keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Jasmine vai Jenny - siinäpä vasta ryppyjä

Hyvää helmikuun alkua kaikille! Tammikuu meni ohi tosi nopeasti tänä vuonna, vaikka vietin sen käytännössä hyvin pitkälti kotosalla. Kävin paljon vähemmän ihmisten ilmoilla kuin normaalisti, joten asukuviakaan ei ole hirveästi blogissa näkynyt, mutta tässä nyt viimein asukuvia vajaan parin viikon takanaa kauniin aurinkoiselta perjantailta. Näihin aikoihin meitä oikein hellittiin auringolla ja koko viikonlopun saimme nauttia ihanasta pienestä pakkasesta ja kauniista auringonpaisteesta. Sopivasti kun Janinan vapaat osuivat juuri perjantaille, saimme räpsittyä oikein kivassa valossa kuvia vuoden ensimmäisestä aleostoksestani, eli Collectifin Jasmine-hameesta.
Dress/Top: Tempest by Collectif
Skirt: Jasmine by Collectif
Necklace: Collectif
Belt: Vivien of Holloway
Boots: Tamaris (old)
Earrings: Gift from my brother

Homma tämän hameen kanssa on se, että minähän halusin alunperin Pinup Couturen Jenny-hameen, ihanan rypytetyn mustan simppelin ja nätin hameen, mutta se hinta... Halvimmillaan Jennyt maksavat Euroopassa 98€ ja kalleimmillaan 150€ paikasta riippuen, eikä hametta juuri ole näkynyt mustana monessakaan paikassa.

Kun sitten Collectif toi jo aiemmin abstraktissa printissä julkaistun Jasmine-hameen yksinkertaisen mustana myyntiin, aloin miettiä saisikohan tuolla korvattua Jenny-hameen. Meinaan, sehän on samalla tavalla rypytetty ja toisin kuin uudemmat Jenny-hameet, pituuttakin pitäisi olla sopivat 26". Myyntikuva ei vain oikein puhutellut minua, sillä hame roikkui päällä laiskanlaisesti eikä siinä näyttänyt olevan leveyttäkään ja minä nimenomaan tahdon mahdollisimman muhkean hameen, varsinkin jos siinä on kaunis rypytys, joka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tyllin kanssa.

Hame jäi lopulta ostamatta, kunnes näin sen yhdessä toisessa blogissa tyllin kanssa ja arvioin, että pitäisikö sittenkin. Kun Collectifin -50% alennusmyynti pärähti käyntiin, minä pistin tilauksen vetämään ja yhden mekon, topin ja kenkien joukosta löytyi myös tämä Jasmine-hame. Ajattelin, että vaikka hame nyt ei täydellinen olisikaan, niin ei tälle kyllä hintaakaan jäänyt kuin neljäsosa Jenny-hameeseen verrattuna. No, onko se hame sitten täydellinen vai ei?
Hame oli uskomattoman ryppyinen. Ei siis vain rypytetty vaan ryppyinen ja vaikka se ei ihan järkyttävästi sisävalossa itseäni haitannut, näitä kuvia katsoessa melkein hävettää... En mahtanut kurtuille mitään, koska minulla ei ole silityslautaa ja olen aina ennenkin vetäissyt vähän ryppyiset vaatteet päälle ja ne ovat silinneet käytössä, mutta ei tämä vaan (ainakaan kuvien ottoaikaan) ollut silinnyt yhtään. Minulla oli siis ryppyinen rypytetty hame.

Jennyyn verrattuna Jasmine-hame on kyllä ihan hintansa arvoinen. Materiaali muistuttaa Jennyjen joustavaa puuvillaa, mutta erona tässä on se, että siinä missä Jennyjen pintamateriaali on sen verran sileää, etten minä ole ainakaan huomannut niiden keräävän karvaa, tämä on juuri sitä samanlaista puuvillaa kuin vanha Liesel-hameenikin, joka kerää kaiken nukan ja karvan.

Materiaalin lisäksi ainoa moitteeni tästä hameesta on vyötärö. Ostin koon UK10, jossa vyötärö oli turhan väljä ottaen huomioon, että olen mässäillyt kaiken maailman herkkuja paisunut kuin pullataikina. Kaiken lisäksi vyötärökaisteli leveni helman mukaan alaspäin, eikä ollut muutenkaan erityisen ryhdikäs, joten hame on pakko köyttää vyöllä paikalleen. Rypytys on varmaan ollut syypäänä vyötärökaistaleen venähtämiseen, mutta koska se venyy muutenkin, se olisi voinut mielestäni olla siinä tapauksessa vähän ryhdikkäämpi ja napakampi. Kokojen väliin putoajille huomioksi, että jos jostain vielä löydätte tämän hameen, tai jos Collectif tuo tätä lisää myyntiin eri väreissä (niin kuin toivon, koska paljon halvempia kuin Jennyt ja ajavat asiansa), napakkaa istuvuutta tavoitteleville voi olla hyvä idea ostaa kokoa pienempi. Jos tarkoituksena on mennä syömään alla kuvatun lainen ateria, niin siinä tapauksessa se vähän väljempi koko on ihan hyvä idea. Mahtuu meinaan syömään buffetista ihan urakalla.
Paikallisessa kahvila Uniikissa ei tule ihan hirvein usein muuten käytyä, vaikka kuten näkyy, lounasbuffetissa on vaikka mitä syötävää, eikä hintakaan ole korkea. Siinä vaiheessa kun pääsin jälkiruokaan, myyjä vei sinne vielä suosikkipulliani, mutta ihan rehellisyyden nimissä en jaksanut enää kaiken tuon jälkeen käydä hakemassa (vaikka mieli kyllä teki). Vaakaa ajatellen ihan hyvä, etten käynyt...
Loppuun pieni hauska fakta. Tuo paita ei ole paita vaan Tempest-mekko, jota käytin viime vuonna näissä kuvissa. Ostin kyllä Collectifin alennusmyynnistä mustan Tempest-paidankin, mutta halusin asuun edes vähän väriä ja keksin, että kynähamehan sopii hyvin topiksi leveämmän hameen alle ja lopputuloksesta tuli oikein mukava. Pääsin käyttämään noita veljeltä saatuja kettukorviksiakin väriin sopivan asun kanssa ja niistähän tämä idea oikeastaan lähtikin. Täytyy muistaa hyödyntää myös tulevaisuudessa, jos meinaa tuskastuttaa, ettei ole sopivanväristä paitaa kaapissa entuudestaan.


In English:

January went by so fast it's hard to believe it's already February! I haven't been publishing as much outfit photos as usually, because I've had my mind on other things, but here are some outfit photos from last month. We took these a couple weeks ago, but I've been too lazy at publishing them before, but it was such a nice sunny winter weekend we actually took two sets of photos and these are the first ones from Friday the 20th.

Here I'm wearing my new Jasmine skirt, which I bought from Collectif's sale for -50% off. I bought other things too like a new Tempest top, but the "top" I'm wearing here is actually a Tempest dress I wore in these photos last year. I wanted a purple top with my new earrings but didn't have one so that was when I remembered that I have a dress that could work as a top... And here we are!

I initially thought of buying the Jasmine skirt back when it was first released in black, because I had been wanting a Jenny skirt from Pinup Couture for ages, but they're really expensive and the Jasmine seemed like a cheaper alternative. It didn't look particularly good in the product photos so I passed it until it was on sale and that was when I decided that even if it wasn't perfect, it was 1/4 of the cost of a Jenny skirt so who cares?

Well, it's not perfect, but it's good enough for the price. The material is stretchy cotton, much like Jenny skirts, but it's wrinklier and gathers dust and hair, much like my Liesel skirt, which I haven't worn lately because of that annoying "feature". The gathers aren't as detailed as in Jenny skirt, but when worn with a petticoat Jasmine skirt looks good enough, despite all the wrinkles in these photos. 

The waistband of the Jasmine skirt is the only bad thing about this skirt. It's not structured at all, it widens down at the bottom (probably because of the gathers) and it's quite loose. The waistband is quite stretchy so if you're between sizes and want a tight fit, I'd recommend sizing down. I'm wearing a size UK10 here and it's loose on me even when I'm bloated from eating a huge load of food (like in the photo above) and so I have to cinch it in with a belt. Sure it's a very comfortable skirt, but doesn't look good without a belt or a petticoat in my opinion.

That being said I actually hope they bring out more Jasmine skirts in different colors. I know the quality isn't the same as with Jenny skirts, but neither is the price. Jenny skirts cost like 98-150 € in Europe where as I got my Jasmine skirt for ~25 euros (in sale ofc, but you get the point). Therefore in my opinion the Jasmine skirt is worth it's price and a great cheaper alternative to more expensive skirts of similar kind and if you want better quality, you must be prepared to pay the price. Good things might come cheap but perfect rarely does.

3 kommenttia:

  1. Kaunis hame ja kiva kokonaisuus muutenkin! Itsekin olen käyttänyt vartalonmyötäisiä mekkoja hameiden alla "paitoina". :)

    VastaaPoista
  2. I refuse to buy a Jenny skirt, ridiculous price!! House of Foxy do plain circle skirts, as do Miss Fortune Clothing. Or learn to make one?! Love the dress as top idea!! X

    VastaaPoista