maanantai 31. lokakuuta 2016

Luksusripsivärit - Ovatko ne mistään kotoisin?

Kun olin vielä töissä, päätin testata sellaisia meikkituotteita, joita en ollut aiemmin työttömänä tiukan budjetin rajoissa raaskinut ostaa. Yli 20 euroa ripsiväristä kuulosti kamalalta hinnalta, puhumattakaan neljänkymmenen euron meikki- ja kasvovoiteista ja huulipunasta, mutta niin vain ensimmäisenä ostin Yves Saunt Laurentin Toucle Eclat -valokynän, josta tuli vakiomeikkituotteeni. Pian perässä aloin testailla ripsivärejä ja sittemmin huulipunia, joiden ostokseni ovatkin vahvasti painottuneet niin kutsuttujen luksusbrändien tuotteisiin (Chanel, Estée Lauder, Clinique, Dior). Olen puhunut jonkin verran huulipunistani täällä, mutta käynyt hyvin vähän läpi ripsivärejä - vaikka rehellisesti sanottuna niitä on tullut testailtua aika montaa erilaista viimeisen kahden vuoden aikana.

Yleisesti sanottuna aika monet ripsivärit ovat hyviä, ainakin sen ensimmäisen kuukauden ajan ennen kuin ne alkavat väistämättä kärsiä rakennemuutoksia kovassa käytössä. Olen ollut ihan tyytyväinen markettimerkkeihin ja täältä voit lukea ikivanhan arvostelun tapaisen käytössäni olleista ripsiväreistä. Voin rehellisesti sanoa, että kaikki nuo jäivät kertaluontoisiksi ostoksiksi, enkä ole ostanut niitä lisää. Myös tässä postauksessa ohimennen siivuttu L'Orealin False Lash Intenza on viime aikoina jäänyt käyttämättömäksi. Lista on muutenkin päivityksen tarpeessa (onhan siitä kohta jo vuosi) ja ehkäpä näitä loskasäitä kestäessä teen päivitetyn listan suosikkituotteistani.
Nyt rehellisesti sanottuna myös nämä kaksi ripsaria ovat jääneet hyvin vähälle käytölle viime aikoina, koska minulla on parempiakin. Aiemmin linkatussa suosikkituotepostauksessa puhuin siitä miten tuossa Estée Lauderin ripsivärissä on kummallinen harja, joka on kova, toiselta puolelta lyhyt ja toiselta pitkä. Tuote pidentää ripsiä, mutta ei tuuhenna ja sopii hyvin arkeen, mutta juuri sen takia, että sillä ei saanut massiivisen erilaista tulosta ripsivärittömiin silmiin, se jäi käytöstä vähitellen pois. En ole käyttänyt sitä kuukausiin, joten voi olla, ettei se kelpaa enää mihinkään muualle kuin roskiin, mutta tätä ripsiväriä harkitseville tehdään pieni lista hyvistä ja huonoista puolista.


Estée Lauder Sumptious Infinite

+ Pidentää
+ Erottelee
+ Lähtee helposti pesussa pois
+ Ei sotke, eikä varise
- Ei tuuhenna
- Kova harja, jolla on vähän hankala levittää väriä raapimatta silmiä
Kokonaisuus: Hyvä ripsiväri arkeen, jos oppii käyttämään erikoista harjaspäätä. Näyttäviä ripsiä tällä ei saa, mutta pidentää mukavasti ripsiä ilman, että lopputulos on meikatun näköinen. Luonnollinen lopputulos.

Cliniquen näytepakkauksesta saatu maskara on ollut vielä vähemmässä käytössä viime aikoina, koska vaikka se tuuhentaa, se ei tosiaankaan pidennä ja variseekin vielä runsaanlaisesti, varsinkin jos sitä erehtyy laittamaan alaripsiin. En tiedä mitä tämä maksaa normaalihintaisena, koska sain tämän kylkiäisenä, mutta veikkaisin että yli 20 euroa kertyy tällekin hintaa. Harja on mukava normaali harjasmainen ja sopivan pieni, ainakin tässä näytepakkauksessa.

Clinique High Impact Mascara

+ Tuuheuttaa
+ Ei paakkuunnu
- Varisee helposti
- Ei pidennä
- Tuote kuivaa nopeasti purkkiin
Kokonaisuus: Kelpaa arkiripsiväriksi, mutta halvempia ja parempia vaihtoehtoja löytyy.
Vanhassa meikkipostauksessani puhuin myös siitä kuinka halusin kokeilla Lancomen Hypnose Doll Eyes -ripsiväriä, mutta kuinka Estée Lauderin pakkaus oli suhteessa halvempi (26 euroa) kuin Lancomen ripsivärit, joiden normaalihinta hivelee siinä 33 euron hintaluokassa. Sitten kun eräästä Sokoksen alennusta löysin tuurilla tämän yhden ainoan Doll Eyes -ripsivärin 19.90€ alennushintaan, nappasin sen siitä huolimatta, että tuote on vedenkestävä. En ole käyttänyt vedenkestäviä ripsivärejä siitä syystä, että en omistanut erillistä vedenkestävän silmämeikinpoistoainetta, mutta kun kerran ostin tämän, niin oli pakko ostaa sellainenkin.

Ensimmäisenä Lancomen Hypnose Doll Eyes -ripsiväristä on pakko mainita tuoksu/haju, sillä tämä muuten tuoksahtaa erittäin voimakkaasti, mikä voi herkkäsilmäisillä olla aika epämiellyttävää. Minulla tuote ei ärsytä silmiä, mutta nenää kylläkin enkä ymmärrä miksi minkään silmätuotteen on haistava yhtään millekään. Ehkäpä se on se vedenkestävän aineen tuoksu, en tiedä kun tämä oli tosiaan ensimmäisiä vedenkestäviä ripsivärejä, joita testailin.

Ripsiväriharja on melko iso, kolmionmuotoinen ja siinä on normaalit harjakset. Ripsiväri levittyy hyvin, eikä paakkuunnu helposti, mutta ikävä kyllä ei myöskään kerrostu, eikä pidennä eikä oikeastaan tuuheutaaan. Tämä ei tee oikein mitään muuta kuin värjää ripset, mikä tuntuu vähän turhalta, jos on jo luonnostaan riittävän tummat ripset. Siitä huolimatta olen alkanut käyttää tätä viime aikoina enemmän, koska olen niin perhanan turhautunut toiseen vedenkestävään ripsiväriini, Sensain 38 C maskaraan, josta puhutaan kohta alapuolella. Ensin arvostellaan onko Hypnose Doll Eyes Waterproof mistään kotoisin.

Lancome Hypnose Doll Eyes Waterproof

+ Ei paakkuunnu
+ Saattaa varista, mutta ei sottaa vaan varisseet värit voi helposti pyyhkäistä pois
+ Helppokäyttöinen isohko mutta ohut kolmionmuotoinen harja
+ Vedenkestävä, mutta helppo poistaa vedenkestävän meikinpoistoaineella
- Ei pidennä eikä oikeastaan tuuhennakaan.
- Haisee voimakkaasti
Kokonaisuus: Juhlavia nukkeripsiä tällä ei saa lupauksista huolimatta, mutta kelpaa vedenkestäväksi arkiripsiväriksi merkkitietoisille. Haisee voimakkaasti, joten en suosittele allergisille ja hajuyliherkille henkilöille. Kallis normaalihinta, alennuksesta ostettuna siedettävä.
Viimeisimpänä ja tällä kertaa myös vähäisimpänä Sensai 38 C tuuheuttava maskara, josta on puhuttu blogimaailmassa ja kaikkialla muuallakin paljon hyvää. Erityisesti monet herkät silmät omaavat henkilöt ovat hehkuttaneet Sensain ripsivärejä, jotka eivät vaadi erityistä meikinpoistoainetta, koska nämä lähtevät nätisti 38 asteisella vedellä. Teoriassa ainakin.

Isosta hehkutuksesta ja suurista kehuista huolimatta Sensai 38 C oli minulle valtava pettymys. Ostin tämän alennuksesta samaan 19.90€ hintaan kuin Lancomenkin ripsivärin, mutta tämä ei ole sitä vähääkään hintansa arvoinen, mikä onkin syy siihen miksi ostin Lancomen ripsivärin. Ostin tämän Sensain ensin pitkälti sen saamien isojen kehujen vuoksi, mutta heti alussa poltin käämini tämän kanssa, sillä ripsiväri oli erittäin märkää ja sitä tarttui ripsiväriharjaan niin runsaasti, että sain aikaan jäätävät hämähäkkiripset. Hyvänä puolena se, että sain hämähäkkiripset vain siihen silmään, johon yritin tätä ensimmäisenä levittää ja että sain poistettua ripsivärin tuoreeltaan lämpimän veden ja paperin avulla pilaamatta muuta meikkiäni. Huonona puolena se, että näin kävi kolmesti putkeen.

Nyt kun Sensain ripsiväri on ollut vaihtelevassa käytössä useamman kuukauden, aineen koostumus on muuttunut paksummaksi. Sitä tarttuu yhä ihan hirveät määrät kaarevaan harjaksilla varustettuun harjaan, mutta ylimääräisen saa useimmiten pyyhittyä purkin reunoihin. Siitä päästään taas siihen, että nyt purkin reunoilla on kohtuuttomat määrät kuivanutta, hukkaan mennyttä ripsiväriä, koska sitä ei saa enää takaisin purkkiin. Vielä nykyäänkin ripsiväri pitää levittää erittäin varovasti, koska paksun tahnamaisen koostumuksen takia ripsivärillä on erittäin iso riski paakkuuntua ja kun tämä paakkuuntuu, tätä ei saa edes toisella harjalla harjaamalla eroteltua niin kuin monen muun ripsivärin kanssa voi tehdä.

Ripsivärin poistaminenkaan ei ole niin helppoa kuin sen pitäisi olla. Aluksi kun aine oli liukasta, ripsiväri oli oikeasti helppo poistaa lämpimällä 38 asteisella vedellä, jolloin se lähti siisteinä lastuina pois ripsistä ja varisi viemäriin sotkematta naamaa, mikä oli erittäin kätevää ihonhoidon kannalta jos naamassa ei ollut mitään muuta meikkiä, joka olisi kaivannut meikinpuhdistusainetta. Nyt kun tuote on ripsissä kuivempaa, sen poistaminen on huomattavan hankalaa ja silmiä joutuu hankaamaan, mikä nollaa ajatuksen siitä että tuote on lähtökohtaisesti juuri sen takia hellävarainen silmille, ettei sitä tarvitse hangata millään poistamisen yhteydessä. Viime aikoina olen joutunut jynssäämään silmiäni oikein urakalla ja vielä niin kuumalla vedellä, että kasvoja polttaa ja silti ripsivärit pysyy siivosti paikallaan. Olen kokeillut myös joitain meikinpoistoaineita eivätkä nekään poista tätä kunnolla, auttavat ehkä tuotetta varisemaan kuumalla vedellä pois silmistä, mutta eivät poista kokonaan. Hyvä homma, että tämän kanssa voi uida (been there, done that), mutta huono homma, jos tuote ei lähde silmistä hinkkaamallakaan.

Sensai 38 C Volumizing mascara

+ Pidentää ripsiä runsaastikin, jos onnistuu levityksessä, syvän musta väri
+ Ei varise
+ Veden- ja uinninkestävä
+ Ei sotke poistettaessa, eikä vaadi meikinpoistoainetta
- Ei tuuheuta
- Paakkuuntuu todella herkästi
- Märkä ja paksu koostumus, jonka takia hankala levittää
- Hankala poistaa, koska ei lähde kädenlämpöisellä vedellä
Kokonaisuus: Yhtä tuskaa. Ripsiväri toimii vaihtelevasti: joskus onnistuu, joskus ei. Teoriassa ripsivärin poistaminen on ihanan helppoa, käytännössä saa pelätä lähteekö omatkin ripset lastuina irti.

Jos jollain on kokemuksia Sensain ripsareista, niin niitä haluaisin kuulla, että sattuiko minulle vain joku suutarikappale alennusmyynneistä vai onko muilla samanlaisia hankaluuksia levityksen ja poistamisen kanssa. Jos tiedätte joitain muita huonoja ripsivärejä, niin varoituksia otetaan niistäkin vastaan. Sen aidosti hyvän ripsivärin etsiminen jatkuu yhä, joten on hyvä jos voi välttää pahimmat sudenkuopat.

Onko teillä kokemuksia näistä ripsiväreistä? Toimivatko ne teillä vai eivät?


In English:
Here are some short reviews on some luxury mascaras I've tried.

Estee Lauder Sumptious Infinite
+ Lengthens and separates and is easy to remove. Natural finish.
- Hard to use, because of the funky hard brush. Doesn't give any volume.

Clinique High Impact Mascara
+ Gives nice volume and doesn't clump. Different kind of natural finish, works for naturally long lashes.
- Doesn't lengthen lashes so doesn't work for short lashes. Falls of easily.

Lancome Hypnose Doll Eyes Waterproof
+ Obviously waterproof, but easy to remove with waterproof eye make-up remover. Might shed slightly, but fallen off mascara is easy to remove. The conical brush is nice and easy to use, and the mascara doesn't clump.
- Smells very strongly so won't work for allergic people. Doesn't give those perfect doll eyes, but works for a very natural finish (no length, no volume, just color). Expensive, I'm sure there are cheaper and better products out there.

Sensai Volumizing Mascara
+ Lengthens lashes, a very black finish, but only if you manage to actually apply it without clumping. Waterproof and swim proof, doesn't fall off.
- Clumps very, very easily. Consistency is very gooey, hard to apply without clumping. At first this mascara was very wet, but now it has dried a little and it's very thick and still relatively hard to apply properly. Also it's not as easily removed as you would think. It should fall off nicely with 38 C degree water, but most of the time it doesn't. I need to use very hot water to remove it and I've tried make-up removers and they don't work either. Sometimes it falls of nicely in warm water, but most of the time I need to practically burn my face and eyes to get rid of it. Many people with sensitive eyes have talked fondly of this product, but for my taste, using hot water to remove mascara isn't very gentle.

Have you used any of these mascaras? Did they work for you?

5 kommenttia:

 1. Noi muut oon kokeillut paitsi Sensain ja musta ne oli ihan ok. Sain lahjaks, ite en olis välttämättä ostanut. Oon huomannut,että välttämättä se kallein vaihtoehto ei oo se paras ja merkeissäkin on ihan älyttömästi eroja. Tällä hetkellä mun lemppari on NYXin more to love, jota meen sitten taas ostaan, kun noi tällä hetkellä käytössä olevat 2 loppuu. Pitkään mun lemppari oli Lumenen natural coden volyymimascara, mutta sitten löysin NYXin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tuli just NYXin tuotteita tänne myyntiin, että pitää varmaan kokeilla tuota :) Aluksi monet ripsivärit on hyviä, mutta se sitten erottelee ne toisistan kuinka pitkään ne kestää hyvänä, eikä nyt puhuta mistään yli puolesta vuodesta vaan ihan parista kuukaudesta. Markettimerkeilläkin pärjää, mutta kyllä nämäkin oli Sensaita lukuun ottamatta ihan hyviä. Unohtui mainita että Lancomea voi kerrostaa suhteellisen helposti, että sillä saa vähän volyymia mutta ei tosiaan mitään nukkeripsiä, jotka tuote on lupaavinaan :)

   Poista
 2. Mielenkiintoista luettavaa! Olen kuullut muiltakin negatiivisia kokemuksia tuosta Sensaista. Varmaan kaiken sen hypetyksen takia ihmisillä on aika korkeat odotukset kyseisen ripsarin suhteen. Itse en ole innostunut kokeilemaan, koska tuo ns. helppo poistettavuus vedellä ei paljoa lämmitä, jos muu silmämeikki (luomivärit ja rajaukset) pitää kuitenkin poistaa meikinpoistoaineella. Ymmärrän tosin viehätyksen, jos käyttää arkimeikissä silmiin lähinnä vain sitä ripsiväriä.

  Tuota Cliniqueta olen tainnut joskus kokeilla ja muistan, että tykkäsin siitä. Yleensä ostan itse halvempia merkkejä (L'oreal ja Maybelline), mutta joskus saan kaverilta näytteitä noista kalliimmista. Nyt on käytössä Chanelin näyteripsari, joka on aivan ihana. En uskalla edes katsoa, mitä se maksaa täysikokoisena. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekään en kehtaa ripsiväreissä ostaa mitään mikä maksaa yli 20 euroa, koska minulla on ihan hyviä kokemuksia markettiripsareista. Nyt on vakiokäytössä ollut Max Factorin joku ripsari, jonka sain juurikin vissiin tuon Lancomen oston jälkeen kylkiäisenä ja se on ollut enemmän käytössä kuin nuo vedenkestävät :D Se on vaan helpompi poistaa, se ei paakkuunnu niin kuin Sensai eikä lemua niin kuin Lancome, eikä tarvi kahta tai kolmea eri tuotetta meikkien pesemiseen.

   Kuten sanoit Sensai toimii yksinään arkina, jolloin itellä on esim. BB-voide + ripsiväri = kaikki lähtee vedellä. Tai pitäisi teoriassa lähteä, mutta tuo ei tosiaan tahdo lähteä niin helposti kuin alkuaikoina. En tiedä johtuuko se siitä, että se on ollut käytössä jo varmaan sen puoli vuotta tai enemmänkin, vai mistä...

   Poista
 3. Osui ja upposi, joten oli pakko tulla kommentoimaan. Sensaita hehkutteli moni kaveri, mutta minulla kyseinen tuote ei toiminut olenkaan. Kokemukseni oli jokseenkin sama kuin sinulla. Ajatus vedellä poistettavasta "vedenkestävästä" ripsiväristä kuitenkin houkutteli edelleen.. Kun kerroin murheestani kosmetiikkamyyjälle, sain suosituksen kokeilla Cliniquen lash Power tai Estee lauderin Double wear ripsiväriä. Aiemmat kokemukseni kyseisistä merkeistä eivät olleet kummoiset, mutta myyjä tiesi mistä puhuu. Nuo kaksi ovat nykyiset luottoripsarini. Välillä hairahdun kokeilemaan muita merkkejä, mutta palaan aina takaisin noihin, useimmin Cliniquen. KitCat

  VastaaPoista