ulkoilla, vaikka nyt voikin taas kävellä Vibram Fivefingerseillä. Kyllähän niissä varpaat kastuu, mutta sitten kotona voi hyvällä omatunnolla kitata glögiä lämmikkeeksi :)


In English:

More stuff from 'Murica: Pinup Couture Heidi Dress in Mary Blair Cat Print. I bought this dress earlier in the autumn together with my Ella Dress and even though I have worn this quite often, it took a long time before I could actually photograph this. I haven't been taking as much outfit photos as I used to, because the weather is mostly crap, but luckily we managed to take photos before all the snow melted away.

The Heidi dress is a Pinup Girl Clothing classic that has a sweetheart neckline, short sleeves and comes with a belt. This Mary Blair special version also has a lovely gathered hem that is slightly more full than on your regular Heidi's. It's not a full circle skirt, but has enough volume for my taste and can be worn with a petticoat or two to bring out the fullness.

I had seen this dress multiple times before, but when I saw this on Curves to Kill, I knew I had to have this. The dress has a sweet but not overly cute kitten print that works better for me than my previous kitten dress, which I know feel is a bit too childish for my taste. The gathered skirt is gorgeous and it comes with a belt that can be worn with other outfits.

The fit however isn't perfect. The waist is true to size in size M (28-29"), but the bust is definitely not what the size chart stated. This dress is supposed to have a bust of 36-38" inches, but is more like 38-40" or maybe even 42". It's way too big for me, even when wearing a super push-up bra that enlarges my bust by two cup sizes. Luckily since the waist fits decently, it doesn't look absolutely horrible (especially with a belt), but if you consider buying a Heidi Dress, you should know that apparently all of them are roomy in the chest area. They are perfect for people with very hourglass figures, but not so good for pears like me. If you like the style, but not the fit (or the price), Lady Vintage has similar dresses that don't have a belt, but come with a removable bow instead.

I haven't had chances to take as many outfit photos as I would like, but I'm glad we managed to take these photos before the snow melted away. There are some pieces of clothing I bought back in the summer, but haven't worn or photographed yet, namely Collectif Maddie trousers which have gone missing somewhere in my closet. In the summer it was too warm and now it's too cold and I can only hope I don't gain too much weight in the winter so that I can wear them by the time it's spring again. I go out for a walk every day, but that probably isn't enough considering that when I come back I usually end up drinking some (non-alcoholic) mulled wine/glogg to get warm again. Well, I do need my daily dose of sugar one way or another and enjoying a hot drink after a walk in the cold, wet and most often dark weather is probably one of the better choices :)

8 kommenttia:

 1. Mullakin on tuo mekko, eikä sitä tule käytettyä yhtään niin paljon kuin pitäisi! Niin söpö ja ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mie muistelinkin, että siullakin taisi olla tämä mekko. Istuuko se sinulle hyvin?

   Poista
 2. Ihanat värit! Ihan kun karkkikaupassa. <3

  VastaaPoista
 3. I love this dress on you, you suit it so well! Beautiful photos in the snow as well! xo

  VastaaPoista
 4. Sul on kyl superhyvä värisilmä asukokonaisuuksien teon suhteen! Tää vsin x pinkki on aivan täydellinen yhdistelmä!

  VastaaPoista
 5. hello there,ciao...nice photos and great look of yours...very charming outfit...cheers!

  VastaaPoista
 6. That print is so much fun! We need cheery bright things like this in the dark days of winter.

  I wasn't that impressed with the Black Friday sales this year either, but that's a good idea buying presents for others (I did that last year, this year I was totally selfish!!) x

  VastaaPoista