sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Winter in Vivien Coat

Talvea kohti uudessa takissa, vaikka meillä täällä on oikeastaan talvi ollutkin jo lokakuusta saakka. Lunta on tupruttanut koko ajan lisää ja vaikka ei vielä valtavia kinoksia olekaan, niin lunta on kuitenkin sen verran, että kyllä tätä voi talveksi kutsua. Toivotaan, ettei kaikki lumet sula pois, jos sää ensi viikon aikana lämpenee.
Yleensä olen pärjännyt hyvin talvella muutamalla eri käyttötarkoituksiin olevalla talvitakilla, mutta tänä vuonna sitten hurahdin ja ostin pari lisää. Ensimmäinen ostokseni on tämä Hell Bunnyn Vivien -takki, joka on kaikin puolin minulle epätyypillinen ostos. Ensinnäkin se on kamelinvärinen, enkä minä hirveästi välitä maanläheisistä väreistä ja toisekseen se on jotain, mitä serkkuni kutsuisi tätimäiseksi. Malli sopisi kypsemmällekin rouvalle, joten se on jotain ihan muuta kuin esimerkiksi vaaleanpunainen Trixi-takkini, joka on ollut kaikista eniten käytössä kolmesta Hell Bunnyn takistani. Ensimmäinen fiftaritakkini Colleen on päässyt tänä talvena päälle vain kerran takin sävyyn sopivan asun kanssa käytettäväksi, koska en ole vieläkään saanut sitä kavennetuksi. Olen puhunut tästä jo kohta kaksi vuotta, mutta sen sijaan, että olisin vienyt takin kavennettavaksi, ratkaisin ongelman ostamalla uuden takin. T. Materialisti
Totta puhuen kyseessä oli puhtaasti heräteostos. Satunnaisella wannaben visiitillä päätin sovittaa huvikseni tätä mallia, koska kahdessa muussa takissani on pari pientä ongelmaa: Trixi on rinnasta ahdas, eikä sitä voi tästä syystä käyttää esimerkiksi rintavampien Vivien of Hollowayn mekkojen kanssa ja Colleen taas on vyötäröltä niin väljä, etten tykkää käyttää sitä kuin ehdottomasti väriin sopivan asukokonaisuuden kanssa. Tässä Vivien-takissa ei ollut kumpaakaan ongelmaa ja varsinkin kellohelmaisen hameen kanssa se imarteli vyötäröä niin kauniisti, että väristä huolimatta takki lähti ennen pitkää kotiin kanssani. Vastaavasti se näyttää hyvältä myös kynähameen kanssa, kuten tämän postauksen kuvissa, jotka otettiin edellisen postauksen kanssa samoihin aikoihin.

Hell Bunny Vivien Coat on samaa villatonta materiaalia kuin muutkin Hell Bunnyn takit, siinä on samettimainen turkista imitoiva kaulus ja samalla materiaalilla somistetut hihansuut. Edessä ei ole kuin kaksi nappia, joista toisen sisäpuolella on piilonappi, jolla voi estää tuon näissä kuvissa näkyvän kankaan taittumisen alemmaksi jäävän kankaan osalta. Kahden napin kiinnitys vähän epäilytti, koska muissa Hell Bunnyn takeissa napit ovat alkaneet käytössä irtoamaan, mutta toistaiseksi tämä on kestänyt hyvin käyttöä ja hyvä niin, koska jos tästä irtoaa napit, niin vähän vaikea ryhtyä kiinnittämään tätä millään.

Takki istuu muuten erinomaisesti, mutta siinä on yksi pienen pieni, vai pitäisikö sanoa avara virhe? Kaula-aukko yltää niin matalalle, että tämän kanssa joutuu käyttämään ihan jykevänkokoista kaulahuivia, jos tässä mielii liikkua ulkona talvisaikaan palelluttamatta kaulaa ja dekolteeta. (Tästä päästäänkin siihen, miksi päädyin ostamaan vielä toisen talvitakin.)
Haaveilin alunperin Hell Bunnyn Isadora-takista sen neutraalin värin ja karvakoristeiden takia, puhumattakaan siitä, että se on likipitäen ainoa Hell Bunnyn fiftaritakki, jossa on villaa, mutta onneksi en päätynyt hankkimaan sitä. Olkootkin, että Isadorassa on se 16% villaa, mutta materiaali on vielä ohuempi kuin näissä Hell Bunnyn feikkivillaa olevissa polyesteritakeissa, eikä se olisi siis talvella juurikaan tällaista lämpimämpi.

Sovittaessani Isadoraa viimeisetkin epäilyksen tunteet siitä teinkö oikean valinnan Vivienin kanssa katosivat, kun hyvin pientä kokoa olevan takit hihat päättyivät reippaasti ennen rannetta ja vyötärö oli suoraan rintojen alla. Kaikissa muissa Hell Bunnyn vaatteissa sopivaksi todetussa S-koossa Isadora-takki ei tahtonut mennä kiinni ja M-koossa vyötärö olikin sitten väljä ja edelleen liian korkealla. Tämä huomioksi Isadoran ostoa harkitseville: takki on vielä Trixiäkin pienempää kokoa ja sopii ehkä mallinsa puolesta paremmin lolitaan kuin fiftariin, varsinkin jos sattuu olemaan yli 170cm pitkä tai muuten vain pitkäselkäinen.
Nyt kun Vivien-takkia on tullut kehuttua ja muita mollattua, niin sanottakoon, että ei tämäkään ole täydellinen. Ei tällä tarkene yli 10 asteen pakkasella ulkona, ellei kerrosta runsaasti ja sittenkin kaula-aukko ylettää rintavakoon saakka ja vaikka kaulassa olisi se iso paksu musta kaulahuivi, niin huiveista tuppaa tuulemaan läpi. Siitä huolimatta tykkään takista aivan hirveästi, koska se antaa paljon elegantimman fiiliksen kuin kumpikaan aiemmista takeistani. Pikkujoulujen päällystakkina tämä olisi upea, jos olisi pikkujoulut, joihin osallistua, mutta koska ei ole niin olen sitten arkena astetta fabulöösimpi.

Muina kuulumisina olen käytännössä koko viikon vain kirjoittanut NaNoWriMoa. Torstaina naputin itseni sudenkuoppaan ja jäin käytännössä melkein koko päivän tekstimäärän jälkeen, enkä perjantainakaan kyennyt saavuttamaan päivätavoitetta edellispäivän lusmuilujen jäljiltä, Lauantaina sain viimein itseäni niskasta kiinni ja sain tuotettua edellispäiviltä puuttumaan jääneet 1400 sanaa, lauantain tekstimäärän ja vielä tämänkin päivän osion, eli yhteensä 4700 sanaa tai 17 sivua rivivälillä 1,35. Periaatteessa minun ei tarvitsisi kirjoittaa tänään ollenkaan, mutta vaikeuksien voittamisesta voimaantuneena aion takoa kun rauta on kuumaa ja ottaa sellaisen etumatkan, että ehkä ensi viikolla ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon ehtisin sinne uimahalliinkin.

Edellisvuosina monet aloitetut tekstit on jääneet kesken juuri tuossa pahaenteisen 18 000 sanan kohdalla, jossa tänäkin vuonna iski se kuuluisa kirjoittajan blokki ja pari päivää kestänyt jumitus. Onneksi siitä päästiin yli ja nyt ollaan menossa jo melkein puolivälissä haastetta, joten siihen nähden olen jo ylittänyt itseni. Vielä kun pääsisi 50 000 sanan lähestyessä tulevien seuraavien jumitusten yli niin, että selviäisi maaliin asti kunnialla. Ei kun kotitekoisen pullan voimalla naputtelemaan!


In English:

For last two winters now I've bought some new winter coats and this year wasn't any different. First coat purchase of this winter was this Vivien Coat by Hell Bunny which I bought a couple of months ago from our local stockist. I admit it was an impulse purchase - I tried on the coat just to compare the fit to my other Hell Bunny coats Trixi and Colleen, but ended up liking it more than I thought.

My other two Hell Bunny coats are lovely, but have some minor flaws. The Trixi has a very tight fit around the bust whereas the Colleen is too wide around the waist (and despite my saying I'll take it to get taken in, I still haven't) and doesn't fall as nicely as I'd hope. Vivien coat doesn't have these flaws, it has a beautiful fit around the bust and around the waist and falls of nicely with and without a petticoat, although it looks much more flattering when worn with a circle skirt.

The Vivien coat does have some flaws, mainly the neckline that is way too deep for a winter coat and shows a little too much cleavage. It looks very beautiful, but it's not very practical for Finnish winters. Luckily I have a large knitted scarf to keep my neck and cleavage warm, but still this isn't a coat for those days when the temperature drops below -10 Celcius. The coat looks like wool, but is made mainly from polyester so it isn't the perfect material either, but the velvet/fake fur cuffs and neckline make it slightly warmer. I'm a little worried about the coat having only two buttons, since my other Hell Bunny coats have had some issues with buttons coming off and if that happens with this coat there's no way to close the coat. It can be closed both ways, but only the other side has a hidden inner button that will keep the lower layer in place.

In other news I've mainly been writing the whole week. I had a writer's block on Thursday and I couldn't reach even a third of the daily goal and on Friday I was still 1400 words behind. Yesterday I finally got over it and managed to write the 1400 words I was still lacking from Thursday and Friday, the daily goal of 1667 and an additional 1700 words, which means I've already accomplished today's amount. Basically I could take a day off, but since I'm on fire, I'll make the most out of it. 

In the past too I've often had difficulties around the time I reach 18k words, but it only gets worse the closer you get to 50k so it's better to get ahead rather than get left behind. It's not easy to write 4700 words or 17 pages (with line spacing of 1.35) in one day like I did yesterday, but it's much easier when you can do it with your own terms.

15 kommenttia:

 1. Todella kaunis takki minun mielestäni! Ja värikin sopii sinulle hyvin, vaikka et itse siihen heti hullaantunutkaan. :) Harmi kuitenkin, että ei ole tarpeeksi lämmin pakkassäälle. Minulla on myös yksi ihana villakangastakki, joka on harmittavan avara kaula-aukosta. Varsinkin nykyään, kun sen ylin nappi ei ihan meinaa mennä kiinni :D Käytän sitä silti joskus kaulahuivin kanssa, koska se on niin kaunis ja laadukas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi kummallista kun niin monessa takissa on niin avara kaula-aukko. Kaipa se johtuu siitä, että ne on yleensä tehty lämpimämmissä maissa eikä ajatella, että jossain voi tarvitakin sitä lämpöä eikä pelkkää ulkonäköä.

   Poista
 2. Oikein nätti takki. Itsekin olen muutaman kerran meinannut ostaa punaisena, mutta kun se kaula-aukko on niin avara... Taidan tämänkin talven mallistojen jälkeen kaipaamaan sitä Täydellistä Takkia, missä olisi paljon villaa ja huppu ja lämmin kaulavarustus.. Ehkä sitten ensi vuonna! Tai jos minusta tulee ompeluopintojeni kanssa niin taitava, niin voisin itsekin ommella :D Paksujen kankaiden ompelu ei vaan kuulosta houkuttavalta.

  Harmi tuo Isadora jos se on ihan lörtsy. Olisin sillä voinut rikastuttaa takkikokoelmaani, mutta taitaa nyt jäädä ostamatta sitten.

  VastaaPoista
 3. Tuohan näyttää kivalta! Väri on tosiaan sellainen, että itseltäkin jäisi tuollainen helposti kokonaan sovittamatta. Mutta siis tuohan on tosi kiva varsinkin kun muuten tummempi asu tuo kontrastia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mustien vaatteiden kanssa näyttää tosiaan kivalta ja ison mustan kaulahuivin kanssa :)

   Poista
 4. Mä pohdin myöskin kamelin väristä takkia talveksi. Onneksi jäi pohdinnaksi - minä ja kameli emme viihdy yhdessä.
  Sun päällä tuo väri näyttää todella kivalta.

  VastaaPoista
 5. Even with the flaws, this is a beautiful coat! Kx

  VastaaPoista
 6. Ihana takki ja ihana lookki! ❤
  Oi kyllä, oikein hyvä syy hamstrata uutta, kun ei saa aikaiseksi fiksata vanhoja. Nyt on ollutkin niin kevyitä kelejä paljon, että pärjää pakkasen puolesta ohuemmallakin takilla, tosin kosteus ja viima on sitten nihkeitä. Toivottavasti tosiaan ei kaikki lumi lähtisi ja tulisi ihan loskamöhnä talvi, mieluummin kunnollinen!

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos!
   Jos lumet lähteekin, niin toivotaan, että tulee viimeistään jouluksi lisää! Ei enää mustaa ja märkää joulua niin kuin viime vuonna :)

   Poista
 7. This coat looks so lovely on you! I own the Hell Bunny Angeline Coat and love it so much that I think about buying another one from this brand. <3

  Many hugs,
  Sandra <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I own three coats from Hell Bunny and one from Collectif is on it's way. :)

   Poista
 8. Oh looks like it's getting really cold now where you live! Lucky you now own that gorgeous warm coat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh no, it isn't cold yet :D Around the time we took these photos we had -4 Celcius degrees, but in the middle of winter we might have even up to (or down to?) -25 Celcius degrees (last winter the lowest was -30, it was like living in Siberia!). Coats like these aren't warm enough when the temperature drops below -10, but luckily currently it's around 0, and I just recently bought another coat that should keep me warm when this one can't :)

   Poista
 9. This coat is so beautiful, I want one! I'm yet to own a Hell Bunny coat but would love to add one to my collection next winter. I love your hat and boots too, beautiful! x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I can totally recommend these, just remember that the buttons come off very easily and might need some reinforcement, but otherwise these are great. :)

   Poista