torstai 23. helmikuuta 2017

Independently Blue

Joskus tulee käytettyä jotain tosi kivaa vaateyhdistelmää, mutta syystä tai toisesta sitä vaan saa kuvattua. Menee useita kuukausia ja sitten juolahtaa mieleen, että voisinpas muuten kuvata tässä välissä jotain muutakin kuin uusia vaatteita (vaikka niitä onkin). Meinaan, kyllä niitä vanhempiakin vaatteita tulee käytettyä, vaikka blogiin usein kuvataan vain niitä uusia ostoksia.

Tässä siis viime viikolta asukokonaisuus, jota käytin ensimmäisen kerran itsenäisyyspäivänä mukavasti vähän lipun mukaan koordinoituna, eli sinistä ja valkoista.
Miksi muuten niin harvoin blogeissa näkyy asukokonaisuuksia, joissa ei ole mitään uutta? Aika usein blogeissa esitellään vain uusia ostoksia ihan niin kuin niitä vanhempia vaatteita ei käytettäisi enää koskaan sen jälkeen, kun ne on blogissa kerran käyneet. Suhteellisen paljon tulee itsekin kuvattua uusia ostoksia varsinkin nyt kun kuvaus- ja bloggaustahti on hiljentynyt tähän kerran viikossa tyyppiseen kirjoitteluun eikä kaikkea ehdi/jaksa/voi kuvata lyhyellä aikavälillä, mutta joskus on kiva kuvata kunnolla myös sellaisia asuja, jotka eivät pyöri jonkin uuden jutun ympärillä. Siis sellaisella ajatuksella, että vanhoistakin vaatteista saa ns. uusia asuja.
Dress: Vivien of Holloway
Cardigan: Lindy Bop
Belt: Hell Bunny
Petticoat: Sams

Ennen minulla oli tapana kuvailla enemmän asukokonaisuuksia ns. vanhemmista vaatteista, mutta nykyään vaatteita alkaa olla kaapissa sen verran paljon, että sieltä aika usein löytyy jotain, mikä ei ole vielä blogissa vilahtanut. Toki lukijoillekin on varmaan mielenkiintoisempaa katsoa jotain uutta kuin vanhan toistoa, mutta joskus minusta on ihan kiva kyllä muistuttaa, että vaatteet on tehty käytettäväksi eikä vain kuvattavaksi ja sitten kaappiin unohdettavaksi. Pitäisikö tässä laittaa joku haaste vetämään, että muutkin loisivat ns. uusia asukokonaisuuksia jo kertaalleen blogeissaan näkyneistä vaatteista? Siinä olisi jo vaihtelua tälle "ostin tätä ja tätä"-mantralle, jota varmaan tulee pian tämän postauksen jälkeen jatkettuakin ;D
Esimerkin vuoksi sanottakoon, että tämä Lindy Bopin Hartley-neuletakki on näkynyt parissakin eri postauksessa tänä vuonna. Viimeisimmästä ei ole edes kovinkaan paljon aikaa, eikä siitä ensimmäisestäkään ole kuin puoli vuotta aikaa. Näyttää muuten molemmissa kuvissa aika erilaiselta auki ollessaan, eikä tuo kuviokaan näy yhtä hyvin kuin näissä, että ihan hyvä vaan kokeilla uusia yhdistelmiä vanhemmilla vaatteilla.

Mekko on kuvattu blogissa kerran kesällä pian sen oston jälkeen ja ollut muutaman kerran käytössä. En käytä näitä Vivien of Hollowayn mekkoja jatkuvasti, kun näitä ei luiden takia oikein voi/kehtaa pestä, että aika paljon näitä tulee vaan tuuleteltua käyttökertojen välissä ja hyvänä ovat pysyneet. Näyttää muuten mekkokin tässä asukokonaisuudessa aika erilaiselta ja vaikka se ei ihan täysin hameesta mene tuon läpinäkyvän neuletakin kanssa, niin tarpeeksi lähelle kuitenkin. Helpompaakin oli kuin mekon yläosan taittaminen tyllin alle ja sitä kautta hameeksi muuntaminen.
Muina uutisina törmäsin eilen sattumoisin kaupassa entiseen työkaveriin, mutta jälleennäkemisen ilo vaihtui pian suruun, kun kuulin toisen entisen työkaverini menehtyneen äkillisesti. Vaikka siitä alkaa olla kohta vuosi aikaa, kun työni loppuivat (omg, 10 kk työttömänä), niin olin kuitenkin sen verran hyvissä väleissä kaikkien työkavereideni kanssa, että on vaikea käsitellä asiaa, kun se ei tunnu todelliselta. Vähän niin kuin olisi nähnyt vain unta, josta herää vasta siinä vaiheessa, kun viimein uskaltautuu entiselle työpaikalle vanhoja työkavereita moikkaamaan ja yksi puuttuukin joukosta. 

En ole kehdannut käydä entisellä työpaikallani, koska se oli minulle ns. happy place, jossa minulla oli hyvä olla, mutta kaipa se on pakko ottaa itseä niskasta kiinni ja käydä katsomassa muita vielä kun on siihen tilaisuus.
Loppuun pikkukevennys: tämän kuvan ottamisen jälkeen jalkani luisti, laskin puuta pitkin mäkeä perseelleni ja sain nyrkinkokoisen mustelman kankkuuni. Things we do for blog photos.


In English:

It seems that in blogging world publishing photos of outfits consisting solely on older items is very rare. Usually people only blog about new things, like I have done a lot, but sometimes it's refreshing to photograph "new" outfits consisting only of older clothing. You know, like to remind each other that clothing is meant to be worn and not just photographed and then forgotten in the closet.

My Vivien of Holloway dress here was featured in my blog in the summer, shortly after purchasing it. Combined with my Lindy Bop Hartley cardigan which has actually been in my blog twice before, it looks like a totally new dress - or a skirt, which was what I was going after with this outfit. Either way I like the end result, because it looks like something new, but is consisting from pieces that have all been featured in the blog before.

I wore this outfit way back in December in Finnish Independence day and it's color coordinated with our flag: white and blue. I had planned on taking photos of this way before February, but I had and still have so many newer pieces to blog about that it just took much longer than I expected. After all, seems like most people in the blogging scene do blog mainly about new purchases. Maybe I should challenge you all to create new outfits of pieces of clothing that have already been in the blog, but with a new twist?

In other news I met my old co-worker by chance and he had some sad news for me: my other co-worker from my previous workplace had died suddenly a couple months ago. It's very hard to believe and I guess that I'll only truly comprehend her being dead when I'll go to visit the others and notice that she's simply gone. I had planned on visiting there for a very long time but kept on procrastinating for 10 months and now it's already too late to see her again. But I guess I'll have to go meet the others while I still have a chance, right?

Not to end this blog post on sad thoughts, let's have a fun fact: after that last photo I actually slipped, slid down the tree and ended up having a huge bruise on my ass. Things we do for blog photos...

10 kommenttia:

 1. Ihana asu, tuo neuletakki varsinkin on niin söpsö! :)

  VastaaPoista
 2. Sorry to hear about your colleague, that's sad news.

  I have lots of misadventures taking blog photos, believe me! I have so many clothes, if I never bought another thing I could probably blog about my wardrobe for another decade!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I don't have quite as many clothes, but enough to blog for like one year, I think :D After all shopping is my hobby and it never ends...

   Poista
 3. Minä niin syyllistyn tuohon vain uusien juttujen kuvaamiseen! Ehkä se johtuu siitä, että uutta tulee ostettua niin paljon.. Tai kun yleensä päätetään että mennään kuvaamaan, eikä oteta ns. spontaanisti kuvia niin sitten aina valikoituu joku uusi juttu päälle :D

  Onneksi et tippunut tuonne veteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma täälläkin, että aika usein jos mennään kuvaamaan, niin asu tulee suunniteltua etukäteen nimenomaan niistä uusista vaatteista, jotka ei vielä ole blogiin päässeet :) Järkkäriä ei tule ihan huvin vuoksi raahattua mukana, ellei sitten ole tosiaan joku tarkoitus, että jos kerran mennään ulos, niin napataan sitten muutama asukuvakin.

   Poista
 4. Yes I do try and take photos of both new and "older" outfits, but when something new comes out from particular companies all the time, it so hard to resist featuring the "new outfit" on my blog! :)
  Anyway I love this whole outfit on you, and I'm loving those boots! xo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, I know what you mean. When you keep buying new clothes all the time, there's always something new to take photos of and even though I like photographing older outfits as well, the new ones usually take priority :)

   Poista
 5. Kaunis asukokonaisuus! Minusta on kiva nähdä blogeissa myös vanhempia vaatteita; kuten sanoit, eihän sitä oikeassa elämässäkään käytetä aina uusia asuja. Ja niitä vanhoja vaatteita voi aina yhdistellä uusilla tavoilla. :) Toki silloin kun shoppailee paljon (kuten minä, heh), yleensä on aina jotain uuttakin kuvattavaa.

  Ikävä kuulla entisestä työkaveristasi. :( Kyllä tuollaiset uutiset aina järkyttää todella paljon.

  VastaaPoista
 6. Tuo villatakki on niiiin <3 <3 <3!

  VastaaPoista