torstai 2. maaliskuuta 2017

Ice Queen in Ava Swing Dress

Joskus aina sitä tulee haaveiltua kuukausien tai vuosienkin ajan jostain ihanasta, mutta jota ei sitten kalliin hinnan, vähäisen käytön tai jonkin muun oikeasti järkevän syyn takia tule kotiutettua, kunnes sitten joku kaunis päivä päässä napsahtaa kahden vuoden munimisen jälkeen se Now or never -vaihde päälle ja sitten sitä odotellaan sormet syyhyten ja hykerrellen milloinkas se postimies tuo paketin (tai jättää tuomatta, kun kyse Postista). Niin kävi tämän upean Pinup Couturen Ava-mekon kanssa, jota olin kuolannut siitä saakka kun tämä julkaistiin ensimmäistä kertaa petroolinvärisenä, mutta vaikka onnistuin välttämättään jopa alennushoukutukset parin vuoden ajan, tammikuussa se kärsivällisyyden raja tuli sitten vastaan.

Kahden kuukauden päivittäisen kyyläämisen ja varmistelun jälkeen napsautin mekon ostoskoriini ja tässä sitä nyt ollaan: taas yksi juhlamekko, mutta ei juhlia lähimainkaan (ainakaan sellaisia, joihin olisi kutsuttu). No, eipähän tarvitse raapia päätä enää sen kanssa ostaako vai eikö. Voi raapia ihan muuten vain.
T. päänahka kuivahti ja kuolen syyhyyn
Lohdutuksekseni voin sanoa, että Ava-mekko oli täysin hintansa arvoinen, vaikka tälle joutuu vähän keksimällä keksimään käyttöä. Mekko on upeaa yönsinistä hieman kiiltävää, miellyttävästi joustavaa taftia, joka myötäilee muotoja täydellisesti. Näissä kuvissa minulla on käytössä waist cincher, mutta mekko istuu tosi hyvin myös ilman sitä ja tilaa jää syömisellekin armeliaan joustavan kankaan ansiosta. Malli on oikein imarteleva ja sopii hyvin sekä pienempipoviselle että runsaammin siunatulle kanssasiskolle tosin jos ei mieli esitellä tissivakoa, niin super push up-liivit kannattaa ehkä siinä tapauksessa vaihtaa johonkin vähän vähemmän topattuihin vaihtoehtoihin. Lyhytselkäisille en mekkoa suosittele, sillä vyötärö on aika matalalla, mutta tällaiselle 172 cm pitkälle pitkäselkäiselle naiselle juuri täydellisellä paikalla.
Viimeinkin mekko, jossa vyötärö on vyötäröllä!
Dress: Ava swing dress by Pinup Couture
Cardigan: King Louie
Petticoats: Sams 835 & Sams 545
Boots: Gabor
Näin käy, kun seisoo lumisen puun alla.
Kuten useimmat pitkäaikaisemmat lukijat varmaan tietävät, olen sitä tyyppiä, jolle leveät helmat ovat elinehto siitäkin huolimatta, että aina välillä tulee käytettyä kynämekkojakin. Jos kuitenkin päädyn kellohelmaiseen mekkoon, niin helman täytyy sitten kanssa olla kello ja mitä muhkeammat tyllit alle saa sullottua, sitä parempi. Näissä kuvissa minulla on mekon alla uusi 25 tuuman Sams 545 -tyllihameeni yhdistettynä vanhempaan 26 tuuman Samsin 835-tyllihameeseen. Eli siis näin karkeasti sanottuna 80 jaardia kangasta :D

Alun perin meinasin käyttää toista uutta 60 jaardin organza-tylliäni (Sams 660), mutta se oli jo tosiaan sen verran muhkea, että vaikka mekon helma oli todella upeasti koholla, voi olla että alushame täytyy pestä ensin, että se vähän pehmenee. Meinaan oli aika rapsakkaa materiaalia, mutta kun ottaa huomioon, että tässä Ava-mekossa on tuon taftikankaan alla vielä erillinen satiinivuori, joka tuo jo entisestään suhteellisen raskaalle helmalle lisää painoa, on tyllissä pakko olla kunnolla nostetta, jos meinaa saada täyteläisen kellohelman oikeuksiinsa. Eihän tämän kanssa pakko ole tylliä käyttää laisinkaan, koska rypytyksen ansiosta helma näyttää kauniin imartelevalta ilmankin, mutta jos on näin paljon kangasta helmassa, niin sitä voi siinä tapauksessa tuoda esillekin. Vinkkeliksi muille mekkoa harkitseville, jos ei mieli montaa tylliä laittaa päällekkäin, niin organza on aika pop materiaali alushameeseen, jos meinaa ettei alushame painu painavan kankaan alla heti kasaan.
Sananen vielä näistä kuvista. Muokkasin näitä vähän Nik Collectionilla, että sain tuotua jääkuningatar-tyyppistä fiilistä paremmin esille, koska sellaisen mielikuvan minä näistä itse sain. Oli myös erittäin hyvä ajoitus kuvaamisen kanssa, koska kun maanantaina otettiin nämä kuvat, niin aurinko ryhtyi juuri sopivasti paistamaan ja tiistaina sitten jo alkoivatkin vesisateet. Vähän tuskastuttaa tuo iänikuinen ongelma, että puolet hiuksista suoristuu kuvausten aikana, mutta sen siitä saa kun seisoo lumisen puun alla. Kyllä sillä lumella saa paremmatkin kiharat lätistettyä tehokkaasti, eikä tuo minun kädenjälkeni ole koskaan erityisen hyvää ollutkaan. Yrittänyttä ei laiteta...

Bonuksena loppuun pieni hauska fakta. Ostin kolme mekkoa ja hameen Lindy Bopilta ja ne maksoivat yhteensä vähemmän kuin tämä Ava-mekko, jolla oli PinupVintagella hintaa 149 euroa. Mekot ovat kaikki hyvälaatuisia ja vaikka ei niitä voi verrata rakkaaseen yksisarviseen, niin vähän on sellainen kutina (taas siihen kuivaan päänahkaan itseironisesti viitaten) että niille saattaa tulla vähän enemmän käyttöä kuin tälle. Ei siksi ettenkö haluaisi käyttää tätä joka päivä, koska joka päivä prinsessapäivä, mutta ei tällä ehkä sinne kebabille tai lähikauppaan lähdetä ja jossain tulee se rajakin vastaan kuinka pitkälle juhlamekon voi venyttää arjen puolelle. Ei ole eka kerta, kun olen käyttänyt mielikuvitusta asian kanssa eikä varmasti viimeinen, joten katsotaan nyt mitä sitä keksii.

Mukavan märkää alkanutta marraskuuta kaikille! Kumpparit jalkaan ja loskaan kahlaamaan!


In English:

Sometimes I dream about a dress for months or on some rare occasions even for years, but always end up convincing myself not to buy it, because it's either too expensive or not just very practical (= formal dress). Then on one beautiful day I get that "now or never"-feeling and end up buying the goddamn dress anyway. For full price. Even though it had been on sale for many times and even though I already have enough formal dresses.

This Ava Swing dress by Pinup Couture is my unicorn and no matter what people think, I won't feel bad about spending the price of 3 dresses and one skirt (by Lindy Bop) on one single dress by a more expensive brand. I wanted this dress for years and it's just as dreamy as I always thought it would be.

I'm wearing a size M and it's true to size, fits me perfectly and looks very flattering. It's figure hugging with and without a waist cincher and the wrap bust suits big and small boobs alike. I'm wearing a super push up bra here, but it looks good with a regular bra as well. The taffeta fabric is rather stretchy so the dress will suit different figures, but I wouldn't recommend this dress for very short people. On my 172cm frame it's perfect, because I have a long back, but for people with short torsos the waist will probably fall too low.

The dress has a very large but heavy full circle skirt lined with satin that needs a proper crinoline underneath to get that perfect lift. I'm wearing my new Sams 545 petticoat together with an older soft chiffon Sams 835 petticoat underneath (totaling 80 yards of fabric :D) but it's full enough to fit my Sams 660 crinoline consisting of 60 yards of organza making it very, very, VERY full. I would have worn it in these photos, but it was too rough right out of the package and needs a good wash before it's usable. I guess I did a good enough job in these photos anyway, you can see the skirt of this dress is very full, but for people who don't like over the top fullness, the skirt will look quite pretty even without a petticoat due to the gathering.

About these photos: I got this ice queen vibe so I did some minor editing with Nik Collection to get more of that feeling. When we took these photos on Monday it was nice and sunny and I was so happy I stood under a tree that dropped lots of snow on me and ruined my hair, but it's not like it hasn't happened before. More often than not my hair ends up looking terrible, but at least I tried...

It was good that we took these photos on Monday, because right after that the weather got terrible, wet and gray. My head also got so itchy (I probably burned my scalp in a too hot shower or at least I hope it's nothing more serious) that I really don't feel like doing my hair either and not like there's any point in trying to when the weather is so humid that any hairdo gets ruined right after stepping outside. So I think I'm gonna take it easy for some time and get back to taking blog photos of those new Lindy Bop dresses when the weather gets a little better. I'm not very optimistic that it will, because it's March after all, but we'll see.

13 kommenttia:

 1. You can really see the quality - the fit is superb and the fabric looks wonderful. We have to treat ourselves!! X

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I agree! It's well worth the money if it makes me happy :) x

   Poista
 2. Toi mekko on JUMALAINEN! Siis ihan super upea!
  Ei kyllä joo ihan arkikäyttöön sovi, mutta ei niiden kaikkien tarvitsekaan. Mun mielestä parit yksisarviset saa kaapissa olla, vaikka vaan silittelyä varten. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mie vielä jotain käyttöä tälle keksin, niin pitkään on tästä tullut haaveiltua, että kun se viimein on kaapissa, niin täytyy käyttää :) <3

   Poista
 3. Oi, ihana! Tuo yläosa varsinkin on niin kaunis.

  Suosittelen harrastamaan lavatansseja, niin kellomekoille (myös niille hienommille) on jatkuvasti käyttöä.
  Ja kun niille on jatkuvaa käyttöä, niin voi paremmin perustella itselleen miksi tarvitsee taas yhden uuden ;)

  VastaaPoista
 4. Ihana mekko! Olet kyllä kuin lumikuningatar :)

  VastaaPoista
 5. What a gorgeous dress, The fit is fabulous on you but most of all I love the colour - it's such a rich blue, and really lovely against the snow. Kx

  VastaaPoista
 6. Uu, mikä mekko! <3 Ja kuinka paljon unta!! Meillä ei oo enää ollenkaan :(

  VastaaPoista
 7. Uuu todella upea! Sä kyl rokkaat kaikkia värejä!

  VastaaPoista
 8. This dress is so beautiful on you! I love the colour and look of it! Beautiful photos of you in the snow too! xo

  VastaaPoista
 9. Aivan upea.

  Mulla on näitä ava mekkoja kaks tulppaani kynämallisina ja ne on mun ehdottomia juhlasuosikkeja. oon pitkään himoinnut, että ostan joku päivä tämmösen kelloversion, ja se petrooli kyllä niin kutsuu mua. Mutta. Tarviiko noon montaa juhlamekkoa kuitenkaan, kun juhlia on niin vähän? :D

  Joka tapauksessa väri ja malli on nappiin, sopivat sulle täydellisesti!

  VastaaPoista
 10. VAU, mikä mekko! Todella kaunis. Näytät upealta lumikuningattarelta. <3

  VastaaPoista
 11. Wauuu, ihania kuvia! Kyllä tuo niin näyttää hintansa arvoiselta!

  VastaaPoista