sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Princess Huggy's good hair day(s)

On päässyt taas vähän venähtämään aikaa edellisestä postauksesta, vaikka kuvia olisi jonossa vaikka neljään postaukseen, mutta aloitellaanpas Lady Fiftari -kisan yhteydessä otetuista kuvista ja kylkeen satunnaisia kuulumisia parin viimeisen viikon ajalta. Tai miksi ei vaikka koko kuukaudelta saman tien, kun aika vähän on tässä kuussa tullut täällä blogissa kirjoiteltua, mutta sitäkin enemmän on tullut raapustettuja romaaneja (viides kirja menossa and still going strong!).

Meillähän oli alkukuusta kuvaukset Lady Fiftari -kisan someäänestystä varten, jolloin Vesa Lyra otti kuvia meistä kisaa varten ja halukkaista myös muita kuvia ulkosalla. Kisa on jo ohi ja voittajat valittu (paljon onnea someäänestyksen voittaja Ginger Diva ja tuore Lady Fiftari Violet Melody!), joten lienee viimein aika julkaista nämä kuvat täällä blogissakin. Tarkoitushan oli julkaista nämä tänne jo tuoreeltaan mainokseksi ja äänien kalasteluvälineeksi, mutta kummasti se vain on aina unohtunut ja viivästynyt. Ei kai sillä niin väliä; tekee asiat omalla ajallaan ja silloin kuin siltä tuntuu.
Nämä olivat tosiaan ensimmäiset "oikeat" kuvaukseni, ja totta kai meni siinä mielessä omalta osalta mönkään, että olin kuin rautaputken niellyt, luonnoton ja kankea. Tuttujen kuvattavana on jotenkin paljon rennompi, mutta kun tuntemattoman ihmisen edessä studiossa pitäisi poseerata, niin menee neljä vuotta bloganneella yleensä muiden ihmisten katseista vähät välittävällä immeiselläkin sormi suuhun...

Jasminin kanssa juteltiin tuosta alkukankeudesta edellisessä postauksessa mainituissa illanistujaisissa ja tultiin siihen lopputulokseen, että vain harjoittelemalla oppii. Eilen Lady Fiftari -kisojen aikaan ostin toiset kuvat Pin up- tyttöjen valokuvaamiseen erikoistuneelta Lifulta, jotka sitten julkaisen jossain vaiheessa täällä blogissa joko eilispäivän kuvien yhteydessä tai erikseen mekkoesittelyn yhteydessä. Todennäköisesti teen kaksi postausta, ettei yhdestä tule liian pitkä (kunhan saisi nämä muutkin postaukset alta pois ensin).
By Henriikka.
Hiukset laitettiin silloin kuvauspäivänä Salon Pinnassa ja tykkäsin kyllä kovasti. Tuo rulla tukassa ei ehkä ollut ihan minun tyyliäni (kasvot näyttää turhan leveältä), mutta näistä kiharoista tuli ihanat ja ne kestivät tukassa tosi pitkään. Porskutin sunnuntaista tiistaihin samoilla kiharoilla ja keskiviikonkin olisi vielä pärjännyt hyvin, mutta päänahka alkoi jo siinä vaiheessa kaivata pesua, joten surkeudekseni jouduin luopumaan kauniista kampauksestani.
Vasemmalla maanantain tukka (nukuin ihan normaalisti hiukset auki, rullakaan ei mennyt pilalle) ja tiistaiksi avasin tuon rullan ja harjasin auki. Tarkoitus oli pestä hiukset jo maanantaina, mutta kun harjailin kiharoita auki, ne eivät auenneetkaan vaan muuttuivat tuollaisiksi ihaniksi sileiksi glamourkiharoiksi. Tykkäsin, vielä kun oppisi itse tekemään <3

Eiliseen kisapäivään sitten haettiin samantyyppistä kampausta, mutta osa kiharoista suoristui jo illan aikana ja yön aikana loputkin, koska ilma oli kostea ja tukka vähemmän käkkärällä ja enemmän laineilla. Dayum, olisin vielä maanantaina voinut mennä töihin nätillä tukalla. Ei tarvinnut tuon kampauksen kanssa olla kovin kummoisesti edes laittautunut kun tuli jo sellainen ihana vintagehenkinen fiilis. Minähän muuten tykkään enemmän vintage-tyylistä (vaikka en juuri mitään aitoa vintagea omista) kuin rockabillystä, jotka ovat kyllä lähellä toisiaan mutta eivät kuitenkaan sama asia. Olen tässä viime aikoina koettanut määritellä pukeutumistyyliäni ja päädyin siihen, että olen arkififtari. Pukeudun 90% ajasta fiftarityyliin, mutta en arkeen jaksa/viitsi/osaa laittaa hiuksia. Joku päivä mielellään kyllä opettelisin homman, mutta toistaiseksi joudun vielä vetämään vähän sinnepäin tai turvautumaan muiden ihmisten apuun.

Mitäs sitten... No, se kuuluisa Putinin vierailu tietenkin. Oli muuten kaupunki sekaisin, ihmisiä kiellettiin avaamasta ikkunoita ja menemästä parvekkeille. Rautatiesillalta ei saanut kulkea, autoja ei saanut parkkeerata lähimaillekaan satamaan ja väkeä oli satamassa ihan järjettömästi. Poliiseilla oli luotiliivit Savonlinnassa ja armeijapojat kököttivät pusikossa kytiksellä, jonkin rakennuksen katolla oli kuulemma ollut ihan tarkka-ampujakin. Käytiin poikaystävän kanssa ensin oluella ja olimme sitten menossa kotiin, kun huomasimme kauhean väkiryysiksen satamassa. Päätettiin piipahtaa jäätelöllä ja sen ansiosta tuli nähtyä Putesta niinkin paljon kuin takaraivo, kun lähtivät Niinistön kanssa höyrylaivalla risteilemään. Höhö.

Mukavaa sunnuntaita kaikille!


In English:

Oops, seems like it took a little longer for me to post these photos than intended, I mean these were taken early July when we had our first photoshoot for Lady Fiftari competition. Now the competition is already over so I guess if I ever want to publish these, it's time to do it now (should have done it weeks ago, but I've been lazy).

The first two photos are by Vesa Lysa Photography, and it was my first professional photoshoot. As expected I ended up looking very stiff, but I guess that's how it is for most people on their first photoshoot. I have no problem posing for people I know and even for women I barely know, but for men who I don't know... Not as relaxed as I could be.

Yesterday I had some photos taken by another professional photographer, Lifu, who specializes in taking photos of pin up girls, and I hope I won't look quite as stiff in them as I did in these photos. I'll publish them here at some point, but I have plenty of photos waiting to get published so I might make some other outfit posts first.

I don't have much stuff to talk about, except for the oh, so famous (in Finland) visit of Vladimir Putin. Omg, our little town went to crazy, the police wore bulletproof vests, people were told not to open their windows or go to their balconies near the harbor, roads were blocked, railroad bridge was blocked, even some underpasses were blocked by the military... But I did see part of Putin's head when he and our president got aboard the steamship. Totally worth it. (Not.) Well, at least I got a good laugh :D

Have a nice Sunday, everyone!

3 kommenttia:

  1. mä vähän katselinkin, että on tutun näköinen neito tuossa kisassa :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kauniita kuvia jännityksestä huolimatta! Voin vaan kuvitella miten tönköksi itse menisin jos olisin ammattilaisen kuvattavana :D

    VastaaPoista
  3. Lovely photos, your hair is fab. Xx

    VastaaPoista