keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Kellohameita ja kynsilakkaa

Hameet Olivia Rouge, paita Collectif, hattu Sokos, kengät City-Market
No niin, viimeinkin sain kuvan sinisestä kellohameestani. Ongelma sen kanssa on vain se, että kaikissa kuvissa mukaan lukien Olivia Rougen verkkokaupan kuvat, se näyttää liian vaalealta. En tiedä onko kamerassa vai näytössäni vikaa, mutta oikeasti väri muistuttaa enemmän indigoa kuin vaaleansinistä.
Kun kokeilin ensimmäistä kertaa tuota hametta, pikkuveljeni sanoi, ettei sininen ole minun värini. Olin hieman pettynyt hameen sävyyn, sillä se tosiaan on tummempi luonnossa, mutta silti hameesta on tullut yksi suosikkivaatteissani ja se on kovassa käytössä. En nyt niin tiedä, onko sininen edelleenkään ihan minun värini, koska puen melkein aina mustaa tavalla tai toisella, mutta ainakin mukava piristys vaatekaappiin! Vain punainen huulipuna ja söpö fiftarikampaus puuttuu, mutta ehkä sitten keväämmällä, kun hiukset eivät lennä sähköisinä ympäriinsä.

Pidän kovasti Essien kynsilakoista ja vaikka ne ovat julmettoman tyyriitä Suomessa, ne ovat kyllä hintansa arvoisia. Paras hinta-laatusuhde on Kone Helsingin kynsilakoilla, mutta koska en piipahtanut Tokmannilla, totesin, että voisin ostaa ihan rauhassa Essietä, sillä olen jo pitkä aika sitten ylittänyt sen vaiheen, että ostan satunnaisilta merkeiltä lakkoja ja sitten lopputulos on yhtä kuraa. Niin muuten vaan sattuu usein olemaan, esim. Lumenen kynsilakat ovat liian paksuja ja samoin levityssudit, joten lopputulos on melkein poikkeuksetta tavalla tai toisella pilalla. Ainakin minun käsissäni, sillä olen ihan onneton lakkaaja, vaikka tykkäänkin lakkailla kynsiä.

Tänään tarttui mukaan funny face-sävyinen suurin piirtein vadelmanpunainen lakka, joka näyttää kuvassa kaikkea muuta paitsi vadelmanpunaiselta. Joka tapauksessa sen värinen se on. Kylkiäiseksi ostin asetonitonta kynsilakkaa, koska edellinen on lopussa ja jos lakkaa suht usein kynsiä niin ei viitsi poistaa lakkoja asetonilla, koska kynnet kärsivät. Eikä lakkaa aina viitsi raaputtaa poiskaan, koska kynsistä lähtee pinta, vaikka niin teen monesti. Neljän lakkakerroksen poistaminen on vaan niin kamalan vaivalloista varsinkin tummien sävyjen kanssa.

Tässä koko tähänastinen Essie-kokoelmani:
Jälleen kuvan värit vääristää, vaikka yritin niitä korjata (ja epäonnistuin surkeasti), mutta ylimmäinen lakka on ihonvärinen kynsiä vahvistava aluslakka. Sen alla on kausiväri madison avehue, funny face, kausiväri hipanema, lilacism ja kiiltävä let it shine-päällyslakka.

Ennen Essien lakkoja olin vain aina sutaissut yhden värikerroksen ja se siitä. Lopputuloskin oli sen näköinen. Nykyään laitan ensin aluslakan, sitten kaksi kerrosta värilakkaa, oli kyseessä Essie tai joku muu lakka (niitäkin löytyy, Mavalaa ja random halpislakkoja) ja viimeisenä vedän tuota päällyslakkaa tai vasta jonkin aikaa sitten ostamaani H&M:n mattalakkaa, joka varmaan näyttää eeppisen söpöltä tuon uuden lakan kanssa.
Lopputulos ei edelleenkään ole mikään maailman paras, koska lakkaan kuin kuusivuotias silmät pahasti kierossa kynsiään tuijottava torvelo, mutta kyllä sitä sietää kauempaa katsoa, jos sivuuttaa sen aika yleisen hiekkaefektin kynsien pinnalla tai sen, etten poista kynsinauhoja tai sen, että lakka menee useammin yli kynsien kuin niiden sisään.

Kynsilakka kestää, mikä on hyvä ja huono asia - kyllästyn näet viimeistään viiden päivän päästä väriin ja sitten, kun se ei kirveelläkään irtoa niin joko revin sitä ja samalla kynnen pintaa tai vedän kynsilakan poistoaineella, jonka jälkeen kynsien reunoilla on 3 viikkoa punainen rantu, joka ei lähde pois pesussa, eikä kynsilakan poistoaineella. Nimimerkki: lakkasin punaisella lakalla.
Taidan vastedeskin vain raapia lakat pois.

4 kommenttia:

 1. Essien lakat on mun lemppareita, kaikista lemppareiden sävy on Lovie Dovie, Mint candy apple on kans kiva. Mulla on myös cascade cool joka on aika saman sävyinen kuin Lovie Dovie, mutta jostain syystä en pidä siitä sävystä niin paljon.

  Lilat ja pinkit kynsilakt on kuitenkin mun lemppareita ja muutenkin tommoset "tummemmat" pastellit.

  VastaaPoista
 2. Oih, ihanan värinen kellohame!

  Haluaisin myös ostaa Essien lakkoja, mutta ne ovat niin älyttömän kalliita! Sitten en kuitenkaan lakkaa niin usein kynsiä, että raaskisin ostaa noita oikeesti hyviä lakkoja. Ehkäpä pitäisi joskus ostaa kokeiluun edes yksi sävy, josta tykkään eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essiet on tosi hyviä, kyllä. Itsekin kauhistelin hintaa, mutta kun ostin ensin aluslakan ja päällyslakan ja totesin ne hyviksi niin värilakkojakin alkoi vaan kertyä. Purkit ovat kutienkin suht isoja niin sitä lakkaa myös on, esim. Mavalan purnukat on pieniä, joten suhteessa nekin on kalliita. Mutta Mavalat on kans tosi hyviä.
   Itsekään en ole paljon lakkaillut kynsiä, mutta kun ostin hyvät lakat alus- ja päällyslakkaineen niin tulee useimmin lakkailtua ja värikin kestää kynsissä virheettömänä viikon tai yli kun tekee perusteellisesti. :)

   Poista