keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Hellemaanantain turauunot

Jos totta puhutaan elämässäni ei yleensä tapahdu mitään mielenkiintoista. Paitsi viime maanantaina ja sekin vain siksi, että minut huijattiin baariin kukkamekkopostaukseni jälkimainingeissa. Olin juuri värjännyt pääni, selkäni, varpaani ja dekolteeni nätisti sinisen ja violetin sävyihin, kun ukkoni ilmoittaa, että menemme viettämään iltaa hänen kaverinsa luo. Ja tottahan toki illanvieton jälkeen pitää mennä baariin. MAANANTAINA vartalo puoliksi sinisenä. I did not approve.

Tiistain laiska asu.
Rocksissa sitten alkoikin tapahtua. Ensimmäisenä baaritiskillä oleva kuusikymppinen mies esittää kaatuvansa minut nähdessään ja kiekaisee "OI MIKÄ SÖPÖLIINI!" Kaipa fiftarityylinen pukeutuminen huulipunineen vetoaa vähän vanhempaan väkeen - siitä hyvänä esimerkkinä se, että tämä kyseinen papparainen tuli vähän väliä jatkamaan söpöliini-puheitaan ja pussailemaan kämmenselkääni niin herrasmiesmäisesti, ettei se enää ollut herrasmiesmäistä siinä vaiheessa. Toinen yhtä lailla vanhempi umpikännissä oleva herrasmies ilmoitti laulavansa minulle Pohjois-Karjalan karaokessa ja niin äijä tekikin, ja kävi sitten myöhemmin vaahtoamassa, ettei minua sitten kukaan hakkaa tai pahoinpitele (entä muut?). Minä istuin kuuntelemassa karaokea yksinäni, kun muut seurueesta pelasivat biljardia.

Kolmas kovin innokkaasti tuttavuutta hierova neljä-viisikymppinen herrasmies aloitti keskustelun sanomalla olevansa jonkin iskutanssin Suomen mestari. Saatoin kuulla väärinkin, mutta minähän en tanssi niin päädyimme keskustelemaan Romanovien hemofiliasta, ja jossain vaiheessa miehen kysyttyä ammattiani ryhdyin avautumaan sitä kuinka Savonlinnassa ei ole mainostoimistoalan töitä kaltaiselleni nuorelle kokemattomalle naiselle.
Miehen reaktio oli kiusaantunut hiljaisuus ja diskreetti hymy.
Mietin vähän aikaa että miksi ja kävi sitten ilmi, että kyseinen herrasmies omistaa paitsi kirjapainon, omisti myös neljä vuotta sitten yhdessä nykyisen toimarin kanssa samaisen mainostoimiston, jossa olin kaksi vuotta sitten harjoittelussa. :D Mene siis mollaamaan työllisyystilannetta oman alan ihmisille baarissa vahingossa pienessä sievässä ja saat oikein loistavat koko illan kestävät keskustelut mainostoimistoalasta, Putinin tavanneista hevosalalla olevista serkuista, edelleen Romanovien verestä ja toimivasta perhe-elämästä avioeron jälkeen. Ja bonuksena vielä viittaus siihen, että saatat päästä takaoven kautta töihin, jos keskustelukumppani vielä aamulla muistaisi nimesi. Not gonna happen.

Jos minulla olikin hyvä ilta ja olisin alkunarinoista ja mökötyksestä huolimatta viihtynytkin baarissa hyvän juttuseuran parissa, ei kaikilla muilla ollut. Ystäväpariskunta riiteli taas ja vaikka toinen heistä olisikin ollut ajokunnossa, päätti hän lähteä painelemaan kävellen kotiin. Minä ja poikaystäväni jätimme riitapukarit omaan rauhaansa ja kävelimme kotiin, jossa katosta sängyn yläpuolelta kärpästä lätkiessäni hyppäsin päin ikkunaa ja ikkunalautaa ja putosin sängyn ja ikkunan väliin polvet edeltä lattialle. Tänään polvia ja kyynärpäitä koristavat kauniit mustelmat ja käsivarressa on rikkaruohoista tai mullasta johtuvaa ihottumaa.
Hyvä päivä siis tänäänkin! :)


In English:
I was fooled into going to a bar on Monday, but I ended up having good time there. Old fifty and sixty year old men flirted with me calling me "cutie" and kissing my hands without asking permission and even singing me a karaoke song. After couple of these weird guys a third one came and we started talking about work, when I complained to him how it's impossible to get work on advertising business where I live.
I wondered why he was so silent, but soon he told me he owned the same advertising business four years ago where I was working as an intern two years ago. So I guess it's good to complain about your work situation to strangers; we talked all night about advertising business, Romanov bloodlines, his cousin meeting Putin, and how to live as a successful family after divorce. Also it's nice to get a chance to get to work through random meetings like this, if only he'd remember my name in the morning. :) I doubt he does though.
At home I tried to kill a fly in the ceiling and ended up jumping towards the window and falling on my knees. Now I got very pretty bruises on my elbows and knees and on top of that some rash from uprooting weeds. Good day today as well!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti